Chiller (1986)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Metalcandyman
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Αντιδράσεις
6.054
Chiller (1986)

Προβολή συνημμένου 61875

Oταν καποιος(οπως εγω πχ) βρισκει στον δρομο του μια αυθεντικη καμπινα του φανταστικου chiller τοτε το μονο που μενει να κανει ειναι να ευχαριστηση των θεο των Arcades γιαυτην την τιμη που του εκανε.Και μετα θελοντας και μη ειναι αδυνατων να μην κολησει μαυτο το απλο αλλα παραληλα τοσο εκπληκτικο παιχνιδι.Ετσι λοιπον εγω οπως ειπα και παραπανω θεωρω τον εαυτο μου πολυ τυχερο που επεσε στον δρομο μου μια αυθεντικη καμπινα του chiller και οχι μονο επεσε στον δρομο μου αλλα την ειχαμε με τον κολητο μου στην αποθηκη μου για δυο ολοκληρα χρονια απο το 1996 μεχρι το 1998.Ειχαμε βοηθησει εναν γνωστο μας να αδιασει το μαγαζι του και για ανταμοιβη μας ειπε να παρουμε οποια καμπινα θελαμε αφου θα της πουλουσε και εμεις διαλεξαμε αυτη που ουτε καν ξεραμε τι ειναι αλλα και μονο που ειχε οπλο πανω μας κινησε την περιεργεια.Η καμπινα δυστηχως επαθε μεγαλη ζημια απο μενα καταλαθος φυσικα αλλα δεν πηραζει γιατι η ζημια προκληθηκε απο τρελα γουστα ;) Τελικα επισκευαστηκε πριν χρονια και πουληθηκε σε συλεκτη και δεν γεινοταν να μην την δωσουμε συμφωνα και με τα λεφτα που μας εδεινε και που τα ξοδεψαμε καταληλως αμεσως μετα :D

Προβολή συνημμένου 61876

Το Chiller ειναι ενα Lightgun shooter που δεν εχει ομως καμια σχεση με οποιοδηποτε αλλο.Δεν πολεματε στρατιωτες και ρομποτ ουτε χτυπατε παπιες και δισκακια αλλα χτυπατε φαντασματα και διαφορα τετοια πλασματα διαμελυζεται σωματα βασανιζεται ανθρωπους και γενικα ενα σωρο τετοια υπεροχα πραγματα που συνελαβε το ανωμαλο και παρανοικο μυαλο του δημιουργου του.Το παιχνιδι αποτελειται απο 4 πιστες οι οποιες ειναι Torture chamber,Rack Room,Hallway και Graveyard.Σε καθε πιστα κατω κατω υπαρχει ο μετρητης του χρονου που εχουμε στην διαθεση μας μεχρι να βγαλουμε την πιστα και πανω υπαρχει ο monster meter που αναλογα το νουμερο αν γραφει 30 πχ θα πρεπει να χτυπησουμε 30 αντικειμενα μεσα στην πιστα.H πρωτη εικονα που εμφανιζεται μπροστα μας στο Torture chamber πραγματικα αν αναλογιστουμε και την ημερομηνια κυκλοφοριας του παιχνιδιου σιγουρα ειναι αν οχι το πιο Gore σκηνικο μεχρι τοτε στα videogames τοτε σιγουρα ειναι ενα απο τα πιο Gore σκηνικα.Διαμελυσμενα μελη παντου και 4 σχεδον γυμνα ατομα ο ενας κρεμασμενος στον τοιχο ο αλλος με το κεφαλι κατω απο μια πρεσα ο αλλος κατω απο μια γκιλοτινα και μια γυναικα δεμενη με λουρια.Χτυπατε τα παντα μεσα στην πιστα διαμελυζετε τα ατομα χτυπατε νυχτεριδες που περνανε,τα μελη που ειναι στο πατωμα και υπαρχουν και καποια μυστικα που δεινουν περισσοτερους ποντους οπως πχ το να χτυπησετε το καταληλο σημειο και να πεσει η γκιλοτινα να κοψει το κεφαλι και μετα να χτυπησετε και το κεφαλι η με συγκεκριμενα χτυπηματα να κατεβαζετε την πρεσα και να λιωσετε το κεφαλι του ανημπορου τυπου.Γενικα στο chiller κυριαρχει η φραση οτι κινητε εκτελειτε.

Προβολή συνημμένου 61877

Η δευτερη πιστα ειναι ενα μπουντρουμι που εχει μετατραπη και αυτο σε αιθουσα βασανηστηριων με φοντο ενα ποταμι απο αιμα που διασχηζει το μπουντρουμι.Και δω οτι κινητε εκτελειτε και το σκηνικο ειναι επισης εκπληκτικο.Ατομα δεμενα σε κραβατια του προκρουστη αλλα και στο πατωμα και στο βαθος ενας κρεμασμενος τυπος που σιγα σιγα κατεβαινει ολο και πιο κατω και ενας κροκοδειλος τον τρωει σιγα σιγα απο τα ποδια μεχρι το κεφαλι και μολις μηνει μονο το κεφαλι το χτυπαμε για ποντους.Απλα εκπληκτικο.

Προβολή συνημμένου 61878

Μετα απο δυο πιστες γεματες αιμα και διαμελυσμενα μελη ερχομαστε στο Ηallway που αν το καλοκοιταξη καποιος μοιαζη σαν σκηνικο απο το cartoon scooby Doo με ολα αυτα τα φαντασματα που γυρνανε και τα σκοτωνουμε.Και δω υπαρχουν καποια διαμελυσμενα μελη που πεφτουν απο πανω αλλα υπαρχουν και καποια μυστικα οπως ενα κλειδι στον τοιχο η αν χτυπησουμε κατω απο το φερετρο ανοιγη μια τρυπα και απο κει μεσα βγαινει ενα απο τα αγαπημενα μου τερατα του παιχνιδιου ενας πρασινος τυπος και αν προλαβουμε να τον χτυπησουμε περνουμε 300 ποντους.

Προβολή συνημμένου 61879

Καθως βαρθηκαμε την κλεισουρα ερχετε η ωρα να βγουμε εξω και να επισκεφτουμε το ειδιλιακο νεκροταφειο μας στην τεταρτη πιστα.Εδω υπαρχουν απο ολα τα καλα.Ενα Halloween σκηνικο μια σκοτεινη εκκλησια στο βαθος ταφοπλακες καλσικα και ζομπι να τριγυρνανε χερια να βγαινουν κατω απο τη γη ενας μοναχος με ενα καροτσι να κουβαλαει διαμελυσμενα μελη ενας τυπος που βγαινει απο το εδαφος βγαζει το κεφαλι του και το πεταει στον διπλανο ταφο που καιει μια φωτια και το καλητερο μια κοπελα που ειναι θαμενη αποτην μεση και κατω και στην αρχη την χτυπαμε και βγαινει η μπλουζα της και μενει με το σουτιεν μετα μας δηχνει τα καλη της :D και μετα την διαλυουμε.Μιλαμε δεν ειναι ενα απλο παιχνιδι ειναι εργο τεχνης.Καθε πιστα επισης περιεχει οπως περιεγραψα καποια και 8 μυστικα που αν τα βρουμε παιζουμε σε εναν κουλοχερη και μπορουμε να κερδισουμε απο εξτρα ποντους μεχρι credits.Aν βρουμε σε καθε πιστα ολα τα μυστικα συνολο 32 τοτε θα παιξουμε ενα Bonus παιχνδι με ιπταμενς καρδιες,κεφαλια κλπ που αναπτυσουν σιγα σιγα μεγαλη ταχυτητα.Πραγματικα υπεροχο Bonus game.Μολις βγαλουμε ολες της πιστες το παιχνιδι ξανααρχιζει απο την αρχη απλα ειναι πιο δυσκολο.

Στον τομεα των γραφικων το chiller ειναι ενα παιχνιδι που πραγματικα χωρις πολλα πολλα δηνει στον παικτη να καταλαβει τι πραγματικα ειναι.Τα δωματια και οτιδηποτε ειναι μεσα σαυτα ειναι ομορφα σχεδιαμενα και γενικα δηνει την ατμοσφαιρα που πρεπει στο ολο παιχνιδι.Γενικα δεν υπαρχουν πολλα να πουμε για τα γραφικα απλα μονο οτι ειναι αρκετα καλα για το υφος του παιχνιδιου.Η ηχοι κυμενεται στα ιδια επιπεδα και ειναι και αυτη πολυ καλοι και οπως πρεπει να ειναι και οι κραυγες και ολα ωσα ακουγονται ειναι πολυ πηστικα.Εξαιρετικη αποκριση εχει και ο χειρισμος του παιχνιδιου ειδικα αν το παιξει καποιος στην αυθεντικη καμπινα.

Το Chiller ειναι ενα παιχνιδι που οι λατρεις των ταινιων τρομου αλλα και ολοι οι οπαδοι των Lightgun shooters που γουσταρουν τα arcades δεν πρεπει να το χασουν.Φυσικα δεν ειναι για ολους αλλα πραγματικα αξιζει να ασχοληθει καποιος μαζι του.Πολυ καλη μουσικη υποκρουση που μπορουμε να ακουμε καθως το παιζουμε ειναι να κανουμε μια playlist με κομματια των Cannibal Corpse που αν εχει καποιος μια ιδεα απο τα εξωφυλα των δισκων τους θα δει οτι κολανε τρομερα πολυ με της πιστες του παιχνιδιου :D Πραγματικα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ παιχνιδι.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είναι πραγματικά μυστήριο πως δεν έγινε χαμός με αυτό το παιχνίδι το 1986, όταν έγινε με πολύ "αθωότερα" παιχνίδια αρκετά χρόνια αργότερα (πχ Night Trap, μπροστά σε αυτό είναι του μοναστηριού!)

Δεν το έχω δει σε καμπίνα ποτέ, αλλά είχα παίξει αρκετά με το πολύ συγγενικό Crossbow.

Και γω αυτη την απορια ειχα Doc δηλαδη πως επιβιωσε το Chiller ενω σε αλλα πιο soft games ακουστηκαν χιλια δυο.Να πω οτι εχει κυκλοφορησει και εκδοση για το NES αλλα κλασικα αφερεσαν καποια πραγματα.Γενικα παντως ειναι αρκετα καλο.

Ενα απο τα πιο παραξενα παιχνιδια που εχω παιξει ποτε...Μου κανει εντυπωση οντως πως δεν απαγορευτηκε εκεινη την εποχη.Το εχω παιξει(και τελειωσει με cheats)μονο σε MAME(παιχτε το με ποντικι),δεν το ειχα δει ποτε σε arcades.

Πίσω
Μπλουζα