Crimson Moonlight
RetroActive
- Αντιδράσεις
- 324
Είναι έξι τόμοι βιβλίων με κλασικά/λαϊκά παραμύθια κυρίως των Αδερφών Γριμ απλοποιημένα για να είναι πιό φιλικά προς τα παιδιά. Αν και-κατα τη γνώμη μου-η απλοποίηση αυτή δεν πέτυχε, καθως μίκραινε μεν η ιστορία, αλλά τ' άγρια γεγονότα παρουσιάζονταν σχεδόν ίδια με τα πρωτότυπα παραμύθια. Η εικονογράφιση είναι σε γενικές γραμμές μέτρια, χρησιμοποιούνται μόνο τέσσερα χρώμματα (πορτοκαλί, πράσινο, μπλε και κίτρινο) και το σχέδιο είναι κάπως τρομακτικό (για παιδάκι). Ο τρόπος που είναι ζωγραφισμένες οι εικόνες μου θυμίζει το στύλ εικονογράφισης του '70. Πάνω στα βιβλία δεν αναγράφεται χρονιά έκδοσης, σίγουρα όμως είναι πριν το 1994.
Όταν τα διάβαζα μικρή μου έδιναν μια αίσθηση τρομακτική και συνάμα σαγηνευτική. Δεν οφείλονταν μόνο στα ίδια τα παραμύθια που ήταν σκοτεινά, έπαιζε μεγάλο ρόλο καί ο τρόπος που παρουσιάζονταν. Οι εικόνες του βιβλίου δεν με βοηθούσαν να φανταστώ κατι, κι έτσι η φαντασία μου κάλπαζε κι έβλεπα μυστυριώδεις μορφές, δαίμονες και μάγισσες.

Όταν τα διάβαζα μικρή μου έδιναν μια αίσθηση τρομακτική και συνάμα σαγηνευτική. Δεν οφείλονταν μόνο στα ίδια τα παραμύθια που ήταν σκοτεινά, έπαιζε μεγάλο ρόλο καί ο τρόπος που παρουσιάζονταν. Οι εικόνες του βιβλίου δεν με βοηθούσαν να φανταστώ κατι, κι έτσι η φαντασία μου κάλπαζε κι έβλεπα μυστυριώδεις μορφές, δαίμονες και μάγισσες.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: