Anthrax

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Metalcandyman
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Αντιδράσεις
6.108
Mπορει το Bay Area να θεωρειται η πρωτευουσα του Trash αλλα και η συνεισφορα της Νεας υορκης ειναι μεγαλη και αναμφιβολα οτι καλητερο μας εχει δωσει ειναι οι Anthrax.

Η μπαντα διμηουργηθηκε το 1981 απο τους scott lan και Dan lilker και η πρωτη τους εμφανιση επι σκηνης ηταν σε ενα διαγωνισμο για νεες metal μπαντες το ''Battle of the bands'' οπου θα κερδισουν και θα τραβηξουν αμεσως την προσοχη του ''johnny zazula'' ιδρυτη της ''Megaforce records'' αλλα και του ''Crazed Management''.Yστερα απο αρκετες αλαγες στην συνθεση τους,οι Anthrax καταφερνουν να κυκλοφορησουν το ντεμπουτο album τους,''Fistfull of metal''.Aμεσως μετα την κυκλοφορια του ο Lilker αποφασιζει να αποχωρηση και αντικαταστατης του θα ειναι o ''frank bello'' εννω λιγο καιρο μετα το ιδιο θα γιννει και με τον τραγουδιστη ''Neil turbin''.Στο προσωπο του μεγαλου ''Joey Belladonna'' οι Anthrax θα βρουν τον αντικαταστατη του turbin μια κινηση που αποδοιχτηκε ακρως επιτυχημενη καθως για περιπου μια δεκαετια ο belladonna θα κρατησει επαξια τον ρολο του Frontman της μπαντας.

Οι δουλειες που θα κυκλοφορησουν οι Anthrax με τον Belladonna θα δειξουν οχι μονο το μεγαλο τους ταλεντο να δημιουργουν καταπληκτικα τραγουδια και δισκους αλλα και την διαθεση τους να μη μεινουν στασιμοι αλλα να πειραματιστουν με το υφος τους ασχολουμενοι με πραγματα που καταφεραν να διμηουργησουν αναταραχη στους κυκλους του Metal και οχι μονο.Κλασικο παραδειγμα η αποφαση τους να γραψουν το ''I'm a man'' ενα ραπ Metal κομματι σε μια χρονια (1986) που κανενας δεν θα σκεφτοταν κατι τετοιο(προσωπικα δεν τους πενευω γιαυτο και μπορει να τους γουσταρω τρελα αλλα αυτο το τραγουδι το απεχθανομαι)Αλλα και η σκεψη τους να συνεργαστουν με τους ''Public enemy'' καθως και να περιοδευσουν μαζι τους.

Η αποχωρηση του Belladonna εφερε μια αναστατωση σε ολους τους οπαδους τους ιδιως οταν ο αντικαταστατης του ανακοινωθηκε οτι θα ειναι ο ''John Bush''(Armored saint) ενας τραγουδιστης με διαφορετικο φωνητικο υφος απο τον Belladonna.H ανησυχια ομως αυτη ξεπεραστηκε οταν κυκλοφορησε το ''sound of white noise'' ισως το καλητερο και πιο ωριμο album της καριερας τους.Δυστηχως η συνεχεια δεν ηταν το ιδιο καλη καθως και τα δυο albums που κυκλοφορησαν ''stomp 442''και''volume 8:The threat is real'' δεν ειχαν την ποιοτητα των προηγουμενων κυκλοφοριων τους και σε συνδιασμο με την καθολου καλη προωθηση απο την εταιρεια τους ειχε ως αποτελεσμα η δημοτικοτητα των Anthrax να πεσει κατακορυφα.Αυτο δεν πτοησε ομως τους Αnthrax και μετα απο ενα διαστημα συνεχων συναυλιακων υποχρεωσεων αλλα και ασχολιας των μελων με διαφορα projects επεστρεψαν με το πολυ καλο album ''We've come for you all''.Το 2010 η μεγαλη επιστροφη ειναι γεγονος.Ο joey belladonna επιστρεφει στους Αnthrax και κυκλοφορουν το επισης πολυ καλο ''worship music'' αποδεικνυοντας οτι ακομα μπορουν να εξαπλωνουν την ''αρωστια''(spreading the disease).

Μαρεσαν πολυ στο Rockwave του 2005 και επειδη η αγαπημενη μου ξενη σειρα ειναι το ''Married with children'' γουσταρω τρελα το επεισοδιο '' My dinner with Anthrax'' που ο Bud και η kelly κερδιζουν εναν διαγωνισμο και ερχονται οι Anthrax στο σπιτι τους.Φυσικα για να γιννει αυτο ξεγελανε τον Al και την Peggy και τους στελνουν διακοπες στην φλοριντα.

http://www.youtube.com/watch?v=wk37QdYefcc

http://www.youtube.com/watch?v=sw6QwJy9gBc

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πάντα μου άρεσε αυτή η μπάντα, ειδικά στην Belladona εποχή τους που τολμούσαν να είναι "ασόβαροι" με χαβαλέ και βερμούδες και να πειραματίζονται και έξω από τις αυστηρά metal φόρμες. Είχαν κάτι που δεν είχε καμμία άλλη μπάντα.

Επίσης απίστευτη φάτσα τότε είχε ο Scott Ian. :)

Και ποιός μπορεί να ξεχάσει και το maxi single, "I'M THE LAW" , αυτόν τον "φόρο τιμής" στον αγαπημένο μας Judge Dredd.

Ωραία μπάντα, αν και πολύ thrash για τα δικά μου ακούσματα! :)

Ξεχωρίζω το anti-social (ως γνήσιο, δηλωμένο, αντι-κοινωνικό στοιχείο :P ) & φυσικά το "I am the law"!

D@redevil είπε:
Ξεχωρίζω το anti-social (ως γνήσιο, δηλωμένο, αντι-κοινωνικό στοιχείο :P ) & φυσικά το "I am the law"!
Δεν είναι λίγο αντιφατικά μεταξύ τους, αυτά τα δύο τραγούδια, αγαπητή ; Χα χα !

exetlaios είπε:
Δεν είναι λίγο αντιφατικά μεταξύ τους, αυτά τα δύο τραγούδια, αγαπητή ; Χα χα !
Είσαι ο μόνος που το πρόσεξες! :)

Όχι λίγο αντιφατικά! Πολύ! Το "anti-social" είναι πρώτα απ' όλα πεποίθηση & μετά τραγούδι - το "I am the law" είναι απλά κομματάρα! :)

Φυσικα το Antisocial ειναι διασκευη απο τους Γαλλους Trust οποτε τους την "χαριζουμε" :)

Wally είπε:
Φυσικα το Antisocial ειναι διασκευη απο τους Γαλλους Trust οποτε τους την "χαριζουμε" :)
Ναι, αλλά τι διασκευή, ε! :)

Γενικά μου έχει τύχει να μου αρέσουν περισσότερο οι διασκευές σε σχέση με τα κανονικά κομμάτια! Ειδικά στο συγκεκριμένο που δε μου "ακούγονται" καθόλου καλά τα γαλλικά! :)

(ενώ σε αυτό που είναι άλλο είδος και πολύ νεώτερο, μου αρέσει απίστευτα που είναι στα γαλλικά! :) )

Τρελά pit o pits με τους 'θεούς' anthrax!!

Και τι δεν θα έδινα για μια βραδυά με anthrax ,overkill , sepultura(κλασσική σύνθεση). αχχχχχ.....

Thrash till death :)

Πίσω
Μπλουζα