Another Metroid 2 Remake (Project AM2R) επιτελους εφτασε η ωρα της λυτρωσης!!!

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Metalcandyman
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Αντιδράσεις
6.032
Το Metroid 2 ειναι ενα παιχνιδι που παιξαμε και γουσταραμε στο Game Boy το οποιο εχει φανατικους φιλους αλλα και εχθρους.Πριν χρονια ενας τυπος με το nickname DoctorM64 εμφανιστηκε ετοιμος να φτιαξει ενα remake αυτου του παιχνιδιου και χρονια μετα που παρακολουθω απο το project και μετα το demo που παιξαμε και απολαυσαμε ηρθε η ωρα της κρισης και το παιχνιδι επιτελους κυκλοφορει σημερα στης 11 το βραδυ και μαλιστα δεν ειναι τυχαια η ημερομηνια καθως σημερα ειναι τα γενεθλια της σειρας metroid.Το παιχνιδι πραγματικα ειναι απιστευτο ο ανθρωπος εχει κανει απιστευτη δουλεια εχει βαλει νεες περιοχες,νεο οπλα,εχει βελτιωσει την AI των εχθρων και κυριων τα γραφικα ειναι χαρμα οφθαλμων και το gameplay παταει πανω στο Metroid Zero Mission.

Mια ωρα εμεινε λοιπον και ηρθε η ωρα να θυμηθουμε εποχες super metroid Να γουσταρουμε.

http://metroid2remake.blogspot.gr/

~71MB μόλις

Δεν είναι άσχημο αλλά η απότομη κίνηση του χαρακτήρα θέλει συνήθεια. Θα προτιμούσα να έχει πιο ομαλό χειρισμό όπως στο ghosts'n'goblins. Δεν έχω παίξει το προηγούμενο και δεν γνωρίζω πόσο μοιάζει αυτή η έκδοση. Περιμένω τις απόψεις των "ειδικών".

Η κινηση ειναι ετσι σε ολα τα Metroid και στο αρχικο στο NES και στο super metroid και στο Zero Mission ειδικα που το συγκεκριμενο Remake παταει στην ουσια πανω σαυτο και συνδιαζει τα καλητερα στοιχεια απο ολα τα Metroid συν φυσικα της εξαιρετικες προσθηκες που εχει βαλει ο δημιουργος του.Η κινηση αλλα νεκροθαφτη στο Ghosts'n Goblins απλα δεν κολαει στα Μetroid παιχνιδια δεν γινετε να παιξεις ετσι.

Ωραίο πρότζεκτ και στην κατάλληλη χρονική στιγμή. Ελπίζω, η μαμά Nintendo να μην το θάψει όπως και δεκάδες άλλα fanmade projects.

Χθες επιτελους ειχα την ευκαιρια να κατσω και παιξω την παιχνιδαρα αυτη και το τερματισα μετα απο 4 ωρες και 40 λεπτα και κατα 95% .Πραγματικα δεν πρεπει να υπαρξει ανθρωπος που να γουσταρει το αρχικο metroid το super metroid το metroid zero mission το metroid fusion κλπ και να μην παιξει αυτη την παιχνιδαρα.Μιλαμε κατι τετοιους ανθρωπους αν ημουνα στην NINTENDO θα τους τσιμπουσα αμεσως και θα τους εβαζα σε ομαδα αναπτυξης.Φοβερο παιχνιδι και εξαιρετικα γραφικα,παρα πολυ καλη μουσικη και σε γενικες γραμμες και μια απο της μελωδιες που καραγουσταρω απο το Metroid 2 του Game Boy (SR388) υππαρχει κανονικα εδω.Εξτρα εχθροι και μεγαλη ποικηλια σε σχεση με το αρχικο metroid 2 οπως και εξτρα εχθροι και νεοι μηχανισμοι στο gameplay.O χειρισμος επισης εξαιρετικος και παει ποιο πολυ προς την κατευθηνση του Metroid Zero Mission παρα προς το Super Metroid.Θα μπορουσα να γραψω πολλα ακομα περα απο αυτα τα λιγα αλλα δεν το κανω γιατι αναγακαστικα δεν θα μπορεσω να αποφυγω τα spoiler και δεν θα το ηθελα αυτο.Μιλαμε για φοβερο παιχνιδι που πραγματικα αξιζει να ασχοληθουν ολοι μαυτο κυριως οι Metroid Fans.

ΥΓ: 1@Imgema[/USER] Ρε τασο δεν πηρες χαμπαρι αυτη την παιχνιδαρα;;;αντε κατεβασε το γρηγορα να γουσταρεις!!!

Η σελιδα ειναι ακομα εν λειτουργια, καποιες διευθυνσεις για να κατεβει αφαιρεθηκαν απο τριτες εταιριες.

Το Metroid 2 για το gameboy ηταν και παραμενει απο τα αγαπημενα μου παιχνιδια, και σιγουρα ειναι το πιο υποτιμημενο της σειρας. Ειναι αδικο αυτο που συμβαινει στο δημιουργο του, αφου ουτε χρηματα εβγαλε απο την φιλοτιμη προσπαθεια του, αλλα ουτε και δημιουργει καποιο προβλημα στην ιδια την Nintendo. Εξαλλου την σειρα επισημως την εχουν γραμμενη, μετα απο την σφαγη που ειδε τα τελευταια χρονια.

Το σπουδαιο εδω ειναι πως ουτε ο ιδιος ο δημιουργος το βαζει κατω, ουτε και οι πραγματικοι φιλοι των καλων παιχνιδιων. Και το παιχνιδι θα συνεχισει να υφισταται, αλλα και μελλοντικες αντιστοιχες προσπαθειες.

Είναι μερικές φορές να απορείς με την τακτική που ακολουθούν κάποιες εταιρίες...στην προκειμένη περίπτωση μόνο διαφήμιση τους έκανε ο δημιουργός του remake...όπως προ είπε και ο Getta Rodo ούτε προσωπικό όφελος είχε ο δημιουργός αλλά ούτε και προσβάλει με κάποιο τρόπο την εταιρία ή το παιχνίδι σαν σειρά.

Προσωπικά αν ήμουν Nintendo θα 'πλησίαζα' τον δημιουργό...πρόκειται για εξαιρετική δουλειά! (Σε σχέση με τις αηδίες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στην συγκεκριμένη σειρά)

και πολυ που το αφησε η Ν...το κατεβασα απο κινητο εκεινη τη μερα διοτι περιμενα οτι δεν θα βγαλει ουτε ωρα online.

Δεν εχω προλαβει να το παιξω.

Θεωρω παντως οτι με μια αλλαγη στο sprite του ηρωα, λυνεται το θεμα

metalcandyman είπε:
ΥΓ: 1@Imgema[/USER] Ρε τασο δεν πηρες χαμπαρι αυτη την παιχνιδαρα;;;αντε κατεβασε το γρηγορα να γουσταρεις!!!
Μην ανησυχείς, το έχω στο "radar" μου εδώ και πολύ καιρό, από τότε που ξεκίνησαν να το φτιάχνουν :) .

Φυσικά και θα το κατεβάσω (μόλις γυρίσω Αθήνα, στο PCάκι μου)

Εχω παίξει γύρω στις 5 ώρες και το έχω προχωρήσει πολύ. Το παιχνίδι είναι φοβερό και δεν θυμίζει τόσο πολύ fan made project. Αν μου έλεγε κάποιος ότι είναι official game από Nintendo θα τον πίστευα. Μάλιστα μπορώ να πω ότι σαν remake μου αρέσει περισσότερο και από το Zero Mission.

Μετά από το απαίσιο otherM και το ξενέρωμα από το επερχόμενο (άθλιο) Federation Force, ήρθε αυτό το παιχνιδάκι από το πουθενά και ζωντάνεψε το franchise παρόλο που η Nintendo έχει βαλθεί να το καταστρέψει.

Εξαιρετικο το παιχνιδι απο το λιγο που εχω ασχοληθει μαζι του (εκδοση 1.1)...

Αν ειχε λιγο μυαλο η N θα επρεπε να τον βουτηξει, να τον χρυσωσει και να το κυκλοφορησει με extra polish που θα εκαναν τα δικα της παιδια...

Εγώ το τελείωσα σε 7 ώρες και κάτι, με 93%.

ΠΑΡΑ πολύ καλό. Σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν μου θύμισε ότι είναι fan game. Ολη την ώρα ήταν σαν να έπαιζα κάποιο official game από κάποια έμπειρη ομάδα.

Παιχνιδάρα. Ίσως το καλύτερο fan-made remake που 'χω παίξει ποτέ στην ζωή μου. Είναι λες και το 'φτιαξε η ίδια η Nintendo για το Gameboy Advance. Αν και δικαιολογημένα ζητάει η Nintendo από τους δημιουργούς ν' αποσύρουν τα download links (εξάλλου δικό της copyright υλικό είναι), καλύτερα θα ήταν αν η Nintendo αγόραζε το remake για να το πουλήσει ως επίσημο προϊόν. Άνετα θα τ' αγόραζαν όλοι οι οπαδοί της σειράς. Αλλά σιγά μην το κάνει αυτό η Nintendo. Tο καλό είναι ότι δεν τους ζήτησαν σταματήσουν την ανάπτυξη του παιχνιδιού όσο το φτιάχνανε ακόμα, όπως είχε κάνει κάποτε η SquareEnix με 3D fan-made remake του Chrono Trigger.

Mε τον όλο ντόρο που έχει γίνει με το remake, ελπίζω να καταλάβει η Nintendo ότι ο κόσμος θέλει Metroid. Και φυσικά όχι αδιάφορα spin-offs όπως το Metroid Prime - Federation Force που το βλέπω να πατώνει εμπορικά.

Πίσω
Μπλουζα