Arcade games που δεν κυκλοφόρησαν ποτέ σε computer

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας alkis21
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

alkis21

ΚickOff World Champ 2013
Αντιδράσεις
213
Τα περισσότερα καλά arcades (και ακόμα πιο πολλά όχι και τόσο καλά) είχαν κυκλοφορήσει και σε home computers, κυρίως 16άμπιτα μηχανήματα. Υπήρχαν όμως και κάποια που δεν τα είδαμε ποτέ στη μικρή οθόνη (sic), και πιθανόν το είχαμε μόνιμο παράπονο.

Εμένα το αγαπημένο μου arcade δυστυχώς δεν βγήκε ποτέ σε Amiga... πρόκειται για το Gyrus, ένα εξαιρετικά γρήγορο shoot'em up στο οποίο είχες υπό τον έλεγχό σου ένα διαστημοπλοιάκι που έκανε κυκλική κίνηση στην οθόνη και πυροβολούσε εχθρικά σκάφη στο κέντρο της οθόνης.

1063_1.png

Κάθε δύο ή τρεις γύρους ανάλογα με τον κόσμο έφτανες σε έναν πλανήτη, με τελικό προορισμό την Γη. Αν έφτανες εκεί ξαναγύριζες στην πρώτη πίστα, ενώ την δεύτερη φορά που έφτανες τελείωνε και το παιχνίδι.

Χαρακτηριστικό ήταν ότι ξεκινούσε με τις 9 πρώτες νότες της Ενάτης του Μπετόβεν, και γενικά είχε εξαιρετική μουσική.

Ας είναι καλά το MAME! :)

Εσείς είχατε κάποιο παιχνίδι που παρακαλούσατε να βγει στον υπολογιστή σας αλλά δεν γινόταν ποτέ;

StarForce. Το ψιλοελιωνα στα arcades και παντα ονειρευομουν να το παιξω στον Spectrum ή την Amiga

s_screen_06.png

Xain' D Sleena oταν το ειχα δει στα ηλεκτρονικα το 1987 στην αιγινα ονειρευομουν να βγει στο Spectrum τοτε στον CPC η εστω στην Amiga Αλλα τελικα το ξαναειδα στο Mame.

ScreenShot2.jpg

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φιλε Vagos μου φαινεται οτι βγηκε ως Soldier Of Light και εκει βασιστηκε και το Baal που ειδαμε σε Amiga/ST αλλα δεν ειμαι σιγουρος.

Wally είπε:
Φιλε Vagos μου φαινεται οτι βγηκε ως Soldier Of Light και εκει βασιστηκε και το Baal που ειδαμε σε Amiga/ST αλλα δεν ειμαι σιγουρος.
Ναι εχεις δικιο ειχε βγει με αυτο το τιτλο στην Amiga

Xain' D Sleena is a classic arcade game (also known as Soldier of Light and Solor Warrior) from way back in 1986.
2005_dbs1.png

vagosgta3 είπε:
Xain' D Sleena oταν το ειχα δει στα ηλεκτρονικα το 1987 στην αιγινα ονειρευομουν να βγει στο Spectrum τοτε στον CPC η εστω στην Amiga Αλλα τελικα το ξαναειδα στο Mame.
ScreenShot2.jpg

This game is known in US as "Solar Warrior".

- PORTS -

* Computers :

Sinclair ZX Spectrum (1988, "Soldier of Light")

Amstrad CPC (1988, "Soldier of Light")

Commodore C64 (1988, "Soldier of Light")

Commodore Amiga (1988, "Soldier of Light")

Atari ST (1988, "Soldier of Light")
Update Ρε σεις, μεχρι να κανω search για να επιβεβαιωσω αυτο που θυμομουν και να τα κανω copy paste απαντησατε ηδη ...

http://maws.mameworld.info/maws/romset/xsleena

Nemo είπε:
Update Ρε σεις, μεχρι να κανω search για να επιβεβαιωσω αυτο που θυμομουν και να τα κανω copy paste απαντησατε ηδη ...http://maws.mameworld.info/maws/romset/xsleena
Εχουμε γρηγορα πληκτρολογια τι να κανουμε :D :D παντως κοιτα τι μαθαινεις μεσα σε μια απλη κουβεντα οτι δεν ηξερα για αυτο το game τοσα χρονια τα εμαθα σε λιγα δευτερολεπτα και η πλακα ειναι οτι περασαν και τα τρια μηχανηματα στα χερια μου (ΖΧ,CPC,Amiga) και δεν γνωριζα την υπαρξη του. :thumb: thanks for the info παιδια.

To Exciting Soccer. To είχα σκίζει στα ηλεκτρονικά και ήταν το αγαπημένο μου ποδοσφαιράκι πριν το Tekhan World Cup.

alkis21 είπε:
Εμένα το αγαπημένο μου arcade δυστυχώς δεν βγήκε ποτέ σε Amiga... πρόκειται για το Gyrus, ένα εξαιρετικά γρήγορο shoot'em up στο οποίο είχες υπό τον έλεγχό σου ένα διαστημοπλοιάκι .......
Το Gyruss ειχε μεταφερθει σε Atari 5200 ,Atari 2600,Atari 8-bit,NES,ColecoVision & ,Commodore 64 .

Υ.Γ.(updated) Για την Amiga δεν υπηρχε -απο πολυ νωρις ~88- : οι GO!64 & The C64 Emulator (Readysoft),(τωρα απο συμβατοτητα/ταχυτητα ???)

Θυμάται κανείς το twin cobra; Αυτό δεν βγήκε ποτέ σε home και με είχε ρημάξει στα ηλεκτρονικά...

Το POW της SNK απόσο ξερω δεν ειχε βγει ποτε σε υπολογιστη (μονο ΝΕS). Απο τα αγαπημενα μου beat em up.

Επισης το snow bros συμφωνα με τη wikipedia δεν κυκλοφορησε ποτε σε amiga/atari, παρολο που ειχε αναπτυχθει. Το θυμαμαι στο gameboy μονο, αλλα κυκλοφορησε και στο megadrive.

Παντως οσο και να μου αρεσε η amiga, οι μεταφορες απο coin ops ηταν σχεδον ολες κατω του μετριου. Επασχαν αδικαιολογητα σε τουλαχιστον εναν τομεα. Αλλα ειχαν σχετικα καλα γραφικα αλλα τελειως διαφορετικο gameplay, αλλα ηταν γενικως δευτερης ποιοτητας... αρπα κολλα δουλειες, σε σημειο που αναρωτιομουν αν το κανουν επιτηδες, γιατι απο τεχνικης αποψης δεν υπηρχε σοβαρος λογος να μην μπορουν να μεταφερθουν με ακριβεια τα παιχνιδια

Δειτε για παραδειγμα το double dragon 1, το xain d'sleena η το shinobi. Η συγκρινετε τις εκδοσεις των altered beast και golden axe στο megadrive και την amiga.

Τελικα επαιρνα τα παιχνιδια στην amiga, απογοητευομουν και περιμενα παλι το καλοκαιρι να παμε στο εξοχικο για να ξημεροβραδιαζομαι στο ουφαδικο να παιζω τα ιδια παιχνιδια επι πληρωμη

Πράγματι έτσι είναι. Και εγώ είχα απογοητευτεί πάρα πολύ από τις μεταφορές για Amiga σε σημείο που τις απέφευγα σαν ο Διάολος το λιβάνι! :) Μόνο με το Mega Drive άρχισα να απολαμβάνω arcade conversions. Οι Ιάπωνες είχαν εκείνο το ρημάδι το Χ68000 (το οποίο ούτε είχε έρθει στη Δύση αλλά ούτε καν γνωρίζαμε την ύπαρξή του) που είχε arcade perfect conversions. :(

Συμφωνώ ότι τα περισσότερα arcade conversions στην Amiga δεν ήταν καθόλου καλά, με κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις πάντως (Pang, Midnight Resistance, Golden Axe, Pacmania κτλ.).

Πάντα απορούσα γιατί συνέβαινε αυτό, καθώς η Amiga σίγουρα είχε την δυνατότητα για καλύτερα conversions. Λες και είχε κατάρα να μην είναι το "σωστό" μηχάνημα για arcade ports... :xm:

Από εκεί και πέρα, για να μείνουμε on topic, 2 παιχνίδια μου έρχονται στο νου.

Από τα σχετικά παλιά το κλασσικό Tehkan World Cup, ένα ποδοσφαιράκι που όλοι μας εκείνη την εποχή λιώναμε και από όσο γνωρίζω δεν έγινε ποτέ port σε κανένα home μηχάνημα. Έχω την αίσθηση ότι αυτό το παιχνίδι παίχτηκε εκτεταμένα μόνο στην Ελλάδα, κάτι που ίσως εξηγεί την έλλειψη ports. Ο υπόλοιπος πλανήτης δείχνει να "αγνοεί" το συγκεκριμένο παιχνίδι...

picture.php
picture.php

Από τα νεότερα, το Cadillacs and Dinosaurs, ένα εξαιρετικό "ξαδερφάκι" του Final Fight από την Capcom. Αντίθετα με εκείνο όμως, δεν έφτασε ποτέ στα σπίτια μας, ίσως λόγω προβλημάτων με το licensing μια και η αρχική του πηγή έμπνευσης ήταν το κόμικ Xenozoic Tales...

picture.php
picture.php

Eνα αρκετά διασκεδαστικό παιχνιδάκι στο οποίο είχα ρίξει μπόλικα δεκάρικα πιτισρικάς, ήταν και το Naughty Boy.

Δεν θυμάμαι να το είχα δεί σε κάποια home-computer έκδοση, αν και δεν ξέρω μήπως υπήρξε κάτι απο public-domain μεριά...

Το Carrier Airwing το είχα ξεσκίσει στα ηλεκτρονικά και δεν βγήκε ποτέ για κανένα home.

Αααααχχχχχχ !

Αυτό το EXERION πόσο με είχε κάψει.....το ξανασυνάντησα μόνο στο ΜΑΜΕ όταν φτύσαμε αίμα μέχρι να εξομοιωθεί πλήρως......

Wonder Boy in monster Land. Το τερμάτιζα μέσα σε 1ώρα και 15 λεπτά.

Στην PACMAN του Πειραιά, πριν τα 17 μου ένα Σαββάτο απόγευμα με φραπέ κλπ, παίζω, παίζω και έρχεται ο ψηλός και με πετάει έξω. (πάει το φραπέ).

Την επόμενη φορά που πήγα ΔΕΝ υπήρχε το μηχάνημα. ΣΟΚ. Δεν μου άρεσε κάτι άλλο. ΔΕΝ ξανάπαιξα ποτέ σε λέσχη με ηλεκτρονικά.

Όταν έμαθα για το ΜΑΜΕ το 1997-1998 περίμενα καρτερικά να ενσωματωθεί αυτό το παιχνίδι.

Να είναι καλά.

To WBML σαφώς και κυκλοφόρησε σε home computers. Θυμάμαι ότι το είχα σε Spectrum. Βαριέμαι να ψάξω τώρα αλλά σίγουρα θα κυκλοφόρησε και σε άλλα formats.

Πίσω
Μπλουζα