ιστορία γραμμένη με νότες

Clemence

RetroAdept
Joined
1 Αύγ 2009
Μηνύματα
1.017
Αντιδράσεις
176
ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΜΕ ΝΟΤΕΣ

RetroDB: http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%99%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1_%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7_%CE%BC%CE%B5_%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%82

Δραματοποιημένα ντοκιμαντέρ που παρουσιάζουν την ιστορία 50 χρόνων του ελληνικού μουσικού θεάτρου από το 1890 μέχρι το 1940.

Έτυχε να δω χτές βράδυ, αρκετά μετά τα μεσάνυχτα, ένα επεισόδιο, συγκινήθηκα πολύ, την έδειχνε η (κρατική) τηλεόραση στα μέσα της δεκαετίας του ΄80 ... διπλά ρετρό καταστάσεις #)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι εδω και μερες το προβαλλει η ΕΤ 1 σε επαναληψη μεσα στη νυχτα.
 
Ενα μεγαλο Μπραβο στην κρατικη τηλεοραση, για αυτην την τοσο αξιολογη σειρα. Ο τιτλος της, της ταιριαζει γαντι, γιατι πραγματικα μεσα απο τη μουσικη και τα τραγουδια της, εμεις οι νεοτεροι μαθαμε πολλα ακομα εκτος απο συγχρονη Ιστορια. Συνηθειες, ηθη, και τροπο ζωης μιας εποχης ομορφης, γκυκιας, και ρομαντικης. Δυσκολης και πικρης πολλες φορες, αλλα αγνης, και νοσταλγικης ακομα και για εμας που δεν τη ζησαμε.

Τα παλια τραγουδια, οι οπερετες, και οι μαντολινατες, μας ταξιδευουν πισω στο χρονο, και τα αγαπαμε σαν να ειναι της εποχης μας.

Ολοι οι ηθοποιοι - τραγουδιστες εχουν εξαιρετικες φωνες και τα βγαζουν περα πολυ ανετα στο τοσο δυσκολο ειδος της οπερετας. Ενδεικτικα θα αναφερω μερικους απο τους πολυ ταλαντουχους που συμμετειχαν:

Γιωργος Μουτσιος, Τζεσυ Παπουτση, Θανος Καληωρας, Καρμεν Ρουγγερη, Μαρα Θρασυβουλιδου...

Ειμαι πολυ χαρουμενη που ξαναβλεπω αυτη την ομορφη μουσικη Ιστορια, μεσα απο το αρχειο της ΕΡΤ.
 
Δεν μπορεσα δυστυχως, να βρω κανενα αποσπασμα απο την εκπομπη. Ομως στο βιντεο που ακολουθει, ακουμε τη Μαρα Θρασυβουλιδου σε ενα τραγουδι που τραγουδησε η ιδια και πριν απο 26 χρονια στην " Ιστορια γραμμενη με νοτες". Ειναι γραμμενο απο τον βασιλια της οπερετας, Θεοφραστο Σακελλαριδη και ειναι ενα απο τα πολλα τραγουδια που συνεθεσε για την πασιγνωστη οπερετα του "Ο Βαφτιστικος".

Ας παρουμε μια γευση απο παλια, καλη Αθηνα....http://www.youtube.com/watch?v=F63qh8fcGBw
 
Καλά, καταπληκτική σειρά. Την έβλεπα όταν ήμουν 15 χρονών για αυτά ακριβώς τα υπέροχα τραγούδια. Πριν το κλείσιμο της ΕΡΤ, την είχε ανακαλύψει ο άντρας μου στο ert archives σχεδόν ολόκληρη και την έβλεπα. Αλλά τώρα απ' όσο ψάχνω, δεν υπάρχει τίποτα. Πρόσφατα, την έβλεπα τις Παρασκευές στην ΕΤ2.

Στα πλαίσια της εν λόγω εκπομπής, ήταν και ο "Βαφτιστικός" με τους Βαλαβανίδη, Θρασυβουλίδου, Καληώρα, Διαβάτη και Μούτσιο. Την έχει δείξει η ΕΤ2 κάποιες φορές.
 
τι ωραία εκπομπή ήταν αυτή.τι ωραία χρόνια της ελληνικής τηλεόρασης
 
Θυμάμαι την παρακολουθούσαμε οικογενειακά κάθε Σάββατο βράδυ την χρονιά 1983-84
 
Πίσω
Μπλουζα