Mουσικη απο CD στο PC

Chris27

RetroN00b
Αντιδράσεις
1.650
Eχω μια συλλογη με διαφορες μουσικες σε cd, και μερικους αδειους δισκους. Σκεφτομαι να τα περασω σιγα σιγα στους σκληρους, ετσι ωστε κανοντας καποια αλλη δουλεια, στο PC, ναχω κα την μουσικη μου υποκρουση. Ενταξει, οταν θελω να "παθω ποιοτητα" εχω ενα 5δισκο sony, πεταω μεσα εναν Κλαυντερμαν, μια Μπαρμπρα, εναν Υαννη,(οχι αυτον με το ενα ν) μια Γουιτνευ κι εναν Βαγγελη και ταξειδευω για ωρες. Ολονυχτια παρτυ, να ξεσηκωνεται η γειτωνια στο ποδαρι, πανε αυτα (αν με καλεσουνε, καμια φορα τα εγγονια, μπορει και να παω). Οταν παλι κανω τιποτα δουλεματα/μαστορεματα στο σπιτι ακουω κι απο το τιουνερακι μου, δεν με χαλαει. Εμεις των 70s, με τρανζιστορακια μεγαλωσαμε. Ομως εχω το PC,σε αλλο δωματιο, τουχω βαλει ενισχυτακο/ηχειακια "τσι" προκοπης γιατι να μην εχω και την μουσικουλα μου? (δεν ξερω εσεις, αλλα εγω μερα παρα μερα την θελω την δοση μου απο Ροντ "if you need my body and yoy think I'm sexy...). Toνωνει την αυτοπεποιθηση μου γμτ.
Με ποιο εργαλειο/τροπο (απλικασιον που λεγε και η γιαγια μου, στα αρβανητικα) μπορω να περασω τα cd στο κομπιουτερ, κανοντας παραλληλα και μια αλλη δουλεια?
Ρε, μην με περασετε για καμια ψωναρα, ακουω και ρεμπετικα, και οσο ναναι μια "Ιτια" το πασχα θα την χορεψω

χρειάζεσαι ενα CD ripper, ανάλογα με το λειτουργικό που έχεις, δυστυχώς δεν έχω να προτείνω κάτι, αλλά απο διάφορα posts online, υπάρχει για windoze το Exact Audio Copy , που στα κάνει flac (υψηλη ποιότητα, αν έχεις χώρο και ...την ακοή γι' αυτά) . για linux : abcde , αν θυμάμαι καλά και τα δυο σου μεταφέρουν αυτόματα τα ονόματα (αν βρούν τα τραγούδια και τα CD στο CDDB/Musicbrainz)

• Like
Reactions: XLV
Το Audiograbber τα κάνει mp3 σε ότι ποιότητα θέλεις, επίσης βρίσκει τα ονόματα των κομματιών από database.

Κάποτε το έκανε και ο windows media player.
Το κάνει ακόμη και σου δίνει τη δυνατότητα να τα έχεις σε διάφορες ποιότητες (mp3, wma και κανά δυο μη απωλεστικές, wma loseless και wav). @Chris27 Θα στο πρότεινα, αν έχεις ήδη windows και το έχεις εγκατεστημένο. Επίσης και αυτό σου βρίσκει ονόματα και τίτλους. Αν θες βοήθεια, εδώ είμαστε.

Eχω, win 11, αλλα ο media player, δεν εχει τετοιες δυνατοτητες. Μονο καποιες play list σε μουσικη, βιντεο και φωτογραφιες, επιτρεπει να δημιουργιθουν. Τα τελευταια χρονια ειχα ενα free προγραμματακι "CD Burner XP" που ειχε την δυνατοτητα "save cd to disk". Το ειχα δοκιμασει μεχρι και με τα win 10, δεν ξερω αν λειτουργει με τα 11.
Θα το δοκιμασω, οπως και αυτα που προτεινατε. Μια ακομα ερωτηση. Ποιο format, ειναι καλυτερα να επιλεξω? Δεν εχω προβλημα χωρου

Πίσω
Μπλουζα