νέος Νομος για πειρατεια

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Paratrooper-7
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Paratrooper-7

Retro Member
Αντιδράσεις
136
Φιλοι καλησπερα. Τις τελευταιες λιγες μερες σταματησα ολα τα κατεβασματα και τα streaming. Χτες απο το φοβο μου δεν μπηκα σε πειρατικη σελιδα για να δω τον Ολυμπιακο να φανταστειτε. Αφορμη ο νεος νομος. 750 ευρω για τους ιδιωτες πειρατες. Δεν το ρισκαρω.

Ειναι μονο για κατεβασμα η και για live streaming πειρατικες αθλητικες μεταδοσεις? Νομιζω ολα.

Θα εφαρμοστει ο Νομος ή επειδη εδω ειναι Ελλάδα μετα τις πρωτες μερες θα ατονησει το πραγμα. Να ανησυχουμε σταληθεια η οχι??

Ξερω υπαρχει η λυση της vpn. Αλλα ειναι κερατιατικα λεφτα ρε γμτ. πριν κατεβαζαμε οτι θελαμε με την ιπ μας χωρις καμια προστασια.

Εσεις τι κανετε? Ειναι μια αλλη πραγματικοτητα που εχει ξημερωσει με τη Μενδωνη.... και ξυπναει ο λεβεντης μεσα μου απο τη θρυλικη εκπομπη. Να πανε στο δ.... ολοι.

Το συζήτησα με πολύ κοσμο αυτο το θέμα. Με τα εως τώρα δεδομένα, αφορα Cosmote και Nova και όσους στριμάρουν τα κανάλια τους πειρατικά επι πληρωμή και με χρήση καποιου tv box. Εγώ προσωπικά δεν ασχολούμαι με τις παροχές αυτών των δύο παρόχων. Και αν ποτέ έκανα κάτι, θα χρησιμοποιούσα ενα καλό VPN. Παρακαλώ αν καποιο παληκάρι γνωρίζει κατι άλλο ή εχει περισσότερες πληροφορίες, ας μας κανει μια ενημέρωση.

Ενταξει δεν μπορεις να κατεβασεις. να δεις ταινιεσ streaming και σειρες και αθλητικες ονλαιν μπορεις????

Με vpn μπορεις να τα κανεις ολα ετσι?? Με απλα λογια.

Με ενα καλό VPN (άρα τα σκας) που δεν λογκάρει τις IPs θεωρώ οτι είσαι σε μεγάλο βαθμό ασφαλής. Υποθέτω ότι δε θα κατσει καποιος να ασχοληθεί με μία IP από την Αγκόλα που βλέπει το Ζήκο, γιατί θελει πολύ ψάξιμο. Θα ασχοληθούν με έλληνες χρήστες.

Προτείνω το NordVPN ;)

Αυτό δεν είναι που είχε κάποια θέματα ιδιωτικότητας, πριν μερικά χρόνια?
Σωστή παρατήρηση αλλά οχι. Το PureVPN ηταν. Το δοκίμασα για καμια 10αριά μερες και όταν εμαθα για το γεγονός, διέκοψα τη συνδρομή. Το Nord είναι στα top 5.

Παλι διεθνως ρεζιλι θα γινουμε νομιζω. Θυμαστε πριν χρονια που κυβερνουσε ο ΟΥΙΤ ΟΥΙΤ, εφτιαξαν νομο για τα φρουτακια. Στην διατυπωση του ομως, τα εκαναν μπαχαλο και συμπεριελαβαν και τα video games. Θυμαμαι, Ευρωπαικη συσταση προς του ταξειδιωτες, "προσοχη, αν σκοπευετε να ταξειδεψετε, στην Ελλαδα, μην παρετε μαζυ σας το Age of Epmires, κυνδινευετε, να πατε φυλακη". Γελουσε μαζυ μας και η παρδαλη κατσικα. Και περασε καιρος μεχρι να καταλαβουν την βλακεια τους και να την διορθωσουν. Κατι τετοιο βλεπω να ξαναγινεται.
Ασε που το θεμα φερνει σε χουντικο, "αποφασιζομεν και διατασομεν", Δηλαδη, αν δω μια ταινια, ενα αθλητικο παιχνιδι κτλ, σε live streaming, ειμαι ενοχος και καταδικαζομαι, χωρις να εχω δικαιομα να απολογιθω? Aφου ειναι μαγγες και ειναι παρανομο αυτο, γιατι δεν το μπλοκαρουν, ετσι ωστε να μην φτανει το παρανομο υλικο στα ματια μου?
Με το ιδιο συστημα, θα μπορουσε να χτυπηθει και η πορνεια, απαξ και δια παντως. Ενω θα δινουν αδεια σε πορνες,τσατσαδες, προαγωγους, νταβατζηδες, λουπινιαν και λοιπων κρικων της πορνοαλυσιδας, στεινουν εναν μπασκινα εξω απο καθε "οικο ανοχης" και κοβει προστιμα σε καθε πελατη που επιχειρει να εισελθει. Απλο!
Οχι μονο χωρα της φαιδρας πορτοκαλεας ειμαστε, αλλα και λεμονεας, μανταρινες και λοιπον οπωροφορων ειμαστε. Ρε, πως τις ψηφιζουμε, ολες αυτες τις διανοιες?

Ας ασχοληθούν με το λαθρεμπόριο καυσίμων και τα μαύρα φράγκα που κυκλοφορούν χωρίς καμία αιδώ.
Βλέπουμε 22άρηδες καμπανόφατσες να κυκλοφορούν με FERRARI, PORSCHE και κανένας δεν ψάχνει το πόθεν έσχες τους (ναρκωτικά μήπως;). Το streaming τους ενόχλησε. Και αυτό είναι παράνομο αλλά όχι να αδιαφορούν για τα βαρβάτα και να λυσσάνε με τα ψιλολόγια.

Καλα αν συνεχίσουμε την κουβέντα περί πειρατείας, δε θα τελειώσουμε ποτέ.

Απλώς, οποιος θελει να είναι σε πολύ μεγαλο βαθμό προστατευμένος, θελει ενα πολύ καλό VPN. Θα ρωτησει καποιος "Από τί θες να προστατευτείς;" και η απάντηση είναι "Από οτιδήποτε θεωρώ ότι μπορεί να με παρακολουθούν, και συνήθως ό,τι κάνω είναι νόμιμο, αλλά δε θελω να το ξέρει κανείς"......Νομίζω ότι το λεω καλά ;)

... ερώτηση προς τους ειδικούς της παρέας. ΟΚ, για την σύνδεση στο σπίτι μου το καταλαβαίνω, έχω μια μοναδική public IP που καταγράφεται από τον πάροχο, και ανά πάσα στιγμή ξέρουν ότι οι χρήστες του τάδε σπιτιού / σύνδεσης συνδέονται εκεί και εκεί και αλλού.
Σε μια εταιρία - έστω ότι το επιτρέπει το firewall και τα λοιπά εσωτερικά συστήματα - που υπάρχει μία ή πολλές Public IPs [που πάλι καταγράφονται από τον ISP] αλλά υπάρχουν 100 εσωτερικές ΙΡs για τους "υπαλλήλους", πως μπορούν να συνδέσουν "παράνομο κατέβασμα" με συγκεκριμένο εταιρικό PC?
Μόνο αν υπάρχει κάποιο σύστημα της εταιρείας που κάνει τέτοιου είδους "καταγραφές"... υποθέτω...???!!??
Δηλαδή, με άλλα λόγια, μπορούν να συνδέσουν την public/εξωτερική πχ 62.75.23.245, με την εσωτερική πχ 192.168.1.209 ???

Κοίτα, χωρίς κατάλληλα συστήματα καταγραφής, όπως NAT, ή firewall logs, είναι δύσκολο να εντοπιστεί ακριβώς ποιος χρησιμοποίησε την public IP για ένα παράνομο κατέβασμα.

Όμως, στην περίπτωση που η εταιρεία χρησιμοποιεί NAT (που είναι σχεδόν πάντα το θέμα όταν υπάρχουν πολλαπλές εσωτερικές IPs που μοιράζονται μία δημόσια IP), οι εξωτερικές συνδέσεις προς την public IP καταγράφονται και γίνεται αντιστοίχιση της εξωτερικής IP με τη συγκεκριμένη εσωτερική IP. Έτσι, μπορεί να βρεθεί σε ποια εσωτερική IP αντιστοιχεί μια συγκεκριμένη εξωτερική σύνδεση.

Παίδες σόρι που σας τη σπάω, αλλά είναι βέβαιο ότι θα αλλάξουμε θέμα στο θρεντ. Να το συζητήσουμε αλλου; Με ενδιαφέρει και μένα το θέμα, καθότι ναι μεν εχω VPN αλλά δεν είμαι και κανάς εξπερ.

Ναι εννοείται, έτσι και αλλιώς δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο στην ερώτηση του φίλου RockaRolla.

Απλώς να αναφέρω, κάτι που νομίζω έχει σχέση:

Ενώ το VPN σε προστατεύει από την παρακολούθηση της δραστηριότητάς σου, δεν σε προστατεύει από τη νομική διάσταση της παρακολούθησης περιεχομένου που δεν είναι νόμιμο. Αν, για παράδειγμα, παρακολουθείς περιεχόμενο που παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα ή τους όρους χρήσης μιας υπηρεσίας, και αυτή η υπηρεσία εντοπίσει ότι χρησιμοποιείς VPN (υπάρχουν τεχνικές ανίχνευσης VPN), μπορεί να σε αποκλείσει ή να αναφέρει την παραβίαση. Επίσης, οι υπηρεσίες VPN δεν παρέχουν πλήρη ανωνυμία. Σχεδόν όλες (ασχέτως τι υποστηρίζουν) κρατούν logs της δραστηριότητάς σου και θα τα παραδώσουν στις αρχές αν τους ζητηθεί.

Παιδια, διεθνως ρεζιλι θα γινουμε και παλι, Θυμισθητε το. Στα καραβια παντα ειχαμε "Παντιερα Πειρατα" (Σιπριοτα, Λιμπερια, Παναμα) και δεν θαχουμε στο ιντερνετ? Πιστευετε οτι αν μπαινει κανεις στο ιντερνετ με VPN Λουμπουμπας, θα ευαισθητοποιηθει η Λουμπουμπα να δωσει στοιχεια, σε καποιον? Αμφιβαλλω αν κρατανε καν στοιχεια.

Παλι διεθνως ρεζιλι θα γινουμε νομιζω. Θυμαστε πριν χρονια που κυβερνουσε ο ΟΥΙΤ ΟΥΙΤ, εφτιαξαν νομο για τα φρουτακια. Στην διατυπωση του ομως, τα εκαναν μπαχαλο και συμπεριελαβαν και τα video games. Θυμαμαι, Ευρωπαικη συσταση προς του ταξειδιωτες, "προσοχη, αν σκοπευετε να ταξειδεψετε, στην Ελλαδα, μην παρετε μαζυ σας το Age of Epmires, κυνδινευετε, να πατε φυλακη". Γελουσε μαζυ μας και η παρδαλη κατσικα. Και περασε καιρος μεχρι να καταλαβουν την βλακεια τους και να την διορθωσουν. Κατι τετοιο βλεπω να ξαναγινεται.
Ασε που το θεμα φερνει σε χουντικο, "αποφασιζομεν και διατασομεν", Δηλαδη, αν δω μια ταινια, ενα αθλητικο παιχνιδι κτλ, σε live streaming, ειμαι ενοχος και καταδικαζομαι, χωρις να εχω δικαιομα να απολογιθω? Aφου ειναι μαγγες και ειναι παρανομο αυτο, γιατι δεν το μπλοκαρουν, ετσι ωστε να μην φτανει το παρανομο υλικο στα ματια μου?
Με το ιδιο συστημα, θα μπορουσε να χτυπηθει και η πορνεια, απαξ και δια παντως. Ενω θα δινουν αδεια σε πορνες,τσατσαδες, προαγωγους, νταβατζηδες, λουπινιαν και λοιπων κρικων της πορνοαλυσιδας, στεινουν εναν μπασκινα εξω απο καθε "οικο ανοχης" και κοβει προστιμα σε καθε πελατη που επιχειρει να εισελθει. Απλο!
Οχι μονο χωρα της φαιδρας πορτοκαλεας ειμαστε, αλλα και λεμονεας, μανταρινες και λοιπον οπωροφορων ειμαστε. Ρε, πως τις ψηφιζουμε, ολες αυτες τις διανοιες?
εκτός από ότι σαν χώρα είμαστε σούργελο, με νόμους παράλογους που δεν εφαρμόζονται ή εφαρμόζονται "α λα καρτ" πρέπει να έχουμε ένα μπασκινάκι μόνιμα πάνω από κάθε πολίτη, για να μην παρκάρει όπου βρει, για να μην πετάει σκουπίδια κάτω, για να μην συμπεριφέρεται σαν να είναι αυτός και άλλος κανείς. να φανταστείτε πέρασε νόμος που κάθε ορειβατικός σύλλογος, για να συνεχίσει να είναι σύλλογος πρέπει να έχει 8 (!) ξεχωριστούς αθλητές που να βγαίνουν σε αγώνες, και στο μέλλον να έχει επαγγελματίες αρχηγούς σε κάθε εκδρομή, και αυτό θα το ελέγχει υποτίθεται το δασαρχείο (!) το οποίο έχει 8 υπαλλήλους για το νομό Ηρακλείου! δηλ. θα καραδοκεί ένας υπάλληλος του δασαρχείου σε κάθε μονοπάτι στο βουνό να μας μπουζουριάσει αν ο αρχηγός είναι εθελοντής όπως γίνεται πάντα και όχι επαγγελματίας όπως λέει ο "νόμος"! νόμους επιπέδου Δανίας έχουμε αλλά στην εφαρμογή είμαστε Ουγκάντα! Ή η μόνη αφρικανική χώρα με λευκούς κατοίκους που έλεγε και ο Χάρι Κλύνν.

Ναι εννοείται, έτσι και αλλιώς δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο στην ερώτηση του φίλου RockaRolla.

Απλώς να αναφέρω, κάτι που νομίζω έχει σχέση:
Τώρα αν σου πω ότι είχα την εντύπωση ότι αρχίσατε όλοι να γράφετε για VPN στο θρεντ του chris27 για την 65άρα τηλεόραση;;;;

Οκ συνεχίστε . Πάω να πάρω λίγο στόκο. :fafoutis:

Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα