H συμβολή του Bergman στο σινεμά του τρόμου με το ''Hour Of The Wolf''.

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Freud
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Freud

Retro Member
Αντιδράσεις
140
Πρωτότυπος τίτλος: Vargtimmen

Aγγλικός τίτλος: Hour Of The Wolf

Mεταφρασμένος τίτλος: H ώρα του λύκου

Προβολή συνημμένου 41260

Προβολή συνημμένου 41261

Σκηνοθεσία: Ingmar Bergman

Πρωταγωνιστούν: Max Von Sydow, Liv Ullman

Παραγωγή: Σουηδική

Είδος: Drama/Horror

Διάρκεια: 90'

Hμερομηνία κυκλοφορίας: 19 Φεβρουαρίου 1968

Σήμανση:Κατάλληλο για ανηλίκους άνω των 15

Ένας διάσημος ζωγράφος μετακομίζει μαζί με την σύντροφο του σε ένα νησί με λίγους κατοίκους, αναζητώντας αυτό το κάτι που θα του φέρει την έμπνευση.Με τον καιρό η απομόνωση θα φέρει στο μυαλό του ξεχασμένους εφιάλτες από τα παιδικά του χρόνια μέχρι και σήμερα, που θα τον οδηγήσουν στα όρια της τρέλας.Η σύντροφος του θα βρει το ημερολόγιό του και διαβάζοντας τα όσα έχουν συμβεί θα αρχίσει να επηρεάζεται και εκείνη.Οι δυο τους θα μένουν ξάγρυπνοι από τα μεσάνυχτα μέχρι και την ανατολή του ηλίου.Τότε θα σημάνει η ώρα του λύκου, το σκοτεινότερο κομμάτι του χρόνου.Λένε πως αυτή την ώρα οι άνθρωποι ή γεννιούνται ή πεθαίνουν και οι εφιάλτες είναι δυνατότεροι από ποτέ!

Η μοναδική ταινία τρόμου του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν (και μία από τις καλύτερές του), είναι ένα μίγμα γοτθικού τρόμου και σουρεαλιστικού δράματος. Θεωρώντας πως όλες οι ταινίες του έχουν αυτοβιογραφικά στοιχεία, αυτή είναι πιθανότατα η πιο προσωπική.Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα τρομαχτικές σκηνές και δεν έχει καθόλου αίμα, αλλά σου προσφέρει τροφή για σκέψη.Θα την συνιστούσα κυρίως στους φανς του Μπέργκμαν της δεκαετίας του '60 και στους φίλους του arthouse κινηματογράφου.

Δεν θα το έλεγα ακριβώς θρίλερ, αλλά από την άλλη έχει ένα γοτθικό τόνο και μια ανατριχιαστική αίσθηση, ειδικά στο τελευταίο μέρος, που μόνο σε θρίλερ συναντάται. Όπως και να'χει η ταινία είναι εξαιρετική, από την εποχή που προσωπικά θεωρώ την καλύτερη περίοδο του Bergman (μέσα 50's μέχρι τα τέλη των 60's). Μεγάλος ηθοποιός ο Max von Sydow

Έχει μια μοναδική απόκοσμη ατμόσφαιρα. Πολύ σκοτεινή ταινία. Θυμάμαι την σκηνή με το παιδί στην παραλία...

Eυχαριστώ που ανεβάσατε τα θέματά μου, μου θυμίσατε κλασικές ταινίες που πρέπει να ξαναδώ επειγόντως, γιατί μια φορά δεν είναι αρκετή. :)

Τώρα το είδα αυτό. Δεν έχω δει την ταινία, έχω δει πολλές του Bergman αλλά από παλιές του αναγκαστικά μόνο αυτές που είχε τύχει να βάλουν θερινά σινεμά σε αφιερώματα.

Θα ήταν πολύ να περιμένω να είχαν μεταφράσει τον τίτλο με τον ελληνικό όρο "Λυκαυγές" ας είναι ακριβώς αυτή η ώρα και έχει και λύκο για πρώτο συνθετικό.

Πίσω
Μπλουζα