Carnival (Review)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Metalcandyman
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Αντιδράσεις
6.054
Carnival (1980)

Προβολή συνημμένου 59493

To Carnival ειναι ενα απο τα παιχνιδια της sega στα arcades που πραγματικα λατρευω ωσο ελαχιστα.Το 1988 λοιπον 8 χρονια μετα την κυκλοφορια του ο μικρος metalcandyman το πρωτοειδε και το επαιξε πρωτη φορα σε ενα καφενειο με μπαρμπαδες γυρω γυρω να παιζουν ταβλι και που του φωναζαν καθε φορα που πατουσε τα πληκτρα δυνατα.Το 1992 το carnival ηταν ακομα εκει αλλα το μαγαζι θα εκλεινε και μολις εκλεισε εβαλε το εβαλε σε μια αποθηκη.Ο τυπος που ειχε το μαγαζι ηταν πολυ καλος φιλος του πατερα μου και μετα απο πολλα παρακαλια και διαφορες υποσχεσεις περι καλων βαθμων και διαφορων τετοιων βλακειων :D τον καταφερα και πηραμε την καμπινα και την βαλαμε στον κατω οροφο του σπιτιου μας σε ενα δωματιο που το ειχαμε για αποθηκη.Φανταστητε σκηνικο με βαρελια λαδι,τσιπουρο,ελιες,σαλτσα ντοματα,τουρσι,και ενα σωρο αλλα και διπλα σαυτα την καμπινα carnival και γω να την λυωνω μερα νυχτα.Την καμπινα την ειχα μεχι το 1996 που αναγκαστηκα να την δωσω γιατι το δωματιο εγειναι κατι αλλο.Πραγματικα απο τα παιχνιδια που εχω λυωσει σε απιστευτο βαθμο.

Προβολή συνημμένου 59494

Το Carnival ειναι ενα παιχνιδι σκοποβολης σαν αυτα που παιζουμε σε καποιο τσιρκο οποτε η ουσια του ειναι η σκοποβολη.Στον τομεα του χειρισμου τα πραγματα ειναι απλοικα αλλα πανεξυπνα γενικοτερα.Εχουμε ενα πιστολι που κατευθηνουμε αριστερα και δεξια και πηροβολουμε διαφορα πραγματα που επισης περνανε αριστερα προς τα δεξια και το αντιθετο απο την οθονη μας.Για τα γραφικα και την μουσικη δεν χρειαζεται μεγαλη αναλυση γιατι πολυ απλα η μουσικη ειναι η ιδια σε ολο το παιχνιδι και τα γραφικα δεν εχουν καμια σημασια γιατι το μονο που μετραει σαυτο το φανταστικο παιχνιδι ειναι το gameplay του.

Το gameplay λοιπον ειναι ο τομεα του παιχνιδιου που πραγματικα λαμπει.Εμεις ημαστε ο αορατος τυπος που κραταει το οπλο και το κατευθηνουμε αριστερα δεξια και πυροβολουμε αλλα προσοχη γιατι οι σφαιρες δεν ειναι ατελειωτες αλλα τελειωνουν και πολυ γρηγορα μαλιστα σε σημειο να μην το παρουμε χαμπαρι.Στην οθονη υπαρχουν 3 σειρες που περνανε κοκκινες κουκουβαγιες,κιτρινες παπιες και ασπρα κουνελια.Επισης περνανε γραμματα αλλα και κουτακια που εχουν μεσα τον αριθμο 10 η 5 κλπ.Ο πιο επικυνδηνος εχθρος ειναι οι κιτρινες παπιες γιατι αν δεν προλαβουμε να της χτυπησουμε και κατεβουν χαμηλα τοτε πετανε προς το μερος μας και αν δεν της χτυπησουμε και τοτε μας τρωνε της σφαιρες και μειωνονται ωσες εχουμε στην διαθεση μας.Με τους λαγους και της κουκουβαγιες δεν εχουμε αυτο το προβλημα αλλα καθως τα χτυπαμε εκτος απο τους ποντους που περνουμε επανω δεξια αποθηκευονται παραληλα καποιοι ποντοι.Αυτους τους εξτρα ποντους μπορουμε να τους παρουμε αν χτυπησουμε τα γραμματα που περνανε απο την οθονη μας στην σειρα και σχηματισουμε την λεξη Βonus.Aν δεν τα χτυπησουμε με την σειρα τοτε χανουμε το Bonus.Επισης αριστερα πανω εκφανιζεςται ενα κουτακι που μπορει να μας βοηθησει αν το χτυπησουμε η να μας καταστρεψει.Αν δουμε πχ να γραφει -500 η διπλα στο - να εχει σφαιρες τοτε δεν το χτυπαμε γιατι θα χασουμε 500 ποντους η σφαιρες.Αν μπροστα στα νουμερα η στης σφαιρες εχει + οτε το χτυπαμε οπωσδηποτε.Πανω στην οθονη στην μεση σχεδον υπαρχει ενας τοχος που γυριζει και υπαρχουν 8 pipes οπως λεγονται στο παιχνιδι διαφορετικου χρωματος.Υπαρχουν 2 ασπρες,2 κοκκινες,2 μπλε και 2 πρασινες.Αυτο που πρεπει να κανουμε για να κερδισουμε περισσοτερους ποντους ειναι να χτυπησουμε της pipes με σειρα χρωματος δηλαδη αν χτυπησουμε πρασινη μετα να χτυπησουμε την επομενη πρασινη.Για καθε κουφια βολη ομως που κανουμε μειωνονται και οι ποντοι που θα παρουμε αν χτυπησουμε της pipes.

Μολις βγαλουμε την πιστα εκτος τους εξτρα ποντους που περνουμε αναλογα με της σφαιρες που μας εχουν απομηνει υπαρχει κατι σαν bonus stage με μια αρκουδα που περναει απο την οθονη και ωσες πιο πολλες φορες την χτυπησουμε περνουμε και παραπανω ποντους.Φυσικα καθε φορα που την χτυπαμε η αρκουδα αυξανει την ταχυτητα της αλλα με λιγη προσοχη μπορουμε να την χτυπησουμε πολλες φορες μεχρι να φυγει.Μετα το εκτο χτυπημα που αυξανει πολυ την ταχυτητα της με συνδιασμο γρηορης κινησης αριστερα και δεξια μπορουμε να την πεθανουμε στο χτυπημα.Με λιγη προπονηση ειναι ευκολο να γιννει αυτο.Μετα την πρωτη πιστα εμφανιζεται δευτερη αρκουδα μετα τριτη κλ που εκει θελει καλητερη στρατηγικη ωστε να μην χτυπησουμε ολες της αρκουδες και μετα ειναι η μια κατω απο την αλλη και δεν μπορεσουμε να παρουμε πολλους ποντους.Θα πρεπει να της χτυπαμε μια μια ωστε να ειναι η πρωτη πιο μπροστα απο της αλλες δυο και να εχουμε την ανεση μας.Το επιπεδο δυσκολιας του παιχνιδιου ειναι πολυ μεγαλο και ειδικα αν το παιζει καποιος για ποντους γιατι ωσο πιο πολλες πιστες βγαζουμε τοσο πιο γρηγορα πανε οι εχθροι και το να χτυπαμε της pipes αλλα και το κουτακι πανω αριστερα με το bonus γεινεται πολυ πιο δυσκολο και οι σφαιρες τελειωνουν απιστευτα γρηγορα.Mιλαμε για παιχνιδι με μεγαλη δυσκολια και μεγαλο επιπεδο προκλησης.

Το carnival ειναι πολυ αιθηστικο παιχνιδι και πραγματικα μας δηχνει ακομα μια φορα οτι διασκεδαση στα videogames δεν σημαινουν μονο τα πανεμορφα γραφικα και οι υψηλες αναλυσεις αλλα και με κατι τοσο απλο και παραληλα τοσο εξυπνο μπορουμε να κολησουμε και να παιζουμε με της ωρες.Οποιος δεν εχει παιξει ποτε το carnival ηρθε η ωρα να το κανει και να ειναι σιγουρος οτι θα το απολαυση και θα το ευχαριστηθει.

metalcandyman είπε:
Φανταστητε σκηνικο με βαρελια λαδι,τσιπουρο,ελιες,σαλτσα ντοματα,τουρσι,και ενα σωρο αλλα και διπλα σαυτα την καμπινα carnival και γω να την λυωνω μερα νυχτα.
Τι λες τώρα, φοβερή εικόνα :D

Φοβερό παιχνίδι!!!

Ήταν μακράν το αγαπημένο μου... πρέπει να έχω καταθέσει σε 10ρικα τουλάχιστον 3-4 συντάξεις της γιαγιάς μου...
:P

Να συμπληρώσω μόνο τα εξής:

- Οι λαγοί που έβγαιναν ήταν γουρλούδικοι, δλδ όταν τους χτυπούσες έβγαιναν μπόνους (άσχετα με τα γραμματάκια) σφαίρες ή πόντοι.

- Οι κουκουβάγιες γρουσούζικες...

Το κακό ήταν πώς όταν έβγαιναν μπόνους έσβηναν πολύ γρήγορα και μάλιστα μειούμενα.

Αντίθετα τα "μάλους" , παρέμεναν στη θέση τους για λίγα δεύτερα χωρίς να μειώνονται.

Αυτό με τις pipes, πως έπρεπε να της χτυπήσεις ανά χρώμα, δεν το γνώριζα...
:(

Πάντως τις ξεπάστρευα άμεσα ώστε να μη βγαίνουν άλλες πάπιες... Μία pipe να έμενε και έκαναν παρέλαση που δεν την προλάβαινες...

Οπότε, η δική μου στρατηγική ήταν:

- ξεπάστρεμα pipes

- ξεπάστρεμα κουκουβάγιων και παπιών

- σταδιακό ξεπάστρεμα λαγών ώστε να δίνουν πόντους ή και σφαίρες
:coolglasses:

Πολύ θα ήθελα να το ξανάπαιζα...
:)

Ενα απο τα 4-5 πρωτα - πρωτα arcade παιχνιδια που πρωτοεπαιξα και που αργοτερα οταν το πετυχαινα( π.χ. σε καποιο φερυμποτ (αθηνα <->κρητη αν θυμαμαι καλα) , το "τιμουσα" ...

Μικρέ :baby2: metalcandyman:P, το πρωτόπαιξα σε καποιο νησί όπου είχα παει διακοπές με τους γονείς μου το 1984 ή 85. Προτού το παίξω είχα μπροστά μου ενα τσούρμο πιτσιρίκια που όλοι μαζί χαζεύαμε τον τύπο που έπαιζε. Είχα μισήσει τις πάπιες που κατέβαιναν και μου'τρωγαν τις σφαίρες. Ενα πανέμορφο παιχνιδάκι που δεν το έπαιξα πολύ γιατί πολύ απλά, περαν από τις συχνές επαφές σ'εκείνες τις διακοπές, δεν το είδα πουθενά αλλού. Το θυμάμαι ισως αχνά σε καποιο λουνα παρκ τη γιορτής της αγίας Παρασκευής αλλα σίγουρα δεν είχα παίξει γιατί θα το θυμόμουν. Αλλωστε δε με άφηναν οι γονείς μου γιατί ηταν γεμάτο γυφτάκια :D . Βεβαια πολλά χρόνια αργότερα το ξανάπαιξα στο ΜΑΜΕ, αλλα πολύ λίγο.

Πραγματικά πανέμορφο παιχνιδάκι!

Ωραίο Review ! Εγώ θυμάμαι ότι όταν πρωτοέβαλα ΜΑΜΕ στο PC του πατέρα μου, του λέω "Έλα, έχει όλα τα παλιά μέσα, αυτά που έπαιζες" , και μου λέει "Έλα ρε σύ, πές μου ότι έχει και τις πάπιες μέσα !!!"

Φίλε metalcandyman πολύ ευχάριστη παρουσίαση :) . Τό carnival το γνώρισα κι εγώ πολύ αργά. Κάπου στο 8788 καί όχι γιά μεγάλο χρονικό διάστημα γιατί τό είχαν ήδη βαρεθεί αρκετοί καί μετά από λίγο τό απέσυραν απ τό ουφάδικο τής περιοχής.. Αργότερα τό έφερε άλλο απέναντι αλλά επειδή έπαιζαν κυρίως λάτρεις πού τού άλλαζαν τά φώτα δέν τό κράτησε γιά πολύ. Κι έτσι δέν πρόλαβα νά τό μάθω.. :( Κάπου κάπου τό έβλεπα σκόρπια, τό έπαιζα μέν αλλά όχι ιδιέταιρα παρότι ήταν απ τά όμορφα παιχνιδάκια..

Είχα βρεί καί μία πλακέτα νά αγοράσω αργότερα, αλλά ήταν χαλασμένη.. έπρεπε νά βρώ καί μία καλή γιά νά επισκευαστεί μέσω αντιγραφής τό πρόγραμμα... αλλά ήταν σπάνια πλακέτα κι έτσι τό παίζω πλέον μόνο στό mame πού καί πού, αλλά δέν κάνω μεγάλα σκόρ.. Θέλει πολλή εξάσκηση και χρόνος γιά τέτοια πλέον.. ελάχιστος

Πολύ ενδιαφέρουσα ή στρατηγική σου juanita.. θά τήν δοκιμάσω :)

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όπως έχω πει κι αλλού, ένα από τα τρία πιο αγαπημένα μου...

Παιχνίδι άγχους, όσο κι αν δεν του φαίνεται (κάποια στιγμή έφτανες να μετράς τις σφαίρες σου μια-μια, κι από πάνω να κατεβαίνουν και 3 πάπιες ταυτόχρονα).

Στο άγχος αυτό συνέβαλλε και το χαρακτηριστικό βαλσάκι που είχε για μουσική , η οποία συνεχώς επιτάχυνε το ρυθμό (και σταματούσε πυροβολώντας μια νότα δεξιά στην οθόνη).

Ακούστε την εδώ, μετά το 0:21.

Το έχω ξαναπαίξει αρκετά στους νεώτερους χρόνους, μέσω MAME.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα