Helix

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Rinus Cesar
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Rinus Cesar

RetroNuts!
Αντιδράσεις
323
Μιας και εδώ στο retromaniax έχουν ανοιχθεί τόπικς για ένα σωρό χέβι μέταλ μπάντες από τα 80ς [μάλιστα, κάποια ονόματα από αυτά ήταν "θαμμένα" στο σεντούκι των εφηβικών αναμνήσεων και ... τα συνάντησα ξανά εδώ μετά από πολλά χρόνια] .... ε, ας συνεισφέρω κι εγώ κατιτίς : Τους Καναδούς Helix !!!

Περί το 1985 /1986 μού είχαν γράψει μια κασέτα με χεβιμεταλλάδικες επιλογές !!! Απ΄τα τραγούδια της κασέτας ξεχώρισα το Gimme Gimme Good Lovin' αυτής της καναδικής μπάντας !!! Θα έλεγες ότι συνδύαζαν χέβι μέταλ με "ερωτισμό" και ... "καψούρικη διάθεση" !!! Πολύ μού άρεσαν, επίσης, οι κιθάρες, ήταν αρκετά μελωδικές !!!

Οι Helix δημιουργήθηκαν στα μισά των 70ς και ο πρώτος τους δίσκος βγήκε το 1979 !!! Η δραστηριότητά τους εντοπίζεται, φυσιά, στα 80ς [έγιναν κι αυτοί "μέρος" της "χεβιμεταλλοπαρέας" που εκεί στα 80ς .... όλο και μεγάλωνε !!! ] !!! Το μόνο σταθερό μέλος της μπάντας είναι ο τραγουδιστής τους Brian Vollmer με την ιδιαίτερη φωνή του !!! Από κει και πέρα, όλα τα χρόνια της ύπαρξής τους έχει περάσει από τη μπάντα ... μια "καραβιά" από μουσικούς [θα έλεγες .... ο μισός Καναδάς πέρασε από εκεί :o :O:coolglasses:] !!! Πάντως, ακόμη υπάρχουν και "το παλεύουν" ... ο Vollmer φαίνεται ότι έχει πάρει "πολύ στα σοβαρά" την υπόθεση Helix .... Να,λοιπόν, το αγαπημένο μου τραγούδι τους από τα 80ς : http://youtu.be/vKOCNIQUpww

Πολυ καλη Rock/heavy metal μπαντα που ομως δεν ειναι γνωστη στον πολυ κοσμο.Γενικα εχουν αρκετα καλα κομματια και καποια τα ακουω καθε μερα μαζι με ολα τα αλλα που ακουω.Τραγικη στιγμη του συγκροτηματος ειναι ο θανατος σε αυτοκινιτιστηκο δυστιχημα του βασικου κιθαριστα του συγκροτηματος paul hackman απο το 1976 με μεγαλη συμβολη και στα τραγουδια.

Ενα απο αγαπημενο μου τραγουδια που το ακουω καθε μερα ειναι το six strings,nine lives

http://www.youtube.com/watch?v=pz6a1mGb1Uc

Ομολογώ άγνοια επί της συγκεκριμένης μπάντας! :)

Τόσο το link του Rinus, όσο και το link του Metal, μου έδωσαν ένα καλό κίνητρο για να τους ρίξω μια εκτενέστερη ματιά! ;)

Τους είχα συναντήσει εντελώς συμπτωματικά σε κάποιο compilation album που ξεκινούσε με το δικό τους Ride the Rocket.

Μου άρεσε πολύ αυτό το τραγουδάκι τότε, αλλά δεν το ήξερα καν ότι υπάρχουν ακόμα!

Στην ευρώπη δεν έκαναν και πολλά πράγματα και γενικώς ήταν μια μπάντα που πέρασε στο ντούκου και κατ' εμέ δικαίως.

Ψιλομέτριοι αλλά με ένα κομμάτι που συγκαταλέγεται μέσα στα 50 αγαπημένα μου κι ένα από τα πρώτα κομμάτια που άκουσα όταν ξεκίνησα το "σπορ"

Maddog είπε:
Τους είχα συναντήσει εντελώς συμπτωματικά σε κάποιο compilation album που ξεκινούσε με το δικό τους Ride the Rocket.Μου άρεσε πολύ αυτό το τραγουδάκι τότε, αλλά δεν το ήξερα καν ότι υπάρχουν ακόμα!

Πρεπει αν το ειχα και εγω. Νομιζω οτι ειχε και το Dynamite απο Scorpions. Θυμασαι ονομα?

ρε πατε καλα?ΘΕΟΥΛΗΔΕΣ ηταν τα παλλικαρια!εχω ξαναπει,οτι ο Καναδας εχει την καλυτερη αναλογια πληθυσμου/μουσικων με "Μ"...στην αμερικη ηταν πρωτη γραμμη τα καλα τους χρονια..http://www.youtube.com/watch?v=U_oBjinZQ7k

ΥΜΝΟΣ!

Wally είπε:
Πρεπει αν το ειχα και εγω. Νομιζω οτι ειχε και το Dynamite απο Scorpions. Θυμασαι ονομα?
*Νομίζω* ότι λεγόταν Metalmania 1; Εποχή περί το 1985 χοντρικά. Για το Dynamite δεν θυμάμαι τίποτα αλλά θυμάμαι ότι είχε και ένα τραγούδι από King Kobra (άλλο ουσιαστικά άγνωστο συγκρότημα...απορώ πως ο σύντροφος Dokken δεν τους έχει αναφέρει καθότι εμπίπτουν θεωρητικώς στα γούστα του)

Πίσω
Μπλουζα