Nέος νόμος για πειρατεία

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Paratrooper-7
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Αυτό γίνεται εδώ και χρόνια, από την άποψη ότι κάθε σύνδεση κινητή ή σταθερή (οπότε και οι ip) είναι ήδη συνδεδεμένη με ΑΦΜ. Ευκαιρία μάλλον, να πουλήσουν περισσότερα VPN. (Όχι ότι κάνουν δουλειά και αυτά).

Γράφει κάποιος απο κάτω απο το δημοσίευμα σε ένα σχόλιο ότι έχουν αρχίσει και μπλοκάρουν τα VPN. Δεν ξέρω αν όντως συμβαίνει πάντως πιθανόν να το κάνουν αυτοί που έχουν τέτοια streaming sites.

Αυτός εδώ έχει πολύ γέλιο και τα χώνει αβερτα.. δείτε το παρακάτω βίντεο :D

Τελευταία επεξεργασία:
Αυτό γίνεται εδώ και χρόνια, από την άποψη ότι κάθε σύνδεση κινητή ή σταθερή (οπότε και οι ip) είναι ήδη συνδεδεμένη με ΑΦΜ. Ευκαιρία μάλλον, να πουλήσουν περισσότερα VPN. (Όχι ότι κάνουν δουλειά και αυτά).
Τεχνικα, δεν ισχυει αυτο... οι διευθυνσεις IP, δεν ειναι σταθερες, ειτε στο router, ειτε στο κινητο... οχι ακομα τουλαχιστον. Αν στο μελλον, οποιαδηποτε συσκευη εχει σταθερη/μοναδικη IP, το ξανασυζηταμε, αλλα προς το παρον δεν γινεται.

Ισως ειναι πιο σωστο να λεμε, οτι θα μπορουσε πχ ο ΑΦΜ, να συνδεθει με την MAC address, μιας συσκευης... αλλα και εκει μπορεις να κανεις spoofing, οπότε, δεν τρεχει μια ;)

Αυτη την στιγμη, αν ενα site, θελει να σε "αναγνωρισει", μπορει να το κανει με πολλους τροπους, αμεσους και εμμεσους, ακομα και αν εχεις VPN. Γιατι, μπορει καποιος να βαλει VPN και μετα να πηγαινει να κανει εγγραφη με username ή να αποδεχεται cookies και push notifications κτλ. Eνα site, μπορει να "αναγνωρισει" εναν χρηστη, ακομα και απο τις ρυθμισεις του browser του ;)

Τεχνικα, δεν ισχυει αυτο... οι διευθυνσεις IP, δεν ειναι σταθερες, ειτε στο router, ειτε στο κινητο... οχι ακομα τουλαχιστον. Αν στο μελλον, οποιαδηποτε συσκευη εχει σταθερη/μοναδικη IP, το ξανασυζηταμε, αλλα προς το παρον δεν γινεται.

Ισως ειναι πιο σωστο να λεμε, οτι θα μπορουσε πχ ο ΑΦΜ, να συνδεθει με την MAC address, μιας συσκευης... αλλα και εκει μπορεις να κανεις spoofing, οπότε, δεν τρεχει μια ;)

Αυτη την στιγμη, αν ενα site, θελει να σε "αναγνωρισει", μπορει να το κανει με πολλους τροπους, αμεσους και εμμεσους, ακομα και αν εχεις VPN. Γιατι, μπορει καποιος να βαλει VPN και μετα να πηγαινει να κανει εγγραφη με username ή να αποδεχεται cookies και push notifications κτλ. Eνα site, μπορει να "αναγνωρισει" εναν χρηστη, ακομα και απο τις ρυθμισεις του browser του ;)

Καλημέρα παιδιά.

O πάροχος πάντα κρατά logging με ποιές διαφορετικές IP συνδέεται ο router κάποιου πελάτη. Τον γνωρίζει σε επίπεδο router και γραμμής. Δεν έχει σημασία αν θα γίνει reset και πόσες φορές.

Απλά με VPN δεν μπορεί να κάνει track το network activity. H χρήση του από μόνης της δεν μπορεί να θεωρηθεί ύποπτη, καθώς κάποιος μπορεί να το χρησιμοποιεί για επαγγελματικούς λόγους (και υπάρχει σημαντικό ποσοστό κόσμου που το κάνει).

Θα μπορούσα να γράψω πολλά για το θέμα, αλλά μετά με βλέπω με χειροπέδες χειροπόδαρα. :)

Οι περισσοτερες σελιδες και video που παρουσιαζουν το θεμα σαν να ηρθε το τελος του κοσμου, εντελως συμπτωματικα διαφημιζουν και vpn...

Οποιος εχει ανησυχιες για το θεμα, καλυτερα να κατσει να διαβασει την νομοθεσια και να μην βασιζεται σε τριτους που εχουν συμφερον να μη σου πουν την αληθεια.

Καλημέρα παιδιά.

O πάροχος πάντα κρατά logging με ποιές διαφορετικές IP συνδέεται ο router κάποιου πελάτη. Τον γνωρίζει σε επίπεδο router και γραμμής. Δεν έχει σημασία αν θα γίνει reset και πόσες φορές.

Απλά με VPN δεν μπορεί να κάνει track το network activity. H χρήση του από μόνης της δεν μπορεί να θεωρηθεί ύποπτη, καθώς κάποιος μπορεί να το χρησιμοποιεί για επαγγελματικούς λόγους (και υπάρχει σημαντικό ποσοστό κόσμου που το κάνει).

Θα μπορούσα να γράψω πολλά για το θέμα, αλλά μετά με βλέπω με χειροπέδες χειροπόδαρα. :)
Ε γραψτα ανωνυμα βρε αδερφε. Μην μας αφινεις στο σκοταδι. Τουλαχιστον, αν οχι downloads, ναχουμε ενα on line, παει στα κοματια. Αδικο εντελως να βγαινουν ετσι φορα παρτιδα, τα απλυτα μας. Στειλτα σε pm σε δυο απο εμας, με την υποχρεωση να τα στειλουμε σε αλλους δυο κοκ. Πρεπει να κανουμε αντισταση, ρε παιδια, τι την πηραμε την 65αρα? Για να βλεπουμε Πορδοσαλτε, Σκορδα και Τσιλικα?

Τελευταία επεξεργασία:
εδώ δεν έχουν αρκετά μπασκινάκια για να γίνεται αξιοπρεπής αστυνόμευση και να μπουζουριάζουν όσους κάνουν διάφορα εγκλήματα και θα βρίσκουν ποιος κατεβάζει παράνομα; ανέφικτο μου φαίνεται, άλλος ένας νόμος που δεν θα εφαρμοστεί στην πράξη. ξέρετε ότι υπάρχει νόμος που αν θες η σκυλίτσα σου να κάνει κουταβάκια πρέπει να το δηλώσεις σε μια ειδική επιτροπή; και γελάνε και τα λουριά των σκύλων.....

Την αστυνομία την χρησιμοποιούν (από συστάσεως) για κρατική βία και ουδέποτε για την προστασία των πολιτών. Φυσικά είναι πάντα στο πλευρό των Μένιων.
Ας είναι καλά μια μειοψηφία που προσπαθεί.

Στην περίπτωση που συζητάμε, πιθανότατα θα υπάρξει μια εταιρία αρπακτικών (βλ. περίπτωση ΑΕΠΙΙΙΙΙΙΙΙΙ) και θα της έρχονται στο γραφείο οι IP και τα στοιχεία των βιτζιλάντηδων λαθροτηλεθεατών. Δεν νομίζω να διαφωνήσουν οι καλοκάγαθοι πάροχοι που μας χρεώνουν το internet με τιμές FA.CA.DORO. Παράλληλα είμαι σίγουρος ότι μια χαρά θα βρεθούν όργανα και εισαγγελείς για να κάνουν ντου στους παραβατικούς ταινιάκηδες! Είμαστε σοβαρό κράτος κύριοι. Τόσο σοβαρό που ένας λαϊκός βάρδος μέθυσε-οδήγησε-δεν σταμάτησε στο μπλόκο-πάτησε τον αστυνομικό και μετά από 3 ημέρες όλοι μαζί μια αγγαλιά γλεντάγανε στο μαγαζί όπου εμφανίζεται ο βάρδος. Ε, δεν τον έπιασαν να κατεβάζει την "Κουκλίτσα με τα ροζ"!

Υ.Γ. Επειδή σε όλη μου τη ζωή έχω σκυλιά, δεν διαφωνώ με ότι μέτρο έχει ως σκοπό τη μείωση των αδέσποτων. Υπάρχει τεράστια ανευθυνότητα στο θέμα αυτό.

Μπορείς να δεις Ertflix με μόνες αξιόλογες σειρές το κάμπινγκ και τον θησαυρό της Βαγίας!

Μια χαρά σειρές έχει το Ertflix, αν και επικεντρώνεται σε αστυνομικές - κοινωνικές περισσότερο και δεν έχει ίχνος science fiction!!

Νομίζω ότι ο νόμος θα επικεντρωθεί στο παράνομο streaming γιατί εκεί έχει τα πολλά χρήματα!!

Εγω γιατι θυμαμαι αμυδρα να εχει ξαναβγει παρομοιος νομος πριν απο καμια δεκαπενταρια χρονια και το μονο που εγινε τελικα ηταν να κλεισουν καποιες ιστοσελιδες και μετα μπιζνες αζ γιουζουαλ; Ή μηπως θυμαμαι κατι αλλο;
Αν θυμαμαι καλα τοτε ελεγαν για προστιμα αναλογα του ποσα εχεις κατεβασει και μου εχει μεινει το σχολιο ενος χρηστη που ελεγε "οκ ρε παιδια εγω τοτε με οσα εχω κατεβασει ξεχρεωνω την Ελλαδα μονος μου". XD

Είτε χρησιμοποιείται VPN είτε όχι κάπου τα καταγράφουν τα πάντα και όποτε θέλουν σας δίνουν στεγνά διότι θεωρείται παρανομία και ο νόμος τους διώκει και αυτούς.

Πρέπει άλλωστε να συμμορφώνονται και οι εταιρείες VPN σε κάποια διεθνή πρωτόκολλα για να μπορούν να λειτουργήσουν νόμιμα στο διαδίκτυο.

Λέτε να μην έχουν σκεφτεί στην ΕΕ και παγκόσμια ότι όλοι θα χρησιμοποιούν VPN ;;

Δεν υπάρχει ανωνυμία στο διαδίκτυο ούτε πίσω απο τα VPN. Με τα λίγα που ξέρω είναι καλύτερα μην ρισκάρετε να μπείτε σε τέτοια sites.

Εγώ δεν μπαίνω σε τέτοια sites γιατί έχω σταματήσει να βλέπω ταινίες και το μόνο που βλέπω είναι ότι τύχει και έχει η τηλεόραση την ώρα που θα κάτσω να χαλαρώσω το βράδυ μέχρι να γίνω shut down.

Γουστάρω πάντως που ξαναγυρίζουμε σε ένδοξες εποχές ΠΣΚ που αγοράζαμε την ταινία απο πλανόδιους σε πλαστική ζελατίνα. Μήπως τελικά να ξαναγυρίσει πάλι και η παραγωγή DVD δίσκων;; Ok, just kidding!! :biglaugh:

Τελευταία επεξεργασία:
Με τα πειρατικά games τι γίνεται?

Βασικά δεν νομίζω να ξεχωρίζουν ανάμεσα σε πειρατικά games ή πειρατικές ταινίες ή οτιδήποτε.

Εάν έχεις τον υπολογιστή να κατεβάζει torrent 24/7 όλο και κάποιος συναγερμός θα χτυπήσει στον ISP. Όπως είπα και πιο πάνω όμως νομίζω ότι ο νόμος θα επικεντρωθεί στο παράνομο streaming γιατί από εκεί γίνεται η μεγαλύτερη απώλεια εσόδων (ειδικά οι αθλητικές εκδηλώσεις).

Από την άλλη, δεν αξίζει κάν να κατεβάζεις πειρατικά παιχνίδια. Αφενός δεν μπορείς να ξέρεις τί τρέχει από πίσω μαζί με τα cracks, αφετέρου συνέχεια βρίσκει κανείς προσφορές. Το Star Wars Outlaw το αγόρασα σχεδόν 30 ευρώ, ούτε έξι μήνες από την ημερομηνία της κυκλοφορίας του, και είχα χρόνια να αγοράσω AAA game!!!

Πίσω
Μπλουζα