Diamond Head

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Metalcandyman
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Αντιδράσεις
6.108
Αλλη μια μπαντα που παω με χιλια.Στης 26 ιουνιου 1976 ο sean harris υπγραφει το συμβολαιο που του δινει ο Brian tatler και γεινεται μελος του συγλροτηματος του τελευταιου τους Diamond Head.Kαι οι δυο πηγαινουν στο γυμνασιο οπως βεβαια και ο Drummer Duncan scott.Eνας φιλος του Tatler απο το δημοτικο ο colin kimberly τους βοηθησε προσωρινα στο μπασο αλλα το προσωρινα εγειναι μονημα.Εως το 1980 ειχαν δωσει πανω απο 50 συναυλιες και ειχαν γραψει κοντα στα 100 κομματια.Το 1978 παιζουν support στους ac/dc σε δυο εμφανισεις τους σε Newcastle και southampton κατι που βοηθησε σε μεγαλο βαθμο την καριερα τους.Το 1979 κυκλοφορουν τα singles ''Shoot out the lights'' και ''Sweet and innocent'' στην happy face music που δεν ηταν αλλη απο την ιδια την μπαντα.

17 μαρτιου 1980 οι Diamond head μπαινουν στο The old smith studio για να ηχογραφησουν το ντεπουτο τους.Χρησιμοποιουν ενα 24καναλο και τους παιρνει επτα μερες να το μιξαρουν με μηχανικο ηχου καποιον paul robins.O δεισκος αυτος ειναι μεσα στους 3 καλητερους του NWOBHM και ανετα ειναι μεσα στους ποιοτικοτερους δισκους του heavy metal.Mε επιροες απο Black sabath,UFO,Led zeppelin,scorpions αλλα στην ουσια με το δεικο τους προσωπικο καταπληκτικο υφος.Ο δισκος αυτος εγειναι γνωστος ως ''white label album'' επειδη κυκλοφορησε σε λευκη χαρτινη επενδυση και χωρις την παραμικρη πληροφορια για το ποιος παιζει και πως λεγεται αυτο που παιζει παρουσιασε ενα νεο σχημα με μεγαλο χαρισμα και πολυ ταλεντο.Ο harris διεθετε μια υπεροχη καθαρη φωνη με blues καταβολες.Ο Tatler εξαιρετικος στην τεχνικη με μεγαλη εφεση στα solos και φοβερες μελωδιες αναδειχτηκε σαν ο νεος μαγος της εξαχορδης θεας καταντροπιαζοντας πολλους συγχρονους τους.

Η ιδια μαγεια ελαφρως διαφοροποιημενη υπαρχει και στο ''living on borroewd time''δυο χρονια αργοτερα.Το ''call me'' ειναι το πιο εμπορικο κομματι που ηχογραφουν ενα πραγματικο διαμαντι.Το 1983 κυκλοφορουν τo ΄΄canterbury''που απογοητευει καπως τους οπαδους τους αλλα κερδιζει πολλους απο τον υπολοιπο κοσμο που τυχων δεν τους ηξερε.Ο δεισκος ηταν αρκετα καλος με εμπνευσμενο υλικο με αναφορες στους Rush και queen που υπεφερε ομως απο την πολυ μετρια παραγωγη.Το συγκροτημα δυαληεται.Το 1986 η Metal Maters εκδιδει το ''Behold the beginning''που περιεχει ολο σχεδον το πρωιμο υλικο των Diamon Head δυστηχως ασχημα επαναμυξαρισμενο και με αλλαγμενα τα solos απο τον brian tatler.To 1993 βγαζουν το απλα συμπαθητικο ''Death and progress'' και παιζουν στο Festival του Milton keynes ομως η μαγεια εχει πια χαθει οπως και το ταλεντο τους.To 2005 και 2007 κυκλοφορουν αλλους δυο δεισκους το ''Αll will be revealed'' και το ''What's in your head'' αλλα γενικα το υφος τους εχει αλαξει και δεν εχουν εννοοιται την παλια αιγλη και επυτηχια.Το θεμα ειναι οτι μας εχουν χαρισει τραγουδαρες που εχουν μηνει χαραγμενες στην ιστορια του Metal και γιαυτο δεν προκειται να ξεχαστουν ποτε απο ολη την metal σκηνη.Δεν ξεχναμε επισης οτι ειναι η αγαπημενη μπαντα των metallica και σε ολη την καριερα τους εχουν παιξει εκατονταδες φορες τραγουδια των Diamon head.

Ομοίως, μπάντα που γουστάρω με 1.000!

Είναι κορυφαίοι για τα δικά μου ακούσματα & τους ακούω πολύ πιο ευχάριστα από τους Metallica (ακόμα και από τους Megadeth, που τους έχω μεγάλο έρωτα! :) )

Εγώ να πω ότι τους έμαθα μάλλον αργά! Ξεκίνησα ακούγοντας το "All Will Be Revealed", όπου έπαθα και μια ταύτιση με το album (το παθαίνω αυτό παροδικά - ο ψυχίατρος μου είπε ότι είναι οκ! :P )

και μετά γύρισα "πίσω" στο χρόνο ακούγοντας τα προγενέστερα albums!

P.S. Εγώ το Canterbury το βρήκα εξαιρετικό! (Γιατρέ μου, θα ζήσω?! :D )

Οντος αργα τους εμαθες Μαριανα αλλα καλιο αργα παρα ποτε :D .Ωσο για το canterbury oπως ειπα εχει αρκετο καλα κομματια και δεν μπορεις να το πεις κακο album αλλα προσωπικα σαν φανατικος οπαδος τους δεν τρελενομαι κιολας.

Τους ήξερα ως όνομα αλλα δεν είχα ακούσει ποτέ μου καποιο κομμάτι τους. Ομολογώ ότι παίζουν πολύ ωραία μουσική και ακόμα καλύτερη ειναι η φωνή. Καποια από τα κομμάτια που εβαλες μου θυμίζουν λίγο τον πρώτο δίσκο των Praying Mantis (σε φωνή ρυθμό και κιθάρες), το Time tells no lies για τους οποιους πρέπει επίσης να γράψεις, εκτός κι αν...δεν τους ξέρεις. :P

Xαχαχαχαχα,φυσικα και τους ξερω και το μονο πραγμα που αξιζει απο αυτους ειναι ο πρωτος τους δισκος Time tells no lies και αγαπημενο μου κομματι ειναι το Τhirty pieces of silver.4 αραδες θα χρειαστουν μονο για να γραψω ολη την ιστορια τους :P .Ιεροσυλια να συγκρινεις τους τεραστιους Diamond Head Μαυτους εστω και σε ελαχιστο βαθμο αλλα και την κιθαρα του Brian Tatler με καποιον Tino troy.Πρεπει να τιμωρηθεις παραδηγματικα γιαυτο που εκανες :P

εγω περισσοτερο αχοληθηκα με τη μπαντα αφου ακουσα τις διασκευες που τους εκαναν οι Metallica.

Χρόνια τώρα αν δεν ακούσω το helpless μια φορά το μήνα κάτι παθαίνω...θεική μελωδία!

Το lightning to the nations είναι πανέμορφος δίσκος πραγματικά.

Έχω ακόμα και το promo που μοίραζαν οταν βγείκε το white album....ΤΕΧΝΗ!!!!

"Κάποιον" Tino Troy ???????

Ωχ Θεούλη μου...

Dragon_K. είπε:
"Κάποιον" Tino Troy ???????
Ωχ Θεούλη μου...
Ναι καποιον Tino troy τι σε φαινεται παραξενο δηλαδη.Για μενα ο Bryan tatler ειναι πολυ καλητερος του Tino troy.Ουτε Malmsteen ουτε satriani ειναι και οι δυο αλλα θεωρω καλητερο τον Tatler.

Μπαινω εμβολιμα για να γνωστοποιησω σε οποιους δεν το γνωριζουν οτι αλλο ενα θρυλικο συγκροτημα του NWOBHM ετοιμαζει μετα απο δεκαετια και κατι αλμπουμ...οι Angelwitch!

To promo τα ψιλοσπαει

Πολυ καλο νεο αυτο.Το κοματι οντως τα σπαει.

...το οτι θα εμπαινα σε διαδικασια μαλλιοτραβηγματος(ε,με οσα μας μειναν στο κεφαλι..) για Diamond Head/Praying Mantis,ε,ποτε!

Οχι και "καποιος Tino Troy"ρε συντροφια!

Ολα αυτα τα γκρουπ του NWOBHM ειχαν μια κοινη αφετηρια,αλλοι απογειωθηκαν,αλλοι παρεμειναν στα ορια του καλτ..

Η διαφορα ειναι οτι οι Praying Mantis ειναι πιο κοντα στην πρωτη κατηγορια,οι D.H. στη δευτερη(ας μην ξεχναμε την αναγνωρισιμοτητα που ελαβαν λογω Μεταλλικα..)

Σε σχεση με τους Ρ.Μ. δε,τους θεωρω ψιλοαμπαλους και ανεμπνευστους,αποψη μου,αναγνωριζω οτι δεν τη συμμεριζονται πολλοι,τι να κανουμε!

Τα αδερφια Troy και Ελληνοκυπριοι,ε.

http://www.youtube.com/watch?v=lJdG4WFfoEw&feature=related

Οι Praying Mantis είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ μπάντα, μια κατηγορία μόνοι τους.

Βρετανικό κιθαριστικό μελωδικό Hard Rock με κάτι "μπάλες" τεράστιες.

Για μεγάλο διάστημα φιλοξένησαν στις τάξεις τους και τον Dennis Straton

Ενεργοί από "τότε" μέχρι και σήμερα με τελευταίο δίσκο το 2009 από τον οποίο ξεπήδησαν τρομερά κομμάτια όπως το παρακάτω.

Αντε γεια !!!!

Παιδιά επειδή κι εμένα μ΄αρέσουν πολύ, ας το συνεχίσουμε σε ενα θρεντ για παρτη τους. Γιατί δεν ανοίγετε ένα κάποιος από σας τους μεταλλαδες; Εγώ δεν ξερω την ιστορία τους, από σας μαθαίνω. :D

Κανεις δεν κατηγορησε τους praying mantis αλλα οπως και να το κανουμε o πρωτος τους δισκος time tells no lies ειναι αυτος που εκανε οποια επυτηχια εκανε.Οχι και μια κατηγορια μονοι τους ομως.Αν ειναι αυτοι μια κατηγορια μονοι τους εγω ειμαι ο malmsteen o satriani ο vai ο hendrix και ο becker μαζι.Θα μας πεσουν και οι τριχες απο της μασχαλες μαυτα που ακουμε.Προτιμω χιλιες φορες να ακουσω τους μεγαλους Grim Reaper.Ωσο για την ιστορια τους Νικο 12 αραδες ειναι ολοι κι ολοι μπες στην wikipedia και δες αυτη ειναι ολη.

Ειπα να σου την πω για τους Diamond head, αλλα αυτοί έχουν 1250 αράδες στο wiki :D :D.

Παίδες! Είτε η ιστορία ενός γκρουπ ειναι 10 είτε 1000 αραδες, αρκεί να παίζουν ωραία μουσική, κι ας μην παίζει ο κιθαρίστας σαν τον Vai και ο ντραμερ σαν τον Cozy. Το άκουζμα είναι ωραίο; Αφτό μετράει. ;)

Νικο εννοοιται αυτο που λες.Οπως ξαναειπα κανεις δεν κατηγορησε τους praying mantis και πως ειναι δυνατων να τους κατηγορησω αφου και γω τους ακουω.Αυτο που ειπα ειναι οτι θεωρω καλητερο τον brian tatler απο τον Tino troy,σαν ατομο οχι σαν μπαντα.Τα γουστα ειναι γουστα και στην μουσικη οπως και στης γυναικες δεν μπορεις να κατηγορησης καποιον για τα γουστα του.Εδω εγω ακουω και N-carcade:Dτι να λεμε τωρα.

ειπαμε ρε..τ αδερφια Troy ειναι κουμπαροι,απ την μαρτυρικην μεγαλονησον!αρα σαν ατομο τον παμε με χιλια!

Πίσω
Μπλουζα