Aναζητηση παιχνιδιου (Adventure)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Rakeesh
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Rakeesh

RetroDB Feeder
Αντιδράσεις
1.872
Παιχνιδι μορφης adventure, ετος κυκλοφοριας γυρω στο 89-90

Ο χειρισμος ηταν με εντολες text parser.

Το μονο που ξερω για αυτο το παιχνιδι ειναι οτι προκειται για fantasy, και σε καποιο σημειο ο ηρωας μπορει να κατσει σε ενα τραπεζι και να παραγγελει απο ενα πλασματακι-σερβιτορο φαγητο ("ORDER FOOD")

Το σκηνικο αυτου του στιγμιοτυπου ηταν ενας πετρινος τοιχος (μαλλον απο καστρο)

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στο QUEST For Glory της Sierra (αρχικά Hero`s Quest) μπορούσε ο ήρωας να παραγγείλει κάτι στο Inn της πόλης. Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε αυτό!!!

Οχι φιλε μου δεν ειναι αυτο (το QfG το εχω φαει με το κουταλι αλλωστε)

Παντως πριν το παιξω νομιζα οτι ηταν αυτο

Θα ήταν ανώφελο να αναφέρω το Conquest Of Camelot ή κάποιο από τα King's Quest, ή δε μιλάμε για Sierra;

DINO είπε:
(...) ή δε μιλάμε για Sierra;
Σωστή η ερώτηση του φίλου Dino...

Μιλάμε για κάποιο text-driven sierroειδές παιχνίδι (π.χ. στο στυλ του Maddog Williams) όπου ελέγχουμε και sprite, ή μήπως για κάποιο text adventure με στατικές οθόνες γραφικών όπου μπορούσε π.χ. να φαίνεται το ντεκόρ ενός κάστρου, κλπ. ?

Επίσης, σε τι H/Y είχε παιχτεί αυτό το adventure; (εκτός αν δεν είχε παιχτεί, και η αναζήτησή του βασίζεται π.χ. αποκλειστικά και μόνο σε κάποιο παλιό screenshot περιοδικού).

Κατα 99% δεν ηταν Σιερρα. Ολα τα adventures της εταιρειας εκεινης της εποχης τα εχω ξεψαχνισει

Αυτο που εχω δει μονο ηταν ενα demo σε μια βιτρινα στη Σολωμου-Μποταση: το ανθρωπακι πηγαινε σε ενα τραπεζι, στον παρσερ εγραφε "SIT", ερχοταν ενα ψηλολιγνο πλασματακι-σερβιτορος (δεν ηταν ακριβως ανθρωπακι, γιατι το κεφαλι του ηταν τερατομορφο παντως) και στον παρσερ εμφανιζοταν "ORDER FOOD" η κατι παραπλησιο.

Οποτε μιλαμε για ενα Σιερροειδες παιχνιδι. Υπολογιστη δε θυμαμαι :( μπορει να ηταν Αμιγκα, μπορει κανα Commodore, μπορει και PC (παντως ηταν εγχρωμο).

Αυτο το ειχα δει γυρω στο 90 και μου ειχε κανει μεγαλη εντυπωση γιατι με μαγευανε τα adventures. Οταν αργοτερα διαβασα walkthrough του Hero's Quest και ειδα οτι υπηρχε παραπλησια σκηνη, νομισα οτι ηταν αυτο που θυμομουν, και εσπευσα να το αγορασω (τελικα ΔΕΝ ηταν αυτο, αλλα χαλαλι :) )

Τωρα κι εμενα ετσι οπως το λεω μου φαινεται παραξενο γιατι απο οσο ξερω, εκεινη την εποχη adventures με ανθρωπακια-sprites εκανε μονο η Σιερρα και η Λουκας, και σιγουρα δεν ειναι παιχνιδι αυτων των εταιρειων.

Αρχιζω να σκεφτομαι μηπως ηταν ενα πολυ πρωιμο beta-δοκιμαστικο ντεμο του Hero's Quest? Αλλα και παλι, εκτοτε εχω ασχοληθει και διαβασει τοσα trivia και behind the scenes ιστοριες για τη Σιερρα και το HQ ειδικοτερα, που αν υπηρχε ενα τετοιο... "συλλεκτικο" ντεμο θα ειχα μαθει γι'αυτο η θα ειχα βρει καπου σκρηνσοτια και θα το ειχα αναγνωρισει :)

Μήπως ήταν το Alternate Reality: The Dungeon και έτρεχε σε κανένα Αταράκο;

Αν δεις τα screenshots, το προτελευταίο δείχνει μια εικόνα κάποιου που τρώει σε ένα Inn...

Rakeesh, μήπως λέω μήπως είναι το SQ3; Δεν κολλάει όμως το fantasy περιβάλλον που θυμάσαι που να πάρει... :xm:

Χμμμ... "the plot thickens", που λένε !! :D

Η RPG σειρά των Alternate Reality δεν είχε parser αν δεν απατώμαι (πάνε και χρόνια που είχα ασχοληθεί), οπότε σε αυτήν την περίπτωση μπορύμε να την αποκλείσουμε...

Επίσης, το Curse of Enchantia (1992), έχω την εντύπωση πως και αυτό δεν ήταν text-driven...

Προς το παρόν δεν μου έρχεται κάτι άλλο στο μυαλό - ίσως αν μπορύσε να δώσει μία χείρα βοηθείας ο Manos ή ο Αlkis που έχουν ασχοληθεί με μεγάλη γκάμα τέτοιων παιχνιδιών ?

billy είπε:
ίσως αν μπορύσε να δώσει μία χείρα βοηθείας ο Manos ή ο Αlkis που έχουν ασχοληθεί με μεγάλη γκάμα τέτοιων παιχνιδιών ?
Δυστυχώς δεν μου έρχεται κάτι στο μυαλό. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να επιβεβαιώσω πως κανένα από τα παραπάνω παιχνίδια που αναφέρθηκαν δεν ταιριάζουν στην περιγραφή που έδωσε ο Rakeesh.

Το Dungeon δεν ειναι, γιατι φαινεται First Person. Αυτο που λεω ηταν Σιερροειδες :)

Το Altered Destiny δεν ηταν (πολυ "προσφατο") ουτε το Enchantia (επισης "προσφατο" αλλα και καθολου Σιερροειδες)

Ουτε το SQ3 ήταν ουτε κανενα αλλο της Σιερρα καθοτι ξερω ολα τα adventures της εταιρειας :)

Το βραδυ θα προσπαθησω να το... ζωγραφισω (οσο γινεται συμφωνα με την 20χρονη μνημη μου)

ΥΓ. Αρχιζω να αναρωτιεμαι μηπως τελικα ηταν καποιο ντεμο που δεν κυκλοφορησε ποτε ως παιχνιδι :xm:

Τουλάχιστον σε παιχνίδι Amiga δεν νομίζω να ταιριάζει κάτι άλλο... εκτός αν εννοείς το Black Cauldron. Ξέρω, κι αυτό Sierra είναι αλλά μιας και είναι από τα λιγότερο γνωστά ίσως να μην το σκέφτηκες.

Να ξεκαθαρισω: η ποιοτητα των γραφικων ηταν οπως τα SCI παιχνιδια της Σιερρα. Δεν ηταν AGi οπως του Black Cauldron η τετοιας χαμηλης αναλυσης οπως του Dungeon :)

Απο την αλλη δεν ηταν τοσο "συγχρονα" οπως του Lure of the Temptress, Enchantia, Kyrandia (ηταν πιο παλιο) και σιγουρα δεν ηταν VGA

Τα χρωματα παιζει να ηταν ή 16 (ή 32 αν μιλαμε για Amiga/ST για το οποιο ΔΕΝ ειμαι σιγουρος :( )

Το θέμα είναι πως τα παιχνίδια που συγκεντρώνουν όλα τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις δεν είναι και τόσα πολλά. Μιλάμε για 3rd person graphic animated adventure με text parser και ποιότητα γραφικών SCI, αλλά όχι της Sierra. Σωστά; Ακόμα κι αν δεν υπολογίσω το fantasy theme, μιλάμε για μετρημένους τίτλους... Διαισθητικά σου λέω πως μάλλον σε κάποια από τις λεπτομέρειες η μνήμη σου σε απατά. :) Αφήνω πάντως μια περίπτωση να πρόκειται για κάποιο γηγενή τίτλο του ST (διότι 8-bit δεν νομίζω να ήταν) που δεν μεταφέρθηκε σε άλλες πλατφόρμες.

Παίζει να ήταν κάποιο Public Domain, αν και με τέτοια ποιότητα που αναφέρει ο Rakeesh, είναι μάλλον απίθανο...

Κάποια στιγμή, στο σπίτι, θα ξεφυλλίσω PIXELs και ST FORMATs, μπας και το πετύχω πουθενά...

alkis21 είπε:
Διαισθητικά σου λέω πως μάλλον σε κάποια από τις λεπτομέρειες η μνήμη σου σε απατά. :)
Χεχε, αυτό σκέφτηκα κι εγώ γι' αυτό και πρότεινα το SQ3, σκεπτόμενος ότι το τερατόμορφο τερατάκι είναι ο υπάλληλος στη διαστημική παρωδία των mcdonalds, και ότι τα περί fantasy σκηνικού ήταν αποκύημα της φαντασίας του Rakeesh :P

Έριξα ψάξιμο χθες το βράδυ αλλά μάταια...

Δεν βρήκα κάποιο τίτλο που να πληροί όλες τις προδιαγραφές που έχει θέσει ο Rakeesh...

Σε περίπτωση που το μυαλό παίζει παιχνίδια, αναφέρω ενδεικτικά τα:

The Quest for the Time Bird

Manhunter

Phantasie III

Just a thought...

Τα δύο πρώτα δεν έχουν parser, και το τρίτο είναι RPG.

Σωστά!

Γι'αυτό λέω "σε περίπτωση που το μυαλό παίζει παιχνίδια", μήπως κάποιο από τα στοιχεία που θυμάται ο Rakeesh, δεν είναι σωστό... ;)

Πίσω
Μπλουζα