Expansion Screenblaster II for Atari Falcon

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας marag
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

marag

Retro Member
Αντιδράσεις
1
Δυστυχώς ο τύπος δεν στέλνει Ελλάδα...

DIMITRIS K. είπε:
Δυστυχώς ο τύπος δεν στέλνει Ελλάδα...

κρίμα :icon_cry: μου έχει τύχει πάντως να μην στέλνει σε πρώτη φάση κάποιος αλλά μετά από μερικά mail και αφού του έβαλα +10 euro στην τελική τιμή, το έστειλε κανονικά και είπε και ευχαριστώ, για δοκίμασε να τον παρακαλέσεις, οι Αμερικάνοι είναι λίγο παράξενοι ebayers αλλά ποτέ δεν ξέρεις . . . :cool:

αυτό πώς δουλεύει? είναι εξωτερικό , πώς επικοινωνεί με το μηχάνημα για να δώσει μεγαλύτερες αναλύσεις? ή είναι σαν το graffiti της amiga , που βγάζει chunky αλλά μόνο σε εφαρμογές που έχει υποστήριξη?

Το Screenblaster μπαίνει στην video port του falcon030 και το 2o βύσμα, μπαίνει στην θύρα των 15-pin analog joysticks (στα αριστερά του μηχανήματος εκεί που μπαίνουν τα pads του Jaguar, όχι στις κλασικές 9-pin joy-mouse) για να τροφοδοτήσει το κύκλωμα με τα +5V logic. Ο adaptor είναι pass-thru και έτσι στην άλλη άκρη του συνδέουμε τον VGA ή STmonitor adaptor για να συνδέσουμε το ανάλογο monitor.

Πρόκειται για πολύ αξιόλογο hardware. Βγήκαν οι εξής εκδόσεις:

*ScreenBlaster I (external)

*ScreenBlaster II (external)

*BlowUp Falcon Xtender 3 in 1 (internally fitted Falcon m/b booster-accelerator. Eδώ το screenblaster II συμπεριλαμβάνεται μέσα στο pcb του υπόλοιπου accelerator. Στην ουσία αντικαθιστά το clock του Videl (falcon gfx processor) με ένα ταχύτερο (50 ΜΗz) για να πετύχει υψηλότερες αναλύσεις. Fully configurable. Εγκαθίσταται εσωτερικά στο xpansion slot. Οι αναλύσεις δουλεύουν για ότι πρόγραμμα έχει GEM interface, άρα για την πλειονότητα των εφαρμογών, πλην demos/games.

Εγώ έχω εγκατεστημένο τον m/b booster και το δουλεύω συνέχεια. Προσοχή όμως γιατί σηκώνει τόσο ψηλό clock που μπορεί να χαλάσει και το monitor.

Και μια φωτό του BlowUp FX

ce09_1.jpg

Πίσω
Μπλουζα