Fates Warning

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Metalcandyman
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Αντιδράσεις
6.108
Οι τριτοι και για πολλους οι καλυτεροι της ''Αγιας τριαδας'' του progressive metal ευτηχησαν να εχουν εμπνευση και αντιληψη σε επιπεδα,ετη φωτος πιο μακρια απο τον μεσο ορο αλλα ειχαν και την ατυχια να εχουν αυτα τα στοιχεια σε εποχες που ο κοσμος δεν ηταν ετοιμος ουτε να τα καταλαβει ουτε να τα χωνεψει.Η πορεια τους φανηκε ξεκαθαρα απο της power metal μερες τους που τους διαχωρισαν ξεκαθαρα απο τον σωρο και με την κυκλοφορια του απολυτου US POWER METAL αριστουργημα ''Αwaken of the guardian''.O ερχομος του ''Ray Alder'' και αργοτερα του τεραστιου ''Mark zonder'' θα αλαξει τον χαρακτηρα της μπαντας ανοιγει αλλους οριζοντες και δινει εναν αλλο τονο στον ηχο τους.απο το ακραιο και λυρικο ''ΝO Exit'' και το συνγκλονιστηκο ''Perfect symmetry'' ως τα πιο γραμμικα αλλα πραγματικα διαμαντια ''Parallels'' και ''Ιnside out''.Η δευτερη περιδος των Fates warning επηρεασε αμετρητα συγκροτηματα και εθεσε νεα ορια στο progressive metal.Ακομα και οι ασυλληπτοι στιχοι του Matheos εκαναν πολλους να μην μπορουν να ταυτιστουν με την λογικη τους

Σταθερα μακρια απο τα φωτα της δημοσιοτητας φτανουν σε σταυροδρομι με την αποχωρηση των diBiase και Aresti για να μας τρελανουν ολους και να χασουμε την μπαλα με το ανυπερβλητο ''Α pleasant shade of gray''oπου ο matheos ως ο μοναδικος εγκεφαλος των fates warning καταφερνει με καθε κομματι να οδηγηση σε αλλη διασταση το μυαλο και την ψυχη.Τα μικτα σχολια που πηραν τα ''Disconnected'' και ''FWX'' δεν μπορουν οχι να τους ταρακουνησουν απο την θεση που τους εχουμε ολοι εμεις οι οπαδοι τους αλλα ουτε μπρει να μετριαση εστω και στο ελαχιστο την προσμονη μας για τον καινουριο τους δισκο το 2012.Τα συγκροτηματα ''O.S.I(Jim matheos)'' και ''ENGINE(Ray Alder)''ειναι καλα αλλα ειναι απλα παυσιπονα σε εναν βαρια ασθενη και τιποτα παραπανω γιατι οταν μιλαμε για τους Fates warning μιλαμε για την μπαντα που οριοθετησε πολυ μεγαλο μερος του power progressive metal και εκανε δεκαδες αλλες μπαντες να τους μιμηθουν.Ωσα ομως καλα συγκροτηματα και αν εδωσε και θα δωσει ο χωρος Fates warning δεν προκειται να ξαναβγουν ποτε.

Πολλά μπράβο για την απόφασή σου να τους μνημονεύσεις, Metal Candy Man.

Δεν εχω λογια για αυτη τη μπάντα. Θα πω την 'αμαρτία μου' , πως ενώ κάποτε ειχαν τη 'Θεση Νο.2' στις προτιμησεις και την καρδια μου , κατω απο τους Queensryche, οι τελευταιες δισκογραφικες δουλειες των τελευταιων με εκαναν να αναθεωρησω.

Ισως ειμαι πολυ φανατικος, αλλα δεν μπορω να δεχτω οτι τα 'FWX' και 'Disconnected' ήταν 'μέτρια'. Απλως, το ' aPSoG ' που προηγηθηκε ηταν απλα ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ, oποιος το εχει ακουσει θα καταλαβει.

Είχα την ευκαιρια να τους δω 4 φορές. Οι 2 ήταν στο πρόσφατο "Parallels Reunion Tour", ενώ η πρώτη - και μαλλον καλυτερη , για πολλους λογους - ηταν στην περιοδεία του aPSoG. Εκεί, είχαν ερμηνεύσει ΟΛΟ το aPSoG με αψογο ήχο και απόδοση, ήταν με διαφορά το καλυτερο Live που εχω παρακολουθησει.

Και παλι, θα μπορουσα να γραψω πολλα περισσοτερα, αλλα ας μη φλυαρω, απλα συστήνω στους φιλους της ΚΑΛΗΣ μουσικης να τους δωσουν μια ευκαιρια ακομα και σήμερα, πολλά-πολλά χρόνια μετά το πρώτο τους Album.

Ενδεικτικο - πολύ ενδεικτικό! - Set List για όσους δεν είχαν μεχρι σήμερα την παραμικρη επαφή με τους Fates Warning :

"Through Different Eyes" , "Chasing Time" , "We Only Say Goodbye", "Life in Still Water", "The road goes on forever", "Pale Fire", "Shelter Me", "Island in the Stream" , "A pleasant shade of Gray pt. X" . Η συγκεκριμενη λιστα ειναι μικρη, γιατι απευθύνεται και σε ανθρωπους που δεν είναι 'συνηθισμένοι' στις Rock μελωδιές. Σε καθε αλλη περιπτωση, οι δισκοι τους ειναι ολοι τους διαμαντια, έχοντας ο καθένας τους να προσφέρει κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερο - τόσο που πραγματικά δυσκολεύομαι να ξεχωρίσω.

"Where you are, I am , in words I'll never send..."

tantalos είπε:
Ενδεικτικο - πολύ ενδεικτικό! - Set List για όσους δεν είχαν μεχρι σήμερα την παραμικρη επαφή με τους Fates Warning :
"Through Different Eyes" , "Chasing Time" , "We Only Say Goodbye", "Life in Still Water", "The road goes on forever", "Pale Fire", "Shelter Me", "Island in the Stream" , "A pleasant shade of Gray pt. X" . Η συγκεκριμενη λιστα ειναι μικρη, γιατι απευθύνεται και σε ανθρωπους που δεν είναι 'συνηθισμένοι' στις Rock μελωδιές. Σε καθε αλλη περιπτωση, οι δισκοι τους ειναι ολοι τους διαμαντια, έχοντας ο καθένας τους να προσφέρει κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερο - τόσο που πραγματικά δυσκολεύομαι να ξεχωρίσω.

"Where you are, I am , in words I'll never send..."
Να είμαι ειλικρινής, τους είχα ακουστά σαν όνομα, αλλά -ντροπή μου!- δεν είχα μπει στον κόπο να τους ακούσω, παρόλο που γενικά είμαι φαν του progressive metal!

Ευχαριστώ για το set list - θα βρω τα τραγουδάκια και θα τ' ακούσω! :)

Είμαι σίγουρη ότι θα εκπλαγώ ευχάριστα!

D@redevil είπε:
Ευχαριστώ για το set list - θα βρω τα τραγουδάκια και θα τ' ακούσω! :) Είμαι σίγουρη ότι θα εκπλαγώ ευχάριστα!
Δε θα το μετανιωσεις. Αν καποια τραγουδια σου αρεσουν περισσοτερο απο καποια αλλα, να μας τα αναφερεις συγκεκριμενα, ωστε να σε κατευθυνω πιο... αποτελεσματικα για το ποια albums να προτιμησεις!

Παντως μια που σου αρεσει το Progressive, Μπορεις να ακουσεις ΟΛΟ το Parallels, και ΟΛΟ το Inside Out. Το 'aPSoG' αντιμετωπιζεται, κατ' εμέ, ως ολότητα και καλο θα ηταν να το ακουσεις επισης. Υπεροχο, τελος ειναι το 21-λεπτο 'The Ivory Gate of Dreams', το οποιο βρισκεται στον δισκό "No Exit".

Δε φανταζομαι οτι σε βοηθησα τωρα, αλλα οπως καταλαβαινεις , ειναι δυσκολη η επιλογη.... #)

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
tantalos είπε:
Δε θα το μετανιωσεις. Αν καποια τραγουδια σου αρεσουν περισσοτερο απο καποια αλλα, να μας τα αναφερεις συγκεκριμενα, ωστε να σε κατευθυνω πιο... αποτελεσματικα για το ποια albums να προτιμησεις!
Παντως μια που σου αρεσει το Progressive, Μπορεις να ακουσεις ΟΛΟ το Parallels, και ΟΛΟ το Inside Out. Το 'aPSoG' αντιμετωπιζεται, κατ' εμέ, ως ολότητα και καλο θα ηταν να το ακουσεις επισης. Υπεροχο, τελος ειναι το 21-λεπτο 'The Ivory Gate of Dreams', το οποιο βρισκεται στον δισκό "No Exit".

Δε φανταζομαι οτι σε βοηθησα τωρα, αλλα οπως καταλαβαινεις , ειναι δυσκολη η επιλογη.... #)
ΩΩΩωω! #)

Αλήθεια το λες? Ευχαριστώ πολύ! :)

Θα ακούσω ό,τι προτείνεις παραπάνω και θα νεκραναστήσω το τόπικ! :)

Daredevil ακου ολα ωσα λεει ο φιλος tantalos αλλα να ακουσεις οπωσδηποτε και ολο τον δισκο ''Αwaken of the guardians''.Tον βαζω μεσα στους τρεις καλητερους δισκους του αμερικανικου power metal.

metalcandyman είπε:
Daredevil ακου ολα ωσα λεει ο φιλος tantalos αλλα να ακουσεις οπωσδηποτε και ολο τον δισκο ''Αwaken of the guardians''.Tον βαζω μεσα στους τρεις καλητερους δισκους του αμερικανικου power metal.
O δισκος λεγεται 'Awaken the Guardian' και οντως ειναι με διαφορα ενας απο τους καλυτερους δισκους του Αμερικανικου Power ! ! 'Valley of the Dolls', 'Fata Morgana', 'Exodus'.... αχ, αναμνησεις!

Eχεις δικειο φιλε τανταλε πανω στην βιασυνη μου εβαλα κατα λαθος το s.Οπως ειπα τον κατατασω μεσα στους τρεις καλητερους δισκους του αμερικανικου power metal.Προσωπικα παντως σχεδον καθε μερα δεν γεινεται να μην ακουσω το αριστουργημα "Into the mirror black" των τεραστιων sanctuary που μπορει να κυκλοφορησαν μονο δυο δισκους αλλα φροντισαν να ταρακουνησουν καλα την us power metal σκηνη.

Έχω φτιάξει το set list (εκτός από το A pleasant shade of Gray pt. X που δεν το βρήκα στο youtube) και ξεκίνησα να το ακούω! :)

Ευχάριστα ακούσματα μέχρι στιγμής! Κάτι μου λέει ότι θα τους ερωτευτώ αυτούς!

Bandαρα! Ανεβηκα Σαλονικα μονο και μονο γι αυτους το 2010.

Εχουν παρα πολυ ωραια κομματια...και αν ειναι κατι που γουσταρω πολυ ειναι τα drums...μοναδικα...

Ολο το Parallels ειναι το κατι αλλο...οταν ταξιδευω με το αυτοκινητο παιζει μονιμα...

Το Monument εχει απιστευτες κιθαρες...και ποσα αλλα που ηδη αναφερατε...

Εχω ανεβασει και δυο βιντεακια...απολαυστε φαλτσα(απο τον κοσμο :D )

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο δίσκος 'Awaken the Guardian' αποκλείεται να γράφτηκε από ανθρώπους.

Είναι προφανώς Θεόπνευστος.

Πίσω
Μπλουζα