Full Throttle

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας manos426f
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

manos426f

The King of Retro®
Αντιδράσεις
167
Eτος:1995.....

Eταιρεια Παραγωγης:Lucasarts........

Αντικειμενο:Δημιουργια ενος ακομη αριστουργηματικου adventure.......

Ιδιαιτερα χαρακτηριστικα-επιθυμητος στοχος:Kατι πρωτοτυπο.....

Κυριο target group:Μοτοσυκλετιστες adventurers.......

Αυτο θα μπορουσε να ειναι και το review (που αφου με τιμησατε τοσο και ζητησατε να γραφτει εδω μεσα απο τα δικα μου χερια,δεν μπορουσα να διανοηθω να σας το αρνηθω....) αυτου του παιχνιδιου,καθοτι περικλειει το κεντρικο νοημα και τις ριζες του παιχνιδιου αυτου....

Αλλα οχι βεβαια!!!Θα μπορουσε αλλα δεν θα αρκουσε!Διοτι δεν γινεται να αφιερωθουν τοσες λιγες -εστω και αντιπροσωπευτικοτατες- λεξεις για ενα τοσο πρωτοτυπο,μοναδικο εως και τις ημερες μας στο ειδος του adventure game,το οποιο αγαπηθηκε τοσο πολυ απο ολους τους γνησιους adventurers αλλα ακομη περισσοτερο ασφαλως απο τους κατοχους μοτοσυκλετων,οι οποιοι δικαιως απο την αρχη το θεωρησαν ως ''το δικο τους παιχνιδι'',και εδω που τα λεμε,δεν ειχανε καθολου αδικο......

Το 1995 λοιπον η Lucasarts,εχοντας στο λαμπρο βιογραφικο της ηδη τοσες μεγαλες επιτυχιες σε αυτο το ειδος παιχνιδιων,αποφασιζει να κανει για μια ακομη φορα τη διαφορα και να φτιαξει ενα adventure αλλιωτικο απο τα αλλα,με κεντρικο ηρωα ενα μηχανοβιο,αλλα τι μηχανοβιο.....

Eιναι ο Ben,αυτος ο ευσωμος,γενειοφορος τυπας,με την χαρακτηριστικη βαρια,μπασα,αρσενικη φωνη,ο οποιος ειναι αρχηγος μιας συμμοριας μοτοσυκλετιστων,των Polecats και ιδιοκτητης μιας μηχανης Corley (σαν να λεμε περιπου Harley.....)

Η εταιρεια Corley Motors ανηκει στον Malcolm Corley,ο οποιος,λιγο προτου βρεθει νεκρος,συναντιεται με τον Ben μεσα σε ενα μπαρ,πραγμα το οποιο εμελλε να μπλεξει τον Ben σε μια μεγαλη περιπετεια αφ'ενος να αποδειξει τη δικη του αλλα και ολης της παρεας-συμμοριας του αθωοτητα,καθοτι οι υποψιες στρεφονται εναντιον του απο την πρωτη στιγμη,και αφ'ετερου να εξασφαλισει οτι η εταιρεια θα περασει στα χερια της κορης του Malcolm,Maureen,την οποια ο Ben γνωριζει και...ε,αντρας ειναι,δεν τον αφηνει κι εντελως αδιαφορο....

Το παιχνιδι γνωρισε αποθεωτικη υποδοχη απο το κοινο,καθοτι ειχε ενα πραγματικα ευφανταστο σεναριο,ενω εκτος απο τα κλασικα συν που χαρακτηριζανε εως τοτε τα adventures της μεγαλης Lucasarts (υπεροχα γραφικα,θετικοτατος ηχος,ελλειψη bugs) και τα οποια και αυτο το παιχνιδι ασφαλως εφερε,ειχε επιτελους κι ενα καινουργιο,πολυ ευχρηστο αλλα και συγχρονο -παλι βασισμενο στην Scumm engine βεβαιαα- user interface οπου,αντι της παραδοσιακης μπαρας με τις επιθυμητες ενεργειες (look,pick up,use κτλ ),πλεον υπηρχε ενα φωτεινος κερσορας-νεκροκεφαλη ο οποιος εμφανιζοταν πατωντας και κρατωντας το κουμπι του mouse πανω σε ενα αντικειμενο/ανθρωπο και απο τον οποιο διαλεγες τι ηθελες να κανεις.....

Ηταν μια αλλαγη ευπροσδεκτη και πολυ επιτυχημενη αλλα και ενα ακομη δειγμα οτι η εταιρεια δεν εμενε στασιμη αλλα εξελισσοταν,δοκιμαζε,βελτιωνοταν ακομη πιο πολυ!Ειδικα δε αν συνυπολογισουμε οτι την ιδια χρονια κυκλοφορησε ενα ακομη παιχνιδι-παντοτινο διαμαντι,το The Dig,μπορουμε ανετα να πουμε οτι η εταιρεια διηνυε μια ακομη φαση μεγαλης ακμης....

Πισω στα του παιχνιδιου ομως,και πρεπει να πουμε οτι κατι το οποιο χαρακτηρισε εντονα το παιχνιδι αυτο,ηταν το οτι οι χαρακτηρες του ηταν πραγματικα μοναδικοι,ολοι τους!

Ο Ben,ο ηρωας μας,ο macho τυπος,που τα βαζει με ολους κι ολα,η Maureen,πιο ευαισθητη βεβαια αλλα εξισου δυναμικη,εξυπνη και αποφασιστικη αλλα και ο Ripburger βεβαια,το δεξι χερι του μακαριτη Malcolm Corley και ο κακος της ιστοριας μας...

Αυτοι,αλλα και διαφοροι αλλοι δευτερευοντες χαρακτηρες που γνωριζε ο παικτης κατα την εξελιξη της ιστοριας ηταν πολυ ιδιαιτεροι,με εντονη προσωπικοτητα,που τους θυμoσoυν για καιρο αφοτου τελειωνες το παιχνιδι....

....κατι το οποιο δεν θα αργουσες να κανεις δυστυχως,μια και δεν ηταν ουτε πολυ μεγαλο,αλλα ουτε και δυσκολο,το αντιθετο θα ελεγα μαλιστα....

Οι γριφοι ηταν λογικοι και μαλλον ευκολοι και απλα ισως καποιος δυσκολευοταν σε μερικες λιγο action-τυπου καταστασεις (ποιος μπορει να ξεχασει ομως τις οδομαχιες μεταξυ του Ben και της αντιπαλης συμμοριας;; ),οι οποιες ευτυχως δεν ηταν εκνευριστικες αλλα και,οπως και να το κανουμε,''κολλουσαν'' στην ολη ατμοσφαιρα του παιχνιδιου....

Ιδιαιτερη μνεια πρεπει επισης να γινει σε αυτη την φοβερη εισαγωγικη μουσικη του παιχνιδιου,που ευκολα μπορουσε καποιος να τη βαζει να παιζει ξανα και ξανα,προτου φορτωσει το τελευταιο save του,ωστε να τον πορωσει και να συνεχισει το παιχνιδι του ορεξατος αλλα και η οποια ασφαλως εβαζε τον νεο παικτη κατευθειαν μεσα στο κλιμα του παιχνιδιου.....

Αλλα και η μουσικη που ''εντυνε'' γενικοτερα το παιχνιδι ηταν παρα πολυ καλη,σε αλλα σημεια ηρεμη απλως ακολουθωντας την εξελιξη της ιστοριας αλλα και σε αλλα σημεια εκρηκτικη,κυριως στα ενδιαμεσα cut-scenes....

Tα ενδιαμεσα cut-scenes,τα οποια ηταν ενα ακομη πολυ δυνατο σημειο του παιχνιδιου,καθοτι ηταν πραγματικα καλοφτιαγμενα και συμβαλλανε στο να μενει αμειωτο το ενδιαφερον του παικτη εως την κορυφωση της δρασης και το τελικο φιναλε της....

Τελικα,τι να πει κανεις για το Full Throttle ως γενικη αποτιμηση...;;;;

Nομιζω,απο την πλευρα μου,οτι η φραση που ανεφερα στην αρχη αυτου του αφιερωματος, ''ενα τοσο πρωτοτυπο,μοναδικο εως και τις ημερες μας στο ειδος του adventure'',μαλλον τα λεει ολα....

Εξακολουθει να συγκινει ακομη και σημερα ολους τους παραδοσικους adventurers η θυμιση του,αλλα ταυτοχρονα και να τους εξοργιζει η ακυρωση της -2 φορες ετοιμης- συνεχειας του,αρχικα με τον τιτλο Full Throttle II: Payback το 2000,και στη συνεχεια με τον δευτερο τιτλο Full Throttle ΙΙ:Hell on Wheels το 2003,το οποιο εφτασε πολυ πιο κοντα στην κυκλοφορια,αλλα επισης ακυρωθηκε και παραμενει εως και σημερα στα συρταρια της αλλοτε (;; ) μεγαλης αυτης εταιρειας,περιμενοντας υπομονετικα τη μερα που θα βρει τελικα το δρομο προς τα ραφια των καταστηματων και τις αγκαλιες των τοσων πιστων οπαδων της σειρας......

Οπως και να εχει ομως,δεν μπορουμε παρα να πουμε ενα μεγαλο ευχαριστω στην εταιρεια αυτη,που μας χαρισε ενα ακομη κοσμημα για τη συλλογη μας και μαλιστα το συμπεριελαβε στην τετραδα των παιχνιδιων (τα αλλα τρια ηταν το Grim Fandango,το The Dig και το Sam and Max) που επανακυκλοφορησε το 2002 σε ενα ενιαιο πακετο,ειδικα σχεδιασμενα ωστε να τρεχουν απροβληματιστα και κατευθειαν μεσα απο τα Windows XP.....

Lucasrts,σε ευχαριστουμε...!!!

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

Και επειδη ειμαι σιγουρος οτι πολλοι απο αυτους που το εχουν τελειωσει,θα θελανε να ξαναθυμηθουν το παιχνιδι,οριστε ενα ''δωρακι'':To παιχνιδι απο την αρχη εως το τελος του (με καποια κομμενα βεβαια σημεια,οχι ιδιαιτερης σημασιας) σε μορφη ταινιας....!!!

http://www.gamershell.com/download_12100.shtml

Καθηστε στον καναπε σας και απολαυστε το για μια ακομη φορα χαρη σε αυτους τους τυπους του gamershell.....!!!

Οι υπολοιποι...γρηγορα στα PC σας...!!!

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
manos426f....απλά υποκλίνομαι στο review σου,όπως και στο full throtle!! :thumb:

Θυμάμαι που συζητούσα με ένα πολύ καλό φίλο τσοπερά για το παιχνίδι, και αναρωτιόμασταν

αν θα μπορούσε να υπάρξει τέτοιο τσόπερ όπως του ben.... :D

manos426f είπε:
Lucasrts,σε ευχαριστουμε...!!!
Aγαπητέ φίλε manos,

εμείς σε ευχαριστούμε για τις πολύ όμορφες παρουσιάσεις που κάνεις.

Ωστόσο, όλα τα παιχνίδια που έχεις επιλέξει μέχρι σήμερα είναι ένα και ένα, σίγουρα ξυπνάνε πολλές αναμνήσεις σε όλους εμάς τους "παλιούς".

:thumb:

Εγώ περιμένω φίλε Μάνο ένα review από το χειρότερο adventure που έχεις παίξει ποτέ. Αυτό που βρίσκεται κάτω-κάτω στο stack.

Εχουν και αυτά θέση στις αναμνήσεις μας.

Πραγματικα φιλε shock,δεν υπαρχει κακο adventure game που να εχω παιξει,κι ειμαι απολυτα ειλικρινης σε αυτο που λεω!

3 ειναι οι λογοι που συνεβαλαν σε αυτο:

-Πρωτον,οπως θα εχετε ολοι καταλαβει,ενα ηταν το ειδος adventure που επαιζα,κι ηταν πολυ συγκεκριμμενο,ηταν τα point and click τριτου προσωπου....Ελαχιστοτατες εξαιρεσεις υπηρξαν,συνεπως ηξερα τι διαλεγα να παιξω.....

-Ειδικα την προ διαδικτυου εποχη,επαιρνα παιχνιδια με βαση τα reviews του Αντρεα Τσουρινακη,οχι για κανεναν αλλο λογο,αλλα διοτι ειχα διαπιστωσει οτι τα γουστα μας και τα κριτηρια μας ταυτιζονταν παρα πολυ σε οτι αφορα αυτη την κατηγορια games (καθοτι ο Αντρεας επαιζε και παιζει και RPG's που εγω ποτε,μα ποτε δεν επαιξα....) συνεπως ποτε δεν απογοητευτηκα απο τις επιλογες εκεινες....

-Τελος,για να χαριτολογησω κιολας,μαλλον ημουν τυχερος η ειχα καποιο ενστικτο και απεφευγα τις φολες περιπτωσεις..!!

Ειλικρινα δε μπορω να θυμηθω αμεσως καποιο adventure που να με χαλασε τοσο πολυ και να το θεωρω κακο...

Αν στην πορεια κατι θυμηθω,θα του αφιερωσω ενα review,να εισαι σιγουρος.....

Τα 3rd person adventures, ήταν τα περισσότερα καλά. Δεν έχω παίξει κι εγώ κάποιο που να είναι κακό. Απο first person όμως θυμάμαι κανα 2 άθλια...(αλλα δεν τα λέω, περιμένω το review :P )

Μάνο γερά. :thumb:

Απλά κορυφαίο adventure. Τεχνικά άρτιο, αστείο και πρωτότυπο.

Αυτό το παιχνίδι το θυμάμαι και για έναν άλλο λόγο: Όπως και πολλοί άλλοι, είχα στείλει γράμμα στον Roy Conrad(στη φωνή του Ben δηλαδή) όταν μέσα απ’ τη στήλη του Advenτσουρινάκη στο PCM μάθαμε ότι είχε προσβληθεί από καρκίνο. Τον ευχαριστούσα για τη συνεισφορά του στο Full-Throttle. R.I.P.

Gotta stop talking Ben, eating too many bugs… :cool:

Ξέρεις τι πάει καλύτερα με την μύτη σου; ...... ΤΟ ΜΠΑΡ !!! :D

thanks manos

!!

Μάνο φίλε αλλά ένα άρτιο review...Μπράβο...το παιχνίδι δεν το είχα τελειώσει ποτέ και το review με έκανε να θέλω να το παίξω ξανά..

πολύ ωραίο παιχνίδι σε περίοδο που τα adventure βγαίνανε σαν μανιτάρια μετά από βροχή...από τις καλύτερες στιγμές την Lucas...τη συγκεκριμένη περίοδο που βγήκε το παιχνίδι ήταν από τις καλύτερες gaming εποχές για μένα...φοιτητής με πόλύ χρόνο και ελάχιστες έννοιες...

Με έκανες να θυμηθώ την σκηνή που ο ήρωας είναι δεμένος χέρια πόδια με σκοινιά και τον τραβάνε....

Θυμάμαι μάλιστα σχόλιο του PC master..... "Τέτοιες στιγμές είναι αλατοπίπερο για σκληρά αντράκια σαν εσένα" :)

από τα λίγα games που είχα αγοράσει αυθεντικό! :) και το έχω ακόμα σε κάποια κούτα!

nikdev είπε:
Με έκανες να θυμηθώ την σκηνή που ο ήρωας είναι δεμένος χέρια πόδια με σκοινιά και τον τραβάνε....
Θυμάμαι μάλιστα σχόλιο του PC master..... "τα σκληρά αντράκια σαν εσένα έχουν σαν αλατοπίπερο κάτι τέτοιες στιγμες στη ζωή τους" :)
Είχε διαβάσει κανείς αυτό το review στο Pcmaster?

ήταν δεμένος ο τυπάς χειροπόδαρα με 4 μηχανές να τραβάνε! :)

Ωραία γραφικά, φοβερός ήχος, υπόθεση, μηχανές αλλά δυστηχώς πολύ μικρό με ελάχιστους γρίφους.

Το'χε ένα φίλος μου. Στη σκηνή με την μηχανικό θυμάμαι ότι όταν αυτή γύρναγε τη πλάτη για να επισκευάσει τη μηχανή του "έλεγες" (του Ben) να τη χουφτώσει στα οπίσθια και αυτός απάνταγε κάτι σε στυλ "αυτό δεν γίνεται, θα μου ρίξει μπουνιά". :D

Επίσης θυμάμαι τον φίλο μου να προσπαθεί για ώρες να χτυπήσει με το ξύλο τον αναβάτη της sport μηχανής (είχε κλίση μπροστά, σχεδόν στο δρόμο) χωρίς να χάσει τον έλεγχο της μηχανής ο Ben. Εν τέλει το κατάφερε...

Πίσω
Μπλουζα