D.I.Y. Arcade Cocktail Cabinet

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας tamtum
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

tamtum

RetroN00b
Αντιδράσεις
0
Αυτό είναι το πρώτο μου post και για να σας πως καλώς σας βρήκα παραθέτω την κατασκευή ενός arcade cocktail cabinet που μόλις τελείωσα και την προορίζω για δώρο στην οικογένεια μου.

Το μηχάνημα που χρησιμοποίησα έχει motherboard asus MES-VM με επεξεργαστή Celeron 400MHz και 128 Mb ram. Ο δίσκος είναι 40GB υπέρ αρκετός για τα mame.

(Αποτελούσε το σερωερ μου πριν 10 χρόνια.) Το λειτουργικό είναι MS-Dos 7.1 και έχει φορτωθεί το mame for dos.Τέλος είχα μια παλιά hyundai 15αρα.

Για την καμπίνα τα σχέδια είναι δικά μου αφού πρώτα διάβασα και έψαξα πολύ. Το συνολικό κόστος κατασκευή περιορίστηκε στα 220 ευρώ αφού είχα τον υπολογιστή.

Τα πλήκτρα και το joystick επικοινωνούν με το pc μέσω μετατροπής ενώς παλιού PS2 πληκτρολογίου. Συγκεκριμένα ανοίγοντας το πληκτρολόγιο βρίσκουμε την αντιστοιχία των pin της πλακέτας με τα πλήκτρα. Έτσι φτιάχνουμε ένα KeyMap με βάση το οποίο κάνουμε τις συνδέσεις των πλήκτρων.

Παραθέτω φωτογραφίες από όλη την κατασκευή.

Προβολή συνημμένου 41929Προβολή συνημμένου 41931Προβολή συνημμένου 41930Προβολή συνημμένου 41932Προβολή συνημμένου 41928

DSCN1341.jpg

DSCN1375.jpg

DSCN1384.jpg

DSCN1357.jpg

DSCN1361.jpg

DSCN1337.jpg

DSCN1338.jpg

DSCN1365.jpg

DSCN1366.jpg

DSCN1367.jpg

DSCN1374.jpg

DSCN1344.jpg

DSCN1379.jpg

DSCN1383.jpg

DSCN1348.jpg

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τέλος είναι η ώρα του Άγιο Βασίλη…..

DSCN1386.jpg

DSCN1387.jpg

Πραγματικά, ειλικρινά & σοβαρά: Δεν έχω λόγια! :bow2:

Μιλάμε, ότι για 1η φορά ζήλεψα! :)

Φιλε χιλια μπραβο και απο μενα και καλοπαιχτο.Πανεμορφο ειναι.

Πολύ καλή δουλειά. παράδειγμα προς μίμηση. Ομορφότατο αποτέλεσμα. Θα έλεγα ο άριστος τρόπος επαναχρησιμοποίησης ενός παλιού Pc και μιας "άχρηστης" οθόνης... με πολύ μεράκι... μπράβο φίλε και καλώς ήρθες

Μπορείς να μου πεις τι ξύλα και τι μπογιές χρησιμοποίησες?

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το ξύλο που χρησιμοποίησα είναι απλά νοβοπάν. Γιατί? Έχει την ίδια υφή με τα παλιότερα μηχανήματα, εύκολο στην επεξεργασία και χαμηλού κόστους. Θέλει προσοχή στις ενώσεις οι οποίες πρέπει να γίνονται κυρίως με εσωτερικά πηχάκια.

Το χρώμα είναι μαύρο βερνίκι νερού (οικολογικό), και για κρυσταλοποίηση των γραφικών στα πάνελ χρησιμοποίησα άχρωμο βερνίκι για πατώματα.

έτσι απλά, με μεράκι και αγάπη για τα παιχνίδια, φτιάχτηκε ένα μικρό κόσμημα!

Μπράβο tamtum! Εύχομαι να το απολαύσετε εσύ και η (τυχερή) οικογένειά σου!! :)

Αυτά είναι δώρα!!! Μπράβο. Καλόπαιχτη

cauldron είπε:
Πολύ καλή δουλειά. παράδειγμα προς μίμηση. Ομορφότατο αποτέλεσμα. Θα έλεγα ο άριστος τρόπος επαναχρησιμοποίησης ενός παλιού Pc και μιας "άχρηστης" οθόνης... με πολύ μεράκι... μπράβο φίλε και καλώς ήρθες
Συμφωνω απολυτα!Καλοπαικτο και καλως ηλθες!

ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ! Τα συγχαρητήρια μου !

Ευχαριστώ παιδία για τα καλά σας λόγια.

Ήδη από σήμερα ξεκίνησα να δουλεύω τα σχέδια για την ψηλή καμπίνα (θα είναι μόνο δική μου !!! να δίνουμε και καμία κλοτσιά στο game over χαχαχαχα)

Κ το ομορφο δωρο ποιος θα το χαρει?

Αψογο cocktail για ολα τα vertical κλασσικα παιχνιδια,ιδανικο δωρο για τα Χριστουγεννα.

Χαιρομαι οταν βλεπω ανθρωπους που ξεζουμιζουν τα παλαιοτερα pc.

Με την dos εκδοση του mame σε καθαρο dos περιβαλλον και με pentium1 mmx στα 166mhz με 64mb ram,ειχα κανει δοκιμες πριν μερικους μηνες και ετρεχα μεχρι και neogeo,cps1 τελεια.

Aπλα μια μικρη συμβουλη,στην αλλη καμπινα βαλε διαφορετικους μοχλους,οχι τους συγκεκριμενους.

Αψογος.

Είναι 23:30 και δεν πάνε για ύπνο τα παιδιά τι να κάνω ????? Το λειώσανε

Και να τα αφήσεις να τη λιώσουν :) (μετά τα μαθήματα όμως)

Chahn πρέπει να μας κάνεις έναν οδηγό για μοχλούς και κουμπιά :)

Φίλε είμαι ο ΠΛΕΟΝ ασχετος με ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά και δεν κατάλαβα τίποτα από τις φωτό αλλά τις κοιτούσα όλες με το σαλάκι να κρέμεται στην άκρη των χειλιών όπως όταν κοιτάω κουραμπιέδες της γιαγιάς.... ΖΗΛΕΥΩΩΩΩΩ!!!!! ΜΠΑΜΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΘΕΛΩ ΚΙ ΕΓΩ!!!!!!

Kambia είπε:
Chahn πρέπει να μας κάνεις έναν οδηγό για μοχλούς και κουμπιά :)
Παλαιο μου συντομο οδηγο εχω στην ιστοσελιδα μου,αν και θελει φρεσκαρισμα ειναι ομως μια καλη αρχη:

http://greekarcade.webs.com/apps/forums/show/4601287-controllers

Υπαρχει επισης και ο γνωστος του slagcoin:

http://www.slagcoin.com/joystick/attributes_brands.html

Πίσω
Μπλουζα