Indiana Jones and the fate of Atlantis

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας thamonas
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

thamonas

RetroMaNiaC
Αντιδράσεις
46
Indiana Jones…Ο πιο cool αρχαιολόγος/καθηγητής/adventurer, στη ιστορία του κινηματογράφου, με τον υπέροχο (σε αυτές τις ταινίες) Harrison Ford. Ποιοι από εμάς τα παιδιά των 80ʼs δεν είδαν τις ταινίες του και πόσοι από εμάς δεν επεφήμησαν στον κινηματογράφο μέσα όταν ο Sean Connery στην τρίτη ταινία απαιτούσε από τον γιο του τον Indiana, να μετρήσει στα ελληνικά, πριν του απευθύνει τον λόγο.

O Indiana Jones, στις τρεις αυτές ταινίες γύρισε σχεδόν όλο τον κόσμο αλλά δυστυχώς, παρόλη την αρχαιολογική και ιστορική σημασία που έχει η Ελλάδα μας, καμιά περιπέτεια του δεν τον έφερε στην χώρα μας.

picture.php

Η Lucas Art, διόρθωσε αυτή την αδικία, βγάζοντας το 1992 το καταπληκτικό και ανεπανάληπτο (μέσα στα 5 αγαπημένα μου) adventure game, Indiana Jones and the fate of Atantis. Το παιχνίδι είναι καταπληκτικό από κάθε άποψη: Φοβερό σενάριο, εξαιρετικά και ατμοσφαιρικά voiceovers, ωραία γραφικά (για την εποχή του), καταιγιστική δράση, έξυπνοι γρίφοι, πάρα πολύ χιούμορ και βέβαια ατμόσφαιρα περιπέτειας όπως ακριβώς και στις ταινίες. Εκτός όλων αυτών, το παιχνίδι εμπεριέχει και μεγάλη δόση Ελλάδας. Ο Indiana προσπαθεί να βρει τους χαμένους διάλογους του Πλάτωνα ούτως ώστε να βρει τον δρόμο για την χαμένη Ατλαντίδα. Σύμφωνα με κάποιες αρχαιολογικές ανακαλύψεις, οι κάτοικοι της Ατλαντίδος χρησιμοποιούσαν το μυθικό μέταλλο ορείχαλκο σαν πηγή ενέργειας. Η αξιοποίηση του ορειχάλκου, ακόμη και σε μικρές ποσότητες, παράγει ενέργεια πολύ δυνατότερη από αυτή του ουράνιου, οπότε φανταστείτε πόσο ισχυρές βόμβες και οπλικά συστήματα μπορεί κάποιος να δημιουργήσει!! Ε, αυτό ακριβώς σκέφτηκαν και οι Ναζί, που με επικεφαλή τον Klaus Kerner ψάχνουν και αυτοί την χαμένη Ατλαντίδα.

picture.php

picture.php

Το παιχνίδι έχει alternative endings, καθώς και επιλογή της δράσης που θα ακολουθήσει ο χαρακτήρας. Οι επιλογές είναι οι εξής: Δυναμική οδό (με ξυλίκι για τους λάτρεις των arcades), Cooperation οδό όπου συνεργάζεστε για να λύσετε τους γρίφους με την όμορφη, δυναμική αλλά και ξερόλα Σοφία και βέβαια υπάρχει και η μοναχική οδός όπου ίσως προτιμήσουν οι hardcore adventurers. Βέβαια, ανάλογα το τι θα επιλέξετε, όταν σας δοθεί αυτή η δυνατότητα κάποια στιγμή στο παιχνίδι, θα πάτε σε διαφορετικές περιοχές, θα γνωρίσετε διαφορετικούς ανθρώπους και θα πρέπει να λύσετε διαφορετικούς γρίφους. Όπως καταλαβαίνει κανείς ένα έξτρα προσόν του παιχνιδιού είναι το replayability value που έχει. Εμένα πάντως η αγαπημένη μου οδός πάντα ήταν πάντα αυτή του cooperation, σε όλα τα παιχνίδια που μου παρουσιάζονταν αυτή η επιλογή. Στο συγκεκριμένο μάλιστα το προτιμώ γιατί αν διαλέξετε να συμπορευτείτε με την Σοφία, τότε θα κάνετε και ένα πέρασμα από την Κρήτη (μην ανησυχείτε, δεν θα περάσετε από τα Ζωνιανά :biglaugh:) και Σαντορίνη.

picture.php

Υπάρχει ένα urban legend που λέει ότι η τέταρτη συνέχεια του franchise, θα είναι το fate of atlantis. Η αλήθεια είναι πως το παιχνίδι είναι τόσο Ιndiana Jones, που αν γυριζόταν σε ταινία θα ήταν η καλύτερη από όλες….

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ ωραίο παιχνίδι! Κρίμα που δεν βγήκε για τον ST μου!

Excellent thamonas!!! :thumb:

Το παιχνίδι αυτό,μαζί με άλλα μεγαθήρια της εποχής, είναι συνυφασμένο με την πιο γλυκιά περίοδο της ζωής μου…

Αξιόλογο adventure ήταν και το Last Crusade ειδικά για όσους δεν είχαν δει την ταινία και ανακάλυπταν την ιστορία του Indy μέσα από το παιχνίδι.

Ευχαριστούμε Θαμώνα για το ταξιδάκι. (Δεν σε ευχαριστούμε που μας θύμισες τι δεν μπορούμε να ξαναζήσουμε ποτέ… :P )

ΜΕΓΑ συν τα εναλλακτικά endings του, η κίνηση της Σοφιας να φτιάξει το μαλλλλι, οι διάλογοι, τα πολύ λογικά και ούτε εύκολα ούτε και δύσκολα puzzles και οι διάφορες arcade sequences όπως π.χ. η γύρα με τη γκαμήλα.

Μπράβο Socrates :thumb:

Μπράβο thamonas, φοβερό το review !! :thumb:

Ακόμα θυμάμαι τα reviews του Master Τσουρινάκη, και του Νταμουλάκη !!

Μάλιστα γινόντουσαν και κάτι συζητήσεις ματαξύ των gamers τότε, ότι και καλά θα ετοίμαζαν και 4η ταινία του Indy, που θα είχε το ίδιο θέμα με το υπέροχο αυτό παιχνίδι !! (τελικά έφτασε ο καιρός που φτιάχνεται η 4η ταινία, αλλά το θέμα θα είναι διαφορετικό. :D ).

Thamonas, ένα μπράβο κι από μένα! Καταπληκτικό adventure, και πραγματικά θα γινόταν υπέροχη ταινία!!! Οι αγαπημένοι μου γρίφοι ήταν στον λαβύρινθο. Εκπλήσσομαι που μαθαίνω ότι το παιχνίδι έχει και εναλλακτικά τέλη! Μήπως πρέπει να το περιλάβω ξανά το καλοκαιράκι; :rolleyes: Να κατέβω και λίγο στη Σαντορίνη που την έχω δει μόνο από το πλοίο; Κρίμα που αυτή τη φορά δεν θα έχω πάντα δίπλα μου την ολίγον τι εκνευριστική, πλην όμως πολλά γοητευτική, Σοφία. Δεν πειράζει, ας γίνω και λίγο hardcore adventurer όπως λες, δεν βλάπτει!

Σ' ευχαριστώ κι εγώ λοιπόν για την ανακίνηση των αναμνήσεων! (Ποιος μιλάει, εγώ που το πρωτοέπαιξα τον περασμένο Δεκέμβριο! :biglaugh:)

Εκπληκτικό adventure, ώρες ατελείωτες με τις δέκα έντεκα δισκέτες βάλε βγάλε

άξιζε όμως το κόπο.

Και η συνέχεια από κάτι παλικάρια http://www.barnettcollege.com/index2.htm

ρίξτε μια ματιά είναι ακόμα σε demo αλλά έχει ελληνικό manual.

Μπράβο Thamonas για το review.

ειχα παει στον εγκεφαλο και μολις ειδα οτι ηταν 11 δισκετες μου εφυγε το κεφαλι, αλλα αξιζε!το review θα με κανει να το ξαναπαιξω αλλα σε uae αυτη την φορα ευγε !!!!! :)

...install στον σκληρό, και τέλος. ;) (το είχα παίξει σε PC)

Μπράβο βρε thamonas....αυτό είναι review.Πρόσφατα μάλιστα το έβγαλα στην Amiga μου αλλά και στο PC.Τα παιχνίδια αυτά δεν πρόκειται να τα βαρεθούμε ποτέ!

Σωκρατη το περιμενα το review αυτο απο σενα,αφου μου το ειχες πει κιολας.Αλλωστε ξερεις τι "κολλημα" εχω με την Lucasarts και τα games της...

Πολυ καλη παρουσιαση φιλε,μπραβο..!

Τωρα για το παιχνιδι αυτο δε θα πω πολλα,αρκει να πω οτι συμπληρωνει την "αγια τριαδα" των all-time αγαπημενων μου adventure games,διπλα στα Τhe secret of Monkey Island και Gabriel Knight 2:The beast within....

Eπρεπε να υπαρχει review και για το στολιδι αυτο,και χαιρομαι που ανελαβες εσυ να το "φερεις εις περας"...

Επισης αξιζει νομιζω να πω,για οσους δε το γνωριζουν,οτι υπαρχει και CD αλλα και απλη FM-towns εκδοση του Indy game αυτου...

!!

Χαίρομαι παιδιά που σας άρεσε το review, αλλά πιο πολύ χαίρομαι για το ότι άρεσε το παιχνίδι αυτό σε τόσο πολύ κόσμο. Το παιχνίδι το είχα δει σε μια Amiga και είχα πάθει πλάκα...εγώ το έπαιξα σε PC ένα χρόνο αργότερα, στη CD έκδοση του, όπου είχε και digitized φωνές των πρωταγωνιστών.

Θα συμφωνήσω και γω οτι αυτή η περίοδος για μένα, άρχες 90 μέχρι και τέλη, ήταν η χρυσή περίοδο των adventures (και RPGs) και την έζησα από κοντά, καθότι είμουν φοιτητής τότε..Πόσα διαμάντια παρελάσαν τότε μπροστά από τις οθόνες μας...

Πράγματι καταπληκτικό παιχνίδι! Φλασιά τώρα.. Στην πρώτη εικόνα που μας παραθέτεις μου φαίνεται πως έβρισκε ένα δοχείο (urn)..

Όταν τελείωσα το παιχνίδι μιλούσα με έναν συνφοιτητή και τότε διαπίστωσα πως υπήρχαν εναλλακτικές διαδρομές. Αν θυμάμαι καλά, εγώ κάποια στιγμή είχα ταξιδέψει με αερόστατο ενώ αυτός μου έλεγε πως πήγε με ένα καραβάνι.

Καταπληκτικό στήσιμο και πλοκή. Θυμάμαι πως ήταν φτιαγμένο με bitmaps κι όχι με vectors.

Σωστός starbuck...στην αρχή του παιχνιδιού έψαχνες για κάποιο urn, Και απο εκεί είναι το πρώτο image (το τελευταίο είναι στη Σαντορίνη)

Το πρώτο στάδιο του παιχνιδιού ειναι κάτι σαν μινι-tutorial...

αλήθεια starbuck, Ο Apollo τι κάνει είναι καλά? :)

thamonas είπε:
αλήθεια starbuck, Ο Apollo τι κάνει είναι καλά? :)
τι να σου πω; καλό παλικάρι αλλά πολύ αισθηματίας. Συνάντησε εκείνη την κοπέλα και για τα λίγα χαμουρέματα, όταν αυτή έφυγε από την σειρά, αυτός απέμεινε με το παιδί της..

Του λέω, παράτα τα αυτά, εμείς δεν είμαστε για οικογένεια και τέτοια. Δεν βλέπεις πως το "sting" δεν είναι άλλο παρά ένα συγκαλυμμένο φαλλικό σύμβολο; Πάμε για άλλες παραλίες! Δεν με έπιανε. Ε, πατάω και 'γω το γκάζι και ζβουμ! Έτσι τελείωσε αυτή η φιλία..

ΠΟλυ ωραια παρουσιαση... το Ιντυ ειχε ιδιαιτερη σημασια για μενα επειδη (ε, μιας και αρχισαμε τις αναπολησεις ας το ξεσκισουμε για τα καλα το θεμα) ηταν μια δυσκολη ψυχολογικη περιοδος τοτε και ειχα χωθει οσο μπορουσα μεσα στον κοσμο του για να 'ξεφυγω'. Το εχω μαθει απεξω κι ανακατωτα

Ηταν απο τα πιο καλοφτιαγμενα παιχνιδια της εταιρειας, τοσο οπτικα (γραφικα, σεναριο) οσο και τεχνικα (δομη, στησιμο, 'χαρτης' σεναριου-γριφων-επιλογων)

Βλεπω οτι απορησαν καποιοι που ακουσαν οτι υπηρχαν εναλλακτικα φιναλε. Για την ακριβεια οι εναλλακτικες λυσεις ειναι το μεγαλυτερο χαρακτηριστικο των δυο παιχνιδιων Ιντυ της Λουκας. Καποια πραγματα ειναι random (πχ το πού θα βρειτε το χαμενο διαλογο) και καθε γριφος εχει τους δικους του ποντους. Αν λυσετε ολες τις εναλλακτικες (ειτε ξαναρχιζοντας το παιχνιδι ειτε με reload) οι συνολικοι σας ποντοι αυξανονται

Και μια διορθωσουλα: το παρακλαδι με τη Σοφια ειναι το μονο οπου ΔΕΝ επισκεπτεστε τη Σαντορινη. Το τελευταιο screenshot ειναι απο το Fists παρακλαδι, στο τελους του οποιου ελευθερωνετε τη Σοφια απο την Κρητη, και περνατε απο τη Σαντορινη πριν φτασετε στην Ατλαντιδα

(Σας ειπα, το ξερω απεξω κι ανακατωτα :) )

Έτσι έτσι η είμαστε andventurαδες η δεν είμαστε!!

Sturbuck ωραίο avatar ρε συ!!! :D

!!

Rakeesh...συγνωμμη για το λάθος...εκ'παραδρομής έγινε γιατί το ΄παιχνίδι το ξέρω καλά...βέβαια οχι τόσο καλά όσο εσύ!:biglaugh:

Θα συμφωνήσω με τον Akmaka για το avatar του Starbuck

Πίσω
Μπλουζα