Kraftwerk

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας akmakas
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

akmakas

Banned
Αντιδράσεις
93
untitled1uz6.jpg

Τετραμελής μπάντα Δημιουργήθηκε μόλις στις αρχές του 70 και συγκεκριμένα το 1971.Στην πορεία τους έκαναν πολλούς πειραματισμούς επάνω στον ηλεκτρονικό ήχο.Μεγάλες τους επιτυχίες ήταν το the model,το robots και πολλά άλλα.Τους έχουμε ακόμα ενεργητικούς στον χώρο,αφού βγάζουν ακόμα άλμπουμς και κάνουν συναυλίες.Οι kraftwerk δεν ήταν απλά μουσικοί,αλλά κάτι παραπάνω..Άνοιξαν τον δρόμο στον ηλεκτρονικό ήχο και μας έδειξαν τις δυνατότητες της τεχνολογίας επάνω στις νότες....

Kraftwerk Discography

1971 KRAFTWERK I (HIGHRAIL)

1972 KRAFTWERK II (VAR)

1973 November RALF AND FLORIAN

1974 November AUTOBAHN

1975 February Autobahn

1975 July Kometenmelodie 1

1975 July Kometenmelodie 2

1975 October EXCELLER 8

1975 DOPPLEALBUM

1975 November RADIO-ACTIVITY

1976 February Radioactivity

1976 POP LIONS

1977 April TRANS-EUROPE EXPRESS

1977 April Trans-Europe Express

1977 August Showroom Dummies

1977 Europe Endless

1978 May THE MAN MACHINE

1978 May The Robots (edit)

1978 June Neon Lights

1978 The Model

1981 April ELEKTRO KINETIC

1981 April Pocket Calculator

1981 May COMPUTER WORLD

1981 June Computer Love

1983 July Tour de France

1986 October Musique Non Stop

1986 November ELECTRIC CAFE

1986 Boing Boom Tschak

1986 ROBOTS

1987 February The Telephone Call

1991 May The Robots (remix)

1991 June 11 THE MIX

1991 October Radio-Activity (remix)

1991 Robotnik

1994 April SHOWROOM DUMMIES

1994 April THE MODEL

1998 CONCERT CLASSICS (a/k/a LIVE)

2000 EXPO 2000 (EP)

2003 August 19 TOUR DE FRANCE SOUNDTRACKS

2004 March 23 Aerodynamik

2004 July 27 MAXIMUM KRAFTWERK

2005 MINIMUM - MAXIMUM

Αγαπητέ akmaka, σου έχω μια μουσική πρόταση :

1) Αναζήτησε το άλμπουμ PHAEDRA, των Tangerine Dream.

2) Άκουσέ το, ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΗΣΥΧΙΑ.

3) Συνειδητοποίησε ότι το άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1979.

4) Μείνε άφωνος !

( κάπως έτσι, "την πάτησα" εγώ !!! )

Έχω όλα τα albums.... :) Κορυφαίοι!

Την ίδια εμπορεία είχαμε πριν πολλά χρόνια φίλε akmaka!

Θυμάμαι ότι τους είδα πρώτη φορά στο We are the Robots στην μαυρόασπρη τηλεόραση.Μου είχε κάνει εντύπωση η ακαμψία των χαρακτηριστικών τους και ρώτησα τους γονείς μου τι είναι αυτοί!

Τολμώ να πω ότι ήταν τρομακτικό θέαμα!Ήταν μια στενή επαφή με κάτι το πολύ απόκοσμο και ανατριχιαστικό!Μηχανές που τραγουδούσαν με τον δικό τους ιδιόμορφο τρόπο ανοίγοντας επιτόπου μπροστά σου ένα παράθυρο σε ένα- κατά μία έννοια -εφιαλτικό μέλλον!!! Πραγματικά πολύ μπροστά από την εποχή τους!

Για όσους δεν είχανε την τύχη να το δούν ,η να το έχουν στη κατοχή τους μπορούν να πάρουν μια ιδέα εδώ για το τι μιλάμε. We Are the Robots - Kraftwerk.

Ομοίως Turrican...το θυμάμαι το κλιπ στην μαυρόασπρη τηλεόραση και μπορώ να πω πως μου είχε αφήσει ανάμεικτα συναισθήματα.Εντύπωση μου είχαν κάνει τα λαμπάκια α οποία αναβόσβηναν.Μετά από πολλά χρόνια και όταν το είδα έγχρωμο πλέων συγκινήθηκα...μερικές σκηνές τις θυμόμουν!

Κάποιοι καλλιτέχνες απλά είναι γεννημένοι για να γράφουν(μουσική)ιστορία... :thumb:

RESPECT!

και το live τους εδω στην Αθηνα ηταν :bigeyes:

ειδικα το show στο "we are the robots"!!

Εχω αρκετά albums τους, ακούω Kraftwerk απο παλιά :)

Παρα πολυ αξιοπρεπη καριερα κανει και ο Karl Bartos (το ενα απο τα τεσσερα των Kraftwerk). Η συναυλια του δε το 2006 (αν θυμαμαι καλα) ητανε αρκετα πιο κοντα ηχητικα στους παλιους Kraftwerk απο οτι οι ιδιοι σημερα.

προσκυνω...

..μολις ηθελα να ξεκινησω ενα θρεντ για τους πατριαρχες τη ηλεκτρονικης μουσικης επεσα πανω σ αυτο.Λιγα γκρουπ ειναι ΤΟΣΟ επιδραστικα στο παγκοσμιο μουσικο γιγνεσθαι οσο οι Κ. ακομα και σε καλιτεχνες που αγνοουν την υπαρξη τους.Γιατι οι Κ.βαδισαν πρωτοι σε αγνωστα μουσικα μονοπατια κ ανοιξαν δρομους κ οριζοντες.(ELECTRO POP,BLITZ,NEW WAVE,DARK,TECHNO ETC)Δε μπορω να μιλω αλλο γι αυτους,η λατρεια μου φτανει σε βαθμο προκαταληψης.Να πω μονο οτι υπαρχουν απο το 68 σαν organisation(ralf h. florian s.)και οτι η δισκογραφια που αναφερεται πιο πανω δεν ειναι η επισημη(για την ιστορια..)Θεωρω τον εαυτο μου τυχερο που με αξιωσε ο μεγαλοδυναμος να τους δω σ αυτη τη ζωη.καταντια οτι στη μυσταγωγια του φαληρου ηταν 3000 πιστοι ..μονο.

Είναι θεοί. Το πρώτο βίντεο κλιπ που είδα κι εγώ ήταν robots ασπρόμαυρο. Το αγαπημένο μου κομμάτι είναι το Model. Γενικά όι Γερμανοί ακόμα και σήμερα προπορεύονται πιστεύω σε όλα τα μουσικά ρεύματα.

don dokken είπε:
.Γιατι οι Κ.βαδισαν πρωτοι σε αγνωστα μουσικα μονοπατια κ ανοιξαν δρομους κ οριζοντες.(ELECTRO POP,BLITZ,NEW WAVE,DARK,TECHNO ETC)
Και το Hip hop μεταξύ άλλων. Το Trans-Europe Express είναι ένα από τα πιο επιδραστικά άλμπουμ στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής.

don dokken είπε:
...Θεωρω τον εαυτο μου τυχερο που με αξιωσε ο μεγαλοδυναμος να τους δω σ αυτη τη ζωη.καταντια οτι στη μυσταγωγια του φαληρου ηταν 3000 πιστοι ..μονο.
Δυστυχώς είχα πάρει την (σκληρή, χαζή, τεσπά..) απόφαση να μην πάω στη συναυλία τους, καθώς το budget εεκίνη την περίοδο ήταν περιορισμένο (άνεργος :P :o ) και επέλεξα... Iggy and the Stooges!!!

Σταυρώστε με, σταυρώστε με..! :sealed:

BTW, η ιδιαιτερότητά τους χαρακτηρίζεται ως industrial! Όνομα και πράμα!

krios είπε:
Είναι θεοί. Το πρώτο βίντεο κλιπ που είδα κι εγώ ήταν robots ασπρόμαυρο. Το αγαπημένο μου κομμάτι είναι το Model. Γενικά όι Γερμανοί ακόμα και σήμερα προπορεύονται πιστεύω σε όλα τα μουσικά ρεύματα.

Συμφωνούμε απόλυτα. Όλοι όσοι ασχολούμαστε ακόμα και σήμερα, με την Ελληνική Uplifting σκηνή, έχουμε μια ιδιαίτερη συμπάθεια στο συγκρότημα που αναφέρει ο topic starter.

Πάντως αν οι Γερμανοί είχαν ασχοληθεί με την uplifting όπως οι Έλληνες, θα είχαμε διαμάντια αυτή τη στιγμή, (αν και τα Ελληνικά κομμάτια δεν θα μπορούσαν να τα ξεπεράσουν ούτε στο όνειρό τους. Έχουμε και το DNA, και τη τρέλα και τη φαντασία να κάνουμε τα απίθανα!!!!!!!!!!!!!! )

Radioactivity...is in the air for you and me!!!

"A live rarity from the early days of Kraftwerk. Recorded live for Radio Brem..."

Πραγματικά το We are the robots πολύ μπροστά από την εποχή του. Σαν να ήρθε από το διάστημα ένα πράμα.

Πίσω
Μπλουζα