Χ-ΜΕΝ [Μαμούθ Κομικς]

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.853
Αντιδράσεις
3.778
Kαι φτανουμε στην ναυαρχιδα της σειρας ΣΟΥΠΕΡΗΡΩΕΣ της Μαμουθ,τον δημοφιλεστερο τιτλο της και αυτον που κρατησε πιο πολυ απο ολους με συνολο τευχων τα 83 τευχη και το πρωτο κυκλοφορησε τον Ιουνη του '86.


Τι να πεις για τους Μεταλαγμενους ηρωες,τι να πεις για τον Λυκοματη αλλιως γνωστοτερο στην νεολαια σαν Wolverine η τον Cyclops η την Storm η τον Κολοσσο η τον καραφλο αναπηρο καρφωμενο σε αναπηρικο καροτσακι αρχηγο τους Καθηγητη Χ η Εξαβιερ.



Τα λογια ειναι περιττα για τους γνωστες.


 


Μαζι με τους Χ σαν δευτερες ιστοριες γνωρισαμε τους New Mutants η Νεους μεταλλαγμενους μια teenage εκδοχη των X-Men (απιστευτες ιστοριες με ηρωες ανθρωπους με καθημερινα προβληματα κατι που ξεχωριζε παντα την Marvel απο την DC),Kαθως και την Πτηση Αλφα τους Καναδους Σουπερηρωες!!



Στην σειρα επισης μπηκαν ολοι οι τιτλοι απο απο τους υπολοιπους που κλεισανε ,ηταν το μοναδικο Σουπερηρωικο της Μαμουθ που εμεινε να κυκλοφορει απο την Μαμουθ που καποτε αγοραζαμε 6 διαφορετικους τιτλους (πανω κατω)



Εχω τα πιο πολλα απο την σειρα με καταμετρημμενα καμμια 60αρια τευχη απο τοτε.


 


Δειγμα εξωφυλλων


 


attachment.php



Τομοι


 


attachment.php



Και ολα μαζεμενα καποτε θα σκαναρω εξωφυλλα


 


attachment.php


 


 
Πολύ πράμα! Ωραίος! :thumbup:

Εγώ δεν ήμουν φανατικός αυτών των σειρών (και εξακολουθώ να μην είμαι). Είχα μόνο καμια δεκαριά ΣπάϊντερΜαν όλα κι όλα και κατι άσχετα του Καμπανά, από περιέργεια...
 
Να ρωτησω....Εχεις κι αλλα? :eek:

Ποναει η μεση μου....Ελεος.... :precry: ...μας εχεις πεθανει σημερα....
attachment.php


Για αλλη μια φορα respect... :bow: :bow: :bow: :bow:

Απο τους αγαπημενους μου Υπερηρωες!!! :flower:
 
Την συγκεκριμενη σειρα δεν την προλαβα :p (γενικα το Σουπερηρωες της Μαμουθκομιξ ) . Δεν ειμαι και πολυ φαν βεβαια αυτων των κομιξ. Ωραιος παντως Aard!! :thumbup:

υγ. Πολυ ωραιες και οι αλλες συλλογες κομιξ (της ιδιας σειρας)στα αλλα Thread που εκανες σημερα . (για να μην ποσταρω και στα αλλα αφου δεν εχω να πω κατι συγκεκριμενο! :p )
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οι μεταλλαγμενοι ποτε δεν ηταν του γουστου μου....Ποτε δεν καταφερα να τελειωσω ιστορια τους.

Παντως σημερα ανοιξες ωραια θεματα :thumbup: .Ειχα καιρο να δω τοσα μαρβελοπεριοδικα μαζεμενα :) .
 
Τι να πει κανείς για αυτή τη σειρά...

Μια ολόκληρη γενιά μεγαλώσαμε και περάσαμε την εφηβία μαζί της!

Η κορυφαία περίοδος των Claremont - Byrne που δημοσίευσε με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι θα διαβάζω κόμικς για πάντα.

Είμαι ευτυχής που έχω όλα τα τεύχη και όσες φορές κι αν τα διαβάσω δεν τα χορταίνω :D :D
 
Συμπληρωνω και γω το μοναδικο που εχω.... #)

P1080651.jpg
 
Μπράβο Aardvark άλλη μια πολύ όμορφη συλλογή!
 
Πολλοι θα θυμουνται το ιστορικο οπισθοφυλλο που συζητιεται προσφατως πισω απο καθε τομο της Μαμουθ κομικς,εγω τουλαχιστον το θυμαμαι χαρακτηριστικα μιας και ηταν αρκετα ψαρωτικο για τα 80s.


Aς βαλουμε και την οriginal διαφημιση που στηριχτηκε το συγκεκριμενο και στην αμερικανικη εκδοση του δεν ηταν μονο του αλλα ειχε και παρεα.



link

 


Το ελληνικο


 


Προβολή συνημμένου 144652

 


Τα αμερικανικα





Capture.JPG

Capture3.JPG

Capture2.JPG
 
Βρήκες και το ξένο ρε συ;

Το θυμαμαι από τότε, αλλά δεν είχαν πιάσει οι απειλές σε μένα... :fafoutis:
 
lol . :D

.


.



Το ελληνικο ειναι δικο μου ,τα US ειναι απο σκαναρισμενα κομικς.
 
Παρακολουθωντας την καινουργια σειρα ταινιων με επιασε η νοσταλγια για αυτα τα κομικς που διαβαζα μικρος. Ηταν η μονη σειρα υπερηρωων που αγοραζα και παρακολουθουσα. :)

Θυμαμαι οτι ο πατερας μου το ζητουσε απο το περιπτερο σαν "χίμεν" (μία λεξη) :D

Aυτη που διαβαζαμε απο τη Μαμουθ ηταν η σειρα Uncanny X-men του '70, αλλα καθε τευχος ειχε και ιστοριες απο αλλες σειρες της Μαρβελ, οπως New Mutants, A-Flight, X-Factor, West Coast Avengers.

Αφου δεν ειχα ιδεα για το υπολοιπο συμπαν της Μαρβελ, δυσανασχετουσα λιγο με τις crossover ιστοριες, ή με τις ιστοριες που αναφερονταν σε περασμενα τευχη :) μου αρεσε φυσικα και η στηλη αλληλογραφιας, και εβλεπα οτι υπηρχε μεγαλη fan community με ατομα που ηξεραν παρα πολλα για αυτο το lore. Καποιοι απο αυτους τα εχωναν στο μεταφραστη/υπευθυνο (Βασιλη Χειλα) για καποια μεταφραστικα λαθη και τις επιλογες των ιστοριων, αλλα δεν καταλαβαινα γιατι :p

Αν και δεν εχω παραπανω γνωσεις, παντα υποψιαζομουν οτι οι ιστοριες δημσιευονταν λιγο πετσοκομμενες. Πχ πριν τελειωσει ενα story arc, ενα επομενο τευχος ξεκινουσε αλλη ασχετη ιστορια.

Ενα μεταφραστικο μαργαριταρι πρεπει να ηταν το επιθετο του καθηγητη "Ξαβιέ", που δεν προφερεται ετσι σε καμια γλωσσα. Το ονομα ειναι ισπανικο οπου προφερεται Χαβιέρ, ή στα Γαλλικά Ζαβιέ. Παντως καλυτερο απο το αμερικανίστικο "Εγκζέιβιε" οπως το προφερει ο Patrick Stewart στις ταινιες :D

Επισης τα σπαγε η σειρα κινουμενων σχεδιων που επαιζε τα Σ/Κ. Βεβαια αυτη η σειρα ηταν βασισμενη σε πιο προσφατη σειρα κομικς των X-men, οποτε υπηρχαν καινουργιοι ηρωες (Gambit, Jubilee) ενω ειχαν αρκετα διαφορετικη εμφανιση και στολες (ο Wolverine κιτρινη στολη με ριγες). Δυστυχως παροτι η σειρα κρατησε 5 σεζον, στην Ελλαδα πρεπει να παιχτηκε μονο η 1η.


Με τη σειρα του, το παιδικο ξεκινησε μια αλλη σειρα κομικς, το Adventures of X-men το οποιο κυκλοφορησε τη δεκαετια του '90 απο τη Modern Times, αλλα δεν το παρακολουθησα.

X-men-adventures-1.jpg


X-men-adventures-1.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ενα ορφανουλη που με πηρε κατα ποδας......χωρις δευτερη σκεψη το περιεθαλψα και το υιοθετησα!!! :D

fetch
 
Και καλά έκανες Σταύρο..είσαι καλός χριστιανός..χαχα!!
 
Ο πίνακας αντιστοίχισης μεταξύ των ελληνικών X-Men της Μαμουθ και των αμερικάνικων εκδόσεων X-Men (αργότερα Uncanny X-Men), New Mutants και X-Factor.

Untitled 1.png
 

Συνημμένα

  • Untitled 1.pdf
    23,1 KB · Προβολές: 1
Τελευταία επεξεργασία:
Μπραβο freak! Εκτιμω οσους μπαινουν στον κοπο να κανουν τετοια "ερευνα" και να συνθεσουν τα ευρηματα τους για να βοηθηθουν αλλοι συλλεκτες/ενδιαφερομενοι!

Μου κανει μεγαλη εντυπωση οτι η ελληνικη εκδοση αρχισε ηδη απο το 100ο τευχος του αμερικανικου! Ειναι πολυ θετικο ομως οτι συνεχισε σταθερα τοσα χρονια!
 
Τελευταίος αποχαιρετισμός για την συλλογή μου με Χ-Μεν της Μαμούθ. Ελπίζω σύντομα θα την αντικαταστήσω με το original υλικο.

2017-07-04-17h21m58.JPG2017-07-04-17h26m34.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία:
Εκατσα και διορθωσα τον πινακα αντιστοιχιών που ειχα ανεβασει πριν μερικα χρονια και ο οποιος ειχε χαλάσει με ολες τις αλλαγές που ειχαν γινει στο forum.

Τον ανεβασα σε μορφη png για να μην αλλοιώνεται απο τυχόν μελλοντικές αναβαθμισεις του forum και τον εχω επισυναψει και σε μορφη pdf για να ειναι λιγο πιο χρησιμος.
 
Ένα πρόσφατο βίντεο που έφτιαξα για το 2ο επεισόδιο μια νέας σειράς (Comics World) που ξεκίνησα στο youtube.
Τσεκάρετε και ελπίζω να σας αρέσει!

 
Πίσω
Μπλουζα