Living in the past

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Hardrockas
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Hardrockas

RetroWannaBe
Αντιδράσεις
18
Χαιρετω ολα τα μελη αυτου του ομορφου ιστοτοπου αναμνησεων.

Ειμαι ενας ακομη "αρρωστος" με τη μουσικη , παλιος θαμωνας των "ροκ" μαγαζιων της Αθηνας , και συνεχιζω στην τεταρτη δεκαετια της ζωης μου να αναπολω απολαμβανοντας τη μουσικη των `80ς-την ποιοτικοτερη σε ολα τα ξενα μουσικα ειδη δεκαετια .

Προτιμω να παραμενω εκει προσκολλημενος , και χαιρομαι που τα 2 μου παιδια [στην εφηβεια πλεον] επιλεγουν και ακουν μελωδιες που αγαπησα κι εγω οταν ημουν στην ηλικια τους.

Παντοτε ακολουθω ενστικτωδως αυτο που λιγοι κανουν οταν βρισκονται μπροστα σε ενα μουσικο κομματι.

Με ενδιαφερει να ειναι ευηχο, ποιοτικο ,και προπαντων δινω μεγαλη σημασια στο ποιον του καλιτεχνη που εχει γραψει μουσικη και στιχους .

Οτιδηποτε εμπορικο απο το ενα αυτι μου μπαινει και απο το αλλο βγαινει, οπως φυσικα και οτι εχει σχεση με καφριλλες και αναλυσεις ψυχολογικων κοινωνικων και αλλων αδιαφορων καταστασεων - αυτα δεν ανηκουν στη μουσικη αλλα σε ψτχιατρικες κλινικες.Η μουσικη για μενα ειναι αγαπη , ειναι η εκφραση ολων των συναισθηματων μεσα απο το φως της αισιοδοξιας ακομη κι οταν ειναι θλιμμενη η μελωδια του κομματιου που ακους.

Καλη συνεχεια και ανταμωμα στο φορουμ.

Καλώς τον Hardrocka.

Έφερα νόστιμη τουρτίστα

11_8_10_hard_rock_ann_kabik-5-1-570.jpg πηγή

Kαλησπέρα και από μένα και καλωσήρθες.Μιας και διάβασα το σύντομο ιστορικό σου ως προς τη μουσική,έχω μερικές παρατηρήσεις.

Καταρχήν,αν είσαι από Αθήνα σε ποια μαγαζιά σύχναζες ?Το Χωρίς Ανάσα σου άρεσε παράδειγμα ?

Δεύτερον,δε με συγκίνησε ποτέ η hard rock μουσική και γενικά η όλη ιδεολογία της.

Τρίτον,όταν λες καφρίλες σε ποιο είδος απευθύνεσαι?

τέταρτον,ανέφερε μου ενδεικτικά κάποιες από τις αγαπημένες σου μπάντες

και τελευταίο αν σου αρέσει και η italo disco/pop μουσική των 80ς

Eυχαριστώ προκαταβολικά,καλό μηνα.

Καλώς ήρθες στην παρέα!

SurvivalHorror είπε:
Kαλησπέρα και από μένα και καλωσήρθες.Μιας και διάβασα το σύντομο ιστορικό σου ως προς τη μουσική,έχω μερικές παρατηρήσεις.
Καταρχήν,αν είσαι από Αθήνα σε ποια μαγαζιά σύχναζες ?Το Χωρίς Ανάσα σου άρεσε παράδειγμα ?

Δεύτερον,δε με συγκίνησε ποτέ η hard rock μουσική και γενικά η όλη ιδεολογία της.

Τρίτον,όταν λες καφρίλες σε ποιο είδος απευθύνεσαι?

τέταρτον,ανέφερε μου ενδεικτικά κάποιες από τις αγαπημένες σου μπάντες

και τελευταίο αν σου αρέσει και η italo disco/pop μουσική των 80ς

Eυχαριστώ προκαταβολικά,καλό μηνα.
Αν και αρκετα καθυστερημενα , σου απαντω σε οσα ρωτηαες.

Μενω Αθηνα , και συχναζα σε ombre - τζακι - Κουρο - κακτο - crazy horse [Χαλανδρι]- spider - bobby`s [Γλυφαδα]- stand - παλλιακο - rezin [Εξαρχεια] - και καποιες φορες σε μικροτερα στεκια οπως

τη doors [Ηλιουπολη]

το Μουσικο καφενειο [Γουδι] ενα αλλο που δε θυμαμαι διπλα στις φοιτητικες εστιες στα Ιλισσια , στο Ηχοχρωμα , στη Jasmine , Rainbow , Texas , wizard , revenge of rock ,plaugman`s , aardvark , ξεχασμενο πηγαδι , στο Μαγο , Victoria , χωρις ανασα [καλα ηταν μετα τις 2 οταν τελειωναν τα καφρικα] , στο "απεναντι" [Καλλιθεα] , και σε πολλα ακομη που δε θυμαμαι τωρα.

Οταν λεω καφρικα, εννοω ολα εκεινα τα μουσικα ειδη που αποπνεουν οργη , μισος , και αλλα πραγματα μη ανθρωπινης φυσιολογικης καταστασεως. Φυσικα δικαιωμα του καθενος ειναι ν`ακουει οτι γουσταρει ετσι ;

Αυτο δε σημαινει οτι δεν μου αρεσουν μπαντες σαν τους Megadeth , Candlemass , Bloodbound κλπ.

Απλα υποφερουν τα αυτια μου σε επαναλαμβανομενα μοτιβα και ειδικα σε ουρλιαχτα και μουγκρητα που μονο φωνητικα δε θυμιζουν - ασε που , παρηλθε προ πολλου η εποχη του ποιος θα παιξει πιο γρηγορα και βαβουριαρικα.

Αγαπημενες μου μπαντες ειναι σχεδον ολες οσες ανηκουν στο φασμα της μελωδικης χαρντ ροκ , αλλα η αδυναμια μου ειναι το ειδος A.O.R. [adult-authentic oriented rock] μιας και ειναι το μονο μουσικο ειδος που εκφραζει με χαρμολυπη το θαυμαστο γεγονος των μαχων που μπαινουν οι καρδιες για χαρη της αγαπης.

Με μια αναζητηση με το nick name μου στο you tube θα ακουσεις τι εχω ανεβασει στις λιστες.

Για την ιταλο εχω να πω οτι ειναι ενα απο τα ειδη που μου αρεσουν πολυ, αλλα μονο η κλασσικη ιταλο των `80ς - τα καινουρια διασκευασμενα οχι.Στη δεκαετι του `80 οργωναμε καθε ντισκοτεκ και παρτυ.

Επισης ακουω αρκετα disco funk - boogie funk δεκαετων `70 -`80 .

Ακομη και επιλεγμενη τζαζ , η ηλεκτρονικη , new wave , post punk ολα απο `70ς - `80ς.

Πιστευω οτι σε καλυψα..

Πίσω
Μπλουζα