HD Console Game απο το…1993

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Aardvark
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Αντιδράσεις
4.533
Νομιζετε οτι το ΗD στις κονσολες ηρθε με ορισμενα παιχνιδια απο το PS2 η το XBOX 1 που μπορουσαν 1080i η ακομα χειροτερα με το Ps3 και το 360.

Ειστε λαθος το πρωτο HD ηρθε καπου 20 χρονια πριν!!

Και το ονομα αυτου Hi-Ten Bomberman.

Θα μου πειτε δεν υπηρχαν HD τηλεορασεις τοτε και ομως στην Ιαπωνια την χωρα του ανατελλοντος ηλιου υπηρχαν aν και πανακριβες τοτε και το παιχνιδι οχι μονο ετρεχε σε HD αλλα και widescreen.

Θα μου πειτε παλι ποια κονσολα εκανε ολα αυτα μηπως ηταν το Megadrive μπας και ηταν το snes ,nope δεν ηταν ακριβως κονσολα αν και στο μελλον θα εξελισσοταν στο PCFX ηταν ενα custom pc απο την Hudson που ηθελε τοτε να εκμεταλευτει την τεχνολογια των hdtv και να δειξει τις δυνατοτητες της με το ονομα Tetsujin.

facts_rumors_htb_01.jpg

facts_rumors_htb_02.jpg

facts_rumors_htb_03.jpg

facts_rumors_htb_04.jpg

facts_rumors_htb_05.jpg

Hi-Ten Bomberman -- "Hi" for High Definition, "Ten" for ten players. Created in 1993 for Japan's widescreen HDTV format called HD-Vision, came more than a decade before Xbox 360 came out. Hi-Ten Bomberman was the ancestor of Saturn Bomberman, but to me Hi-Ten looks better. Hi-Ten Bomberman ran on a custom NEC PC which ran the game and two PC Engine CoreGrafx consoles for inputs. The HDTV display was probably a plasma set costing more than $10,000.
[video=youtube;ijWXi-vUzrM]

Το game αργοτερα εγινε ported στο Saturn aν και χωρις τα HD του!

GameSetWatch - Hi-Ten Bomberman: Hudson Did HD Back in 1993

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=71108

Χριστέ μου τι άλλο θα ακούσουμε... +1 από μένα για αυτά τα χαρισματικά πλάσματα και τις εφευρέσεις τους ! :P

Δεν είχα ιδέα ότι υπήρχε απο τότε η τεχνολογία HD :o

^ γιατί δεν έβλεπες σε pc αναλύσεις 1024*768 τότε; ή 1152*864; :P

Ναι, αυτό κι εγώ δεν το καταλαβαίνω... είναι η HD τεχνολογία που λένε κάτι διαφορετικό από αυτό που είχαμε στα monitor μας εδώ και δεκαετίες?

Πίσω
Μπλουζα