Georgia Satelites

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Rinus Cesar
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Rinus Cesar

RetroNuts!
Αντιδράσεις
319
Αυτά τα 80ς .... απ' όλα είχαν τελικά [ιδίως από μουσικής απόψεως] !!! "Και σάουθερν ροκ έχω, διαλιέχτεεεεεε" !!! Με χαρά ανακάλυψα στο YouTube το παρακάτω βιντεάκι των Georgia Satelites, το οποίο ... πολύ μάς είχε γοητεύσει όταν το είδαμε για πρώτη φορά στο Μουσικόραμα !!! Keep Your Hands To Yourself λέγεται το τραγούδι, το οποίο συνοδευόταν από ένα "άπαιχτο βιντεάκι" πλημμυρισμένο με εικόνες [αλλά και ... ήθη και έθιμα !!!] της αμερικάνικης επαρχίας :

Με αυτό το βιντεάκι οι εφηβικές καρδιές μας και η εφηβική μας φαντασία έκαναν, στην κυριολεξία, ταξίδια σε αμερικάνικους επαρχιακούς δρόμους πάνω στην καρότσα ενός φορτηγού !!! Αφού, να σκεφθείτε, θυμάμαι το καλοκαίρι του 1986 στο νησί της καταγωγής μου να ανεβαίνουμε με τον αδελφό μου από το λιμάνι του στη Χώρα ευρισκόμενοι στην καρότσα ενός φορτηγακίου [σημειωτέον : εκείνη την εποχή δεν υπήρχε, ακόμη, λεωφορείο στο νησί μου !!! Όποιος ήθελε να πάει απ' το λιμάνι στη Χώρα έπρεπε : α) είτε να πάει με τα πόδια, β) είτε να πάρει το φορτηγάκι - υποκατάστατο του λεωφορείου το οποίο ... κουβαλούσε τον κόσμο στην καρότσα του !!!] !!! Και την ώρα που το φορτηγάκι μάς ανέβαζε στη Χώρα λέω στον αδελφό μου : "φαντάσου ότι είμαστε οι ... Georgia Satelites και εδώ στην καρότσα έχουμε στήσει τις ηλεκτρικές κιθάρες μας και παίζουμε ξεγυρισμένες ροκιές" !!! "Ναι, ναι", απάντησε ο αδελφός μου και ... άρχισε να κάνει ότι παίζει κιθάρα, όπως ο τύπος στο βίντεο, και να σιγοτραγουδά "and keep your hands to yourself" !!!!!!

Αν και δεν μου άρεσε ποτέ ιδιαίτερα το συγκεκριμένο τραγούδι (ίσως γιατί ήταν πολύ αμερικανιά), το βιντεάκι (το οποίο πρώτη φορά τώρα είδα) μου φαίνεται συμπαθητικό (και παρά το γεγονός ότι ποτέ δεν υπήρξε εφηβικό μου όνειρο να περιφέρομαι στην αμερικανική ύπαιθρο πάνω σε καρότσα φορτηγού...)

Το συγκεκριμένο lp των Georgia Satelites ήταν από αυτά που η Warner είχε κυκλοφορήσει στην χώρα μας, με Ελληνικούς χαρακτήρες. Κιτς αλλά πλέον συλλεκτικό.

spyrosd είπε:
Το συγκεκριμένο lp των Georgia Satelites ήταν από αυτά που η Warner είχε κυκλοφορήσει στην χώρα μας, με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Ωχ, σοβαρά ??? Γουάαααααουυυυ !!!!

[η κασέτα που υπέπεσε στην αντίληψή μου με ελληνικούς χαρακτήρες ήταν αυτή των Whitesnake του 1987 !!! Με το που την αγοράσαμε, διαβάσαμε τίτλους τραγουδιών : Κράϋινγκ ιν δε ρέην, Ιν δε στιλλ οφ δε νάιτ και άλλα ωραία !!! Αν θυμάστε, εκείνη την περίοδο κυριαρχούσε το σύνθημα "ο επιμένων Ελλη-νικά", οπότε .... Ελλάδα των 80ς rules !!!!! ] !!!!

Αυτό το είχαν κάνει η ΕΜΙ και η Warner, για κάποιους λόγους που είχαν να κάνει με την Σαουδική Αραβία, κάτι παράνομες εξαγωγές δίσκων. Ευτυχώς κράτησε για λίγο

Πίσω
Μπλουζα