Dreamcast :fighters of zero προβλημα

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας mike
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

mike

RetroJunkie™
Αντιδράσεις
94
Εδω και κανα-δυο μηνες προσπαθω να βρω ενα τροπο να παιξω το παιχνιδι FIGHTERS OF ZERO IMPERIAL NO TAKA στο dreamcast μου. Κατεβασα το iso απο το dcisozone.com και το εγραψα με alcohol130% συμφωνα με τις οδηγιες του maddog. Παντα μετα το καψιμο, το cd που βγαινει, το αναγνωριζει το dreamcast σαν audio cd. Αποτελεσμα να εχω ηδη καμια δεκαρια διακοσμιτικα δισκακια που δεν παιζουν :xm:

Παρτε και μερικες αλλες πληροφοριες: ολα τα υπολοιπα cd που εχω φτιαξει στο ολοκαινουργιο λαπτοπ, παιζουν τελεια.

Δοκιμασα το cd "break region" αλλα παλι κολλαει στο "checking disk".

Δεν εχω προβληματα με αλλα παιχνιδια.

Λετε να φταιε το ιδιο το iso? υπαρχει αναλλακτικος τροπος για κατεβασμα? εχει παιξει κανεις το συγκεκριμενο παιχνιδι σε pal dreamcast?

Ε ναι καλύτερα να ψάξεις σε κάποιο άλλο site όπως τα διάφορα torrentάδικα.Το καλύτερο μέρος για μένα είναι το Underground Gamer αλλά θέλει invitation.

Ακριβώς το ίδιο πιστεύω κι εγώ. Αν δεν σου έπαιζαν και άλλα να το καταλάβαινα. Για τσέκαρε το και από αλλού....

Το registration στο undergroun is open NOW ;)

Δοκιμασα σε καμια εικοσαρια sites αλλα δεν υπαρχει αυτη η ρομ.

Ειναι γιαπωνεζικη μετετροπη του παιχνιδιου iron aces. To iron aces σου δινει να παιξεις με τους αμερικανους και του αγγλους εναντιων των κακων γιαπωνεζων και γερμανων. Φυσικα θα πατωνε στην Ιαπωνια, και ετσι εκει βγηκε το Fighters of Zero που ειναι το ιδιο παιχνιδι αλλα εχεις τους γιαπωνεζους.

Αλλα δεν μπορω να βρω σε αλλο site την ρομ.

ΥΓ. όποιος θέλει πρόσκληση για το UG , ας μου ρίξει ένα PM... :)

mike είπε:
Ειναι γιαπωνεζικη μετετροπη του παιχνιδιου iron aces. To iron aces σου δινει να παιξεις με τους αμερικανους και του αγγλους εναντιων των κακων γιαπωνεζων και γερμανων. Φυσικα θα πατωνε στην Ιαπωνια, και ετσι εκει βγηκε το Fighters of Zero που ειναι το ιδιο παιχνιδι αλλα εχεις τους γιαπωνεζους.
Το ανάποδο ισχύει. Το Iron Aces είναι η Δυτική μεταφορά του Imperial no Taka-Fighter of Zero. Πρώτα κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία. :)

Έχεις τσεκάρει εάν το image που κατεβάζεις είναι selfboot ή boot cd; Γιατί το κανονικό scene release του συγκεκριμένου χρειαζόταν boot CD. Στην μορφή αυτή το έχω δοκιμάσει και δουλεύει σε PAL DC. Αν τώρα κάποιος το πήρε και προσπάθησε να το κάνει selfbooting, μπορεί και να του άλλαξε τα φώτα. Πες μου σε πρώτη φάση λοιπόν αν το image που καις έχει ένα ή δύο sessions...

Γραφτηκα στο underground gamer, αλλα δεν υπαρχει εκει.

@maddog: συμφωνα με το dcisozone.com το παιχνιδι ειναι selfboot και το αρχειο σε μορφη cdi. πραγματι, μολις ανοιξω το κατεβασμενο zip, εχει μεσα το fighters of zero.cdi που ευκολα γραφεται με alcohol, οπως εχω κανει με τα αλλα παιχνιδια.

Εξαλου το δοκιμασα και με το cd "break region" που υποτιθετε οτι κανει και δουλεια boot cd. Εκει απλα κολλαει.

ΑΛΛΟ πράγμα ρωτάω βρε Mike. Άσε τι ισχυρίζονται...

ΕΣΥ κοίταξες ότι όντως το image έχει 2 sessions; Αν δεν έχει 2 δεν είναι selfboot. To .cdi format μπορεί να έχει και ένα και δύο session. Αν έχει 2, είναι selfboot και προφανώς κάποιος του άλλαξε τα φώτα στην μετατροπή από το αρχικό boot cd image και ίσως δεν τρέχει γι' αυτό.

Δεν ξέρω ποιό είναι το "break region" cd στο οποίο αναφέρεσαι. Δεν υπάρχει "επίσημα" τέτοιο όνομα στο DC Scene. Εννοείς το Utopia Boot CD ή κάτι άλλο;

Τι είναι τα selfboot ; Μη μου πείτε ότι δεν χρειάζονται τσιπάκι !

Τα selfboot είναι ότι λέει το όνομα... ΔΕΝ χρειάζονται boot CD (π.χ. UTOPIA) για να "τρέξουν".

Τσιπάκι στο Dreamcast ? Φυσικά και όχι ! ;-)

@iliekater: τι να το κανεις το τσιπ, δεν υπαρχει γιατι δεν χρεαιζεται, παιζει αντεγραμενα απο μονο του!

@maddog : πως καταλαβαινω αν ειναι 1 ή 2 session? ΟΛΑ τα iso που εχω κατεβασει,

ειναι μορφη zip, που τα κανω extract και βγαζουν ενα αρχειο .cdi

Μετα ανοιγω το alcohol και το γραφω. Παιζουν κανονικα, δεν εχω δει κανενα να εχει 2 sessions.

To cd που αναφερω λεγεται "code breaker" και κανει 3 δουλειες: Επιτρεπει στο αμερικανικο dreamcast να παιζει ευρωπαικα, εχει λιστα με cheats, και κανει δουλεια boot cd. Το εδωσαν σε εναν φιλο μου, απο το μαγαζι που αγορασε το αμερικανικο dreamcast του (με κοκκινο σηματακι) για να παιζει ολα τα παιχνιδια.

Πανω γραφει "sega dreamcast BootCD Break Region Cheats"

EDIT: δοκιμασα να ξανακαψω το cd και με Alcohol και με Nero, και μου λεει οτι εχει 1 ενοτητα.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Mike, όταν πας να γράψεις ένα .cdi με το Alcohol, στην αρχή της διαδικασίας εγγραφής σου δείχνει και πληροφορίες για το image. Δες πχ ένα παράδειγμα:

Type: DiscJuggler Image filePath: E:Temp

Name: bbpassport.cdi

Size: 22.08 MB

Session: 2

Track: 2

Session 01:

Track 01: Audio, Length: 000302(604 KB), Address: 000000

Session 02:

Track 02: Mode 2 Form 1, Length: 009307(18.2 MB), Address: 011702
Για να είναι selfboot πρέπει να βλέπεις 2 sessions, όπως στο παράδειγμα μου. Αν βλέπεις μόνο μία, θέλει bootCD. Αν ακόμα δεν καταλαβαίνεις, κάνε μου copy/paste τις αντίστοιχες πληροφορίες που σου γράφει το δικό σου Alcohol για το συγκεκριμένο image.

Το Codebreaker είναι εξαιρετικό bootCD για originals από διαφορετικό region, αλλά δεν είναι σχεδιασμένο για να boot-αρει κόπιες (τουλάχιστον στην έκδοση που κυκλοφορεί συνήθως "out there"). Κατέβασε το Utopia Boot CD και δοκίμασε με αυτό. Κοίταξα στο site που είπες και υπάρχει, απλά ψάξε για "Utopia". Και επειδή μάλλον είναι άσχετοι ψιλο-lamers εκεί, να σημειώσω ότι ΔΕΝ υπάρχει Utopia 1.3 και 1.5, κατεβάζεις το κοινό Utopia Boot Disc. Οπότε δεν θα με εκπλήξει να γράφουν λάθος και ότι είναι selfboot το Imperial Fighter of Zero... ;)

Μαλλον εχεις δικιο, το cd δεν πρεπει να ειναι selfboot (μαλλον λαθος εχουν γραψει) γιατι οπως εγραψα εχει εναν τομεα κατα την εγγραφη του σε alcohol.

Οποτε εχω δυο λυσεις: ή κατεβαζω το ουτοπια απο το site που κατεβαζω συνηθως (dcisozone) ή προσπαθω να βρω αλλη εκδοση του παιχνιδιου που ειναι selfboot. Αν και, ακομα και το underground gamer δεν το εχει, σαν παιχνιδι ειναι σπανιο.

ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΠΑΙΞΩ

Αφου πρωτα κατεβασα το ουτοπια, μετα δοκιμασα ενα απο τα cd που δεν επαιζαν και YES.

Μαλιστα παιζουν και τα 12 δισκακια που ειχα καψει κατα καιρους και νομιζα οτι ειχαν προβλημα.

Τωρα μπορω να το παιξω απο 12 διαφορετικα δισκακια!

Τώρα πλέον έμαθες. Από εδώ και μπρος ξέρουμε πως να αναγνωρίσουμε selfbooting image, σωστά; :)

Μαλιστα δασκαλε, δεν θα ξαναγινει λαθος.

Τα 100 σουβενιρ που εχω, ειναι πολλα.

Πίσω
Μπλουζα