Kαλύτερες gaming χρονιές.

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Metalcandyman
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Αντιδράσεις
6.032
Σαυτον τον υπεροχο και μαγικο κοσμο των Videogames εχουμε ζησει ασχημες και ομορφες gaming χρονιες αλλα και χρονιες που θα μας μηνουν αξεχαστες για την πληθωρα καλων τιτλων.Αλλες χρονιες ηταν επιτυχημενες ωσον αφορα αυτο το θεμα και αλλες οχι και τοσο πολυ αλλα ειναι δεδομενο οτι καθε χρονια μας χαρισε και κατι το υπεροχο.Γεια πειτε λοιπον ποιες θεωρειται της 3 σημαντικοτερες για σας χρονιες του gaming.Φυσικα μιλαω γενικα και οχι πχ με βαση μονο τα προσωπικα γουστα αλλα γενικοτερα απο ολα τα παιχνιδια που κυκλοφορησαν της εκαστοτε χρονιες.Φυσικα και ενα παιχνιδι να σας αρεσει απο καποια συγκεκριμενη χρονια μπορειτε να την επιλεξετε αν θελετε δεν χρειαζεται να υπαρχουν πεντακοσια καλα κατα γενικη ομολογια παιχνιδια.Εξαλου τα γουστα ειναι γουστα.

Για μενα οι 3 καλητερες χρονιες ειναι οι εξης:

1980:To 1980 κυκλοφορησαν παιχνιδια που εκαναν επυτηχια οπως τα Defender,Zork και missile commander αλλα κυκλοφορησε και ενα που εκανε παταγο και μεγαλητερο μπαμ και απο πυρηνικη βομβα.Το παιχνιδι αυτο ειναι το ενα και μοναδικο και καλητερο παιχνιδι ολων των εποχων το θρυλικο pacman.Kαι μονο γιαυτο για μενα το 1980 μπαινει με χρυσα γραμματα στης κορυφαιες χρονιες του gaming.

1987:Το 1987 πραγματικα κυκλοφορησαν παιχνιδια που ηταν η αρχη κορυφαιων σειρων που τα παιζουμε φανατικα ακομα και σημερα και εχουν κυκλοφορησει δεκαδες sequels.Contra,castlevania,Zelda II the adventure of link στην ιαπωνια,Leisure suite larry in the land of the lounge lizards,Metal Gear,Street fighter,maniac mansion,Mega man,Final Fantasy,Fantasy star,The legend of zelda σε ευρωπη και αμερικη αλλα και Double Dragon και operation wolf.Πραγματικα εξαιρετικη χρονια.

1998:Το 1998 επισης ηταν μια απιστευτη χρονια με φοβερες παιχνιδαρες οπως Τhe legend of zelda ocarina of time,resident evil 2,Turok 2 seeds of evil,Crash bandicoot 3,Xenogears,panzer dragoon saga,Parasite eve,starcraft,Banzo kazooie,Unreal,F-Zero X,Metal Gear solid,Fallout 2,Half life,Tomb Raider 3,Mario party,suikoden 2,sonic adventure(Mε βαρια καρδια το γραφω αυτο :P )

Αυτες ειναι οι δεικες μου χρονιες.Οι δεικες σας;

Για το 1987 ειχα διαβασει καπου οτι θεωρειται η καλυτερη χρονια για τα video games με τις κυκλοφοριες παιχνιδιων που εγιναν και οντως αν το δεις πολλα πλεον κλασικα παιχνιδια τοτε βγηκαν.Βεβαια καθε χρονια εχει το διαμαντι της η τα διαμαντια της αλλα το 87 ηταν το κατι παραπανω.

Πολύ δύσκολο να επιλέξω ποια χρονιά ήταν η καλύτερη (για μένα) γιατί από το 1985-86 που άρχισα να τα καταλαβαίνω και να ασχολούμαι με videogames (ήμουν 5-6 ετών), κάθε χρονιά είχε και κάτι καλό να θυμάμαι. Οπότε θα κάνω το εξής. Θα ποστάρω τα 10 αγαπημένα μου games όλων των εποχών και απλά θα επιλέξω την χρονιά που βγήκαν τα περισσότερα από αυτά. Για να δούμε:

01 - F-Zero X (N64 - 1998)

02 - Super Metroid
(SNES - 1994)

03 - Zelda Ocarina of Time
(N64 - 1998)

04 - Sonic 3 & Knuckles
(Mega Drive - 1994)

05 - Yoshi's Island
(SNES - 1995)

06 - Dungeon Keeper
(PC - 1997)

07 - Doom
(PC - 1993)

08 - Portal 2
(PC/360/PS3 - 2011)

09 - Goldeneye
(N64 - 1997)

10 - Metroid Prime
(Gamecube - 2002)

Έχουμε λοιπόν από 2 games το 1994, 1997 και 1998. Η λίστα αυτή όμως είναι με σειρά προτίμησης, οπότε αφού το 1ο και το 3ο παιχνίδι στην λίστα βγήκαν το 1998, τότε αυτή θα επιλέξω σαν την καλύτερη χρονιά για μένα. Ασε που τότε πήρα και το πρώτο μου PC (και τότε πρωτοέπαιξα και το Dungeon Keeper που είναι και αυτό στην λίστα) οπότε ήταν μία σημαντική χρονιά για την "καριέρα" μου ως gamer.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
1994-1997..

Αρκεί να σκεφτούμε πόσες κονσόλες υπήρχαν τότε στην αγορά και μάχονταν για την επικράτηση, ότι ουσιαστικά συνυπήρχαν 3 γενιές, και άρχισε μία νέα εποχή με το PlayStation..

cloud είπε:
1994-1997..Αρκεί να σκεφτούμε πόσες κονσόλες υπήρχαν τότε στην αγορά και μάχονταν για την επικράτηση, ότι ουσιαστικά συνυπήρχαν 3 γενιές, και άρχισε μία νέα εποχή με το PlayStation..
Όντως, σε αυτή η 4ετία έγιναν πολλά. Τα SNES/Mega Drive, στο τέλος της ζωής τους, έβγαζαν παιχνιδάρες που ξεπερνούσαν κατά πολύ τα παλιότερα παιχνίδια τους όπως Donkey Kong Country 1-2, Super Metroid, Yoshi's Island, Sonic & Knuckles, Earthworm Jim 1-2, Comix Zone, Vectorman.... Οι καλύτερες εποχές για μένα να είχες 16bit κονσόλα. Και φυσικά τότε έγινε και η μετάβαση από 2D σε 3D και τότε βγήκαν και τα PS1/Saturn και φυσικά η αγαπημένη μου κονσόλα, το N64. Ακόμα και για τα arcades ήταν σημαντικά χρόνια γιατί τότε βγήκαν και τα τελευταία καλά boards όπως Model2 και Model3 όπου ακόμα τα arcades υπερτερούσαν σε τεχνολογία και γραφικά μέχρι το 1999 που ξεφτιλίστηκαν με τα φτηνιάρικα boards και την έλευση του Dreamcast.

Αλλά έπρεπε να επιλέξουμε μία μόνο χρονιά δυστυχώς :P

Imgema είπε:
Όντως, σε αυτή η 4ετία έγιναν πολλά. Τα SNES/Mega Drive, στο τέλος της ζωής τους, έβγαζαν παιχνιδάρες που ξεπερνούσαν κατά πολύ τα παλιότερα παιχνίδια τους όπως Donkey Kong Country 1-2, Super Metroid, Yoshi's Island, Sonic & Knuckles, Earthworm Jim 1-2, Comix Zone, Vectorman.... Οι καλύτερες εποχές για μένα να είχες 16bit κονσόλα. Και φυσικά τότε έγινε και η μετάβαση από 2D σε 3D και τότε βγήκαν και τα PS1/Saturn και φυσικά η αγαπημένη μου κονσόλα, το N64. Ακόμα και για τα arcades ήταν σημαντικά χρόνια γιατί τότε βγήκαν και τα τελευταία καλά boards όπως Model2 και Model3 όπου ακόμα τα arcades υπερτερούσαν σε τεχνολογία και γραφικά μέχρι το 1999 που ξεφτιλίστηκαν με τα φτηνιάρικα boards και την έλευση του Dreamcast.
Αλλά έπρεπε να επιλέξουμε μία μόνο χρονιά δυστυχώς :P
Οχι μια αλανι αλλα 3 το γραφω και στο αρχικο post;)

kajwbtfe είπε:
Για το 1987 ειχα διαβασει καπου οτι θεωρειται η καλυτερη χρονια για τα video games με τις κυκλοφοριες παιχνιδιων που εγιναν και οντως αν το δεις πολλα πλεον κλασικα παιχνιδια τοτε βγηκαν.Βεβαια καθε χρονια εχει το διαμαντι της η τα διαμαντια της αλλα το 87 ηταν το κατι παραπανω.
Δικειο εχεις φιλε.Δεν ξερω αν ειναι η κορυφαια χρονια αλλα σιγουρα ειναι απο της κορυφαιες γιατι εκτος απο τα θρυλικα παιχνιδια στης κονσολες κυκλοφορησαν και παιχνιδαρες με ολη την σημασια της λεξεως στα αγαπημενα μας arcades οπως contra,shinobi,wonder boy in monsterland,Rastan,Airworlf,Alien Syndrome,Arkanoid revenge of Doh,Black tiger,Bionic commando,Karnov,R-Type,Street Fighter,Galaga 88.Mιλαμε για παιχνιδαρες.

Καλά, που το είδα εγώ ότι πρέπει να διαλέξουμε μία? Μάλλον μου έχει κολλήσει το παράπονο στα περισσότερα polls των αρχικών posters που ζητάνε ένα πράγμα και όλοι απαντάνε 10 :D

Πάντως κατά τύχη οι 3 καλύτερες χρονιές για μένα φάνηκαν. Οπότε είμαι καλυμμένος :P

Συμφωνώ με Cloud......1994-1998!!! Να βάλω και τα Χριστούγεννα του 98 μέσα που πήρα το Ocarina.

Κι εγω τα mid-90s θα επελεγα. Ηταν η εποχη οπου διαδοθηκαν τα CD-rom, τα multimedia, παραγωγες full motion video (συνηθως αρπαχτες) και αρχισε η τεχνολογια να ανοιγεται και σε ονοματα του σινεμα. Δεν ξερω για αλλες εποχες, αλλα θα ελεγα οτι τη συγκεκριμενη επαιζε παρα πολλη αισιοδοξια και δημουργικοτητα, με εικονες και ηχους που εντυπωσιαζαν οποιον εβλεπε demos ή διαφημιστικά, κατι που ειχε να ξανασυμβει πιστευω απο την εποχη της Amiga.

Καλύτερη gaming χρονιά. Αρκετά υποκειμενικό θέμα, με την πληθώρα των απίστευτα παιχνιδιών που έχουν κυκλοφορήσει κατά την 30+ ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών.

Θα έλεγα το 2001 για μένα. Τότε κυκλοφόρησαν τα δύο καταπληκτικά fps που επαναπροσδιόρησαν το είδος. Αναφέρομαι στο Medal of Honor Allied Assault και το remake του Wolfenstein. Καταπληκτικά και τα δύο. Επίσης κυκλοφόρησε και το Expansion του Diablo II, το οποίο μας κράτησε συντροφιά για πολλά χρόνια.

για μένα οι καλύτερες gaming χρονιές ήταν εκείνες που και εγώ ήμουν αφοσιωμένος gamer...υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να ψάξω κάπου ανάμεσα στο 1984-1994...

και για μενα '94-'96 και μετα το '98 ! ειδικα 94-96 βγηκαν για το snes υπερπαιχνιδια... που τα παιζω ακομα.. (Super Street Fighter 2 , Donkey Kong Country , Mortal Kombat 2 , Ultimate Mortal Kombat 2 , Yoshi's Island , Killer Instict , TMNT turtles in time και πολλα αλλα μην συνεχισω καλυτερα...)

Πίσω
Μπλουζα