20 years of FPS graphics [Kotaku]

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Wally
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Wally

Retired Admin
Αντιδράσεις
4.520
Ενα συντομο βιντεο απο το Kotaku που παρουσιαζει την εξελιξη των γραφικων στα FPS μεταξυ 1992 και σημερα

Παλιοτερα κυκλοφορουσαν παιχνιδια fps με μεγαλους χαρτες προς εξερευνηση και χωρις cut scene ανα 2 λεπτα.Τωρα εχουμε απιστευτα γραφικα αλλα μηδεν ουσια στα περισσοτερα παιχνιδια.Προσωπικα λατρευω το DOOM 64...μακραν το καλυτερο fps που εχω παιξει για πολλους και διαφορους λογους.

Ποτε δεν ημουν φιλος των Fps εχω παιξει ελαχιστα μετρημενα στα δακτυλα. Το βιντεακι ωραιο μου θυμησε παλια ωραια παιχνιδια.

Εγω παλι δεν ειμαι απολυτος.

Παντα ειχαμε καλα και καλα παιχνιδια, κακα και καλα FPS.

Εχουμε βελτιωσεις σε τομεις που τα πρωτα παιχνιδια δεν ειχαν την τεχνολογια και τη πολυτελεια να ασχοληθουν οπως physics, A.I κτλ.

Παντα εχουμε τους "πρωτοπορους" σε μια ξεχωριστη θεση στη μνημη μας αλλα δεν μπορουμε να κλεινουμε και τα ματια στις εξελιξεις.

Στα FPS μαλιστα ο χρονος ειναι πιο αμειλικτος. Πχ Doom βαριεμαι να ξαναπιασω. System Shock 2 θα παιξω και θα ξαναπαιξω. Καποιες συνταγες ξεπεραστηκαν, καποιες δεν εχασαν ακομα τη λαμψη τους.

Και μην ξεχναμε ποσα ωραιοτατα παιχνιδια τρωγανε θαψιμο οταν κυκλοφορησαν απο σημερινους τιμητες τους...Shogo, Gunmetal, Sin, Requiem, Wheel of Time, Mortyr, N.O.L.F, Undying, Elite Force, Kingpin, Blood II, Tribes 2 και τοσα τοσα αλλα...

Ωραίο βιντεάκι!!!

Ως λάτρης των FPS χαίρομαι να βλέπω τέτοια βιντεάκια και να θυμάμαι τα παλιά διαμαντάκια....

Εντάξει, τα γραφικά έχουν ξεφύγει σίγουρα. Όμως, όχι να το παίξω ρετρολάγνος, αλλά τα παλιά FPS είχαν για εμένα καλύτερη αίσθηση του χώρου. Ίσως οι λιγότερες λεπτομέρειες, οι περισσότερο λείες επιφάνειες, δεν ξέρω. Θυμάμαι ας πούμε το πρώτο Half life, το Gunman Chronicles και φυσικά το Quake 3 να με έχουν απορροφήσει περισσότερο απ'ότι ας πούμε το Crysis για παράδειγμα, και να ελίσσομαι στο χώρο με περισσότερη άνεση και αίσθηση του προσανατολισμού. Τα καινούργια FPS, είναι σίγουρα περισσότερο λεπτομερή, αλλα αυτό τους δίνει ένα παραπάνω βάρος στο μάτι, για εμένα τουλάχιστον.

Ούτε εγώ θέλω να το παίξω ρετρολάγνος αλλά σιγά σιγά γίνομαι. Από τα σημερινά FPS λείπει η φαντασία και το καλό level design.

Το καλύτερο μοντέρνο FPS αυτήν την στιγμή είναι το Brutal Doom mod ;)

Αφου εγινε μια αναφορα στο Mortyr...διαβαστε review απο τα παλια (κλαιω)

Παιχνιδαρα απ τις λιγες το Mortyr και ας ειχα χαθει πολλες ωρες στους χαρτες του.Το 2 δεν μου εκανε τετοια εντυπωση.Λεω να το ξαναπιασω μαζι με το Sniper Elite το πρωτο..

Πίσω
Μπλουζα