πρόβλημα με υπολογιστή

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας krem13
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

krem13

RetroNuts!
Αντιδράσεις
67
Εδώ και μερικές μέρες,όταν ανοίγω τον υπολογιστή μου,εμφανίζει για περίπου 1 δευτερόλεπτο μια μπλε οθόνη και μετά πηγαίνει στην οθόνη φόρτωσης των windows,όταν όμως η φόρτωση τελειώσει ο υπολογιστής κάνει επανεκκίνηση,όλο αυτό επαναλαμβάνεται κάνοντας ουσιαστικά ένα φαύλο κύκλο.

Γι αυτό το πρόβλημα είχα βρει αρκετές,ελαφρώς διαφορετικές μεταξύ τους,λύσεις οι οποίες είχαν σχέση λίγο-πολύ με τη repair console.Αποφάσισα λοιπόν να πάω (στη repair console) και να πάρω με τη σειρά τις λύσεις να δω ποία θα μου λύσει το πρόβλημα,όταν μου ζήτησε τον κωδικό πάτησα enter ως συνήθως,μιας και δεν είχα βάλει ποτέ έναν,αλλά δεν το δέχτηκε :o οπότε δεν κατάφερα να κάνω κάτι.

Οι ερωτήσεις μου λοιπόν είναι:

-Πως γίνεται η repair console να μην δέχεται πλέον το απλό enter ενώ δεν έχω βάλει κάποιο κωδικό ;

-Μπορείτε να μου προτείνετε μια λύση για το αρχικό πρόβλημα ;

σημαντικές λεπτομέρειες ( μπορεί και όχι )

-έχω τα windows xp professional

-την τελευταία φορά που λειτουργούσε σωστά,είχα εγκαταστήσει ένα πρόγραμμα κλειδώματος και απόκρυψης αρχείων

-επίσης την τελευταία φορά,κόλλησα το "antimalware doctor" ξέροντας όμως τι είναι,δεν πάτησα απολύτως τίποτα στο παράθυρό του και φρόντισα αμέσως να το διαγράψω αφαιρώντας τις καταχωρίσεις του στη registry (ακολουθώντας κατά γράμμα τις αντίστοιχες οδηγίες που βρήκα σε ένα site)

είναι μια σύνθεση της vero (από τη σειρά max station του 2006,με μερικές προσθήκες)

Format και επανεγγατάσταση.

Αν είναι hardware θέμα, ξεκινάς από μνήμες, τροφοδοτικό και πάει λέγοντας.

Full specs pls............

VERO MAXSTATION 3800-X2

- AMD Athlon 64 X2 3800+ Dual Core processor socket-AM2

- VeroStation2 case με τροφ. Herolchi 385W PFC Silent

- MSI Motherboard K9N NEO-F AM2 ,FSB 1000 (NVIDIA nForce 550 Chipset)

- NVIDIA VGA GeForce 7300GS-512MB

- HDD 250GB/7200 rpm SATA-II (Seagate)

-Μνήμη DDR-II/667 1024MB (2x512MB Dual Channel)

- Sound 7.1/8 Channels.

σημειώσεις

-τώρα έχει 2 gig μνήμη

-έχω αλλάξει κάρτα γραφικών,τώρα έχω την sapphire; 8800 gts 320 mb

-(εννοείται πως) έχω αλλάξει τροφοδοτικό με ένα ισχυρότερο,δυστυχώς δεν θυμάμαι λεπτομέρειες

Αν τα θυμάμαι καλά, πρέπει να πάτησες τo repair που έχει στην αρχή το boot cd, γι' αυτό και σου έβγαλε το repair console.

Θα σου πρότεινα να μην το πατήσεις αλλά να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα. Εκεί θα πρέπει να βρεις μια άλλη επιλογή για repair η οποία είναι χωρίς repair console.

Για περισσότερες πληροφορίες, ρίξε μια ματιά εδώ πριν δοκιμάσεις οτιδήποτε άλλο: http://michaelstevenstech.com/XPrepairinstall.htm#RI

snoopy είπε:
Αν τα θυμάμαι καλά, πρέπει να πάτησες τo repair που έχει στην αρχή το boot cd, γι' αυτό και σου έβγαλε το repair console.Θα σου πρότεινα να μην το πατήσεις αλλά να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα. Εκεί θα πρέπει να βρεις μια άλλη επιλογή για repair η οποία είναι χωρίς repair console.

Για περισσότερες πληροφορίες, ρίξε μια ματιά εδώ πριν δοκιμάσεις οτιδήποτε άλλο: http://michaelstevenstech.com/XPrepairinstall.htm#RI
ευχαριστώ,θα το δοκιμάσω

Για το θεμα του κωδικου δεν μπορω να το εξηγησω, αλλα κατα πασα πιθανοτητα εχεις 2 χρηστες. Εναν με το ονομα σου που μπαινεις καθημερινα και το administrator που πιθανοτατα δεν εχεις χρησιμοποιησει ποτε. Το default στα XP ειναι να μη ζηταει κωδικο για κανεναν κατα την εγκατασταση. Δοκιμασε ομως στο repair οταν κανεις login να μπεις και με τον administrator με κενο. Ισως τα καταφερεις

Εναλακτικα, μπορεις να δημιουργησεις cd να μπεις στο συστημα και να κανεις reset τους κωδικους. Εγω χρησιμοποιω αυτο

Offline NT Password & Registry Editor

Ειναι δωρεαν και ευκολο. Βεβαια πρεπει να εχεις προσβαση σε μηχανημα που λειτουργει για να το φτιαξεις...

Το αλλο repair που αναφερθηκε στην ουσια ειναι κανονικη επανεγκατασταση windows αλλα με διατηρηση των εγκατεστημενων προγραμματων και προφιλ χρηστων, και ολες τις σχετικες registry entries. Το εχω κανει αρκετες φορες και λειτουργει καλα. Δεν ειναι ασχημη ιδεα αλλα δεν λυνει ολα τα προβληματα. Αν το κανεις παντως, μετα οπωσδηποτε περνα ξανα service pack και windows update γιατι χανονται.

λοιπόν,σήμερα το ίδιο πρόβλημα το έπαθε και ο δεύτερος υπολογιστής που χρησιμοποιούσα ( τώρα μπαίνω από ένα τρίτο! ) ,αυτή τη φορά όμως παρατήρησα ότι το έπαθε αφού το antivirus μου (malwarebytes antimalware) καθάρισε ένα rootkit που βρισκόταν σε ένα αρχείο .sys με πολύ περίεργο όνομα (ένα συνοθέλεμα γραμμάτων που δεν σχηματίζουν λέξη) .θα χρησιμοποιήσω το repair install από το cd των windows (τόσο καιρό δεν το έχω βρει ακόμα) και στους δύο υπολογιστές.Επειδή όμως υποψιάζομαι (με βάση αυτά που διάβασα σε διάφορα support forums) ότι δεν θα κάνει κάτι,θέλω να ρωτήσω το εξής,μπορώ να χρησιοποιήσω το damn small linux για να κάνω backup τα αρχεία μου πριν το αναπόφευκτο( ; ) format; αν ναι,τι πρέπει να κάνω ακριβώς (δεν έχω ασχοληθεί με διανομές linux οπότε δεν ξέρω πως λειτουργεί) ;

Κατά πάσα πιθανότητα με το repair θα διορθωθεί. Μην επιλέξεις όμως την "Επιδιόρθωση με κονσόλα", προχώρα στις επόμενες οθόνες σαν να ξανακάνεις εγκατάσταση από την αρχή και διάλεξε να εγκαταστήσεις πάνω από την υπάρχουσα. Τότε θα σε ρωτήσει αν θέλεις να κάνεις επιδιόρθωση και θα δώσεις το ΟΚ.

Aπό linux κατέβασε κατά προτίμηση το UBUNTU liveCD. Το περιβάλλον του είναι πολύ οικείο. Χρησιμοποίησε έναν εξωτερικό σκληρό ή φλασάκι και αντέγραψε τα αρχεία σου με drag&drop. Είναι πολύ εύκολο

Εγώ σας τα 'λεγα !!!!! :sealed:

Είναι του διαόλ' πράματα, οι υπολογιστές !!!!

:P

Εγω αντι για linux χρησιμοποιω windows xp live cd(ναι γινεται!!).Ετσι ακολουθωντας τις οδηγιες απο εδω:http://pcsplace.com/windows-xp/how-to-create-windows-xp-live-cd-in-15-mins/ μπορεις να φτιαξεις το δικο σου xp live cd και να σωσεις τα αρχεια σου σε περιπτωση που δεν γλυτωσεις το format.

teflon είπε:
Εγώ σας τα 'λεγα !!!!! :sealed:
Είναι του διαόλ' πράματα, οι υπολογιστές !!!!

:P
Μην είσαι τόσο υπερβολικός. ;)

Μπορεί οι υπολογιστές να έχουν τα δικά τους μειονεκτήματα, παρόλα αυτά μας είναι πολύ χρήσιμοι.

Κάποια στιγμή αυτά τα μηχανήματα φθείρονται με το πέρασμα του χρόνου και χαλάνε.

Εγω αντι για linux χρησιμοποιω windows xp live cd(ναι γινεται!!).Ετσι ακολουθωντας τις οδηγιες απο εδω:http://pcsplace.com/windows-xp/how-t...cd-in-15-mins/ μπορεις να φτιαξεις το δικο σου xp live cd και να σωσεις τα αρχεια σου σε περιπτωση που δεν γλυτωσεις το format.

H δουλεια του bart ειναι εξαιρετικη - αλλα κατουσια βασιζεται πανω στα cdrtools - ενα συνολο απο open source utilities φτιαγμενα για nix λειτουργικα ;)

sparklingeagle είπε:
Μην είσαι τόσο υπερβολικός. ;)
Δεν είμαι εγώ υπερβολικός!! :nono:

Αυτά είναι του διαόλου!!! :diablotin:

Δεν τα λυπάμαι καθόλου !! Οχι μόνο να χαλάσουν, αλλά να ψωφίσουν γίνεται ???? :diablotin:

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
να ρωτήσω κάτι τελευταίο μιας και είμαι έτοιμος να ακολουθήσω τη διαδικασία του repair install. με το repair install εκτός από τις εφαρμογές μου,θα σωθούν και τα αρχεία μου ( μουσική,ταινίες,έγγραφα,downloads κλπ ) ;

Krem υπάρχει και το back-up. Δεν προσπαθώ ούτε να στο παίξω έξυπνος ούτε να στο παίξω ξερόλας, την έχω πατήσει άσχημα και μάλιστα κατά τύχη δεν έχασα τα δεδομένα που είχα και ήταν critical.

Είχα περάσει παλιές κασέτες που βρήκα στο υπόγειο μαζί με το παλιό walkman-type κασετόφωνο που είχα μικρός. Είχα ηχογραφίσει το παππού μου που έχει φύγει εδώ και 15 χρόνια και ευτυχώς δεν είχα πετάξει τις κασέτες. More critical δεν θα υπήρχε ποτέ για μένα και την έπαθα την κατάλληλη στιγμή.

Repair δεν έχω κάνει ΠΟΤΕ, πάντα ρίχνω format από την αρχή.

pooky(1) είπε:
Krem υπάρχει και το back-up. Δεν προσπαθώ ούτε να στο παίξω έξυπνος ούτε να στο παίξω ξερόλας, την έχω πατήσει άσχημα και μάλιστα κατά τύχη δεν έχασα τα δεδομένα που είχα και ήταν critical.
Είχα περάσει παλιές κασέτες που βρήκα στο υπόγειο μαζί με το παλιό walkman-type κασετόφωνο που είχα μικρός. Είχα ηχογραφίσει το παππού μου που έχει φύγει εδώ και 15 χρόνια και ευτυχώς δεν είχα πετάξει τις κασέτες. More critical δεν θα υπήρχε ποτέ για μένα και την έπαθα την κατάλληλη στιγμή.

Repair δεν έχω κάνει ΠΟΤΕ, πάντα ρίχνω format από την αρχή.
καλά,το back up εννοείται ;) για αυτό το λόγο μάλιστα πέρασα σε ένα usb flash το damn small linux,για να πάρω/αντιγράψω τα αρχεία,αρκεί βέβαια να έχω κάνει σωστά τη διαδικασία που χρειάζεται :xm: ,δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα ( το d.s.l ).

όσο για format,μάλλον θα κάνω κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον.

Έχεις δοκιμάσει με UBUNTU live cd όπως έχει αναφερθεί; Κάνει θαύματα.

pooky(1) είπε:
Έχεις δοκιμάσει με UBUNTU live cd όπως έχει αναφερθεί; Κάνει θαύματα.
όχι,αλλά μιας και το είπες θα το ψάξω,πάντως τον δεύτερο υπολογιστή τον συνέφερα,χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσω το d.s.l (το οποίο δεν μπόρεσα να χρησιμοποιήσω καθώς δεν εκκινούσε,μάλλον δεν έκανα σωστά την εγκατάσταση στο φλασάκι...) , με ένα chkdsk και μετά ένα bootcfg

τώρα μένει ο βασικός...

Πίσω
Μπλουζα