1984: Συμμαχία Apple & IBM για την προώθηση του iOS στις επιχειρήσεις

Shock

Retired Admin
Joined
13 Ιουν 2006
Μηνύματα
5.315
Αντιδράσεις
230
Τριάντα χρόνια πέρασαν δε τα λες και λίγα, ίσως και αιώνας αν αναφέρεσαι σε γεγονότα πληροφορικής.

Διάβασα σήμερα στο Recode την συμμαχία IBM-Apple με μεγάλο ενδιαφέρον αναπολώντας τις παλιές, όχι απαραίτητα, καλές εποχές.

Εν συντομία η IBM αναλαμβάνει την προώθηση/υποστήριξη των mobile iOS προϊόντων της Apple στις επιχειρήσεις.

Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι η IBM εκτός του ότι θα πουλάει η ίδια το hardware (π.χ iPad) θα είναι υπεύθυνη και για το service τους!

Τριάντα χρόνια πριν η Apple είχε εστιάσει τόσο πολύ στην IBM μη βλέποντας τη Microsoft που της έπαιρνε το πορτοφόλι από την τσέπη της.

Ρε πως άλλαξαν οι καιροί, άντε και του χρόνου να δούμε τον Watson στο iOS9 και τον A9 από γραφίτη τεχνολογίας IBM.

Εντάξει το τελευταίο θα αργήσει μερικά χρόνια ακόμα.
 
Μαλιστα. Να υποθέσω ότι σ'αυτή τη συμφωνία οφείλεται το γεγονότο ότι η ΙΒΜ έδωσε τα λαπτόπια/ντεσκτόπια και τους servers στη Lenovo; Για να έχει χώρο για την Apple;
 
Shock είπε:
Τριάντα χρόνια πέρασαν δε τα λες και λίγα, ίσως και αιώνας αν αναφέρεσαι σε γεγονότα πληροφορικής. Διάβασα σήμερα στο Recode την συμμαχία IBM-Apple με μεγάλο ενδιαφέρον αναπολώντας τις παλιές, όχι απαραίτητα, καλές εποχές.

Εν συντομία η IBM αναλαμβάνει την προώθηση/υποστήριξη των mobile iOS προϊόντων της Apple στις επιχειρήσεις.

Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι η IBM εκτός του ότι θα πουλάει η ίδια το hardware (π.χ iPad) θα είναι υπεύθυνη και για το service τους!

.
Kαλα...ο,τι να'ναι :banghead: :bash: ....εαν δεν ειμασταν στον Ιουλιο θα νομιζα οτι εχουμε πρωταπριλια...
 
angel_grig είπε:
Kαλα...ο,τι να'ναι :banghead: :bash: ....εαν δεν ειμασταν στον Ιουλιο θα νομιζα οτι εχουμε πρωταπριλια...
Χμμ δεν έπιασε το link στη λέξη recode. Το ξαναβάζω.

Στο τέλος έχει και video που μιλάνε οι δύο CEO.

@Rygar

Έδωσε τους x86 servers από τους οποίους δεν μπορεί να βγάλει τα κέρδη που θέλει. Οι P series μια χαρά είναι... ακόμα :)
 
Αλλαγή σκηνικού τελείως σε σχέση με 30 χρόνια πριν ναι. Ακόμα θυμόμαστε την ad άλλωστε.

Βέβαα, είναι πολύ κακή εξέλιξη για όλους μας, ελπίζω να μη "πιάσει". Γενικά πάντως ποτέ τα Apple products δεν είχαν σοβαρή απήχηση στις επιχειρήσεις.

Και κατάντια για την IBM δυστυχώς.
 
Tην ειχα σε μεγαλη εκτιμηση την IBM λογο της συνεργασιας της με την NINTENDO και με τους επεξεργαστες που τροφοδοτουσαν τα Game Cube,Wii αλλα και Wii U.Tωρα πλεον επεσε πολυ στα ματια μου.
 
Προφανώς έχω εντελώς διαφορετική άποψη. Είναι δυο απο τις μεγαλύτερες εταιρίες έχουν premium προϊόντα και απευθύνονται σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις με συγκεκριμένες ανάγκες.

Η συνεργασία μόνο καλο μπορεί να κάνει και στους δυο. Ο ένας εχει ανάγκη τον άλλο και το σχεδίαζαν χρόνια. Το οτι θα πέσουν μερικές χιλιάδες μυαλά πάνω σε αυτή τη σύμπραξη κάτι δείχνει.
 
Shock είπε:
Προφανώς έχω εντελώς διαφορετική άποψη. Είναι δυο απο τις μεγαλύτερες εταιρίες έχουν premium προϊόντα και απευθύνονται σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις με συγκεκριμένες ανάγκες. Η συνεργασία μόνο καλο μπορεί να κάνει και στους δυο. Ο ένας εχει ανάγκη τον άλλο και το σχεδίαζαν χρόνια. Το οτι θα πέσουν μερικές χιλιάδες μυαλά πάνω σε αυτή τη σύμπραξη κάτι δείχνει.
Θα συμφωνήσω (ξέρω, τι πρωτότυπο! :p ). Κι εγώ πιστεύω ότι ο ένας χρειάζεται τον άλλον. Μην σχηματίζετε γνώμη κρίνοντας με γνώμονα τον τελικό καταναλωτή και τις ατομικές σας ανάγκες, αλλά σκεφτείτε λίγο πιο πάνω: σε επίπεδο εταιρειών κι επιχειρήσεων.

Για παράδειγμα, πλατφόρμα ERP ή / και CRM που να πατάει σε IBM, αλλά να τρέχει σε περιβάλλον iOS (iphone / ipad). Σκεφτείτε όλα τα στελέχη ή / και τους πωλητές, να μπορούν να έχουν την πληροφορία στα χέρια τους (από τη μεριά των endusers) και φανταστείτε μια ενιαία διαχείριση για servers, desktop & mobile devices (από τη μεριά του IT). Σκέφτομαι κι άλλα, πολλά. Όμως είμαι περίεργη να δω τι θα μας δώσουν οι εταιρείες.

Possibilities are limitless...
 
Και εγένετο iOS/400 μουχαχαχαχαχαχααααααα (για όσους ξέρουν ;) )
 
Πίσω
Μπλουζα