HOMEMADE arcade machine - Ένα όνειρο ολοκληρώνεται

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας mismatch
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

mismatch

RetroN00b
Αντιδράσεις
0
Γεια χαρά παιδιά,

εδώ και καιρό ήθελα να έχω ένα arcade machine, άλλα ύστερα απο σχετική έρευνα μου φάνηκαν πολύ ακριβά. Οπότε

αποφάσισα να φτιάξω ένα μόνος μου.

Για όποιον ενδιαφέρεται έχω φτιάξει ένα αρχείο με τα σχέδια και τις διαστάσεις, τα υλικά και βήμα-βήμα την κατασκευή.

απλά ενημερώστε με να σας το στείλω με ένα e-mail.

Ακολουθούν μερικές εικόνες του εγχειρήματος (διάρκεια περίπου 20-30 ώρες εργασίας πάνω του).

Προβολή συνημμένου 84404Προβολή συνημμένου 84405Προβολή συνημμένου 84406Προβολή συνημμένου 84407Προβολή συνημμένου 84408

μπορείτε να δείτε και ένα βίντεο του ολοκληρωμένου εδώ :

[video=youtube_share;o4D4OozrT0s]

Το arcade έχει στηθεί με το frontend Hyperspin και περιέχει όλους τους emulators των κονσολών.

Όλες οι εικόνες είναι μια προς μια τυπωμένες στον εκτυπωτή, κομμένες στις διαστάσεις που ήθελα, και μετά κολλημένες πάνω στο ξύλο με μια τεχνική τύπου 'Decoupage' (πολλές ώρες!)

Έχουν επίσης προσαρμοστεί ρόδες στο κάτω μέρος (4) για ευκολότερη μεταφορά. Το arcade βάφτηκε πρώτα με αστάρι (ρεπουλίνη) και ύστερα με μαύρο χρώμα (3 χέρια) και απο πάνω κολλήθηκαν οι εικόνες.

Μ.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όμορφη. Χαρά στο κουράγιο σου να κάνεις Decoupage τόση επιφάνεια. Καλόπαιχτη εύχομαι.

Βλέπω έβαλες X-Arcade Tankstick. Βγαίνει πιο οικονομικά?

Για τα πλαϊνά έβαλες ξύλο ελάτης ?

Προφανές, αλλά έχεις κάνει εκπληκτική δουλειά.

Καλώς ήρθες! ;)

Εξαιρετικη δουλεια μπραβο και απο μενα φιλε και καλοπαικτη η καμπινα σου.Αν την ειχα εγω το μονο πραγμα που θα αλαζα ειναι οι μοχλοι και τα κουμπια κυριως οι μοχλοι γιατι δεν εχω σε καμια εκτιμηση το X-Arcade και δεν βολευουν κιολας σε πολλα παιχνιδια.Κατα τα αλλα παντως φανταστικη καμπινα. :thumb:

Παρα πολυ ωραια καμπινα και το Artwork πολυ εντυπωσιακο! Καλοπαιχτη!! :D

double post! Delete please :) .

Kambia είπε:
Όμορφη. Χαρά στο κουράγιο σου να κάνεις Decoupage τόση επιφάνεια. Καλόπαιχτη εύχομαι. Βλέπω έβαλες X-Arcade Tankstick. Βγαίνει πιο οικονομικά?

Για τα πλαϊνά έβαλες ξύλο ελάτης ?

δεν μπορούσα να βρώ πουθενά mdf 18μμ οπότε πήρα ελάτη, γνωρίζοντας βέβαια οτι σκευρώνει, άλλα τι να κάνεις...

Δεν είναι το tankstick, άλλα το Dual Joystick. 90 ευρώ πήγε, και το κρατάω μέχρι να φτιάξω το δικό μου...

metalcandyman είπε:
Εξαιρετικη δουλεια μπραβο και απο μενα φιλε και καλοπαικτη η καμπινα σου.Αν την ειχα εγω το μονο πραγμα που θα αλαζα ειναι οι μοχλοι και τα κουμπια κυριως οι μοχλοι γιατι δεν εχω σε καμια εκτιμηση το X-Arcade και δεν βολευουν κιολας σε πολλα παιχνιδια.Κατα τα αλλα παντως φανταστικη καμπινα. :thumb:

Ναι, συμφωνώ, άλλα μέχρι να φτιάξω το δικό μου είπα να προτιμήσω το x-arcade. :)

Να πω και εγώ τη γνώμη μου,αν και δε θα είναι τόσο ευχάριστη,χωρίς όμως να θέλω να θείξω τη δουλειά του φίλου μας.

-Πρώτο άσχημο για εμένα είναι το μέγεθος της οθόνης.Μπορεί να είναι καλό όταν παίζεις από κοντά αλλά οπτικά δεν είναι,χάνεται μέσα στη καμπίνα.

-Δεύτερον,το artwork είναι τελείως υπερβολικό και χαώδες.Δε χρειαζόνταν όλο αυτό το πράμα.

-Τρίτον,το xarcade είναι μια αδικαιολόγητα ακριβή και έτοιμη λύση που στη τελική δε ταιριάζει για να μπει πάνω στη καμπίνα και της χαλάει όλη τη ταυτότητα.

Όλα αυτά χωρίς να παρεξηγηθώ έτσι?Εκτιμώ τη φιλότιμη δουλειά και την αγάπη του mismatch για το αντικείμενο,απλά εκφέρω μια διαφορετική άποψη που δε χρειάζεται να ληφθεί υπόψιν αν είσαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα.

Φανταστική δουλειά! Συγχαρητήρια και καλόπαικτη!

Μπραβο φιλε συγχαρητηρια για το μηχανημα σου . Ομορφη δουλεια με τα αυτοκολητα που εβαλες και τα συνδυασες ιδανικα ! Σου ευχομαι ατελειωτες ωρες απο retro αναμνησεις ! Insert coin !

Μπράβο και από μένα. Εξαιρετική δουλειά

Ωραιος ο παιχτης μπραβο καλο gaminggg

Chahn είπε:
Να πω και εγώ τη γνώμη μου,αν και δε θα είναι τόσο ευχάριστη,χωρίς όμως να θέλω να θείξω τη δουλειά του φίλου μας.-Πρώτο άσχημο για εμένα είναι το μέγεθος της οθόνης.Μπορεί να είναι καλό όταν παίζεις από κοντά αλλά οπτικά δεν είναι,χάνεται μέσα στη καμπίνα.

-Δεύτερον,το artwork είναι τελείως υπερβολικό και χαώδες.Δε χρειαζόνταν όλο αυτό το πράμα.

-Τρίτον,το xarcade είναι μια αδικαιολόγητα ακριβή και έτοιμη λύση που στη τελική δε ταιριάζει για να μπει πάνω στη καμπίνα και της χαλάει όλη τη ταυτότητα.

Όλα αυτά χωρίς να παρεξηγηθώ έτσι?Εκτιμώ τη φιλότιμη δουλειά και την αγάπη του mismatch για το αντικείμενο,απλά εκφέρω μια διαφορετική άποψη που δε χρειάζεται να ληφθεί υπόψιν αν είσαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα.
-Η οθόνη θα αλλάξει αργότερα σε μεγαλύτερη, υπάρχει πρόβλεψη στο σχεδιασμό :)

-Το artwork είναι υποκειμενικό. Δεν το έφτιαξα για display σε μαγαζί, το έφτιαξα ενώνοντας όλες μου τις αναμνήσεις για να το βλέπω εγω. Επίσης είναι διασκεδαστικό για όσους δεν παίζουν εκείνη την ώρα άλλα βλέπουν τους άλλους να παίζουν ή περιμένουν τη σειρά τους, να επεξεργάζονται τις εικόνες και να αναπολούν :) :)

-Το x-arcade θα συμφωνήσω είναι μια έτοιμη λύση άλλα δεν καταλαβαίνω γιατί το σνομπάρουν οι περισσότεροι. Το feeling είναι ελαφρώς υποδεέστερο απο τα παλιά, άλλα είναι μια ικανοποιητική λύση για κάποιον που δεν έχει χρόνο να φτιάξει ένα δικό του. Να τονίσω εδώ πως τα ξύλα, τα κουμπιά, οι μοχλοί και η πλακέτα ξεπερνούν την τιμή του x-arcade αν επιχειρήσεις να το φτιάξεις μόνος σου. (Μόνο η πλακέτα έχει 45 ευρώ). Εγώ έδωσα 90 για να το πάρω. Σίγουρα, θα προτιμούσα οι μοχλοί να ήταν απο τη δεξιά μεριά των κουμπιών, άλλα δουλεύει μια χαρά με όλους τους emulators, είναι πανεύκολο στο setup και έρχεται με 3 αντάπτορες (ps2 , wii, pc) και με μερικά Αυθεντικά παιχνίδια δώρο όπως το 'metal slug'. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι δεν αρέσει στον κόσμο. Το design? μπορείς να το 'ντύσεις' αν θές.

Όπως και να έχει, το έφτιαξα με υλικά που υπήρχαν (υπολογιστής , οθόνη, παρελκόμενα) λόγω χαμηλού budget. Συγκεκριμένα πούλησα το PS3 μου για να το φτιάξω. Και δεν μπορώ να πω οτι το μετάνιωσα. :)

Y.Γ : Στα arcade barbecue Nights που κάνω, το συνδέω σε βιντεοπροβολέα ώστε να έχω μεγαλύτερη άνεση πάνω απο το σβέρκο μου όταν παίζω! χα!

mismatch είπε:
-Η οθόνη θα αλλάξει αργότερα σε μεγαλύτερη, υπάρχει πρόβλεψη στο σχεδιασμό :) -Το artwork είναι υποκειμενικό. Δεν το έφτιαξα για display σε μαγαζί, το έφτιαξα ενώνοντας όλες μου τις αναμνήσεις για να το βλέπω εγω. Επίσης είναι διασκεδαστικό για όσους δεν παίζουν εκείνη την ώρα άλλα βλέπουν τους άλλους να παίζουν ή περιμένουν τη σειρά τους, να επεξεργάζονται τις εικόνες και να αναπολούν :) :)

-Το x-arcade θα συμφωνήσω είναι μια έτοιμη λύση άλλα δεν καταλαβαίνω γιατί το σνομπάρουν οι περισσότεροι. Το feeling είναι ελαφρώς υποδεέστερο απο τα παλιά, άλλα είναι μια ικανοποιητική λύση για κάποιον που δεν έχει χρόνο να φτιάξει ένα δικό του. Να τονίσω εδώ πως τα ξύλα, τα κουμπιά, οι μοχλοί και η πλακέτα ξεπερνούν την τιμή του x-arcade αν επιχειρήσεις να το φτιάξεις μόνος σου. (Μόνο η πλακέτα έχει 45 ευρώ). Εγώ έδωσα 90 για να το πάρω. Σίγουρα, θα προτιμούσα οι μοχλοί να ήταν απο τη δεξιά μεριά των κουμπιών, άλλα δουλεύει μια χαρά με όλους τους emulators, είναι πανεύκολο στο setup και έρχεται με 3 αντάπτορες (ps2 , wii, pc) και με μερικά Αυθεντικά παιχνίδια δώρο όπως το 'metal slug'. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι δεν αρέσει στον κόσμο. Το design? μπορείς να το 'ντύσεις' αν θές.

Όπως και να έχει, το έφτιαξα με υλικά που υπήρχαν (υπολογιστής , οθόνη, παρελκόμενα) λόγω χαμηλού budget. Συγκεκριμένα πούλησα το PS3 μου για να το φτιάξω. Και δεν μπορώ να πω οτι το μετάνιωσα. :)

Y.Γ : Στα arcade barbecue Nights που κάνω, το συνδέω σε βιντεοπροβολέα ώστε να έχω μεγαλύτερη άνεση πάνω απο το σβέρκο μου όταν παίζω! χα!
Εγω φιλε καταρχην ειμαι μαζι σου και συμφωνω απολυτα που πουλησες το ps3 γιαυτο γιατι στην ουσια εχασες καποια παιχνιδια αλλα μεσα στην καμπινα σου μπορεις να εχεις αμα γουσταρεις σχεδον ολη την ιστορια του gaming ωσον αφορα τα παιχνδια.Ωσο για το X-Arcade εχει δικειο σε αυτα που λες και συμφωνω και γω οτι ειναι μια πολυ ευκολη και βολικη λυση με ικανοποιητικη ποιοτητα κατασκευης και δεν ειναι για τα μπαζα οπως πολλα και διαφορα joystics Που κυκλοφορουνε.Το θεμα ομως δεν ειναι μονο να εχουμε εναν μοχλο να παιζουμε αλλα κυριως πως θελει να παιζει ο καθενας γιατι για μενα οπως ειπα για τα γουστα μου το X-Arcade ειναι εντελως αβολο.Ολα τα παιχνδια μπορω να τα παιξω με το X-Arcade αλλα ας με πει καποιος οτι μπορει να παιξει σοβαρα PACMAN με το συγκεκριμενο joystic η Τehkan world cup η Donkey kong αλλα και ενα σωρο αλλα παιχνιδια και δεν ειναι θεμα το X-Arcade αλλα οι μακροστενοι μοχλοι που εχει και δεν βολευουν οπως βολευει ενας κλασικος Sanwa πχ.Γιαυτο λοιπον προσωπικα εγω φυσικα και δεν το απαξιωνω αλλα απο την αλλη με ειναι εντελως αβολο να παιζω τα arcades οπως ξερω και οπως γουσταρω.

Τα 45 ευρώ της πλακέτας μπορείς κάλλιστα να τα ρίξεις στα ~3 ευρώ χακάροντας ένα gamepad ;)

Όπως και να έχει πάντως το να φτιάξεις κάτι εσύ σου δίνει άλλη αίσθηση :)

Ωραιος, μπραβο για την προσπαθεια! Ευχομαι ατελειωτες ωρες arcade gaming!!! :D

Πίσω
Μπλουζα