HDD Caddy 2ος Σκληρος

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Aardvark
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
  • Ετικέτες Ετικέτες
    hdd

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Αντιδράσεις
4.549
Θελω να βαλω ενα 2ο hdd στο λαπτοπακι μου και αφου εβγαλα το dvd drive απο αυτο το μετρησα και η διαμετρος που βρισκω αν δεν κανω λαθος ειναι στα 7mm.
To θεμα ειναι οτι caddy βρισκω 2 μεγεθη στην αγορα ,9.5 το οποιο εχω και δοκιμασα και δεν χωραει και 12αρι κατι.
Υπαρχει 7;;
Να δοκιμασω 9αρι που καπου επεσε το ματι μου να πουλιεται; εχει τοση διαφορα με το 9.5 που δεν χωραει;
Το dvd writer μου μοντελο αν βοηθαει ειναι το super multi dvd writer QUE1N και το λαπτοπ HP 15-db1003nv

Μιλαω για αυτο

ηδδ.jpg

Απ' οσο μπορω να καταλαβω το dvdrw που εχεις ειναι αυτο. Λεει οτι ειναι 9.5μμ υψος.

Συνεπως αυτο που δοκιμασες θα επρεπε να κανει. Δεν μπαινει καθολου ή φτανει εως ενος σημειου και σκαλωνει;

Sorry δεν ξερω αν παιζει ρολο αλλα το μοντελο ειναι τελικα το GUE1N.
Οχι δεν μπαινει καθολου γιατι δεν χωραει ,ξαναμετρησα το dvd εκει που λενε να το μετρησουμε και βγαινει 7με μετρο (6.5 με το κινεζικο της φωτο) ιδου και οι φωτο.

Screenshot_20241125_114102.jpg

Screenshot_20241125_114038.jpg

Δεν εχω πετυχει ποτε 7μμ, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει περιπτωση να υπαρχει...

Εγω στην θεση σου θα αναβάθμιζα τον υπάρχοντα δισκο... Ενας ωραίος crucial p3 500gb εχει 32€ και 1tb εχει 55€.

Πφφ το σκεφτηκα αλλα ειναι απο τα αυτα που δεν ανοιγουν ευκολα ,ουτε η μπαταρια δεν βγαινει ,χωρια που θα θελει και κλωνο τον ssd του λαπτοπ ,πολυ δουλεια ,θα το κανω αναγκαστικα με τα πρωτα προβληματα που θα παρουσιασει βεβαια το λαπτοπι.

θα κοίταζα για κάτι όπως M2 to SATA, βέβαια έχουμε το πρόβλημα με το καπάκι, σε μερικά DVD σαν αυτό, μπορεί να αφαιρεθεί μετά απο εκει.. DIY hack.

Δεν ειναι ιδιαιτερα δυσκολο, υπαρχει το service manual που περιγραφει την διαδικασια επαρκως.

Παντως στην χειροτερη, παρε ενα απο αυτα τα adapters, βγαλε την πλακετα απο μεσα και βαλε τον δισκο+πλακετα σκετους. Θα πρεπει να κανεις καποια πατεντα για να τα στερεωσεις και να κλεισεις το καπακι, αλλα ολα γινονται :fafoutis::bash:

Πίσω
Μπλουζα