1st AthensCon 14-15 Νοεμβρίου 2015 (Comics Festival)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας stayros
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

stayros

Moderator
Διαχειριστές
Αντιδράσεις
1.839
Το παρακατω θα ειναι ισως η πιο χαρμοσυνη ειδηση για τους απανταχου

κομιξαδες στην χωρα μας...και στο φορουμακι μας!!! :D

attachment.php

Το Σ/Κ 14 -15 Νοεμβριου 2015 στο κλειστο γηπεδο Tae Kwon Do στο Π.Φαληρο,

θα πραγματοποιηθει το 1ο Φεστιβαλ για comics στην Ελλαδα!!!

attachment.php

Επειδη τα πολλα λογια ειναι φτωχεια....ακολουθουν φωτο με τους διασημους καλεσμενους

και με καλεσμενους εκπληξη απο τον Ελλαδικο χωρο!!! :D

Για κρατησεις και εισιτηρια ΕΔΩ. ;)

Ολες οι φωτο και οι πληροφοριες ειναι απο την σελιδα του AthensCon στο facebook

και απο την επισημη σελιδα του AthensCon. :)

Carlos Pacheco @ AthensCon 2015

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αντε και το χρονου ο Kevin Smith!

ειναι ευκαιρια να μου υπογραψει η συλβια ζηκε το παπιομυστηριο και το φθονος και απληστια που τα θεωρω απ τα πιο αστεια που εχω διαβασει πιστευω οτι θα ναι πολυ ωραιο το φεστιβαλ θα εχουν και περιπτερα οπου θα πωλουνται παλια τευχη

Έβγαλα και εγώ ήδη τα εισητήρια για να πάω!! Ανυπομονώ!!!

Οποιος/α παει, να βγαλει μπολικες φωτο για οφθαλμολουτρο για οσους δεν παραβρεθουν. :)

Εγώ πάντως θα βρίσκομαι και με την ιδιότητα του δημιουργού και θα υπογράφω το "Βάλε καρπούζι και φύγαμε" και τις "Μαϊμούδες" στο περίπτερο του Comicon-Ρενιέρη, το Σάββατο 5-6:30 και την Κυριακή 2-3:30, περάστε όποιος θέλει να τα πούμε κι από κοντά :)

http://makronews.blogspot.gr/2015/11/athenscon-2015.html

σχεδιο και υπογραφη απο την συλβια τζικε στο τευχος του μεγαλου σπλας που κυκλοφορησε προσφατα :)
attachment.php

Δυο τα τεινα για να μην βλεπουμε φωτο εδω.....

Ειτε το εχετε ριξει ολοι στο διαβασμα με τα νεοαποκτηθεντα comics....ειτε ξεχασατε να βγαλετε φωτο!!! :P

Ευτυχως καποιος καρντασης κατεβηκε απο Σαλονικα,πηγε και αποτυπωσε την εμπειρια - και φωτο - στο παρακατω. ;)

AthensCon 2015: Ένας Θεσσαλονικιός Στην Αθήνα

EDIT

Αντε...ενα link ακομα για πιο πολυ οφθαλμολουτρο.... :D

EDIT #2

Και σχετικο βιντεακι.... :D

AthensCon: Τα περίπτερα

Πολύ καλή προσπάθεια, πολλά μπράβο στους διοργανωτές και ελπίζω να καθιερωθεί και να γίνεται κάθε χρόνο, το διασκέδασα πολύ! Για κάποιον που μεγάλωσε τις δεκαετίες του '80 και του '90 διαβάζοντας αμερικάνικα κόμικς, ήταν αδιανόητο τότε οτι κάποια μέρα θα γινόταν κάτι τέτοιο στην Ελλάδα (και με τόσο μεγάλα ονόματα καλεσμένους!).

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες και εντυπώσεις.

Προσέλευση κόσμου

Πήγα την πρώτη μέρα από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Το πρωί δεν είχε πολύ κόσμο αλλά όσο περνούσε η ώρα ερχόταν περισσότερος.

attachment.php

attachment.php

Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν οι σχεδόν ανύπαρκτες ουρές για τις υπογραφές των Peter David, JM DeMatteis, Alan Grant, Claudio Castellini και Πʽarlos Pacheco, των αστεριών των αμερικάνικων κόμικς δηλαδή. Ντράπηκα να βλέπω τον David και τον DeMatteis, δύο από τους σπουδαιότερους συγγραφείς των Marvel και DC Comics να κάθονται αμήχανα και να περιμένουν μήπως πάει κανένας να τους μιλήσει!

attachment.php

Και οι πέντε συγγραφείς / καλλίτέχνες που ανέφερα πιο πάνω ήταν ευγενικοί και υπέγραψαν ότι τους έδωσα με ευχαρίστηση. Είχα διαβάσει οτι θα υπέγραφαν μέχρι 6 αντικείμενα, αλλά όλοι τους υπέγραφαν περισσότερα χωρίς πρόβλημα και πόζαραν και για φωτογραφίες. Όλα αυτά εντελώς δωρεάν, ενώ σε αντίστοιχες εκθέσεις στην Αμερική και Βρετανία πολλές φορές πληρώνεις για το προνόμιο!

Την καλύτερη εντύπωση μου έκανε ο Claudio Castellini (φοβερός τύπος, πολύ εγκάρδιος και ευγενικός) και οι JM DeMatteis και Alan Grant, πολύ ευγενικοί.

Φωτογραφία με τον JM DeMatteis

attachment.php

Φωτογραφία με τον Alan Grant (μου είπε οτι του άρεσε η μπλούζα που φορούσα #) )

attachment.php

Η συζήτηση των Peter David, JM DeMatteis και Alan Grant ήταν καταπληκτική, απάντησαν στις ερωτήσεις του κοινού (συμπεριλαμβανομένης και της δικής μου!). Μίλησαν με θλίψη για το γεγονός οτι τα παιδιά σήμερα φοράνε μπλούζάκια με σουπερ-ήρωες, βλέπουν ταινίες με σουπερ-ήρωες, παίζουν με παιχνίδια με σουπερ-ήρωες αλλά σχεδόν κανένα δεν διαβάζει τα κόμικς από τα οποία προέρχονται! Το μέλλον των χάρτινων κόμικς φαίνεται ζοφερό...

Καταπληκτική και η ιστορία που είπε ο Peter David για την μάχη Darkseid και Thanos που ήθελε να γράψει αλλά τελικά δεν δημοσιεύτηκε ποτέ.

attachment.php

Κατα τ' αλλα, το AthensCon είχε πολλά άλλα πράγματα για όλα τα γούστα, από ρετρό βιντεο-παιχνίδια μέχρι cosplay.

attachment.php

attachment.php

Υπήρχαν και αρκετά παλιά ελληνικά κόμικς και παιχνίδια για πώληση αλλά οι τιμές μου φάνηκαν τσιμπημένες...

attachment.php

Συνολικά ήταν πολύ πετυχημένη διοργάνωση, και όποιες ατέλιες δικαιολογούνται απόλυτα καθώς ήταν κάτι προτόγνωρο για την χώρα μας! Με το καλό να επιστρέψει το 2016!

Aυτες τις φιγουρες του ΚΑΤΣ τις βλεπω και τις λιμπιζομαι...γιαααμ!!

Από πολλές γνώμες που άκουσα, η εκδήλωση ήταν φανταστική (ειδικά για πρώτη φορά)...

Εγώ δυστυχώς, λόγω απογραφής δεν μπόρεσα να πάω...

Ήταν μια καλή ευκαιρία ο πατέρας να πάρει το παιδί του και τη γυναίκα του και να επισκεφτούν κάτι "διαφορετικό", το οποίο είχε απ'όλα...

Εξαιρετικό το φωτο-ρεπορτάζ σου Rio Blast!!!

Ευχαριστούμε!

DINO είπε:
Από πολλές γνώμες που άκουσα, η εκδήλωση ήταν φανταστική (ειδικά για πρώτη φορά)...
Απ'οσα εχω δει και εχω διαβασει σε διαφορα σχετικα site,blogs, κλπ....απο το περασμενο Σ/Κ μεχρι σημερα,

τα αποτελεσματα ηταν παραπανω απο ικανοποιητικα και οσοι πηγαν το καταευχαριστηθηκαν!!! :)

Πλουσιο οφθαλμολουτρο απο το gameover.gr..... ;)

Υπαρχει παντως σκεψη και για 2ο του χρονου..... :)

Απο το 09:32 του βιντεο και μετα.... ;)

AthensCon 2015 Video Κάλυψη - Part 1

Αν σε παρηγορει....ουτε εγω καταφερα να παραβρεθω.... :(

Πίσω
Μπλουζα