Blind Guardian

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας D@redevil
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

D@redevil

Retired Admin
Αντιδράσεις
607
Ακολουθώντας το παράδειγμα του φίλου Metalcandyman, που έχει εμπλουτίσει το metal υποφόρουμ, ας κάνω κι εγώ μια ανασκόπηση για ένα από τα αγαπημένα μου metal συγκροτήματα - τους απίστευτους Blind Guardian! Βρίσκονται στη metal σκηνή από τα μέσα της δεκαετίας του '80, με μια πλούσια δισκογραφία, εμπνευσμένη από fantasy authors και κυρίως τον J.R.R. Tolkien ή από λαικούς μύθους και θρύλους. Οι "Βάρδοι" του Heavy Metal, με σαφείς ροές στο powermetal αποτέλεσαν τον ακρογωνιαίο λίθο των μεταλλικών ακουσμάτων μου & με ταξίδεψαν στις παραμυθοχώρες του Άρχοντα των δαχτυλιδιών άπειρες φορές!....

Το γερμανικό συγκρότημα ξεκίνησε την καριέρα του με το όνομα "Lucifer's Heritage" και με πρωτεργάτες τους Hansi Kuersch & Andre Olbrich. Κάπου στο 1988 μετονομάστηκαν σε Blind Guardian & συνέχισαν με αυτό το όνομα μέχρι και σήμερα!

Η κύρια σύνθεση του συγκροτήματος είναι οι:

Hansi Kuersch (vocals & bass)

Andre Olbrich (lead guitar)

Marcus Siepen (rhythm guitar)

Frederik Ehmke (drums, flute, bagpipes)

Η δισκογραφία τους από το 1988 διαμορφώνεται ως εξής:

• Battalions of Fear (1988)
  • Follow the Blind (1989)
  • Tales from the Twilight World (1990)
  • Somewhere Far Beyond (1992)
  • Imaginations from the Other Side (1995)
  • Nightfall in Middle-Earth (1998)
  • A Night at the Opera (2002)
  • A Twist in the Myth (2006)
  • At the Edge of Time (2010)

Προσωπικά, μετά το Nightfall in Middle-Earth, δε βρήκα ενδιαφέρον σε άλλο album τους - ήταν σα να "έχασαν" το κοκκαλάκι της νυχτερίδας, μαζί με τα δικαιώματα των ιστοριών του Tolkien. Εντούτοις, τα κορυφαία Somewhere far beyond, Imaginations from the other side, Nightfall in Middle-Earth, με έχουν αποζημιώσει για την αγάπη μου στους Βάρδους!....

Θα ήθελα πολύ να τους έβλεπα live, αλλά όχι τώρα που πλέον ο Kuersch έχει "ξεπέσει", αλλά όταν ήταν στα ντουζένια του! :(

Αγαπημένο album:

Imaginations From The Other Side

attachment.php

Top 3 αγαπημένα μου tracks:

Bright Eyes (Imaginations from the other side)

http://www.youtube.com/watch?v=BP49gxxBCzU

A Dark Passage (Nightfall in Middle-Earth) - (δυστυχώς από το Guitar Hero!)

[video=youtube;-kTIDOamMas]

(ειδικά αυτό, είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ soundtrack του Lord of the Rings!)

Favorite lyrics: :headbangdude:

"Sit down on your chair

and look out for your kin

with my eyes you'll see

and with my ears you'll hear

you troubled my day

and you've questioned my strength

(but) don't mess

with the master of fate"

Τα δικά σας αγαπημένα albums & τραγούδια? :headbang:

Αγαπημένος δίσκος “Imaginations from the Other Side”.

Ήταν η εποχή που τους είδα live στο Ρόδον στο tour για τον δίσκο.

Αγαπημένο κομμάτι.

[edit]Ο Λογαριασμός YouTube με τον οποίο σχετίζεται έχει τερματιστεί εξαιτίας πολλαπλών ειδοποιήσεων από τρίτους για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων. [edit]

Γενικά ό,τι έβγαλαν μέχρι το Nightfall in Middle-Earth ήταν πολύ καλό.

Α, ξέχασα, έχω και αυτόγραφο από την κιθαρίστα Andre το ʽ96 από το Rock of Gods :)

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Με προλαβες φιλη daredevil και γω για τους blind guardian θα εγραφα.Συμφωνω οτι μετα το Nightfall in Middle-Earth τα επομενα album τους δεν εχουν την αιγλη και την και την ποιοτητα των προηγουμενων.Προσωπικα ομως μαρεσαν καποια κομματια απο αυτα τα albums εκτος βεβαια απο το album ''at the edge of time'' που δεν μαρεσει καθολου.Ο δεισκος ''Α night at the opera'' ηταν αρκετα ποιοτικος αλλα τα τραγουδια παραηταν πολυπλοκα,βαρυφορτωμενα και αρκετα progressive.Απο τον δεισκο ''a twist in the myth'' ξεχωριζω το πολυ καλο ''Straight Through the Mirror'' που θυμιζει αρκετα τους παλιους καλους blind guardian και ειναι απο τα αγαπημενα μου κομματια με παρα πολυ καλο ρεφρεν.Αγαπημενο κομματι δεν μπορω να πω γιατι γουσταρω τοσα πολλα που δεν μπορω να διαλεξω αγαπημενο δεισκο ομως θα πω τον πρωτο τους το battalions of fear δηλαδη γιατι δεν θα ξεχασω ποτε την στιγμη που ακουσα το Majesty.Aσχετα που και καλα καποιοι ''ιδιμονες'' του χωρου τους χαρακτηριασαν ανωριμους και ατεχνους στο battalions of fear.Καποτε ελιωνα την ταστιερα παιζοντας το ''Trial by the Archon''.Ωραια χρονια :D

Γουσταρω τοσο πολυ τους blind guardian που μαρεσει μεχρι και η διασκευη στο ''surfin u.s.a) των beach boys ασχετα που τους κατεκριναν σχεδον οι παντες :D

Alucard είπε:
Αγαπημένος δίσκος “Imaginations from the Other Side”. Ήταν η εποχή που τους είδα live στο Ρόδον στο tour για τον δίσκο.
Είσαι πολύ-πολύ τυχερός, φαντάζομαι το ξέρεις, ε?! :)

Alucard είπε:
Γενικά ό,τι έβγαλαν μέχρι το Nightfall in Middle-Earth ήταν πολύ καλό.Α, ξέχασα, έχω και αυτόγραφο από την κιθαρίστα Andre το ʽ96 από το Rock of Gods :)
Απ' ότι φαίνεται, οι απόψεις μας συγκλίνουν για το σημείο καμπής του συγκροτήματος.

Αυτήν την ώρα που ποστάρω, προσπαθώ ν' ακούσω το At the Edge of Time, το οποίο δεν είναι καθόλου κακό (τουλάχιστον μετά τα πρώτα 2 κομμάτια!), αλλά δεν θυμίζει σε τίποτα τους παλιούς Guardian....

Το δε Night at the Opera ήταν άθλιο πλην 2 κομματιών... Δεν προσπάθησα καν να ξανακούσω έκτοτε, μέχρι τώρα που μου κίνησε την απορία το τελευταίο τους album...

Α! Και ζηλεύω!!!!!! :(

metalcandyman είπε:
Με προλαβες φιλη daredevil και γω για τους blind guardian θα εγραφα.Συμφωνω οτι μετα το Nightfall in Middle-Earth τα επομενα album τους δεν εχουν την αιγλη και την και την ποιοτητα των προηγουμενων.Προσωπικα ομως μαρεσαν καποια κομματια απο αυτα τα albums εκτος βεβαια απο το album ''at the edge of time'' που δεν μαρεσει καθολου.Ο δεισκος ''Α night at the opera'' ηταν αρκετα ποιοτικος αλλα τα τραγουδια παραηταν πολυπλοκα,βαρυφορτωμενα και αρκετα progressive.Απο τον δεισκο ''a twist in the myth'' ξεχωριζω το πολυ καλο ''Straight Through the Mirror'' που θυμιζει αρκετα τους παλιους καλους blind guardian και ειναι απο τα αγαπημενα μου κομματια με παρα πολυ καλο ρεφρεν.

Τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται!
:D

Για το A night at the Opera, τα έγραψα και πιο πάνω - μη τα λέω ξανά!

Διαμαντάκια σε αυτό το κατά τ' άλλα αδιάφορο album το And then there was silence (που είχε βγει και σε single και με είχε προετοιμάσει για ένα τέλειο άλμπουμ, αλλά διαψεύστηκα...) & το Sadly sings destiny.

Τόσο μεγάλη στεναχώρια πήρα, που μέχρι τώρα, δεν είχα μπει στη διαδικασία ν' ακούσω ούτε το A Twist in the Myth, ούτε το At the edge of time....

Όσο για το At the Edge of time, προσωπικά το ακούω ευχάριστα κι έχει μερικά ωραία κομμάτια... Αρκεί να πεις ότι είναι κάποιο άλλο συγκρότημα με φιλική συμμετοχή τον Kuersch & όχι Guardian. Αν μπεις στη διαδικασία να το συγκρίνεις με παλαιότερα album, το ισοπεδώνεις...

metalcandyman είπε:
Με προλαβες φιλη daredevil και γω για τους blind guardian θα εγραφα.Συμφωνω οτι μετα το Nightfall in Middle-Earth τα επομενα album τους δεν εχουν την αιγλη και την και την ποιοτητα των προηγουμενων.Προσωπικα ομως μαρεσαν καποια κομματια απο αυτα τα albums εκτος βεβαια απο το album ''at the edge of time'' που δεν μαρεσει καθολου.Ο δεισκος ''Α night at the opera'' ηταν αρκετα ποιοτικος αλλα τα τραγουδια παραηταν πολυπλοκα,βαρυφορτωμενα και αρκετα progressive.Απο τον δεισκο ''a twist in the myth'' ξεχωριζω το πολυ καλο ''Straight Through the Mirror'' που θυμιζει αρκετα τους παλιους καλους blind guardian και ειναι απο τα αγαπημενα μου κομματια με παρα πολυ καλο ρεφρεν.
Τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται! :D

Για το A night at the Opera, τα έγραψα και πιο πάνω - μη τα λέω ξανά!

Διαμαντάκια σε αυτό το κατά τ' άλλα αδιάφορο album το And then there was silence (που είχε βγει και σε single και με είχε προετοιμάσει για ένα τέλειο άλμπουμ, αλλά διαψεύστηκα...) & το Sadly sings destiny.

Τόσο μεγάλη στεναχώρια πήρα, που μέχρι τώρα, δεν είχα μπει στη διαδικασία ν' ακούσω ούτε το A Twist in the Myth, ούτε το At the edge of time....

Όσο για το At the Edge of time, προσωπικά το ακούω ευχάριστα κι έχει μερικά ωραία κομμάτια... Αρκεί να πεις ότι είναι κάποιο άλλο συγκρότημα με φιλική συμμετοχή τον Kuersch & όχι Guardian. Αν μπεις στη διαδικασία να το συγκρίνεις με παλαιότερα album, το ισοπεδώνεις...

Προσωπικά, μετά το Nightfall in Middle-Earth, δε βρήκα ενδιαφέρον σε άλλο album τους - ήταν σα να "έχασαν" το κοκκαλάκι της νυχτερίδας, μαζί με τα δικαιώματα των ιστοριών του Tolkien. Εντούτοις, τα κορυφαία Somewhere far beyond, Imaginations from the other side, Nightfall in Middle-Earth, με έχουν αποζημιώσει για την αγάπη μου στους Βάρδους!....
Συμφωνώ και επαυξάνω. Δε νομίζω να βρεθούν πολλοί που θα πουν οτι μετά το "Νυχτοπέσιμο στη Μέση γη" :P έβγαλαν κάτι καλό! Ίσως γιατί με τα προηγούμενα και κυρίως για μένα με το Imagination τα έδωσαν όλα.

Από Battalions of Fear ξεχωρίζω το Majesty (καλύτερη εκτέλεση live)

Από το Tales from the Twilight World το Traveler in Time

Από το Somewhere Far Beyond το Time what is time

Από το Imaginations from the Other Side το ομώνυμο. Αυτά τα backing vocals με μαγεύουν! Βασικά όλος ο δίσκος είναι μαγεία...

Aπό το Nightfall in Middle-Earth το Into the storm.

Kαι μετά το χάος. Η συνεργασία τους δε με τους Iced Earth (Demons and Wizards).... άστο καλύτερα!

Επίσης έκαναν και κανα 2 καλές διασκευές στο The Forgotten Tales

Έχασα την ευκαιρία να τους δω στα ντουζένια τους, λόγω ανωτέρας βίας, 2 φορές :(

Θα συμφωνησω με την αποψη πως σημειο καμπης των BG...αντε καλα, των Blind Guardian, μη νομισει καποιος οτι αναφερομαι στους Bee-Gees :P - ήταν το 'Nightfall...'. Η πρωτη μου επαφη - που κατεληξε να ειναι και παντοτινη αγαπη - με τους BG ήταν το 'Somewhere far beyond'.

Μπορει να το επιβεβαιωσει και ο πολυ καλος φιλος, και τοτε συγκατοικος μου kouikaras, ο οποιος εφερε στο σπιτι το συγκεκριμενο CD, μετά από πολύ έρευνα σχετικα με το που να επενδυσει τα χρηματα του (φοιτητες ημασταν, δυσκολες εποχες, καταλαβαινετε...). Anyway, θυμαμαι οτι ειχα παθει σοκ απο την 1η , κιολας, φορα που ακουσα το Journey through the dark....

Να πω την αμαρτια μου, το στυλ τους δεν με εκανε να τους 'ξεψαχνισω' και να αφιερωσω πολυ χρονο στις δημιουργιες τους, γιατι παντα εκλινα περισσοτερο προς το αμερικανικο power / progressive. Ειναι ομως γεγονος πως προκειται για ενα απο τα πλεον αγαπημενα groups στην Ελλαδα.

Υπάρχει κάτι που με ενοχλεί στην συγκεκριμένη μουσική σκηνή, και αυτό είναι η ατελείωτη αν και πολλές φορές συγκαλλυμένη γκρίνια.

Οι Guardian δεν σταματάνε στο Nightfall. Και αν νομίζεται οτι είναι το καλύτερο, ειστε πολύ Nightfallμενοι. Αντί να γκρινιάζετε που η παραγωγή τους πάσχει απο την αρχή με αποτέλεσμα τα cd να ακούγονται λές και ηχογραφήθηκαν σε ταψί, γρινιάζετε που οι καλιτέχνες δοκιμάσαν κάτι καινούριο, ή θέλησαν να βρούν κάτι που τους εκφράζει περισσότερο στην μουσική τους.

Please stop bitching.

Δέν μπορείς να πείς οτι μου αρέσει η φέτα αλλα όχι απο την μέση του βαρελιού και πάνω...

Το nightfall είναι αυτό που μου έμαθε τους Guardian, το Somewhere far beyond αυτο που μου έκανε να τους αγαπήσω αλλα κανένα δεν με ταξίδεψε σαν το A night at the Opera.

Αντι να λέτε οτι είναι αθλιο (απαίσιος χαρακτιρισμός κατ' εμε) μπορείτε να πείτε οτι δεν σας άρεσε, έτσι αποφευγονται οι γενικέυσεις γιατι στην τελική, δεν έχετε κάτι για απόδειξή, πέραν του οτι δεν σας αρέσε, δεν φαλτσάρουν σαν την Τσανακλίδου πχ, ούτε παίζουν με 2 αριστερά χέρια τις κιθάρες.

Saulot είπε:
Υπάρχει κάτι που με ενοχλεί στην συγκεκριμένη μουσική σκηνή, και αυτό είναι η ατελείωτη αν και πολλές φορές συγκαλλυμένη γκρίνια.Οι Guardian δεν σταματάνε στο Nightfall. Και αν νομίζεται οτι είναι το καλύτερο, ειστε πολύ Nightfallμενοι. Αντί να γκρινιάζετε που η παραγωγή τους πάσχει απο την αρχή με αποτέλεσμα τα cd να ακούγονται λές και ηχογραφήθηκαν σε ταψί, γρινιάζετε που οι καλιτέχνες δοκιμάσαν κάτι καινούριο, ή θέλησαν να βρούν κάτι που τους εκφράζει περισσότερο στην μουσική τους.

Please stop bitching.

Δε μας αρέσει βρε Saulot. Τι να κάνουμε τώρα;

To album a night at the opera ουτε αθλιο ειναι ουτε κακο.Ειναι ενα αρκετα καλο album απλα τα κομματια που εχει ειναι πιο πολυπλοκα πιο βαρυφορτωμενα και πιο progressive σε σχεση με παλαιοτερα album τους.Αυτο ειναι που καποιους απο τους οπαδους τους τους χαλασε.Εγω ας πουμε γουσταρω τρελα το battalions of fear και ακομα και γιαυτο υπηρξαν και υπαρχουν ατομα που λενε οτι σαυτο το album ηταν ανωριμοι ακομα και ατεχνοι .Θα τρελαθουμε τελειως δηλαδη.

Αλλη μια ωραια διασκευη(εκτος απο το πολυ καλο "surfin' u.s.a.)!

Saulot είπε:
Αντι να λέτε οτι είναι αθλιο (απαίσιος χαρακτιρισμός κατ' εμε) μπορείτε να πείτε οτι δεν σας άρεσε, έτσι αποφευγονται οι γενικέυσεις γιατι στην τελική, δεν έχετε κάτι για απόδειξή, πέραν του οτι δεν σας αρέσε, δεν φαλτσάρουν σαν την Τσανακλίδου πχ, ούτε παίζουν με 2 αριστερά χέρια τις κιθάρες.
Επειδή το άθλιο είναι δικός μου χαρακτηρισμός, επιβάλλεται ν' απαντήσω!

Δεδομένου ότι δεν ξεκίνησα ν' ακούω heavy-metal από χθες, νομίζω ότι μπορώ να έχω άποψη επί του θέματος! Παίζω μπάσσο & κιθάρα, έπαιζα σε metal συγκρότημα (βέβαια, καμία σχέση με το βεληνεκές των Guardian! :P ) και γενικά στο θέμα της μουσικής, είμαι "ψαγμένη" και δεν κακοχαρακτηρίζω εύκολα. Εξίσου άνετα με το μέταλ, ακούω κλασική μουσική, hip-hop, pop & χορευτικά των 80's... Μετά από μισό μπουκάλι ουΐσκι, με έχουν καταφέρει ν' ακούσω και Γονίδη! :D

Δεν το άκουσα μια φορά, για να το χαρακτηρίσω έτσι! Το άκουσα πάνω από 10 φορές, γιατί μου έχει τύχει να μη μου αρέσει κάτι με το πρώτο άκουσμα - να το έχω αδικήσει βρε αδερφέ!

Θα επιμείνω στην καθαρά ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μου γνώμη ότι είναι άθλιο, είτε γιατί είναι φορτωμένο, είτε γιατί κόβει τον ομφάλιο λώρο με τους Guardian που ήδη ξέραμε. Το αποτέλεσμα είναι ΓΙΑ ΜΕΝΑ απογοητευτικό & hell no! I ain't bitching! :D

Απόδειξη ότι δεν τους ξέγραψα, είναι ότι μπαίνω στη διαδικασία ν' ακούσω τα μεταγενέστερα άλμπουμ τους! :)

Δεν απαντάω για έρθουμε σε αντιπαράθεση, αλλά για να διευκρινήσω κάποια πράγματα!

Π.χ. για κάποιον η κοτόσουπα μπορεί να είναι άθλια, αλλά εγώ τρελαίνομαι! Γούστα είναι αυτά, είπε ο πίθηκος κι έφαγε το σαπούνι! :)

D@redevil είπε:
Επειδή το άθλιο είναι δικός μου χαρακτηρισμός, επιβάλλεται ν' απαντήσω!
Δεδομένου ότι δεν ξεκίνησα ν' ακούω heavy-metal από χθες, νομίζω ότι μπορώ να έχω άποψη επί του θέματος! Παίζω μπάσσο & κιθάρα, έπαιζα σε metal συγκρότημα (βέβαια, καμία σχέση με το βεληνεκές των Guardian! :P ) και γενικά στο θέμα της μουσικής, είμαι "ψαγμένη" και δεν κακοχαρακτηρίζω εύκολα. Εξίσου άνετα με το μέταλ, ακούω κλασική μουσική, hip-hop, pop & χορευτικά των 80's... Μετά από μισό μπουκάλι ουΐσκι, με έχουν καταφέρει ν' ακούσω και Γονίδη! :D
Τι με θυμησες τωρα daredevil.πριν πολλα χρονια ειχα και γω μια μπαντα ''The rippers'' λεγομασταν.Απο τοτε εχω να πιασω την κιθαρα στα χερια μου. :( Και μενα μετα απο 2 μπυκαλια ουισκυ και 5 ρετσινες καταφεραν να με πανε πρωτη φορα στην ζωη μου στα μπουζουκια :D

metalcandyman είπε:
Τι με θυμησες τωρα daredevil.πριν πολλα χρονια ειχα και γω μια μπαντα ''The rippers'' λεγομασταν.Απο τοτε εχω να πιασω την κιθαρα στα χερια μου. :( Και μενα μετα απο 2 μπυκαλια ουισκυ και 5 ρετσινες καταφεραν να με πανε πρωτη φορα στην ζωη μου στα μπουζουκια :D
Εγώ απλά συμμετείχα! Τα παιδιά έψαχναν μπασίστα! Επειδή όμως δε βρήκαν κάτι σε άντρα και καίγονταν γιατί είχαν να παίξουν σε μαγαζί, με δοκίμασαν το πρωί & το απόγευμα παίζαμε στους Αμπελόκηπους! Βγάλαμε 4 singles όλα κι όλα, γιατί με τα φανταρικά τους οι άντρες, τα κάναν μαντάρα!....

Στις ηχογραφήσεις έπαιζα μπάσο μαζί με τον ντράμερ & μετά γράφαμε από πάνω κιθάρες - πλήκτρα - φωνητικά... (έπαιζα 2η κιθάρα & έκανα back vocals)!...

Έντονες επιρροές από Guns 'n' Roses, Maiden, Guardian & Paradise Lost, Anathema (αυτή η μαυρίλα, δικιά μου παρακαλώ!)

Ήταν ωραία χρόνια, γιατί φανταζόμασταν ότι θα γινόμασταν όνομα στην Ελληνική Metal σκηνή - βέβαια με το όνειρο μείναμε!

Πάντως τα singlάκια τα έχω ακόμα! Τα μισά από αυτά, χρειάστηκε να ξαναγράψω το μπάσο και να ξαναμπούμε για ηχογράφηση, γιατί το προηγούμενο μπάσο ήταν χάλια!... :)

Πάντως, εκείνο το πρώτο απόγευμα που είχα παίξει, ήταν μέσα και το Valhala! Εκεί να δεις μπάσο... Είχα κάψει τα δαχτυλάκια μου! #)

Εμεις παιζαμε για την [edit] μας δεν υπηρχαν singles και τετοια μεγαλεια οπως εσεις.Eπιροες απο ολα τα συγκροτηματα αλλα κυριως power metal κλασικο heavy metal ολιγων απο thrash γιατι εχω μια τρελα με kreator,anthrax,destruction κτλ.Κιθαρα επαιζα μπασο δεν δοκιμασα ποτε μου ειχαμε ομως και καλο μπασιστα.Την fender stratocaster που ειχα τοτε πραγματικα την ειχα λιωσει.Οταν με επιανε η τρελα επαιζα και κατι ψηλα απο malmsteen:D

Εκπληκτικοί οι Blind Guardian!! Τους είδα live και στην περιοδεία του "Nightfall In Middle Earth". Δυστυχώς μετά από τόσα χρόνια από βινύλια έχω μονάχα το "Follow The Blind" δύο φορές (ή μία έκδοση είναι mispressed), το "Imaginations From The Other Side" σφραγισμένο (το picture) & το "Nightfall In Middle-Earth" σε picture (θαρρώ δεν βγήκε αλλιώς) επίσης σφραγισμένο. Το "A Past And Future Secret" (EP) το είχα σε CD αλλά το έδωσα σε κολλητό που ήταν πιο πωρωμένος από μένα με τη μπάντα αυτή. Κι εμένα δε μου άρεσε ιδιαίτερα το "A Night At The Opera". Δεν είναι κακός δίσκος, πιο ώριμοι δηλώνουν οι ίδιοι από κει και μετά, αλλά εμένα αυτή η "ωριμότητα" δε μου λέει κάτι. Το άλμπουμ δε με τρέλανε. Ήδη απ' το "A Nightfall In Middle-Earth" αρχίζουν δισολίες, τρισολίες και πάει λέγοντας που μπουκώνουν πολύ την παραγωγή και στο live το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να καταφέρουν να το αποδώσουν. Κατά τ' άλλα έχουν βγάλει εξαιρετικούς δίσκους και το κοινό του Τευτονικό power έχει βγει σίγουρα κερδισμένο ακούγοντας την γκρουπάρα αυτή!! Αγαπημένος δίσκος, οπωσδήποτε το "Imaginations From The Other Side"!

tantalos είπε:
Θα συμφωνησω με την αποψη πως σημειο καμπης των BG...αντε καλα, των Blind Guardian, μη νομισει καποιος οτι αναφερομαι στους Bee-Gees :P .
Ετσι ενημερωτικα. Η γραμματοσειρα που χρησιμοποιουν στο logo οι blind Guardian ηταν η ιδια που ειχαν σε πολλους δισκους τους οι Bee Gees :P
images

κατάλογος.jpg

bg.jpeg

Ωραιο συγκροτημα..εγω ειχα μονο ενα διπλο cd τους, που ηταν live.. μ αρεσαν πολλα τραγουδια τους απο κει μεσα..αν και μετα απο ωρες με κουραζαν, ιδιο φωνακλαδικο στυλ μου φαινονταν..

Πιο πολυ τους ακουσα πρωτη φορα και πηρα το cd αυτο, επειδη ειμαι φαν του αρχοντα και τετοιων ιστοριων, οποτε αυτοι ηταν "ταμαμ"..

UP THE IRONS!! :headbangdude:

Έτυχε να ακούσω στο στρατό κάποια κομμάτια τους,που ένα παιδί έβαζε από το κινητό του.Έχουν περίεργο ήχο,ιδιαίτερο,τώρα τίτλους δεν θυμάμαι.Πάντως σίγουρα ήταν μεγάλης διάρκειας,νομίζω ένα γύρω στα 10 λεπτά.

Πίσω
Μπλουζα