"1000+1" τρόποι σύνδεσης CF/HDD σε Α500

Rygar

Apple Lover
Joined
14 Ιουλ 2006
Μηνύματα
8.289
Αντιδράσεις
3.349
Εχοντας πρόσφατα συνδέσει μια CF στην Α500 και έχοντας μπουτάρει απ'αυτήν, είχα μια φαεινή ιδέα. Να παραγγείλω διάφορους αντάπτορες, όπως IDE 40/44pin σε CF ή SD/MMC και να προσπαθήσω να μπουτάρω απ'αυτούς και μάλιστα να μπορέσω να συνδυάσω και 2 μαζί στο ίδιο κανάλι ως master/slave. Επίσης να τους συνδυάσω και με εναν σκληρό δίσκο. Και...είχε πλάκα. :p

Ορίστε τι εννοώ:

picture.php


Ο πιο πάνω αντάπτορας είναι αυτός:

picture.php


Ο οποίος έκρυβε αυτό:

picture.php


Κατι αλλο τώρα:

picture.php


Στο οποίο είχα συνδέσει αυτό:

picture.php


Το οποίο περιείχε αυτό:

picture.php


Το οποίο περιείχε αυτό:

picture.php


(πλάκα δεν έχει; :D )

Παμ' παρακάτω:

picture.php


Αυτό είναι ενας αντάπτορας IDE 44pin σε SD/MMC αλλα επειδή 44pin το αμιγκάκι ντεν έκει, χρησιμοποίησα εναν 40->44pin. :D

Κατι αλλο:

picture.php


Ενας κλασικός αντάπτορας IDE 40pin σε SD

Ο ίδιος αντάπτορας στο ίδιο κανάλι με έναν 40άρη Toshiba 2.5":

picture.php


Και για του λόγου το αληθές:

picture.php


(η εικόνα αυτή είναι μέσω του ECS indivision;))

Εννοείται ότι ολα τα πιο πανω δε θα ήταν εφικτά χωρίς αυτό εδώ, για να αποφύγω και τις ερωτήσεις :D . Στείλτε του μαιλ, ετοιμάζει κι αλλα πραματα. ;)

Το μόνο πρόβλημα που είχα είναι ότι δε μπορούσα να συνδυάσω αντάπτορες που δεν είχαν jumperάκι για Master/slave και οι 2, δηλαδή δε φτάνει να εχει μονο ο ενας, πρέπει και ο αλλος. Θέλει τροποποίηση (ή κατασκευή νέου) του καλωδίου του ρεύματος του φλόπι για να προστεθούν ρεύματα.

Αφτά....
 
Εχω μπλεχτει...

Αλλοι μου λενε "εχεις A500 ξεχνα τα CF/SD/IDE".

Eρχεται ο Ριγανης και μου προτεινει 1000+1 τροπους συνδεσης

Τι να κανω γιατρε μου?
 
Εάν έχεις Α1200 με whdload, μείνε σ'αυτή. :p Εγώ απλώς είπα να δω εάν γίνεται να τα κάνεις όλ'αυτά. Δεν τη χρησιμοποιώ εννοείται, αλλά αμα χρειαστεί να προσομοιώσω τα νιάτα μου, γίνεται πλέον στο π και φ.
 
Εχω την Α500 απο τα παλαιολιθικα μου χρονια και ενα CD32...
 
φοβερο συστημα!! οτι πρεπει για να κανεις ενα καλο upgrade στην Α500!
 
Αυτό το πραγματάκι κάθεται πάνω στον επεξεργαστή βλέπω. Άραγε με ένα ATonce τι θα γίνει? :)
 
Χανεις το ide interface και εχεις ενα atonce χωρίς δίσκο. :p Η συγκεκριμένη εκδοση του ide interface εχει κολλημένο τον 68000, αλλιώς μπορεί και να έπαιζε. Βεβαια με ενα interface (atonce) επανω στο αλλο (cfide68k) αμφιβάλλω εάν το πληκτρολόγιο θα καθόταν σωστά. Αστα μκρέ! Δεν είναι η 500άρα για τετοια πολύπλοκα. Σε μια 2χίλιαρη όμως θα καθόταν λουκούμι.
 
Κώδικας:
Εχω μπλεχτει...
Αλλοι μου λενε "εχεις A500 ξεχνα τα CF/SD/IDE".
Eρχεται ο Ριγανης και μου προτεινει 1000+1 τροπους συνδεσης

Τι να κανω γιατρε μου?
Mα φιλε Wally, το ολο θεμα ειναι να να εχεις το custom ανταπτορακι αλλιως οντως "αν εχεις Α500 ξεχνα τα CF/SD/IDE". Eκει ειναι το θεμα, οτι με αυτο που φτιαχνουν τα παλικαρια η 500αρα αποκτα αυτο που της ελειπε (φαινομενικα τουλαχιστον εφοσον πρακτικα ειναι εφικτο). Για φανταστειτε, λεω εγω, να ειχε βγει η 500 εν ετει 1985 με μανισιο ide και δυνατοτητα για σκληρο, αντε και με κανενα σκληρο των 10-20 mb, τι ειχε να γινει!! Τελος παντων, η συγκεκριμενη μοντα ειναι καλη για να πουσαρει το μηχανημα στα ορια του αλλα κατα τ'αλλα δε νομιζω οτι προσφερει κατι το απολυτα ουσιαστικο. Καλυτερα μια 1200 για HD.
 
portarinos78 είπε:
Τελος παντων, η συγκεκριμενη μοντα ειναι καλη για να πουσαρει το μηχανημα στα ορια του αλλα κατα τ'αλλα δε νομιζω οτι προσφερει κατι το απολυτα ουσιαστικο. Καλυτερα μια 1200 για HD.
Ακριβώς! Το'κανα για να το κάνω και γιατί βολεύει εάν π.χ. μαζευτούμε σε κανα gathering (amigathering ή οτιδήποτε) ώστε να φτιάχνω δισκέτες άμεσα χωρίς πολλά πολλά. Κατά τα άλλα. ναι, ας είμαστε και ειλικρινείς, δεν προσφέρει τίποτε άλλο. Προτιμότερη μια Α1200 για να τρέχεις και παιχνίδια AGA.

Πρέπει να τονίσω εδώ ότι οι αντάπτορες παραγγέλθηκαν από Χοκόνγκ με 3-4 λίρες ο καθένας. Και είτε το πιστεύετε είτε όχι, ο ακριβότερος ηταν ο cf σε sd (ο πράσινος που γράφει SDHC MMC απ'εξω) με κόστος 12 ευρώ ο ένας.
 
Rygar υπάρχει περίπτωση αυτό να δουλεύει πάνω σε accelerator ?
 
Eίναι σχεδόν σίγουρο ότι θα παίξει οπουδήποτε υπάρχει IDE πόρτα.
 
Τι KICKSTART έχεις πάνω ?

1.3 + 2.04 (37.175) ή 2.05 (37.300)

Επίσης αυτό το ανταπτοράκι έχει κανένα ACCESS LED να βλέπεις πότε φορτώνει ?

Παίρνει κανένα ?

Εχω καμια 15αριά λαμπάκια (χύμα) απο AMIGA κόκκινα,πράσινα,πορτοκαλί.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
1.3 για να παίζω και 2.05 για να μπουτάρω και να φτιάχνω δισκέτες ;) Ναι έχει led. Ολα έχουν απλώς πρεπει να κανεις πατέντα και να στείλεις ενα ledακι στο σασί.
 
σουπερ! θα ριξω μια ματια για την συγκεκριμένη πατεντα για την Α500 (να μην καθεται). παντως δεν το περιμενα να γινεται (οκ η φαση με την συνδεση στο 44Pin στο πλάϊ για τον εξωτερικο δισκο δειχνει να βοηθα πολυ αφου βεβαια αποκτήσει κανεις αυτο το custom ανταπτορακι).

να σαι παντως, ωραία δουλεια!
 
Πίσω
Μπλουζα