Ψάχνω να βρω 2 συλλογές με παιδικά ποιήματα

Cathy

Retro Member
Joined
23 Σεπ 2012
Μηνύματα
127
Αντιδράσεις
29
Ψάχνω να βρώ δυο συλλογές με παιδικες ιστοριες και ποιήματα τις οποιες είχα αλλά διαλύθηκαν! απο οτι θυμαμαι ειχαν μεσα διηγηματα της Σοφιας Μαυροειδη Παπαδάκη οπως ᾽Το μαυρουλι᾽ αλλά και πολλών άλλων και θυμάμαι και ένα ποιημα το ᾽Καλημερουδια Αυγερινέ, καλημερούδια...την χήνα λενε... και το γατί ψιψίνα᾽. Η εκονογράφηση ηταν σπουδαία ήτσν μάλλον μεγάλου μεγέθους.
 
Πρεπει να λεω ᾽Τα παραμυθια που αγαπω᾽ της Γεωργιας Ταρσουλη. Αν καποιος εχει φωτος τους ή θυμαται κατι θα με βοηθουσε πολύ! Απο κει ήταν και το πολυ γνωστο και αγαπημενο ᾽Μανα και ψυχομανα᾽. Ειχε ομως και αλλων συγγραφεων ποιηματα και ιστοριουλες.
 
Αν ειναι αυτα τα βιβλια του λεω πιθανα αλλα αυτη ειναι η νεα εκδοση! εγω τα ειχα σε κατι πολυ ρετρο με κλασσικες εικονογραφησεις με γιαγιαδες με μαντηλια, με παιδακια με φιογκους με ζωακια σε εξοχες...... μηοως ξερεις πως ειναι μεσα ή θυμασαι κατι αλλο; ευχαριστω πάντως! υπηρχε μερος α και μερος β. Το ᾽μανα και ψυχομανα᾽ ( η αλλιως μαυρουλι) ειναι πολυ γνωστο οπως και το ποιηματακι που αναφερω αλλα δεν μπορω να θυμηθω κατι αλλο!
 
Δεν το έχω δει, απλώς το έψαξα στο ίντερνετ. Πιθανότατα θα έχει ξαναβγει σε καινούρια έκδοση πια. Αν τυχόν το δω μέσα θα σου πω!
 
Πίσω
Μπλουζα