Ψύκτρα για 4670?

Gryzor

Human RetroDatabase
Joined
8 Ιαν 2006
Μηνύματα
2.759
Αντιδράσεις
70
Καλημέρα άπαντες!

Μέσα στις γιορτές κατάφερα κι έκαψα την VGA μου (μη τα ρωτάτε...), και ξέθαψα μία 4670 σε υλοποίηση Diamond (ω ναι! υπάρχει ακόμη αυτή η εταιρία!). Μια χαρούλα τα πάει, αλλά το ανεμιστηράκι της... κάνει δυο χαρούλες που με ξαναείδε. Δεν βρίσκω όμως 3rd party σύστημα ψύξης για 4670... καμμία ιδέα;

Σας ευχαριστώ ταπεινά.
 
Βαλε μια φωτό ντε! :D Η κάρτα αυτή πόσο παλιά είναι; Μηπως μπορεί να προσαρμοστεί σύστημα παθητικής ψύξης, δηλαδή ενα σκέτο ανεμιστήρι μεγάλου μεγέθους;
 
Φωτό; Χμ, νομίζω ότι είναι αυτή: http://www.hitechlegion.com/reviews/video-cards/254?start=1... Πόσα 4670 με 1GB να έβγαλε η Diamond?

Αλλά το "σκέτο ανεμιστήρι" (το οποίο είναι ενεργητικό και ουχί παθητικό!) πώς να μπει; Απ'όσο ξέρω το κάθε τσιπσετ έχει συγκεκριμένη μορφή πάνω στην υλοποίηση και παίρνει συστήματα ειδικά γι αυτό. Υπάρχουν και συστήματα που κάνουν για περισσότερα του ενός τσιπσετ, αλλά για 4670 δεν βρίσκω :(
 
Υπάρχει παντα η "ελληνική πατέντα" TM
 
Α ειναι καινούρια! Σορι δεν το ήξερα, δεν ασχολούμαι και με το άθλημα των VGA. Ξεχνα τότε την παθητική ψύξη... :D
 
@Saulot: για πες μας κι άλλα! Γιατί, ΟΚ, κάπως στερεώνεις ανεμιστηράκι. Ψύκτρα όμως;

@Rygar: ναι, σχετικά καινούργια, κάνα χρόνο την έχω. :)

@Ηaros: τί στο καλό; ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι είχα κοιτάξει εκεί! Μόλις την έβαλαν; Ευχαριστώ ιδιαιτέρως πάντως!!!
 
Η ψυκτρα δεν ειναι επιστήμη, παστα βάζεις αν και το πρόβλημα σου απ'οτι μας είπες ειναι το ανεμιστιράκι. οπότε το καινουριο το δένεις χρησιμοποιόντας καλώδιο και το περνας μεσα απο τις τρυπες για τις βίδες.

Ακουγεται πιό ασχημο απότι είναι στην πραγματικότητα.
 
Ναι, αλλά σε αυτά τα συστήματα το ανεμιστηράκι είναι ενσωματωμένο σε μία κατασκευή με την ψύκτρα... τέλος πάντως, το παρήγγειλα ήδη από eShop :)
 
Gryzor είπε:
κατάφερα κι έκαψα την VGA μου
Σε τι κουτί έχεις το μηχάνημα;

Γιατί το ... πάθημά σου , μου θυμίζει κάποια παλιά δικά μου!

Όσο είχα κάτι μπαχαντέλες γκαζοντενεκέδες που ήθελα να ισχυρίζομαι ότι παίζουν το ρόλο κουτιού.Μέχρι που έκανα τη φοβερή δαπάνη της ταξης των 70? ανά κουτί και πήρα κάτι τέτοια :

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/Sharkoon-Rebel-9-Value-Edition-Silver-REBEL9SILVER.htm

και ... σώθηκα! (με επιπλέον πίσω άλλον έναν 12άρη ανεμιστήρα)

Το pc που σου γράφω τώρα , είναι ανοιχτό από το Νοέμβριο.

Δεν κάνω πλάκα.

Κι έχει επάνω μια GTX260 .

Στο ιατρείο έχω σε παρόμοια κουτί (με πλαινό ανεμιστήρα 20cm ++)

μια 8800GT 512MB fanless !!! ,

http://www.sparkle.com.tw/News/SP8800GTpassive/news_SP8800GT_passive_EN.html

που θεωρείται από τις πιο θερμές κάρτες και ξεσκίζομαι στα games με core στα 670MHz (από 600 "μαμά") και δεν χαμπαριάζει τίποτε!!

(Στον ντενεκέ η ιδια , με "μαμά" συχνότητες , σε 10 λεπτά παιχνιδιού έπιανε 100 C και κόλλαγε. Τώρα μετά από 3-4 ώρες με το oc που ανέφερα , πάει max 68 C).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν θυμάμαι σε τί κουτί το έχω, αλλά δεν έχει σημασία. Ένα καλό είναι, αλλά κάηκε όταν... καθάριζα το πισί και είχα ακουμπήσει την κάρτα στην άκρη του γραφείου. Δίνω μία με το πόδι μου στο πόδι του γραφείου και κάνει να πέσει η κάρτα. Τινάζομαι να την πιάσω, αλλά το μόνο που κατάφερα ήταν να στείλω ένα φλυτζάνι καφέ να την ακολουθήσει στην πορεία της προς το πάτωμα... Λυγμ.
 
Πίσω
Μπλουζα