πως καιμε dvd?

Rakeesh

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
4.580
Αντιδράσεις
1.725
Μια ερωτησουλα παιδια

Εχω ubuntu τελευταιο (με Gnome εννοειται). Κατεβασα μια φαν ταινια ... που περιλαμβανει τα αρχεια ενος dvd (vob, ifo, bup αρχεια κλπ).

Διορθωστε με αν κανω λαθος εδω: αν παω να αντιγραψω αυτα τα αρχεια 'χυμα' (δηλαδη data disk) το dvd δε θα δουλευει, σωστα; πρεπει να το κανω με ενα προγραμμα που θα εχει μια επιλογη 'video dvd'.

Το λειτουργικο μου εχει μονο το ubese. Το οποιο ναι μεν εχει επιλογη για video dvd αλλα οταν στελνω τα αρχεια στο interface, μου απορριπτει τα ifo και τα bup γιατι λεει δεν ειναι αρχεια βιντεο.

Ναι, το ξερω οτι μονο τα vob ειναι βιντεο, αλλα το dvd χρειαζεται ολο το structure για να δουλεψει, οχι μονο τα αρχεια του κυριως βιντεο. Καταλαβα λοιπον οτι η δουλεια που κανει το Ubese ειναι να κανει convert καποιο ασχετο video file σε μορφη video dvd. Δεν με εξυπηρετει ομως αυτο, γιατι ηδη εχω εξ ολοκληρου ολο το structure του δισκου, και το μονο που μενει ειναι καψιμο (με την καλη εννοια) σε αυτον. Πουθενα ομως δεν ειδα επιλογη για να κανει αυτο ακριβως που πρεπει.

Πειραματα δεν εκανα γιατι η ολη ταινια ειναι μεγεθους 8 γιγα και λυπαμαι να χαλαω double layer dvd σε trial and error.

Πειτε μου λοιπον τι μπορω να κανω με τις επιλογες που εχω: μπορω οντως να καψω τα προαναφερθεντα αρχεια 'χυμα' ως data disk και ο δισκος να δουλεψει; Υπαρχει καποια ειδικη επιλογη του Ubese που δεν ειδα; Η χρειαζομαι καποιο εξειδικευμενο προγραμμα;

(Η πρεπει να ενημερωσουμε το thread "10+1 λογοι που δεν εχω Λινουξ"; )

Θενκς!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αν και δεν είμαι σίγουρος, δοκιμασε το DeVeDe !

Αλλα ίσως αν δημιουργήσεις ένα iso με τα movie files, με dd και το κάψεις μετά σε δισκάκι, δε θα δουλέψει ?
 
To DeVeDe κανει ακριβως οτι και το Ubese: βαζεις σκετα αρχεια βιντεο για να τα κανει βιντεο-δισκο. Απο οτι εχω δει εχει επιλογες για authoring, δεν προβλεπει δηλαδη να βαλεις ενα 'ετοιμο' structure ολοκληρο για να το καψει κατευθειαν.

Iso δεν μπορω να κανω δεν εχω αρκετο ελευθερο χωρο για να εχω ταυτοχρονα και τα αρχεια και το iso
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κανε το .avi με το DVD::rip
 
Μα ουτως η αλλως αναγνωριζει τα vob σαν αρχεια βιντεο και μπορει να κανει το authoring απο το 0. Το θεμα ομως ειναι οτι δε θα διατηρησει το μενου, αυδιο tracks και τις αλλες επιλογες που προσφερουν ετοιμα τα αλλα αρχεια του structure :(

Αυτο που ρωταω ειναι οχι πως να κανω authoring απο το 0 ενα δικο μου dvd απο βιντεο αρχεια αλλα αν μπορει να αντιγραψει ολο το structure οπως ειναι (οπως μπορω να κανω στο Nero).

Σε ευχαριστω παντως
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
To ψήσιμο DVD στο Ubuntu είναι πανεύκολο. Έχουμε και λέμε:

1) Ανοίγουμε κονσόλα και γράφουμε...

(Πλάκα κάνω)

Απλά κάνε install to K3b (Applications>Add/Remove>στο Search γράψε K3b)

Μετά Applications>Sound&Video>K3b

Στο αρχικό μενού further actions>New Video DVD Project

Έχεις ένα file structure με Audio_TS και Video_TS. Κάνεις drag&drop τα αρχεία σου στα ανάλογα directories (συνήθως μόνο στο Video_TS) πατάς Burn, επιλέγεις ταχύτητα εγγραφής (ή το αφήνεις στο Auto) και είσαι έτοιμος.
 
Οντως το k3b αποδεικνυεται ο,τι καλυτερο σε ο,τι εχω χρειαστει!! Ο λογος που αργησα να το κοιταξω ειναι οτι παντα το θεωρουσα εφαρμογη του KDE και εψαχνα σε πιο native πρακτικες (Gnome) που απο οτι φαινεται δεν υπαρχουν

Ευχαριστω και τους δυο για το ενδιαφερον
 
Πίσω
Μπλουζα