Carrier Air Wing (Review)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Metalcandyman
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Αντιδράσεις
6.054
Carrier Air Wing (1990)

Προβολή συνημμένου 56989

Γουσταρω παρα πολυ τα side scrolling shooters παιχνιδια και δω εχουμε ενα ακομα θρυλικο παιχνιδι που κυκλοφορησε η capcom τα καλα της χρονια πριν μεταμορφωθει σε crapcom.To carrier air wing εχει ολα τα συστατικα που χρειαζεται ενα shooter ωστε να εχει επυτηχια και αυτα ειναι τα εξης.Πρεπει να ειναι γρηγορο,να εχει πολλους εχθρους,πολυ ωραιες πιστες,λαμπερα και πολυχρωμα γραφικα,οχι βαρετη μουσικη,power ups με ενδιαφερον και οχι αδιαφορα,να εχει μεγαλους αρχηγους,να εχει την απαραιτητη δυσκολια και να εχει μεγαλη διαρκεια και να μην τελειωνη σε ενα τεταρτο.Ολα αυτα τα εχει το carrier air wing σε πολυ μεγαλο βαθμο γιαυτο και ειναι απο τα καλητερα arcades και all time αγαπημενο μου που ομολογω οτι πιτσιρικα με εφαγε αρκετα κερματα μεχρι να μαθω να το τερματιζω με ενα credit κατι που κανω βεβαια μεχρι και σημερα που το παιζω φανατικα.

Προβολή συνημμένου 56985

Τα γραφικα του συγκεκριμενου παιχνιδιου ειναι πραγματικα πανεμορφα και πολυχρωμα.Καταρχην ξεκιναμε με τα 3 αεροπλανα που εχουμε στην διαθεση μας που καθε ενα ειναι και διαφορετικο μοντελο με διαφορετικο σχημα και ικανοτητες και δεν ειναι απλα το ιδιο μοντελο απλα με διαφορετικο χρωμα.Η λεπτομερειες επισης στα αεροπλανα αλλα και στους εχθρους ειναι ορατες απο την πρωτη στιγμη και υπαρχουν και πολλες αλλες λεπτομερεις μεσα στης πιστες οπως αυτοκινητα που μπορουμε να διαλυσουμε,λοφους αλλα και δεντρα.Οι πιστες του παιχνιδιου εχουν πολυ μεγαλη ποικηλια και θα βρεθουμε στην ανταρκτικη,σε υπογειες βασεις,σε πολεις και γενικα σε πολλα μερη οπου στο τελος του θα πολεμησουμε με μεγαλα και λεπτομερη bosses.Τα backrounds επισης ειναι πολυ ομορφα και οι παρα πολλες εκρηξεις στο παιχνιδι φτιαχνουν ενα φοβερο συνολο.Ολα γενικα ωσον αφορα τον τεχνικο τομεα σαυτο το πανεμορφο παιχνιδι εινα πεντακαθαρα λαμπερα και πολυχρωμα.

Προβολή συνημμένου 56986

H μουσικη του παιχνιδιου ειναι αρκετα καλη και μπορω να πω οτι ταιριαζει με το υφος και το στυλ του παιχνιδιου.Ενταξει δεν θα παθετε την πλακα σας με το soundtrack και θα το θυμαστε μια ζωη αλλα δεν μπορουμε να το πουμε και κακο.Απλα ισως η μουσικη σε καποια σημεια επρεπε να ειναι λιγo πιο δυνατη γιατι σε μερικες πιστες με της εκρηξεις και γενικα με ολη την δραση ειναι καπως πιο δυσκολο να την ακουμε.Τα ηχητικα εφε επισης ειναι πολλα και καλα.Καθε οπλο εχει το δεικο του ηχητικο εφε και η εκρηξεις ακουγονται σαν εκρηξεις και καταλαβαινετε οτι οντως καταστρεφετε κατι.Επισης πολυ καλη προσθηκη ειναι το μπιπ που ακουγεται οταν ημαστε λιγο πριν το θανατο και ειναι καλο αυτο γιατι με την δραση πολλες φορες δεν προσεχουμε την μπαρα.

Προβολή συνημμένου 56987

Ο χειρισμος δεν εχει κατι που να σας δυσκολεψει.Ο μοχλος ανταποκρινεται τελεια σε καθε σημειο που θα κατευθηνουμε το αεροπλανο μας και τα κουμπια που θα χρειστουμε ειναι δυο το ενα για να πυροβολουμε και το αλλο για την special attack.To gameplay επισης ειναι φανταστικο γιατι πολυ απλα ειναι απλο.Η αποστολη μας ειναι να περασουμε με επυτηχια της 10 πιστες του παιχνιδιου και να νικησουμε τον τελικο και φυσικα να πυροβολουμε σαν τρελοι δεκαδες εχθρους μεχρι να πιαστει το δαχτυλο μας.Σε καθε πιστα υπαρχουν power ups που το καθε ενα αναλογα με το χρωμα αντιπροσωπευει και καποιο οπλο και υπαρχουν και καποια αλλα που αναπληρωνουν την ενεργεια μας η καλητερα τα καυσιμα.Επισης με τα λεφτα που κερδιζουμε στης πιστες μπορουμε να αγορασουμε εξοπλισμο οπως ασπιδες προστασιας,πυραυλους και διαφορα αλλα.Η δυσκολια του παιχνιδιου κυμενεται σε υψηλα επιπεδα και σιγουρα θα χρειαστητε πολυ προπονηση μεχρι να καταφερετε να το τελειωνετε με ενα credit.

Προβολή συνημμένου 56988

To Carrier Air Wing ειναι ενα εξαιρετικο παιχνιδι παρα πολυ ομορφο οπτικα και μια πολυ καλη προκληση γιατι οπως ειπα δεν ειναι ευκολο.Επισης ειναι αρκετα μεγαλο γιατι διαρκει περιπου 1 ωρα.Αν θελετε ενα δυσκολο shooter με πολυ καλα γραφικα,εξαιρετικο χειρισμο,αρκετα δυσκολο και να σας πονεσει το δαχτυλο απο το πολυ πατημα τοτε το carrier air wing ειναι για σας.Το μονο παραπαονο μου ειναι οτι δεν πυροβολαει αν εχουμε πατημενο το κουμπι κατι που θα εκανε πιο ανετο το παιξιμο αλλα δεν πηραζει γιατι πρωτον αυτο ειναι πτεσμα μπροστα στο τελειο αυτο συνολο και δευτερον δινει εναν πιο ιδιαιτερο τονο δυσκολιας στο παιχνιδι.

[video=youtube;8C-RiDjDZRE]

Ωραίο παιχνιδάκι !!

Το απολάμβανα τακτικά στα ηλεκτρονικά, ενώ το είδαμε και κάποια χρόνια αργότερα στον Callus. To "στήσιμο" θύμιζε βελτιωμένη έκδοση του παλιότερου UN Squadron (Περιοχή 88) χωρίς βέβαια να αποτελεί "sequel" σεναριακά, ενώ έχουμε και πάλι επιλογή τριών διαφορετικών αεροπλάνων (ένα με δυνατά όπλα στον αέρα, ένα με δυνατά όπλα για στόχους εδάφους, και ένα "ενδιάμεσο").

Το τέλος του παιχνιδιού το έχω δεί, αλλά μόνο επειδή... έριξα μπόλικο "μέταλλο" (βλέπε: credits :D ). Mε ένα μόνο νόμισμα μου είναι σίγουρα αδύνατο να το τερματίσω !!

Σαν special ρετρο-ανάμνηση αναφέρω την φάτσα του CAG (ή μπορεί να είναι και ο πλοίαρχος) στο briefing, η οποία μου θύμιζε πολύ τον Σων Κόννερυ !! :D (τον οποίο τον "ξαναείδαμε" στο Pacific Strike - όπως πιθανότατα θα θυμούνται οι φίλοι των flight sims !! :D )

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
billy είπε:
Ωραίο παιχνιδάκι !!
Το απολάμβανα τακτικά στα ηλεκτρονικά, ενώ το είδαμε και κάποια χρόνια αργότερα στον Callus. To "στήσιμο" θύμιζε βελτιωμένη έκδοση του παλιότερου UN Squadron (Περιοχή 88) χωρίς βέβαια να αποτελεί "sequel" σεναριακά, ενώ έχουμε και πάλι επιλογή τριών διαφορετικών αεροπλάνων (ένα με δυνατά όπλα στον αέρα, ένα με δυνατά όπλα για στόχους εδάφους, και ένα "ενδιάμεσο").

Το τέλος του παιχνιδιού το έχω δεί, αλλά μόνο επειδή... έριξα μπόλικο "μέταλλο" (βλέπε: credits :D ). Mε ένα μόνο νόμισμα μου είναι σίγουρα αδύνατο να το τερματίσω !!

Σαν special ρετρο-ανάμνηση αναφέρω την φάτσα του CAG (ή μπορεί να είναι και ο πλοίαρχος) στο briefing, η οποία μου θύμιζε πολύ τον Σων Κόννερυ !! :D (τον οποίο τον "ξαναείδαμε" στο Pacific Strike - όπως πιθανότατα θα θυμούνται οι φίλοι των flight sims !! :D )
Με κάλυψες και παράλληλα με πρόλαβες.

;)

Πολύ αγαπημένο παιχνίδια και από τα λίγα που είχα καταφέρει να τερματίζω με ένα credit στα ηλεκτρονικά. Το τι κέρμα είχα ρίξει μέχρι να το καταφέρω αυτό βέβαια δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι. :D

Συνήθως έπαιρνα το F-14, αλλά το τερμάτιζα με οποιοδήποτε αεροπλάνο. Δεν θυμάμαι οι διαφορές να είναι και τόσο μεγάλες. Τα απίστευτα τεράστια bosses στο τέλος κάθε πίστας ήταν εντυπωσιακά αλλά όλα είχαν το κόλπο τους (αλλά μέχρι να το βρεις είχες χάσει καμιά 100αριά φορές).

Αργότερα όταν βγήκαν και emulators και μπορούσα να το παίζω και στο σπίτι, μου είχε φάει άπειρες ώρες επίσης.

Τρομερή παιχνιδάρα και πραγματικά απορώ γιατί δεν έγινε ποτέ port σε κανένα οικιακό μηχάνημα. Ούτε καν σε κανένα από τα Capcom Classics Collections δεν το βάλανε, οπότε να'ναι καλά το MAME!

billy είπε:
Σαν special ρετρο-ανάμνηση αναφέρω την φάτσα του CAG (ή μπορεί να είναι και ο πλοίαρχος) στο briefing, η οποία μου θύμιζε πολύ τον Σων Κόννερυ !! :D
Το αυτόν, φυσικά και δεν υπάρχει περίπτωση ούτε εγώ να το τερματίσω χωρίς λίγο τάισμα παραπάνω. Αν και νομίζω ότι χωρίς 1CC δεν παίρνεις το κανονικό ending, οπότε δεν θεωρείται επισήμως ότι το έχουμε τερματίσει. :P

Όσο γι' αυτόν που σου θύμιζε τον Sean Connery, φυσικά και είναι αυτός! Αν δεις την Ιαπωνική εκδοχή (US Navy λέγεται) είναι φτυστός, στην Δυτική τον έχουν αλλάξει λίγο. Έφτιαξα μια εικόνα για να δείτε. Δεν φαντάζομαι να χρειάζεστε εξήγηση ποιά είναι η Ιαπωνική και ποιά η Δυτική!

attachment.php

Δεν είχα παίξει ποτέ την ιαπωνική version, αλλά εδώ πραγματικά "βγάζει μάτι" η ομοιότης !! :rofl:

Maddog είπε:
Αν και νομίζω ότι χωρίς 1CC δεν παίρνεις το κανονικό ending
Χμμμμ... μάλλον ήρθε η ώρα να "αμαρτήσω" (χρήση savestates. :D )

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Doc επειδη γραφεις "νομιζω" και ισως να μην εισαι σιγουρος να διαβεβαιωσω οτι για να δεις τον κανονικο τερματισμο πρεπει να το τερματισεις με ενα credit.Γιαυτο λοιπον αρχιστε προπονηση αμεσως :D

Γουστάρω side scrolling shooters...

Γουστάρω CAPCOM...

Γουστάρω Sean Connery...

Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι στη λίστα με τα πολύ αγαπημένα μου και το review σου, Bill το πάω με 1000 ! :D

πολυ ωραιο αλλα δυσκολο για μενα

πολυ καλο, αλλα παντα προτιμουσα τα παιχνιδια με αεροπλανα που πανε "καθετα" (δεν ξερω πως ονομαζοντε σαν ειδος) και δεν εδωσα ποτε σημασια στα side scrolling εκτος απο το r-type που επαιζα στο gameboy :P .

Ομοίως με τα side-scrolling που ανέφερες, τα "κάθετα" shmups λέγονται απλά "vertical-scrolling". :) (παιχνιδάρα το R-Type, btw. Nα ήταν και λίγο πιό εύκολο... :D )

Τι δεκαροφονιάς ήταν αυτό το παιχνίδι. Πολύ κόλλημα.

Πίσω
Μπλουζα