συμβατότητα χειριστηρίων NES????

Plink

RetroMasteR
Joined
26 Απρ 2007
Μηνύματα
1.300
Αντιδράσεις
12
Έχω παρατηρήσει το εξής παράξενο, χειριστήρια που χρησιμοποιώ στο βασικό μου NES και δουλεύουν άψογα, σε άλλα NES δεν δουλεύουν με τίποτα.

Τα NES είναι διαφορετικές μεταξύ τους εκδόσεις, τα χειριστήρια έχουν ίδιο βύσμα.

3rd party χειριστήρια παίζουν κανονικά στο 2ο NES, οπότε δεν έχει πρόβλημα στα ports.

Ξέρει κανείς επιβεβαιώμενα εάν υπάρχει ασυμβατότητα στα original χειριστήρια μεταξύ των διαφόρων εκδόσεων του NES? Και εάν ισχύει που οφείλεται αυτό?

Εφόσον τα 3rd party χειριστήρια παίζουν και στα δύο NES αυτό δε σημαίνει ότι τα pinouts είναι τα ίδια?
 
Μηπως υπαρχει προβλημα στα ports των κονσολων; Ευρωπαικο και αμερικανικο Nes (και οχι snes!) εχουνε πληρη συμβατοτητα στα χειρηστηρια. Δες μπας χρειαζονται καθολου καθαρισμα η αν εχουνε στραβωσει εσωτερικα τα πλαστικα τους.
 
Getta Robo είπε:
Μηπως υπαρχει προβλημα στα ports των κονσολων; Ευρωπαικο και αμερικανικο Nes (και οχι snes!) εχουνε πληρη συμβατοτητα στα χειρηστηρια. Δες μπας χρειαζονται καθολου καθαρισμα η αν εχουνε στραβωσει εσωτερικα τα πλαστικα τους.
Και τότε πως εξηγείς ότι στην κονσόλα που δεν παίζουν τα original παίζουν απροβλημάτιστα τα 3rd Party?

Οι 2 κονσόλες είναι PAL απλώς διαφορετικές εκδόσεις.

Η μία γράφει European Version στο πορτάκι και η άλλη δεν γράφει τίποτα...
 
Εχω δει παρομιο προβλημα σε mega drive, συγκεκριμενο χειρηστηριο δεν λειτουργουσε σε συγκεκριμενη κονσολα, ενω δεν υπηρχε προβλημα σε αλλους συνδιασμους χειρηστηριων / κονσολων. Τελικα καθαρισα και τα δυο και λειτουργησαν.

Μηπως το nes χωρις να γραφει τι περιοχης ειναι, ειναι καποιος κλωνος; Εχω δει κλωνους που εξωτερικα ειναι 99% ιδια, και εσωτερικα εχουνε ακριβως τα ιδια τσιπακια.
 
Getta Robo είπε:
Εχω δει παρομιο προβλημα σε mega drive, συγκεκριμενο χειρηστηριο δεν λειτουργουσε σε συγκεκριμενη κονσολα, ενω δεν υπηρχε προβλημα σε αλλους συνδιασμους χειρηστηριων / κονσολων. Τελικα καθαρισα και τα δυο και λειτουργησαν.Μηπως το nes χωρις να γραφει τι περιοχης ειναι, ειναι καποιος κλωνος; Εχω δει κλωνους που εξωτερικα ειναι 99% ιδια, και εσωτερικα εχουνε ακριβως τα ιδια τσιπακια.
Το θέμα δεν παίζει να είναι τα χειριστήρια...

3 original χειριστήρια που λειτουργούν σωστά σε άλλη κονσόλα, δεν έπαιξαν..ενώ 2 άλλα 3rd party χειριστήρια που δοκίμασα έπαιξαν μια χαρά...

η κονσόλα το αποκλείω να είναι κλώνος, εξωτερικά και εσωτερικά δεν έχει τίποτα που να υπονοοεί ότι είναι κλώνος, η πλακέτα έχει όλα τα σήματα της Nintendo, όλα τα σωστά chip...το μόνο που παρατηρώ είναι ένα αυτοκόλλητο που γράφει PAL-EEC...

να πω ότι το πρόβλημα αυτό μου έχει τύχει και σε άλλο NES παλιότερα...
 
Πληροφοριακά, ευρωπαϊκό NES χωρίς αναφορά περιοχής στο καπάκι = παλιό Βρετανικό NES.
 
Πίσω
Μπλουζα