Kανάλι με game documentaries, με κλίση στo home computing και Ευρωπαική/UK ματιά!

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Imgema
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Imgema

Alien RetroDatabase
Αντιδράσεις
1.430
Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το video

Ο τύπος (ή η τύπισσα, το έχει αλλάξει από ότι κατάλαβα) έχει φτιάξει μερικά παρόμοια videos με αυτό και είναι πολύ καλής ποιότητας. Φυσικά έχει και αρκετό content με reviews κλπ. Σκέφτηκα ότι μπορεί να μην το γνωρίζουν αρκετοί εδώ μιας και δεν είναι (ακόμα) πολύ μεγάλο κανάλι.

Αυτό που μου αρέσει είναι η Ευρωπαϊκή ματιά. Εχω βαρεθεί να βλέπω documentaries σαν αυτό από την Αμερικάνικη ματιά (video game crash, το NES έσωσε το gaming, Genesis αντί για Mega Drive κλπ). Ετσι λοιπόν το κανάλι έχει πολύ ενδιαφέρον, ακόμα και για μένα που δεν έχω ασχοληθεί με home computers.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολυ καλο και εχεις δικιο ,ειχαμε βαρεθει να διαβαζουμε για το Crash και το 2600.

Νέο βίντεο:

mirrorsoft

Imgema είπε:
Ο τύπος (ή η τύπισσα, το έχει αλλάξει από ότι κατάλαβα)
Toν παρακολουθώ πολύ καιρό, εδώ και χρόνια δηλαδή, οπότε όταν σε ένα video ξαφνικά έσκασε μύτη με κούπ, κραγιόν και κόκκινο νυχάκι, εντάξει, ένα σόκ το έπαθα !

Φυσικά δεν με ενδιαφέρει το τί κάνει ο καθένας στην προσωπική του ζωή, εγώ τον παρακολουθούσα (και εξακολουθώ) για τα πολύ καλά του/της βίντεο. Έχει δεχθεί πολύ προσβλητικά σχόλια, απο το παρελθόν, λόγω της φωνής που ίσως τον προέδιδε (κατα κάποιους). Σε κάθε περίπτωση, ξαναλέω, είναι δικαίωμά του να είναι οτι θέλει, και χρειάζεται θάρρος για να βγείς έτσι στο youtube, με δεδομένο το "κράξιμο" (εδώ κράζουν άλλους και άλλους για πολύ πιο trivial θέματα).

Στο δια ταυτα, τα βίντεο του Kim είναι πολύ καλοδουλεμένα, ειδικά για τα home (Amiga, c64, spectrum) έχει φτιάξει εξαιρετικά αφιερώματα, επιπέδου τηλεοπτικής παραγωγής.

Συμφωνώ για τις αμερικανιές, και επαυξάνω ! Υπάρχουν όμως αρκετά κανάλια με ευρωπαική ματιά όπως αυτό:

https://www.youtube.com/user/ThePixelTHING

ενώ υπάρχουν και "αμερικάνικες" εξαιρέσεις, όπως αυτός:

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
A, τον LGR τον παρακολουθώ κι εγώ. Τον PixelThing δεν τον ήξερα θα του ρίξω μία ματιά.

Imgema είπε:
A, τον LGR τον παρακολουθώ κι εγώ. Τον PixelThing δεν τον ήξερα θα του ρίξω μία ματιά.
Ναι ρίξτου οπωσδήποτε, έχει φοβερά αφιερώματα για home αλλα και για κονσόλες, έχει λίγο σπαστική προφορά αλλα τα λέει ωραία.

Όσο για τον LGR, είναι ο μόνος Αμερικάνος που γνωρίζω που έχει και κατέχει περι Amiga, Spectrum, Amstrad και λοιπά homes (Και φτιάχνει και videos, γιατί γενικότερα ξέρω και άλλους, είναι πάντως η εξαίρεση, οι πολύ περισσότεροι είναι γαντζωμένοι πάνω απο το NES, τα Colecovision κλπ)

Ευρωπαϊκή ματιά στον πόλεμο μεταξύ Sega + Nintendo. Αυτό το video το περίμενα αρκετό καιρο :)

Χμ....

Τα έλεγα εδώ, σε αυτό το φόρουμ, οτι το NES ήταν ρετρό πριν ακόμα έρθει στα ράφια (που ήρθε και αργότερα απο οτι στην Αγγλία που βασίζεται το video), ότι είχαμε πολύ περισσότερα παιχνίδια να παίξουμε (έστω λόγω πειρατείας), ότι τα home computers ήταν ο κανόνας του gaming, οτι στην Ελλάδα (αρχικά τουλάχιστον) το Master System ήταν πολύ πιο διαδεδομένο, ότι ήδη είχε έρθει το mega drive και τα 16bit....

Σίγουρα με το Snes άλλαξε λίγο η ισσοροπία, αλλα μόνο τότε, και με αξιοσημείωτη καθυστέρηση.

Γι'αυτο και πολλές φορές αναφέρομαι στα "αμερικανάκια", απο τα οποία έχουμε πήξει στο youtube και μιλάνε μόνο για το NES με το κακομοίρικο το composite τους.

Πίσω
Μπλουζα