Capcom VS Konami

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Metalcandyman
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Αντιδράσεις
6.032
Xθες κατα της 3 τα ξημερωματα και ενω ειχαμε κατεβασει και γω δεν θυμαμαι ποσες μπυρες και ουισκυ και ενω ειχαμε διωξει της γυναικες ειχαμε μια κοντρουλα με τον κολητο μου για το ποια απο της δυο προτιμαμαι και ποια εχει προσφερει περισσοτερα στα videogames.Απο την μια εχουμε την Capcom την εταιρια που μας προσφερε καταρχην στα Arcades παιχνιδαρες οπως 1941,1942,1943,Alien vs pradator,final fight,knights of the round,the punisher,ghouls n ghosts,ghosts n goblins,Black tiger την σειρα Street fighter και ενα σωρο αλλα.Και στης κονσολες απολαυσαμε δεκαδες παιχνιδαρες οπως τα street fighter κλασσικα τα Residen evil,ενα σωρο Megaman,το monster hunter τα Dino crisis τα Breath of fire και ειδικα τα δυο στο snes και ειδικα το δευτερο με τους διαφορετικους τερματισμους αλλα και ενα σωρο αλλα παιχνιδια που χρειαζονται ενα σωρο μηνυματα για να υποθουν.

Απο την αλλη εχουμε την konami με τα Contra,gradius τα Metal Gear τα silent hill τα Castlevania τα παλαιοτερα TMNT τα Track and Field και το ISS που το ξερουν οι παντες αλλα και τα Suikoden.Oπως και παρα πολλα αλλα βεβαια.Το θεμα ειναι οτι μεχρι σημερα η Capcom φαινεται οτι λητουργει καλητερα και ολο θα βγαζει και παιχνιδια που θα τα περιμενει ο κοσμος και που θα κανουν επυτηχια ενω η Konami ειναι λες και τα περιμενει ολα απο το Metal Gear.

Oποτε ας το κανει καποιος Pol και πειτε τι προτιματε Capcom η Konami;

Προσωπικα μιας και η μεγαλητερη καψουρα μου ειναι τα Arcades θα ψηφησω Capcom γιατι εχει προσφερει πολυ περισσοτερα πραγματα απο την Konami στα Arcades.

Μα καλά...

...εγώ απορώ, που τους βρίσκεις όλους αυτούς τους φίλους και συζητάτε για την Konami, την Capcom, το Contra και το Ghosts 'n' Goblins!

Οι δικοί μου φίλοι ή που δεν ασχολείται κανένας -και θεωρούν εμένα γραφικό- ή που μετά βίας ξεχωρίζουν το Φίφα από το Μπρο.

Άδικη ζωή...

Καλο φιλε Αce μαρεσε αυτο.Παντως να πω οτι δεν ειναι ολοι οι φιλοι μου ετσι αλλα οι περισσοτεροι ομως ειναι και οι καψουρες μας ειναι τα videogames οι ΠΑΟΚΑΡΑ οι γυναικες και το metal.Ειδικα με τον κολητο μου που εχουμε πλακωθει μεχρι και στης μπουνιες για ενα Highscore καποτε.Δεν εχω παραπονο παντως σαυτο το θεμα των φιλων ειμαι τυχερος και ποτε δεν με κοιταξε καποιος σαν γραφικο κλπ.

Από Capcom μου αρέσουν βέβαια τα παλιά RE και η σειρά Street Fighter. Αλλά από Konami έχω περισσότερες αναμνήσεις από παλιότερα console games όπως το TMNT4 στο SNES το οποίο ήταν από τα αγαπημένα μου παιχνίδια. Τα RE είναι πολύ καλά αλλά το καλύτερο παιχνίδι στο PS1 θεωρώ ότι είναι το Symphony of the Night. Τέλος, στο PS2 νομίζω ότι η Konami νικάει κατά κράτος με 2 εξαιρετικά Silent Hill (το 2 και το 3) και ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια στο PS2, το Zone of the Enders 2 ενώ από Capcom μόνο το Devil May Cry 1 μου αρέσει αρκετά. Τα Metal Gear πάντως τα απεχθάνομαι.

Σήμερα και οι 2 εταιρίες έχουν πάρει την κάτω βόλτα με την Konami να έχει παρατήσει τα Silent Hill και να την νοιάζει μόνο το Metal Gear και την Capcom να ασελγεί ασύστολα πάνω στο RE franchise. Τουλάχιστον όμως η Konami έβγαλε 3 πολύ καλά "Metroidvanias" στο DS, έστω και αν χάλασε το Castlevania στο 360/PS3.

Οπότε από τις 2 θα ψηφίζω Konami.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πφφφ......το δυσκολότερο δίλημμα που έχω αντιμετωπίσει στα video games, είναι και οι δύο από τις αγαπημένες μου εταιρείες οπότε πρέπει να σκεφτώ αρκετά προτού απαντήσω.

CAPCOM!!! απλα εχει βγαλει περισσοτερα παιχνιδια που μου αρεσουν! οσο για το οτι εχει δυαλισει το resident evil franchise δεν με νοιαζει δεν ειμαι τρελος fan της σειρας...

Τι να διαλεξεις αναμεσα σε ιερα τερατα του videogaming ?

Σεβομενος τα λεφτα που εχωσα στο 1942 στο Commando και στο Ghosts'n Goblins - ψηφισα Capcom - αλλα κανονικα θα πρεπε να μου κοπει το χερι.

Λοιπόν, από τη μία πλευρά έχουμε τίτλους όπως Megaman, Ghouls N Goblins, Gargoyle, Aladdin, Final Fight, Street Fighter, Darkwing Duck, Captain Commando....wow, η λίστα είναι ατελείωτη.

Από την άλλη μεριά της ζυγαριάς έχουμε Probotector, Turtles, Castlevania και Mystical Ninja.

Λοιπόν εντάξει νόμιζα ήταν δύσκολη επιλογή αλλά κάπως ξεκαθάρισε το τοπίο. Επιλέγω Capcom μόνο και μόνο γιατί ότι έπιανε το έκανε χρυσάφι, ειδικά τ΄τιλους της Disney. Το κριτήριο όμως που με οδήγησε σε αυτή την επιλογή είναι ότι ακόμη και τίτλους Zelda δημιούργησε κορυφαίους όπως τα Oracles, Minich Cup και Four Swords. Δηλαδή respect σε αυτή την εταιρεία. Μακάρι να της έδινε ο Miyamoto τη σειρά Zelda να δούμε κανα παιγνίδι της προκοπής!!!

Από τη μία, οι γίγαντες: Resident Evil, Devil may Cry....

Από την άλλη, οι τιτάνες: Silent Hill, Metal Gear Solid...

Damn!

Θα περιμένω κανα δυο μέρες και θα δώσω την ψήφο μου σε αυτή που έχει τις λιγότερες... ;)

Μπιλαρα μας εκαψες τωρα...:burn:

Οπως ειπε και ο DINO...

Απο την μια η CAPCOM με τα μεγαθηρια:Street Fighter,Devil May Cry,Resident Evil

Και απο την αλλη η ΚONAMI με το τιτανομεγιστο:Metal Gear Solid

Πραγματικα δυσκολη επιλογη...:what:

Με βλεπω να απανταω την....κρυογεννηση!:biglaugh:

Capcom, βασικά για τον ίδιο λόγο με εσένα Βασίλη: στα arcades ήταν κορυφή!

Α, υπάρχει και ένας δεύτερος που δεν θα γουστάρεις: η Capcom υποστήριξε τις κονσόλες της Sega (Saturn, Dreamcast) πολύ περισσότερο από την Konami. Ειδικά στο Dreamcast είχε απίστευτο lineup!

Doc πραγματικα δεν εχω κανενα προβλημα με την sega απλα στην μαχη μεταξυ των δυο μοναδικων εταιριων που αξιζει να βρισκονται στο χωρο της NINTENDO δηλαδη και της sega εγω σαν φανατικος οπαδος της NINTENDO φυσικα ημουνα μαυτην.Μετα την NINTENDO μονο για την sega εχω σεβασμο και λατρευω ολα τα Arcades της καταρχην και δεκαδες παιοχνιδια της.Και ειδικα τωρα που καταλαβαε το συμφαιρον της τους συμαχους και εχθρους της και με αρχη το αποκλειστικο Bayonetta 2 για το Wii U ειναι στα σκαρια μια τεραστια συμαχια με την NINTENDO που θα την ακολουθησουν αποκλειστικα παιχνιδια της sega επισης αποκλειστικα για κονσολες της NINTENDO.Ολοι μαζι στον πολεμο εναντια στον παρησακτο στην σιχαμερη και τρισαθλια εταιρια που ντε και καλα μπηκε στον χωρο τον videogames στην εμετικη micro$oft.Oλοι μαζι εναντιον της να μας αδειασει την γωνια και για να ξαναγυρισει στα windows της.Ασχετα ομως που γουσταρω την sega σαυτα που ειπα τον sonic τον συχενομαι τον απεχθανομαι και με το που τον βλεπω με γυρνανε τα μυαλα.

Για τα παιχνιδια σε saturn και Dreamcast εχεις δικειο και προσωπικα και γω εχω λιωσει ενα σωρο με μερικα απο αυτα να ειναι τα Megaman X3,Night Warriors Darkstalker's revenge,street fighter alpha 1,2,capcom vs snk millennium fight,Giga wing 1,2,Gun bird 2,Marvel vs capcom 1,2,power stone 1,2,Resident evil code veronica και αλλα πολλα.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
metalcandyman είπε:
Ολοι μαζι στον πολεμο εναντια στον παρησακτο στην σιχαμερη και τρισαθλια εταιρια που ντε και καλα μπηκε στον χωρο τον videogames στην εμετικη micro$oft.Oλοι μαζι εναντιον της να μας αδειασει την γωνια και για να ξαναγυρισει στα windows της.
Χαχα, κι εγώ μαζί σου Βασίλη. Αλλά πρώτα την Apple :P

Απο καθαρα ρετρο αναμνησεις και προσεγγιση θα πω με χαρακτηριστικη ευκολια capcom.

Γιατι;

Η capcom επαιζε απλα μπαλα μονη της απο το 80 ως και μεση του 90. Πηρε την συλληψη "ειμαστε δυο και δερνουμε ολο το κοσμο" και την πηγε μερικους γαλαξιες παραδιπλα. Ποιος μπορει να παραβλεψει παιχνιδαρες τυπου punisher,x-men, cadillacs and dinosaurs, alien vs predator και ποσα αλλα;

Αυτο φυσικα αλλαξε κατα πολυ απο την μερια της konami απο το metal gear solid / silent hill και επειτα. Πλεον με ισως τη μοναδικη πολυ καλη σειρα της το castlevania, την προτιμω σε σχεση με την συγχρονη crapcom.

Μια φωτο ισως να βοηθησει για την πορεια της δημοσκοπησης. :)

attachment.php

πηγη φωτο

Capcom και απο μενα, μπορει να έπαιζα πολύ ISS στο SNES αλλα έπαιζα περισσότερο Street Fighter.

εγω θα ηθελα να πω και τις δυο,μετα τα παιχνιδια συνοψισμενα που ειδα οτι εβγαλαν οι εταιρειες..

αλλα,αν κρινω οτι ειμαστε RETROmaniacs, πιο πολλα και καλα παιχνιδια βλεπω οτι εκανε η CAPCOM,αρα θα γειρω προς αυτην, αν και ειμαι παιδι του playstation,δηλαδη απο ανεκαθεν ειχα ps1,ps2,τωρα κατοχος PS3, playstation PLUS member με τζαμπα πολλα παιχνιδια ολοκληρα, εχω ps vita και λιγο παλιοτερα psp..γενικα,θελω να πω, οτι ειχα λιωσει ολα τα silent hill, metal gear solid , iss pro evolution κτλ, για να καταλαβετε ποσο δυσκολο ηταν να πω CAPCOM , πουδε τα εζησα τοσο πολυ στα arcades, οσο τλχ.οι περισσοτεροι απο εσας εδω, καταλαβατε?

εν κατακλειδι, CAPCOM κυριοι!!

Δύσκολο poll αυτό ρε παιδιά. Με ελαφρύ προβάδισμα Capcom.

Respect κι οι δύο εταιρείες αλλά προτιμώ την Capcom.

Πίσω
Μπλουζα