Critical//Path [documentary]

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Wally
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Wally

Retired Admin
Αντιδράσεις
4.683
Ενα πολυ φιλοδοξο project που αφορα ενα ντοκυμαντερ με συνεντευξεις των μεγαλυτερων πρωταγωνιστων της βιομηχανιας του gaming.

A panoramic overview of the contemporary state of the videogame medium,CRITICAL///PATH unites luminaries from all sides of the industry as theyoffer insights into their craft and reflect on how the medium has come to define itself.
Μου αρεσε πολυ το presentation στο site (αν και πολυ "μυστηριωδες") το οποιο περιεχει μικρα κομματακια απο τα interviews.

Δεν βρηκα καμμια ανακοινωση για εκτιμωμενο χρονο κυκλοφοριας

Καποιοι απο τους "συνεντευξιαζομενους"

STIG ASMUSSENCLIFF BLESZINSKI

IAN BOGOST

NOLAN BUSHNELL

DAVID CAGE

JOHN CARMACK

JENOVA CHEN AND KELLEE SANTIAGO

DENIS DYACK

TOBY GARD

RICHARD GARRIOTT

CHRIS HECKER

RICHARD HILLEMAN

CLINT HOCKING

TODD HOWARD

ROD HUMBLE

TORU IWATANI

DAVID JONES

HIDEO KOJIMA

RAPH KOSTER

FRANK LANTZ

KEN LEVINE

DAVID LITTMAN

JORDAN MECHNER

SID MEIER

PETER MOLYNEUX

RAY MUZYKA AND GREG ZESCHUK

YOSHINORI ONO

ROB PARDO

RHIANNA PRATCHETT

JASON ROHRER

TIM SCHAFER

WARREN SPECTOR

JOSEPH STATEN

WILL WRIGHT

SUSAN WU

Πωπω δεν ξερω σχεδον κανεναν απο αυτους :D

Η Rhianna Pratchett φυσικα ειναι η κορη του γνωστου Terry Pratchett και κανει καριερα ως σεναριογραφος και designer

SID MEIER...αυτόν τον ξέρουν και οι πέτρες

Ενδιαφέρον φαίνεται, αν κι εγώ δεν έχω καταλάβει ακριβώς πού το πάει και αν θα είναι απλώς μια σειρά από συνεντεύξεις με σημαντικούς ανθρώπους του χώρου με φόντο ένα μαύρο πανί (όχι ότι κι αυτό δεν θα το έβλεπα, αλλά λέμε τώρα...) ή κάτι παραπάνω...

Rakeesh είπε:
Εντάξει, εγώ 5-6 από αυτούς τους έχω συναντησει και συνομιλήσει κιόλας μαζί τους (Schafer, Molyneux, Ono, Levine κ.λπ.)...

Olorin είπε:
Εντάξει, εγώ 5-6 από αυτούς τους έχω συναντησει και συνομιλήσει κιόλας μαζί τους (Schafer, Molyneux, Ono, Levine κ.λπ.)...
Δεν άντεξες να μην την κάνεις την φιγούρα σου ε; :P

Κανά αυτόγραφο πήρες; :)

Rakeesh είπε:
Η Rhianna Pratchett φυσικα ειναι η κορη του γνωστου Terry Pratchett και κανει καριερα ως σεναριογραφος και designer
Καλά, από όλους αυτούς την Rhianna Pratchett γνωρίζεις;;;; Νομίζω ότι η μόνη της "περγαμηνή" είναι ακριβώς το "κόρη του Terry Pratchett".

Μιλάμε για μερικά από τα ιερότερα "τέρατα" της βιομηχανίας του gaming!

Λοιπόν, για όσους δυσκολεύονται να θυμηθούν ονόματα, θα πω όσους γνωρίζω (χωρίς cheating με ψάξιμο στο Google)

Cliff Bleszinski: Director στην Epic Games (Unreal series, Gears of War series και για τους "παλιούς" Jazz Jackrabbit)

Nolan Bushnell: ιδρυτής της Atari. 'Nuff said...

David Cage: επικεφαλής της Quantic Dream (Omikron-The Nomad Soul, Fahrenheit, Heavy Rain)

John Carmack: συνιδρυτής της ID Software (Wolfenstein, Doom, Quake)

Toby Gard: δημιουργός της Lara Croft και του πρώτου Tomb Raider

Richard Gariott: δημιουργός της Origin και της σειράς των Ultima

Todd Howard: γνωστός για την ανάμειξη του στην σειρά των Elder Scrolls (Daggerfall, Morrowind, Skyrim) και στο Fallout 3

Toru Iwatani: δημιουργός του PacMan. 'Nuff said και πάλι...

David Jones: υποθέτω ότι πρόκειται για τον παλιό δημιουργό του Magic Knight (Finders Keepers, Spellbound, Knight Tyme, Stormbringer) από τα οκτάμπιτα, απλά το όνομα παραείναι συνηθισμένο για να είμαι βέβαιος.

Hideo Kojima: δημιουργός του Metal Gear series και "πρώτη μούρη" στην Konami.

Ken Levine: δημιουργός του System Shock 2 και Bioshock series

Jordan Mechner: δημιουργός της σειράς των Prince of Persia

Sid Meier: όπως είπε και ο spyros_s, τον ξέρουν και οι πέτρες, αλλά εν πάσει περιπτώσει δημιουργός των Civilization, Pirates και άλλων μεγαθηρίων.

Peter Molyneyx: δημιουργός των Populous, Dungeon Keeper, Black and White, Fable

Ray Muzyka/Greg Zeschuk: ιδρυτές της Bioware (Baldur's Gate series, Mass Effect series, Star Wars Old Republic series κλπ)

Rob Pardo: πρόεδρος της Blizzard με ανάμειξη στις περισσότερες διάσημες παραγωγές της εταιρίας

Tim Schafer: συνδημιουργός των Monkey Island, Day of the Tentacle και δημιουργός των Full Throttle, Grim Fandango, Psychonauts

Warren Spector: δημιουργός του System Shock και των Deus Ex series

Will Wright: ιδρυτής της Maxis (Sim -κάτι- series, ιδίως Sim City) και δημιουργός επίσης των The Sims series και Spore.

Άν έχω καμμία ανακρίβεια, θα περιμένουμε τον Billy ή τον Nemo να με διορθώσουν. Όσους δεν αναφέρω δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους...γκουγκλίστε τους!

εν πάσει περιπτώσει, δεν τους ξέρω εγώ, η μάνα τους λογικά θα τους ξέρει. Ίσως να τους ξέρουν και μερικά εκατομμύρια άτομα ακόμα, αλλά θα το πάω εγωιστικά. :P

Του έχεις στήσει άγαλμα στις Σέρρες ή όχι ακόμα Βασίλη; ;)

Maddog είπε:
Του έχεις στήσει άγαλμα στις Σέρρες ή όχι ακόμα Βασίλη; ;)
Ειναι μεσα στους 3 ανθρωπους γενικα που θα ηθελα να παρω ενα αυτογραφο Doc:D

O David Jones που αναφερει εικαζω οτι ειναι ο ιδρυτης της DMA (Menace, Blood Money, Lemmings, GTA κτλ)

Wally είπε:
O David Jones που αναφερει εικαζω οτι ειναι ο ιδρυτης της DMA (Menace, Blood Money, Lemmings, GTA κτλ)
Αυτός είναι, η οποία DMA είναι σήμερα η Rockstar North βέβαια...Τεράστια φυσιογνωμία, απο εποχή amiga βλέπαμε λογότυπο DMA design (interlaced παρακαλώ) και ξέραμε ότι ...έρχεται ποιότητα !!

Φαίνεται εξαιρετικό ντοκυμαντέρ απο τα άτομα της λίστας, ότι και να πούμε λίγο είναι, οι άνθρωποι αυτοί είναι οι ευεργέτες του χόμπυ μας !

Σαν να έχετε δίκιο, απλά εγώ είμαι πιό oldschool και θυμήθηκα τον άλλον πρώτα. Είπαμε, παραείναι κοινό το όνομα. Κάτι σαν Παπαδόπουλος Γιάννης της Αγγλίας. :)

Αναμένεται πολύ καλό το ντοκυμανταίρ - και φυσικά, όπως σωστά ανέφερε και ο φίλτατος Maddog, τα περισσότερα ονόματα είναι πολύ γνωστά !!

(μιά που πιάσαμε τον Jones, διαβάστε σχετικά και εδώ).

Πίσω
Μπλουζα