''Eφυγε'' η Βέφα Αλεξιάδου

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας BETTY BOOP
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

BETTY BOOP

Official *GOD* of RetRo
Αντιδράσεις
7.555
Η λατρεμένη μας τηλεοπτική μαγείρισσα. Tη θυμόμαστε από τις εμφανίσεις της στον Πρωινό καφέ αλλά και σε δικές της εκπομπές μαγειρικής. Είχε εκδόσει πλήθος βιβλίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, τα οποία βρίσκονταν στα περισσότερα σπίτια τη δεκαετία 80 και 90.

https://www.protothema.gr/greece/article/1566640/pethane-se-ilikia-91-eton-i-vefa-alexiadou/

Τελευταία επεξεργασία:
αμαν παναια μου
παροτι εφυγε πληρης ημερων στεναχωρεθηκα ασχημα,γνωριζα και την αλεξια
ταλαιπωρηθηκε η γυναικα,τι τραγικο να χανεις και τα 2 παδια σου,οδυνηρη εμπειρια
ας αναπαυθει εν ειρηνη

ηταν στο μεταξυ η πρωτη τηλεμαγειρισσα;

Τελευταία επεξεργασία:
αμαν παναια μου
παροτι εφυγε πληρης ημερων στεναχωρεθηκα ασχημα,γνωριζα και την αλεξια
ταλαιπωρηθηκε η γυναικα,τι τραγικο να χανεις και τα 2 παδια σου,οδυνηρη εμπειρια
ας αναπαυθει εν ειρηνη

Εχασε και τα δύο της παιδιά σε διάστημα 3-4 μηνών το ενα από το άλλο. Ελαφρύ το χώμα. Ελπίζω και να ηταν καλός ανθρωπος.

Εχασε και τα δύο της παιδιά σε διάστημα 3-4 μηνών το ενα από το άλλο. Ελαφρύ το χώμα. Ελπίζω και να ηταν καλός ανθρωπος.
εξ οσων γνωριζω ηταν καλος ανθρωπος,την αλεξια γνωριζα λιγο προσωπικα

Επί της ουσίας ναι...Είχε πει κάποτε σε συνέντευξη της η Βεφα ότι στα μέσα της δεκαετίας του 80 ειχε κάνει πρόταση για εκπομπή μαγειρικης στην τοτε ΕΡΤ, αλλά οι ιθύνοντες της ΕΡΤ της απάντησαν ότι δεν τους ενδιέφερε κάτι τέτοιο Και προσωπικά δεν θυμάμαι εκπομπή μαγειρικης στην τηλεοραση πριν τα πρωινά μαγκαζινο των ιδιωτικών καναλιών (ακόμα και στο "Μια καλημέρα είναι αυτή" της ΕΡΤ το 1989, 'στηλη' μαγειρικής δεν θυμάμαι να υπήρχε). Και η Βεφα Αλεξιαδου ήταν η πρώτη που αξιοποιηθηκε ως 'τηλεμαγειρισσα', καθώς ήταν ήδη γνωστή από τα βιβλία μαγειρικής της (Η μητέρα μου θυμάμαι είχε ήδη από το 1987 βιβλίο της Βεφας).
Ας είναι ελαφρύ το χώμα....
Πάντα μου άρεσε η εικόνα της να μαγειρεύει ουσα καλοντυμένη και περιποιημενη, χωρίς όμως να χάνει τίποτα από την εικόνα μιας οικειας μαμάς η γιαγιάς που θα μας έκανε ένα πραγματικά νόστιμο και γεμάτο θαλπωρή κυριακατικο τραπέζι (τοσο μακριά από τις σημερινές "ποζατες" εικόνες των σεφ :rolleyes: )

Τελευταία επεξεργασία:
Επί της ουσίας ναι...Είχε πει κάποτε σε συνέντευξη της η Βεφα ότι στα μέσα της δεκαετίας του 80 ειχε κάνει πρόταση για εκπομπή μαγειρικης στην τοτε ΕΡΤ, αλλά οι ιθύνοντες της ΕΡΤ της απάντησαν ότι δεν τους ενδιέφερε κάτι τέτοιο Και προσωπικά δεν θυμάμαι εκπομπή μαγειρικης στην τηλεοραση πριν τα πρωινά μαγκαζινο των ιδιωτικών καναλιών (ακόμα και στο "Μια καλημέρα είναι αυτή" της ΕΡΤ το 1989, 'στηλη' μαγειρικής δεν θυμάμαι να υπήρχε). Και η Βεφα Αλεξιαδου ήταν η πρώτη που αξιοποιηθηκε ως 'τηλεμαγειρισσα', καθώς ήταν ήδη γνωστή από τα βιβλία μαγειρικής της (Η μητέρα μου θυμάμαι είχε ήδη από το 1987 βιβλίο της Βεφας).
Ας είναι ελαφρύ το χώμα....
Πάντα μου άρεσε η εικόνα της να μαγειρεύει όντας καλοντυμένη και περιποιημενη, χωρίς όμως να χάνει τίποτα από την εικόνα μιας οικειας μαμάς η γιαγιάς που θα μας έκανε ένα πραγματικά νόστιμο και γεμάτο θαλπωρή κυριακατικο τραπέζι (μακριά από τις σημερινές "ποζατες" εικόνες των σεφ :rolleyes: )
πολυ ωραιο το κειμενο σας ,οπως θεωρω οτι αξιζει σε μια γυναικα σαν αυτη
εχετε δικιο το ντυσιμο της δεν εχανε απο θαλπωρη,ζεστασια και μια οικειοτητα τοσο γλυκεια

Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα