Atari STE και HD..

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας akmakas
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

akmakas

Banned
Αντιδράσεις
93
Πρόσφατα απέκτησα ένα Atari STE...Θα ήθελα να ρωτήσω τους ιδικούς αν ο STE μπορεί να πάρει σκληρό δίσκο η εξωτερικό η εσωτερικό όπως επίσης αν μπορεί να δεχθεί κάρτα μνήμης όπως η Amiga 1200 αντί για σκληρό!!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ευχαριστώ tefloni..και να δεις πως κάτι μου έλεγε πως κάπου το είχα ξαναδεί....Ο Rygar έδωσε την λύση με το SatanDisk!!! :diablotin:

Τι θες να πεις ???? Θα φτιαξεις το adaptor....????:eek: :diablotin:

Ευτυχώς η εγκατάσταση αυτής της πατέντας στον STE φαίνεται να είναι ευκολότερη σε σχέση με τον απλό ST !

Είναι γεγονός ότι το τροφοδοτικό του ST είναι αρκετά δυνατό για να σηκώσει το επιπλέον βάρος ενός IDE HD, και λογικά υπάρχει χώρος για την τοποθέτηση του μέσα στο εσωτερικό του. Απαραίτητη όμως προϋπόθεση TOS 2.06!

Πέρα από αυτό να έχεις ανοικτά τα μάτια σου akmaka στο ebay για μια πολωνική πατέντα που "σκάει" αραιά και πού (2GB αν θυμάμαι καλά!) και βασίζεται σε κάποιο είδος κάρτας (CF;θα σε γελάσω!!!) Αυτή η διάταξη τοποθετήται στο cartridge port, έχει φουλ συμβατότητα με όλα τα μοντέλα ST/STE και με όλες τις εκδόσεις Tos!!! Λογικά κερδίζεις σε ταχύτητα , δεν θέλει έξτρα τροφοδοσία και δεν κινδυνεύεις να σου μείνει κανένας 68000 στο χέρι!!!!

Ακριβώς!!!Κάτι τέτοιο θέλω...Μπορώ και να αλλάξω TOS αν θέλω?Γιατί αυτό που έχω είναι στα Γερμανικά!!!!Υπάρχουν Chip πουλιούνται?

Έχεις υπ όψιν για αυτό?

ρε παιδια πως γίνετε να περάσω roms σε δισκέτες και να τρέξουν σε real 3do εε σορυ σε real atari st?

σορυ για το άσχετο με το θέμα ερώτηση..

Θα σου εξηγήσω και τον δικό μου τρόπο....

Αφού φορμάρω μια δισκέτα DD, μπαίνω στο Internet, για να βρώ παιχνιδάκι για ST σε μορφή .MSA. Δεν ξέρω αν είναι "correct" να σου δώσω τα sites (Ας μας πουν οι Mods).

Το κατεβάζω και το σώζω στη δισκέτα.

Πάω στον ST μου, και με το πρόγραμμα MSA CONVERTER, φτιάχνω μια καινούργια δισκέτα με το παιχνίδι!

Αν είναι μεγάλο το αρχικό αρχείο, χρησιμοποιώ 2 δισκέτες! (Υπάρχει επιλογή στο πρόγραμμα)...

Επίσης, θα βρεις παιχνίδια για ST στο ΝΕΤ, με μορφή .ST! Υπάρχουν utilities που μετατρέπουν ST TO MSA και αντίστροφα...

MSA CONVERTER : http://msaconverter.free.fr/index-uk.html

Ελπίζω να βοήθησα...

@akmakas:

Romάκια παίζουν [EDIT:Copyright υλικο]

Μπορείς να στείλεις ένα πμ στον Rygar, γιατί νομίζω το έχει ψάξει το θέμα επιδει έχει και αυτος γερμανικο TOS . Παίζει να έχει παραγγείλει κιόλας..... :)

Δεν τις εχω πάρει ακόμα, μιας και προέχουν άλλες προσωπικές υποχρεώσεις. Πάντως η σελίδα είναι η http://www.myatari.com στο section για τα 16μπιτα. Κάνε αναζήτηση για TOS και θα σε πάει αρκετά κάτω, ένα text αρχείο είναι. Η μόνη μου ανησυχία είναι μήπως μπει φόρος στο ελληνικό τελωνείο. Βέβαια είναι δεν είναι 50 δολάρια το κόστος με τα μεταφορικά (βγάλτε το σε ευρώ πόσο είναι), ήμαρτον, τί φόρος να μπει, αλλά εδώ πέρα ποτέ δεν ξέρεις. Πάντως συχνά πυκνά μπαίνουν και δημοπρασίες στο ΕΒΑΥ για τέτοια romakia :D

Amigos είπε:
ρε παιδια πως γίνετε να περάσω roms σε δισκέτες και να τρέξουν σε real 3do εε σορυ σε real atari st?
σορυ για το άσχετο με το θέμα ερώτηση..
Κατεβάζεις το floimg95.exe και το FdInstall.exe Το πρώτο είναι ο converter και το δεύτερο το Plugin απαραίτητο....Από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι πανεύκολα...

akmaka εγώ θα προτιμούσα την λύση του cartridge port γιατί δεν τα πάω καλά με τις μεταλλάξεις! Το να αλλάξω όμως τα τσιπάκια του TOS επειδή είναι στη Γερμανική γλώσσα είναι κάτι που σίγουρα θα τo σκεφτόμουνα!

Πάρε για να υπάρχουν και μερικές οδηγίες που είχα βρει από έναν ebay seller σχετικά με την αντικατάσταση TOS 2.06.

Ευχαριστώ Turrican..το διάβασα το αρχείο και το βρήκα πολύπλοκο...Πάλι μόντες θέλει...

Rygar είπε:
Δεν τις εχω πάρει ακόμα, μιας και προέχουν άλλες προσωπικές υποχρεώσεις. Πάντως η σελίδα είναι η http://www.myatari.com'>http://www.myatari.com στο section για τα 16μπιτα. Κάνε αναζήτηση για TOS και θα σε πάει αρκετά κάτω, ένα text αρχείο είναι. Η μόνη μου ανησυχία είναι μήπως μπει φόρος στο ελληνικό τελωνείο. Βέβαια είναι δεν είναι 50 δολάρια το κόστος με τα μεταφορικά (βγάλτε το σε ευρώ πόσο είναι), ήμαρτον, τί φόρος να μπει, αλλά εδώ πέρα ποτέ δεν ξέρεις. Πάντως συχνά πυκνά μπαίνουν και δημοπρασίες στο ΕΒΑΥ για τέτοια romakia :D

Rygar αν παραγγείλεις Rom λέω αν για εσένα πάρε και για μένα..δεν με απασχολεί το κόστος εκτός και αν είναι πολύ υψηλό!

Rygar είπε:
Δεν τις εχω πάρει ακόμα, μιας και προέχουν άλλες προσωπικές υποχρεώσεις. Πάντως η σελίδα είναι η http://www.myatari.com στο section για τα 16μπιτα. Κάνε αναζήτηση για TOS και θα σε πάει αρκετά κάτω, ένα text αρχείο είναι. Η μόνη μου ανησυχία είναι μήπως μπει φόρος στο ελληνικό τελωνείο. Βέβαια είναι δεν είναι 50 δολάρια το κόστος με τα μεταφορικά (βγάλτε το σε ευρώ πόσο είναι), ήμαρτον, τί φόρος να μπει, αλλά εδώ πέρα ποτέ δεν ξέρεις. Πάντως συχνά πυκνά μπαίνουν και δημοπρασίες στο ΕΒΑΥ για τέτοια romakia :D
Βρήκα αυτό...

ICS003 TOS 1.0 (6 CHIP SET) 30.00

ICS004 TOS 1.2 (6 CHIP SET) 30.00

ICS005 TOS 1.4 (2 CHIP SET) 35.00

ICS006 TOS 1.4 (6 CHIP SET) 40.00

ICS007 TOS 1.62 FOR STE (2 CHIP) 40.00

ICS008 TOS 1.2 (2 CHIP) 30.00

ICS836 TOS 3.06 FOR TT030 50.00

ICS857 TOS 2.06 FOR STE/MEGA STE 45.00

ICSFAL TOS 4.04 FOR Falcon 45.00

Δεν πολυκατάλαβα τι λέει...Το TOS 2.06 FOR STE/MEGA STE...

Υπάρχουν STE με από την μάνα τους ΤΟS 2.06?

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οχι, εννοεί TOS 2.06 UPGRADE για STE/MEGA STE.

Rygar είπε:
Η μόνη μου ανησυχία είναι μήπως μπει φόρος στο ελληνικό τελωνείο. Βέβαια είναι δεν είναι 50 δολάρια το κόστος με τα μεταφορικά (βγάλτε το σε ευρώ πόσο είναι), ήμαρτον, τί φόρος να μπει, αλλά εδώ πέρα ποτέ δεν ξέρεις. Πάντως συχνά πυκνά μπαίνουν και δημοπρασίες στο ΕΒΑΥ για τέτοια romakia :D

Λοιπόν, μόλις έμαθα ότι εάν αγοράσεις κάτι από Αμερική π.χ. και επιλέξεις να μη σου έρθει με κουριερ αλλά με ταχυδρομείο (USPS για την περίπτωση της Αμερικής), τότε το πολύ πολύ να πληρώσεις το 19% του ΦΠΑ και κάτι μικροδασμούς (από 0%-11% αναλόγως το είδος, π.χ. για βιβλία δεν πληρώνεις τίποτα, για τσιπάκια 4%) και πάλι αυτά παίζεται εάν θα τα πληρώσεις. Ενας φίλος μου παρέλαβε 3 δέματα από Αμερική, το 1 το χρυσοπλήρωσε γιατί ήρθε με κουριερ και στο τελωνείο του Ελ. Βενιζέλος τον καρακαπέλωσαν και τα αλλα 2 με απλό ταχυδρομείο και δεν πλήρωσε τίποτα. Το 1ο κόστιζε 135 δολάρια (+145 ευρώ φόροι :eek: ) ενώ τα άλλα 2, 190 και 165 δολάρια αντίστοιχα, και όπως είπα δεν πλήρωσε φόρο γι'αυτά. Το θέμα είναι ο αποστολέας να δέχεται να τα στείλει με ταχυδρομείο. Εάν το παίζει δύσκολος, ισως εάν του πούμε τί παίζεται στο Ελλαδιστάν, να πειστεί να τα στείλει.

Εχω βρει κάτι ενδιαφέρον στο ΕΒΑΥ, αλλά ο τύπος δεν έχει οδηγίες γι'αυτό, και ίσως αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχει πωληθεί εδώ και μήνες. Μόλις ξελασκάρω λίγο, λέω να χτυπήσω καταρχήν το αγγλικό TOS 1.62 και μετά βλέπουμε για κάτι παραπάνω, ίσως να πάρω το 2.06 όταν αποφασίσω να βάλω και δίσκο στο 1040. Πάντως το 2.06 επιβάλλεται για δίσκο 2.5" (ο 3.5" δε νομίζω να χωράει)

Υπάρχει αυτή η σελίδα με την οποία μπορούμε να βρούμε τί δασμό πληρώνουμε για ένα είδος εκτός Ε.Ε επί του συνολικού ποσού (δηλαδή το ποσό που μας κόστισε μαζί με τα μεταφορικά, π.χ. το TOS κοστίζει 40$ και τα μεταφορικά είναι 9$, άρα ο δασμός υπολογίζεται στα 49$ και όχι στα 40$). Θα πρότεινα η σελίδα να γίνει Sticky !!

Rygar αν πάρεις για εσένα τσίμπα και για μένα και πέρα από το εμπόρευμα,όλα τα μεταφορικά τα πληρώνω εγώ.

Πίσω
Μπλουζα