Intel Sandybridge

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Wally
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Wally

Retired Admin
Αντιδράσεις
4.523
Προς early adopters...λιγη υπομονη

SANTA CLARA, Calif.--(BUSINESS WIRE)-- As part of ongoing quality assurance, Intel Corporation has discovered a design issue in a recently released support chip, the Intel® 6 Series, code-named Cougar Point, and has implemented a silicon fix. In some cases, the Serial-ATA (SATA) ports within the chipsets may degrade over time, potentially impacting the performance or functionality of SATA-linked devices such as hard disk drives and DVD-drives. The chipset is utilized in PCs with Intelʼs latest Second Generation Intel Core processors, code-named Sandy Bridge. Intel has stopped shipment of the affected support chip from its factories. Intel has corrected the design issue, and has begun manufacturing a new version of the support chip which will resolve the issue. The Sandy Bridge microprocessor is unaffected and no other products are affected by this issue.

wow... και ότι πήγαινα για τον 2600Κ ... ας περιμένομεν κανα μήνα ακόμα για σιγουριά ΛΟΛ

Πανω που ημουν ετοιμος να πατησω το add to cart.... (ελεος)

αναρωτιέμαι τί θα γίνει με το υπάρχον stock των Ελληνικών μαγαζιών... προσωπικά δεν τους έχω καμοία εμπιστοσύνη ....

keropi είπε:
αναρωτιέμαι τί θα γίνει με το υπάρχον stock των Ελληνικών μαγαζιών... προσωπικά δεν τους έχω καμοία εμπιστοσύνη ....
ε τι να κάνουν, να τα πετάξουν οι άνθρωποι και σε περίοδο κρίσης. Τόσοι και τόσοι άσχετοι αγοράζουν υπολογιστές. Κάπου θα το πλασάρουν!!

Εδώ και μερικές μέρες "τρέχω" τον νέο i7 24/7 σε stock συχνότητες. Μέχρι στιγμής δεν έχω δει κάποιο πρόβλημα.

Στο μηχάνημα έχω 4 μηχανικούς δίσκους, P67 chipset, την παλιά μου 5870 και τροφοδοτικό Corsair 1000. Δεν φοράει οπτικό μέσο, δεν με ενδιαφέρει.

Αν υπάρξει πρόβλημα θα ενημερώσω, βέβαια χ3σt1κ4, οι εγγυήσεις για αυτό είναι. Οι παιδικές ασθένειες είναι ρίσκο σε καινούργιες πλατφόρμες.

I never carred for overclocking.

-----Συμπλήρωση------

Όσοι έχετε νέα συστήματα απλά βάλτε δίσκο/ους και/ή οπτικά στις 6gbps θύρες. Είναι οι 0 και 1, συνήθως είναι μπλε με τις 3gbps (που έχουν και το πρόβλημα) να είναι μαύρες. ΟΚ, μικρό το κακό, θα μπουν δυο δίσκοι για μένα (οι μεγαλύτεροι) και θα βγουν οι δύο μικροί που έχω πάνω για το χαβαλέ.

Αν τύχει και σας πάρει η μπάλα, το πολύ πολύ να σας ταράξει στο error correction ή να εξαφανιστεί ο δίσκος από το σύστημα, δεν θα σας τον κάνει κιμά.

Ένα καλό άρθρο για το ζήτημα:

http://www.anandtech.com/show/4142/intel-discovers-bug-in-6series-chipset-begins-recall

Ευτυχώς μιλάμε για σταθερά, θα λυπόμουν αν ήταν πρόβλημα με φορητό, τα σταθερά τα θεωρώ αναλώσιμα, τα φορητά από την άλλη, το αντίθετο.

---------2η Συμπλήρωση------------

ΟΚ no prob for me. Αν έχετε πάρει τη μητρική σας τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας της νέας πλατφόρμας, δεν έχετε πρόβλημα. Τα chipsets που έχουν θέμα είναι αυτά που η Intel άρχισε να στέλνει στους κατασκευαστές την 9η Ιανουαρίου και έπειτα. Όσοι έχετε μητρικές των πρώτων ημερών κυκλοφορίας είστε Α-ΟΚ! Με το σκεπτικό ότι τη δική μου τη πήρα Τρίτη 11 του μηνός, δεν έχω πρόβλημα, παρόλα ταύτα αν δω κάτι θα ρίξω μια φωνή. :) :)

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγω παντως θα αγοραζα "ελαττωματικη" μητρικη p67 μισοτιμης αν εψαχνα για νεο συστημα. Σιγα το προβλημα. Στη χειροτερη περιπτωση κοτσαρεις πανω ενα sata controller σε PCIe και εισαι OK.

Ειμαι απο τους ''τυχερους''. Η μητρικη μου ειναι η Gigabyte GA H67A-UD 3H. Eλαβα σημερα ενα email απο το πλαισιο οτι θα προχωρησουν σε αντικατασταση αρχες Μαιου. Το καλο ειναι πως δεν εκαναν το κουνελι. Απο εκει και περα εχω μια απορια. Απ' οτι καταλαβα το προβλημα εχει σαν συνεπεια την πτωση της αποδοσης του υπολογιστη και στην χειροτερη μορφη μη αναγνωριση των συσκευων. Ειπαν οτι οι θυρες 0 και 1 ειναι οκ. Εγω εχω 3 σκληρους και ενα dvd επανω. Μενει και μια που ειναι συνδεδεμενη μια μπροστινη θυρα e sata. Εχω για συστημα εναν RE4 500GB, και για αποθηκευση εναν seagate 750 απο παλια και εναν black caviar 1T sata3. Aν υποθεσουμε οτι εχω στις 0 και 1 τον δισκο συστηματος και τον 1Τ και τα υπολοιπα σε οτι μενει ειμαι οκ, ως προς την λειτουργια του συστηματος? Ή πρεπει να μην εχω τιποτα επανω στις sata2 θυρες?

Πρέπει να μην έχεις τίποτε. Το πρόβλημα λύνεται με την αγορά ενός φτηνού PCI-E SATA controller με δυο θύρες, αλλά αυτό μόνο αν δεν χρειάζεσαι την pci-e θύρα.

Στο δικό μου στις 0 και 1 έχω τους σκληρούς που με ενδιαφέρουν και στις "κακές" θύρες έχω 2 άλλους σκληρούς, οι οποίοι τόσες μέρες μετά δεν έχουν παρουσιάσει κανένα πρόβλημα. Οπτικό μέσο δεν έχω. Έχω λάβει ειδοποίηση για αντικατάσταση από το κατάστημα που αγόρασα τα περιφερειακά, αλλά μάλλον μπορεί να μην τη κάνω ποτέ. Έχω βρει SATA controller της Adaptec που κατά 90% θα μπει πάνω, το σύστημα λυπάμαι να το λύσω.

Κατά τα άλλα έχω ευχαριστηθεί gaming (τώρα παίζω πάλι το Call of Duty 4 και το Dead Space II) ούτε μια φορά δεν έχει κάνει "κιχ" το σύστημα. Βέβαια, και πάλι θα δείξει.

pooky(1) είπε:
Πρέπει να μην έχεις τίποτε. Το πρόβλημα λύνεται με την αγορά ενός φτηνού PCI-E SATA controller με δυο θύρες, αλλά αυτό μόνο αν δεν χρειάζεσαι την pci-e θύρα.
Στο δικό μου στις 0 και 1 έχω τους σκληρούς που με ενδιαφέρουν και στις "κακές" θύρες έχω 2 άλλους σκληρούς, οι οποίοι τόσες μέρες μετά δεν έχουν παρουσιάσει κανένα πρόβλημα. Οπτικό μέσο δεν έχω. Έχω λάβει ειδοποίηση για αντικατάσταση από το κατάστημα που αγόρασα τα περιφερειακά, αλλά μάλλον μπορεί να μην τη κάνω ποτέ. Έχω βρει SATA controller της Adaptec που κατά 90% θα μπει πάνω, το σύστημα λυπάμαι να το λύσω.

Κατά τα άλλα έχω ευχαριστηθεί gaming (τώρα παίζω πάλι το Call of Duty 4 και το Dead Space II) ούτε μια φορά δεν έχει κάνει "κιχ" το σύστημα. Βέβαια, και πάλι θα δείξει.
Kαταλαβαινω πως αν εχω συσκευες στις sata2 λογικα θα (αν) επιρρεαστουν. Το ερωτημα ειναι θα εχουν συνεπειες μονο οι συσκευες ή ολο το συστημα. Γαμω την intel μου... παλι καλα που μου ειναι βολικα κοντα το Πλαισιο. Και μια καραnoob ερωτηξη. Οταν αλλαξω mobo θα πρεπει να ξαναπεραστουν windows?

Δεν είναι καθόλου noob ερώτηση. Αν η μητρική είναι ακριβώς το ίδιο μοντέλο, δεν χρειάζεται. Καλού-κακού ρώτα στο μαγαζί που θα στην αντικαταστήσουνε, για μια πιο υπεύθυνη γνώμη....

Όχι δεν πρέπει να χρειάζεται. Αλλά αν είναι άλλη έκδοση, μπορεί να έχει διαφορές ας είναι και το ίδιο μοντέλο. (Από v 1.0 σε v 1.1 σε μητρική που μου είχε καεί και αλλάχθηκε σε εγγύηση πέταγε μπλε οθόνη και τελικά έφταιγε η ενσωματωμένη κάρτα δικτύου. Με επανεγκατάσταση ήταν όλα καλά. )

Κατά 99,9% πάντως, δεν θα έχει πρόβλημα.

Τη δική μου δεν την αντικαθιστώ τελικά. Ήθελα πάντα αφορμή να μεταβώ σε hardware raid λύση και εδώ είναι ευκαιρία. Άλλωστε οι δίσκοι που θα μπουν ξεπερνούν κατά πολύ τις ενσωματωμένες θύρες της μητρικής. Θα παραμείνει μόνο ο boot δίσκος πάνω, που θα γίνει SSD κάποια στιγμή μετά το Πάσχα. Άλλωστε με κόβω να το αλλάζω όλο (ως η συνήθης τακτική μου) πολύ πριν έχω το Skyrim στα χέρια μου (μη ξεχνιόμαστε τα games είναι που με ενδιαφέρουν, όλα τα άλλα τα κάνω και με το netbook) :) :)

Ένα update παιδιά.

Μόλις έβαλα πάνω στο μηχάνημα την παρακάτω καρτούλα:

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200008462

και όλα φαίνονται μια χαρά.

Καμία σχέση με τις λύσεις της Adaptec, ούτε από πλευράς συνδεσιμότητας, αλλά ούτε και από πλευράς τιμής. Αν, απλά, χρειάζεστε δυο παραπάνω θύρες SATA III κάνει μια χαρά τη δουλειά της και με κόστος ελάχιστο. Το απόγευμα θα έχω και δεύτερη στα χέρια μου, όχι δικιά μου αλλά συναδέλφου, την οποία και θα βάλω πάνω για μερικές δοκιμές και, φυσικά, θα την επιστρέψω. Αν έχετε micro ATX μητρική, θα σας φάει πολύτιμες θύρες, αλλά από την άλλη δεν υπάρχει λόγος να βάλετε τέτοιου τύπου μητρική σε μηχάνημα που σκέφτεστε να βάλετε ένα σωρό δίσκους πάνω, πάτε κατευθείαν σε full ATX.

Πίσω
Μπλουζα