οι Candlemass διαλύονται (ξανά)...

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας krem13
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

krem13

RetroNuts!
Αντιδράσεις
67
ανακοινώθηκε ότι οι δημιουργοί του σύγχρονου doom (και ένα από τα κορυφαία συγκροτήματα του είδους),Candlemass θα διαλυθούν πάλι,μετά από την κυκλοφορία του 11ου και τελευταίου album τους την άνοιξη και της τελευταίας περιοδείας που θα ακολουθήσει....

R.I.P. :(

πολύ άσχημα νέα,αλλά αν έβλεπαν ότι δεν είχε νόημα να συνεχίσουν τότε καλά έκαναν και πήραν αυτή την απόφαση (από το να υπάρχουν καβγάδες όπως σε πολλά άλλα συγκροτήματα).βέβαια αυτό το έχουν ξανακάνει άλλες δύο φορές οπότε μπορεί τελικά να είναι παροδικό.

και ένα επίκαιρο κομμάτι τους...

http://www.myspace.com/napalmrecords/blog/544523712#pm_cmp=O_5106_notif

Όταν έβαλα στη δισκοθήκη μου τον δίσκο βινυλίου του Nightfall, με είχε εντυπωσιάσει για το λόγο ότι το εξώφυλλο ήταν ανάγλυφο !!! Κι όταν η βελόνα του παλιού μου πικάπ "ταξίδεψε" στα αυλάκια του βινυλίου, με εντυπωσίασε η φωνή του τραγουδιστή τους [απίστευτο εύρος] !!!

Από αυτούς, επίσης, κρατάω ως ανάμνηση και μια συναυλία τους στις αρχές των 90ς στο σινε - Ελλήσποντος, απέναντι απ' το ΑΠΘ, η οποία με "πέτυχε" όταν ήμουν φοιτητής στη Θεσσαλονίκη [εκείνη την εποχή το σινε-Ελλήσποντος διετίθετο δια : α/ κουκλοθέατρο τα πρωινά, β/ τσοντο-ταινίες τα βράδυα, γ/ περιστασιακά συναυλίες χέβι μέταλ συγκροτημάτων και δ/ ακόμη πιο περιστασιακά δια ... καλλιστεία τραβεστί :o :O:O!!! Η μόνη φορά που πήγα ήταν η συναυλία των Candlemass !!! ] !!!

Ή συνεισφορά τους συνίσταται, κυρίως, στο ότι "άνοιξε την πόρτα" για να γνωρίσουν καταξίωση και αποδοχή "έξω από τα σύνορα της Σουηδίας" ένα σωρό Σουηδικά συγκροτήματα, που έπαιζαν χέβι μέταλ, doom μέταλ και όλα τα συναφή !!! Έτσι, από τα 90ς κι εφεξής έγιναν ευρέως γνωστά ένα σωρό σουηδικές μπάντες, για τις οποίες, όμως, αρμόδιοι να μιλήσουν είναι οι μικρότεροι από μένα, καθόσον από το 1990 και μετά το εν λόγω είδος δεν με ενδιέφερε πια !!! Πάντως, οι Candlemass την έγραψαν την ιστορία τους και άφησαν έντονο το στίγμα τους !!! Κι έτσι ... αποχωρούν από τη σκηνή με αξιοπρέπεια και με "ψηλά το κεφάλι" .....

..εμενα παλι το εν λογω ιδιωμα της μεταλλικης μουσικης ουδεποτε με ενδιεφερε,αλλα αναγνωριζω τη συνεισφορα τους και σεβομαι.

η ενσταση μου ειναι οτι η Σουηδια δε μπηκε στο μεταλλικο χαρτη μ αυτη τη μπαντα,καθως ειχε(και εχει) απο τις δυναμικοτερες σκηνες.

don dokken είπε:
..η ενσταση μου ειναι οτι η Σουηδια δε μπηκε στο μεταλλικο χαρτη μ αυτη τη μπαντα,καθως ειχε(και εχει) απο τις δυναμικοτερες σκηνες.
Χμμμ ... πράγματι, και πριν από τους Candlemass η Σουηδία είχε αξιόλογη χέβι μέταλ σκηνή !!! Ήδη από το 1976 υπήρχε η [θρυλική πλέον] μπάντα ονόματι Heavy Load !!! Επίσης, λίγο πριν τα μισά των 80ς έκαναν την εμφάνισή τους οι Bathory [θυμάμαι σαν χθες την εγκωμιαστική κριτική που έκανε ο Ανδρέας Βενέρης στο τόοοτε περιοδικό Heavy Metal για το τόοοοτε ομώνυμο ντεμπούτο τους με το εξώφυλλο με τον ΄τράγο] !!! Όμως, η ταπεινή μου άποψη είναι - με βάση τις όποιες γνώσεις μου για ένα μουσικό είδος που απ' το '90 και μετά δεν παρακολούθησα - ότι όλη αυτή η μέταλ σκηνή της Σουηδίας "βρήκε το δρόμο της" εκτός συνόρων της Σουηδίας με αφορμή την εμφάνιση των Candlemass !!!

Europe....

Malmsteen...

Swedish erotica,Allien,220 Volt,Madison,Nasty Idols..και πολλα πολλαααα αλλα.

η σκανδιναυικη σκηνη ειναι το φαγακι μου..και μη νομιζεις οτι αλλου ειχαν την ιδια αποθεωτικη υποδοχη και αποδοχη οπως αυτη που ετυχαν στη χωρα μας..

Πίσω
Μπλουζα