64 ή 32 bits?

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Gryzor
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Gryzor

Human RetroDatabase
Αντιδράσεις
83
Καλησπέρα ζαγάρια!

Μόλις σήκωσα έναν Phenom X4 (9650) (θα τον δοκιμάσω σήμερα κωδικοποιόντας το τελευταίο Prison Break και Big Bang Theory), και αναρωτιόμουνα:

αξίζει να πιάσω να στήσω 64μπιτα Vista? Ξέρω ότι η διαφορά στην απόδοση υπάρχει, αλλά με τα προγράμματα και συμβατότητες υπάρχουν ακόμα θέματα;

Μήπως να του ρίξω την μπέτα των 7???

Παρακαλώ, γνώμες από γνώστες μόνο, όχι flames και macbois :D

Δεν χρειάζεται να ρωτάς τα αυτονόητα!

64bit version FTW!!!!!!!!!!!!!

Για ναμη σε πάρω στο λαιμό μου πάντως, το παραπάνω λειτουργικό το χρησιμοποιώ αποκλειστικά για games, στο desktop. Τα ίδια games τα έχω και στο laptop που έχει 32άρια.

Στα λίγα προγράμματα που έχω χρησιμοποιήσει, ασυμβατότητα είδα μόνο στο O_O defrag version 10. Η 11 λειτουργεί μια χαρά. Επίσης μου έβγαλε πρόβλημα στο Quake 4 αλλά αυτό είναι άλλου παππά ευαγγέλιο.

Μην ρίξεις ακόμα την beta των 7, περίμενε λίγο.

Συγχαρητήρια για το απόκτημά σου, πόσο αν επιτρέπεται;

Για δώσε και full spec του τέρατος που θα στήσεις!

Βάλλε Windows Server 2008. Δες πως να το μετατρέψεις σε Workstation εδώ.

Έχει και links που εξηγούν γιατί αξίζει να το κάνεις. Βασικά είναι γρηγορότερα από τα Vista. Άσε που είναι τσάμπα (νόμιμα) για αρκετό καιρό. Μέχρι να λήξει το evaluation period, θα έχουν βγει τα 7 (ή τουλάχιστον θα έχει βγει κανά Release Candidate, τώρα είναι pre-beta).

A, χαίρομαι τότε. Τα 32άρια μου δουλεύουν μια χαρούλα εδώ και 10 μήνες που τα έχω στημένα (eat this, XP!), αλλά είπα να το εκμεταλλευτώ στο έπακρο...

Το πήρα από eshop ?149, αλλά από skroutz μπορείς να το βρεις και ?136. Απλά το ήθελα για Σ/Κ και δεν προλάβαινα αύριο/μεθαύριο που θα λείπω. Δεν στήνω τέρας, όπως είναι με την Alive XFire eSATA2, μπορεί να του βάλω και κανένα γκίγκα ακόμα στα 2 που του έχω.

Για τα 7 μου ψιλοτρέχουν τα σάλια με τα νέα χαρακτηριστικούλια τους και φαίνεται ότι και για Beta είναι πολύ καλή, αν και δεν έχω διαβάσει κανένα review καθημερινής χρήσης...

Οκ, 64-32:1-0 :) Ευχαριστώ!

Leon είπε:
Βάλλε Windows Server 2008. Δες πως να το μετατρέψεις σε Workstation εδώ.
Έχει και links που εξηγούν γιατί αξίζει να το κάνεις. Βασικά είναι γρηγορότερα από τα Vista. Άσε που είναι τσάμπα (νόμιμα) για αρκετό καιρό. Μέχρι να λήξει το evaluation period, θα έχουν βγει τα 7 (ή τουλάχιστον θα έχει βγει κανά Release Candidate, τώρα είναι pre-beta).
Ωπ... για δες... Aero έχει;; :D

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εννοείται. Στη σελίδα έχεις οδηγίες πως να το ενεργοποιήσεις.Μέχρι και εκείνη η ενοχλητική sidebar ενεργοποιείται. Η σελίδα έχει επίσης και ένα προγραμματάκι που τα κάνει όλα μόνο του, έτσι δεν χρειάζεται να ασχοληθείς εσύ κάνοντας τα manual.

Προτείνω 64μπιτια και εγώ,τα έχω πάνω εδώ και 1χρόνο περίπου και είμαι καραευχαριστημένος! Σταθερότατα!

To είδα, το είδα και με ψήνεις... trial 60 days extendable to 240 (αναρωτιέμαι πως αλλά τέλος πάντων). Η sidebar μου αρέσει, να σου πω, και τη χρησιμοποιώ! Διαβάζω τώρα όλη τη σελίδ απου έδωσες... θενξ πραγματικά!

pitsunami είπε:
Προτείνω 64μπιτια και εγώ,τα έχω πάνω εδώ και 1χρόνο περίπου και είμαι καραευχαριστημένος! Σταθερότατα!
64-32:3-0.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Eξαρτάται καθαρά από τη χρήση που θα κάνεις ρε συ Θέμη...

Αν προορίζεται μόνο για παιχνίδια,ταινίες κτλ κτλ,κανένα νόημα στο να βάλεις 64bit.Εκεί άλλωστε και τα παραπάνω των 2 GB RAM,άχρηστα θα είναι...

Αν σκοπεύεις όμως να δουλέψεις βαριές,64bitες εφαρμογές,τότε δεν το συζητάμε...

Σωστός ο Μάνος, αλλά, ό,τι και να κάνεις νομίζω τα 64αρια χειρότερα δεν θα είναι. Υπήρχε μόνο το θέμα συμβατότητας το οποίο ναι μεν ήταν μικρό όταν τα είχα δοκιμάσει, αλλά υπήρχε. Αν τώρα δεν υφίσταται, γιατί να μη βάλεις 64άρια;

Η χρήση: τυπικές εφαρμογές γραφείου, αλλά υπάρχουν πολλές φορές που θα μετατρέπω βίντεο, θα θέλω να γίνει γρήγορα χωρίς να μου γονατίζουν τα υπόλοιπα γιατί συνεχίζω να χρησιμοποιώ άλλες εφαρμογές. Στη χειρότερη (αλλά όχι σπάνια περίπτωση!), κωδικοποίηση βίντεο ενώ δουλεύω Photoshop.

Ε,βάλε 64bitα να είσαι ΟΚ.....

Απλά ΜΗΝ δοκιμάσεις παλιότερα παιχνίδια !! :D :D

E,αυτό βάλτο δικαωματικά...:biglaugh: :biglaugh: :biglaugh:

Είναι σεξουαλικό διεγερτικό (για να μην αναφέρω την έννοια με τη "χύμα" λέξη) να έχεις σηκωμένο το GRID και από πίσω ο δίσκος να κάνει defrag και παράλληλα να κάνεις μεταφορά 200 giga δεδομένων ανάμεσα σε εξωτερικούς σκληρούς και το μηχάνημα να μη καταλαβαίνει Χριστό!!!!!

Λες και είναι idle. Βουρ 64 bit αν σκέφτεσαι να πάρεις και άλλη μνήμη.

Καλά τα Server 2008 αλλά για μένα δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπουν..... εκτός.....triple boot????????? (και quadruple με "7" ;;;; )

ΓΙΑΤΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

64-32:4-0.

Όσο για τα Server edition, μόνο καλά διαβάζω... ακόμα πιο γρήγορα, ακόμα πιο σταθερά (λογικόν!), οπότε τα κατεβάζω τώρα και αρχίζω από εκεί. Αν δεν αρέσουν, Βίστα64 :)

32 bit γιατί

α) είμαι retromaniac μέχρι κόκκαλο και στα 64 bit τα περισσότερα από όσα θέλω να τρέξω απλά δεν λειτουργούν. Και μην σκεφτείς για 1995, όσον αφορά τα 64 bit ακόμα και το 2006 καρα-ρέτρο θεωρείται. :)

β) είμαι αντιδραστικός και δεν μου αρέσει το 4-0. Πρέπει να το ελαφρύνουμε το σκορ.

Maddog είπε:
32 bit γιατία) είμαι retromaniac μέχρι κόκκαλο και στα 64 bit τα περισσότερα από όσα θέλω να τρέξω απλά δεν λειτουργούν. Και μην σκεφτείς για 1995, όσον αφορά τα 64 bit ακόμα και το 2006 καρα-ρέτρο θεωρείται. :)

β) είμαι αντιδραστικός και δεν μου αρέσει το 4-0. Πρέπει να το ελαφρύνουμε το σκορ.
Έχω έναν Ζ80Α με CP/M να σου δώσω :D

Για πες τί δεν σου τρέχει στα 64... αυτό με απασχολεί!

64-32:4-1

manos426f είπε:
Γιατί 4-1,εγώ δε μετράω ;;; :D

αυτό σκεφτόμουν και εγώ .. 4-2 πρέπει να είναι... αλλά και εγώ κλείνω προς 32βιτ λόγο ρετρό ασυμβατότητας

:shake:

Πίσω
Μπλουζα