Οχι, εννοεί TOS 2.06 UPGRADE για STE/MEGA STE.
Rygar είπε:
Η μόνη μου ανησυχία είναι μήπως μπει φόρος στο ελληνικό τελωνείο. Βέβαια είναι δεν είναι 50 δολάρια το κόστος με τα μεταφορικά (βγάλτε το σε ευρώ πόσο είναι), ήμαρτον, τί φόρος να μπει, αλλά εδώ πέρα ποτέ δεν ξέρεις. Πάντως συχνά πυκνά μπαίνουν και δημοπρασίες στο ΕΒΑΥ για τέτοια romakia
Λοιπόν, μόλις έμαθα ότι εάν αγοράσεις κάτι από Αμερική π.χ. και επιλέξεις να μη σου έρθει με κουριερ αλλά με ταχυδρομείο (USPS για την περίπτωση της Αμερικής), τότε το πολύ πολύ να πληρώσεις το 19% του ΦΠΑ και κάτι μικροδασμούς (από 0%-11% αναλόγως το είδος, π.χ. για βιβλία δεν πληρώνεις τίποτα, για τσιπάκια 4%) και πάλι αυτά παίζεται εάν θα τα πληρώσεις. Ενας φίλος μου παρέλαβε 3 δέματα από Αμερική, το 1 το χρυσοπλήρωσε γιατί ήρθε με κουριερ και στο τελωνείο του Ελ. Βενιζέλος τον καρακαπέλωσαν και τα αλλα 2 με απλό ταχυδρομείο και δεν πλήρωσε τίποτα. Το 1ο κόστιζε 135 δολάρια (+145 ευρώ φόροι
) ενώ τα άλλα 2, 190 και 165 δολάρια αντίστοιχα, και όπως είπα δεν πλήρωσε φόρο γι'αυτά. Το θέμα είναι ο αποστολέας να δέχεται να τα στείλει με ταχυδρομείο. Εάν το παίζει δύσκολος, ισως εάν του πούμε τί παίζεται στο Ελλαδιστάν, να πειστεί να τα στείλει.
Εχω βρει κάτι
ενδιαφέρον στο ΕΒΑΥ, αλλά ο τύπος δεν έχει οδηγίες γι'αυτό, και ίσως αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχει πωληθεί εδώ και μήνες. Μόλις ξελασκάρω λίγο, λέω να χτυπήσω καταρχήν το αγγλικό TOS 1.62 και μετά βλέπουμε για κάτι παραπάνω, ίσως να πάρω το 2.06 όταν αποφασίσω να βάλω και δίσκο στο 1040. Πάντως το 2.06
επιβάλλεται για δίσκο 2.5" (ο 3.5" δε νομίζω να χωράει)
Υπάρχει
αυτή η σελίδα με την οποία μπορούμε να βρούμε τί δασμό πληρώνουμε για ένα είδος εκτός Ε.Ε επί του συνολικού ποσού (δηλαδή το ποσό που μας κόστισε μαζί με τα μεταφορικά, π.χ. το TOS κοστίζει 40$ και τα μεταφορικά είναι 9$, άρα ο δασμός υπολογίζεται στα 49$ και όχι στα 40$). Θα πρότεινα η σελίδα να γίνει Sticky !!