Howler Arcade Controller

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας NLS
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Αν και το συγκεκριμένο με τα τόσα led στα κουμπιά μου θύμισε λίγο χριστουγεννιάτικο δέντρο :P εντούτοις ανταποκρίνεται σε αυτό που θες.

Ελπίζω όταν κάποιος παίζει τέρμα αριστερά να μην χρειαστεί να πατήσει κάποια στιγμή κανένα κουμπί από την δεξιά πλευρά -και το αντίστροφο. Μεγάλες οι αποστάσεις στα περιφερειακά κουμπιά

Επίσης μου δίνει την εντύπωση οτι αν κάποιος παίζει στο πρώτο και το τέταρτο joystick μετά από λίγο θα στραβολαιμιάσει!

Δεν έχω καταλάβει για πιο πράγμα λες.

NLS είπε:
Δεν έχω καταλάβει για πιο πράγμα λες.
Λέω οτι αν παίζει κανείς στη θέση 1 είναι μακρυά τα κουμπιά στον κύκλο (αν χρειαστεί να τα πατήσεις). Όπως επίσης οι θέσεις 1 και 4 είναι υπο γωνία σε σχέση με την οθόνη

3c511fbbba361055ee4c3b6d443ecf4f_large.jpg

Μα δεν με ενδιαφέρει το control panel του τύπου.

Δεν θα είναι έτσι το δικό μου.

Άλλο πράγμα "διαφημίζω" με αυτό το post. Μάλλον δεν κατάλαβες.

Πάντως μια και το έθεσες, λάθος κάνεις (απλά για χάρη της συζήτησης, είπαμε δεν φτιάχνω τέτοιο εγώ).

1) Το 1 και 4 που έχεις γράψει είναι οι παίκτες 3 και 4. Είναι control panel 4 παικτών. Είναι το πιο συχνό σχέδιο για όσους φτιάχνουν 4 player control panels (είπαμε ΟΧΙ εγώ).

2) Τα κουμπιά στον κύκλο, είναι το "ελατήριο" του φλίπερ και το δεξί "φλιπεράκι". Είναι ξαναλέω μόνο για παιχνίδια φλίπερ, και άρα δεν έχει καμία σημασία η απόσταση με τη θέση 1 (ή με όποια θέση). Αυτό το κάνω και εγώ (αλλά και όσοι βάζουν pinball buttons), γιατί πολύ απλά αυτή είναι η θέση τους.

3) Τα άλλα κουμπιά που είναι στο πλάι (αλλά εκτός του κύκλου σου), είναι τα "νομίσματα" του καθενός από τους 4 παίκτες. Όπως βλέπεις είναι στη θέση του κάθε παίκτη. Πολλοί στο εξωτερικό δεν τα βάζουν στην επάνω επιφάνεια για να μη χαλάνε το retro feeling (αφήνουν επάνω μόνο τα start buttons για τον κάθε παίκτη), τα βάζουν στο πλάι ή ακόμα και... από κάτω (κρυφά).

Ξαναλέω μόνο το #2 έχει σχέση με μένα, τα #1 και #3 δεν έχουν σχέση με το σχέδιο μου, αλλά (ξαναλέω) αυτό εδώ το post ΔΕΝ είναι για να δείξω το σχήμα του control panel του τύπου αλλά το ΤΙ φτιάχνει ο τύπος.

Αν δεν κατάλαβαν και άλλοι, αυτό είναι ένα project που αντικαθιστά ΣΕ ΜΙΑ ΠΛΑΚΕΤΑ, 1-2 i-pac2, 1-2 pacled64, pacdrive, u-hid g και πιθανά και άλλα!

Είναι φανταστικό. Ενημέρωσα ήδη τον Andy στην Ultimarc και ψάρωσε επίσης (ξεκινάει άμεσα να φτιάξει ανταγωνισμό).

Λοιπόοοοον...

Έχω πια στα χέρια μου έναν Howler controller :) οπότε κάποια στιγμή (όταν θα έχω και μερικά κουμπιά φωτιζόμενα να βάλω επάνω) θα σας κάνω review.

Σύντομα θα σας βάλω εικόνες (ίσως και σε λίγο).

Ποιοτικά δείχνει πολύ καλό, χωρίς έκτακτα jumperόματα κλπ.

Λειτουργικά είδα μόνο ότι ανάβει και το βλέπει και το PC μέσω USB και το software που έχει φτιάξει ο τύπος.

Επίσης αφού δεν έχω κουμπιά και LED είδα μόνο το accelerometer να δίνει εντολές (για φλιπεροφάπες με πολλά tilt).

Πιθανό σύντομα να έχω ΚΑΙ ένα i-PAC Ultimate, το οποίο βγήκε για να ανταγωνιστεί το Howler (και για να σας πω ένα off-the-record, εγώ είχα ενημερώσει τον Andy για το πρώτο και έτσι πρόλαβε και το έφτιαξε, αυτό δεν το λέω εγώ, μπορεί να σας το παραδεχτεί και ο Andy).

Επίσης κάτι πρέπει να κάνω με αυτά. :(

Λοιπόν μερικές photo/screenshots...

Κάνει φυσικά φανερό ότι φτιάχτηκε λόγω Kickstarter:

2014-06-06 12.48.30.jpg

Οργανωμένη και καθαρή κατασκευή. Βιδάκια για τα καλώδια, δυο buttons, 4 LED λειτουργίας.

2014-06-06 12.50.42.jpg

Εδώ είναι η εφαρμογή που ορίζει τι κάνει η κάθε επαφή:

...για λειτουργίες

Screenshot 2014-06-06 12.51.55.jpg

...και για οδηγούμενα LED

Screenshot 2014-06-06 12.52.27.jpg

(πλήρης RGB προγραμματισμός)

Φυσικά μέσω LEDBlinky όλα αυτά παίρνουν και macros και ένα σωρό μαγικά πράγματα κάνει.

Μέσα από το config πάντως οι επαφές για input μπορούν να οριστούν ως εξής:

1) Οι 26 (πάνω - κάτω) επαφές

(α) ως κουμπιά ενός από δυο joystick (όποιο από τα 32 κουμπιά θέλουμε).

(β) Ως left/right/middle button.

(γ) Ως οποιοδήποτε πλήκτρο του πληκτρολογίου με ή χωρίς οποιοδήποτε modifier (πχ. left ή right shift) ή και σκέτος modifier (πχ. κουμπί left control).

2) Οι 16 (αριστερά-δεξιά) επαφές

(α) Ότι και οι 26 πρώτες επαφές.

(β) 8 διαφορετικά axis(/throttle/rotary) για κάθε ένα από τα δυο joystick που εξομειώνει και μάλιστα σε analog ή digital mode (!?). Δηλαδή μόνο για axis επιλογές δίνει... 32 για το κάθε connector από τις 16!

3) Για τα 3 axis του accelerometer, δίνει ότι και οι άλλες αναλογικές επαφές (δηλ. και ότι οι 26 πρώτες επαφές), απλώς στα axis έχει μόνο analog mode. Επίσης για λειτουργίες button, δίνει trigger min/max values (ώστε πχ. για να πατηθεί το κουμπί που κάνει bump).

Έλλειψη; Δεν παίρνει macros. Βέβαια μιλάμε για firmware 0.202 και software 0.23.

Ιδού και το πως φαίνεται στα Windows. Σαν ένα σύνθετο device, εμφανίζεται σαν keyboard/mouse και διπλός game controller. Τα X/Y/Z rotation του πρώτου, είναι ο accelerometer.

Screenshot 2014-06-06 12.53.52.jpg

Αυτά... τώρα στη χρήση θα αργήσω να σας πω πληροφορίες.

Screenshot 2014-06-06 12.53.07.jpg

Screenshot 2014-06-06 12.53.23.jpg

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα