Interplay's 10 Year Anthology

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Rakeesh
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Rakeesh

RetroDB Feeder
Αντιδράσεις
1.872
Οκ δεν ειναι ακριβως review, ειναι απλα αναμνηση ;)

Το 1993 η Interplay κυκλοφορησε ενα CD-rom συλλογη με δεκα απο τα παιχνιδια που παρήγαγε ή εξέδωσε η εταιρεία απο το 1983 μεχρι τοτε. Το σιντι εδινε ενα μενου εγκαταστασης, με πληροφοριες και περιληψη για καθε παιχνιδι. Στο πακετο υπηρχε ενα ογκώδες manual που περιλαμβανε τα manuals ολων των παιχνιδιων.

Τα παιχνιδια που υπηρχαν μεσα ηταν (περιπου με χρονολογικη σειρα): Mindshadow, Bard's Tale, Tass Times in Tonetown, Wasteland, Battle Chess, Dragon Wars, Castles, Lord of the Rings, Another World και Star Trek: 25th Anniversary.

Επισης μπορουσαμε να δουμε και μερικα demos, οπως (αν θυμαμαι καλα) Star Trek: Judgment Rites, Lord of the Rings enhanced, Castles II, Lost Vikings κλπ

Το σιντακι μου το χε δανεισει ενας φιλος μου. Αυτο που μου εκανε πιο πολυ εντυπωση ηταν το μενου εγκαταστασης με την ωραια μουσικη. Στη οθονη εγκαταστασης του καθε παιχνιδιου με πληροφοριες και επιλογες εγκαταστασης, επαιζε ενα μικρο ορχηστρικο soundtrack (απευθειας απο το CD) για το καθε παιχνιδι. Εχω την εντυπωση οτι καποια απο αυτα τα κομματακια ηταν εμπνευσμενα απο την πρωτοτυπη μουσικη που ακουγεται στο αναλογο παιχνιδι (τουλαχιστον αυτο νομιζω εγινε με το Lord of the Rings) ενω η οθονη του Star Trek ηταν διασκευη του κομματιου της σειρας του 1966. Εβαζα το δισκακι στο player και το αφηνα να παιζει. Θυμαμαι το πιο αγαπηενο μου κομματι ηταν αυτο του Bard's Tale που εμοιαζε με μεσαιωνικη μπαλαντα, καθως και η επικουρα του Dragon Wars. :D

Καποια απο αυτα τα παιχνιδια τα ειχα ακουστα, καποια οχι. Καποια ειναι κλασσικα, ενω καποια δεν τα ξανακουσα ποτε απο τοτε (οπως το Castles). Απο αυτο το CD ειχα την πρωτη μου επαφη με το Star Trek, πολυ πριν δω οποιαδηποτε ταινια ή σειρα, και να γνωρισω πρωτη φορα το Lord of the Rings. Επισης ηταν η αφορμη να παιξω το αγαπημενο μου απο την Amiga Another World σε PC version με τις επιπλεον πιστες. Απο τα υπολοιπα παιχνιδια ομως δεν ειδα πολλα, περα απο μια βιαστικη ματια πριν ξαναδωσω το δισκακι στο φιλο μου

Βρηκα και αυτο το βιδεακι με τα κομματια απο το CD και η μουσικη μου εφερε πισω αυτες τις αναμνησεις. Αν δειτε το information, εχει τη λιστα των παιχνιδιων οπου αντιστοιχει το καθε κοματι, και καποιες πληροφοριες για την καθε συνθεση

https://www.youtube.com/watch?v=WMBKOlFV8Ak

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα