Mace: The Dark Age

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας johnny19818
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

johnny19818

Retromaniax Thread Excavator!
Αντιδράσεις
2.210
Το Mace: The Dark Age είναι ένα παιχνίδι μάχης για το Ν64 σε αποκλειστικότητα για τις κονσόλες. Μεταφορά από τα arcades και πολύ καλή μάλιστα. Η πλοκή είναι η εξής:

Για αιώνες, η Ευρώπη, Αραβία και Ασία ήταν περικυκλωμένες από σκοτάδι με αμέτρητα θύματα του λοιμού και του πολέμου. Πολλά μεγάλα βασίλεια καταστράφηκαν και άλλα ενδυναμώθηκαν. Αυτά περιλαμβάνουν το σύνολο των 7 αρχόντων που έχουν συμμαχήσει με το Ασμόντεους, έναν επαγγελματία των σκοτεινών τεχνών που χειρίζεται το θρυλικό ρόπαλο (Mace) του Tanis. Το ρόπαλο αυτό είναι εμποτισμένο μια ενέργεια που προσφέρει αιώνια ζωή και απίστευτη εξουσία σε όσους το χειρίζονται. Ο Ασμόντεους δίνει στους 7 τη δύναμη που χρειάζονται με αντάλλαγμα την επέκταση των βασιλείων τους. Η Ευρώπη δεν αντέχει άλλο την ακατανίκητη όρεξη του Ασμόντεους. Γίνεται όμως εξέγερση και καθένας από τους 7 στέλνει τους καλύτερους μαχητές του να σκοτώσουν τον Ασμόντεους και να του κλέψουν την δύναμη. Έτσι συγκεντρώνονται οι δυνατότεροι μαχητές με ένα και μόνο σκοπό. Την κατάκτηση του ροπάλου.

Το παιχνίδι είναι στυλ Mortal Kombat καθώς εκτός από τις ειδικές κινήσεις υπάρχουν και τελικές κινήσεις ώστε να τελειώσετε μια και καλή από τον αντίπαλο που σας δημιουργεί προβλήματα. Έχει όλη αυτή τη θλιβερή ατμόσφαιρα που περιγράφεται στην ιστορία του με μεσαιωνικά κάστρα, κτλ. και οι παίκτες είναι ντυμένοι με τα ανάλογα ρούχα της εποχής. Το παιχνίδι είναι μια πάρα πολύ καλή προσέγγιση του "μεγάλου αδερφού" του στις αίθουσες ηλεκτρονικών και πραγματικά έχει γίνει πολύ καλή δουλειά όσον αφορά τα γραφικά του αλλά και στον ήχο.

Το παιχνίδι με το περιεχόμενο του

Προβολή συνημμένου 99332

πηγή

Η εμπειρία μου παίζοντας το παιχνίδι

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απο τα κορυφαια fighting παιχνιδια του N64 το οποιο εχω λιωσει στα ηλεκτρονικα πριν το απολαυσω σπιτι μου και στο Ν64.Eπισης και οι κρυφοι χαρακτηρες του ειναι ολα τα λεφτα.Μακαρι να βλεπαμε καποιο sequel η εστω remake στο Wii U αλλα που τετοια τυχη.

Εξαιρετικό παιχνίδι!

Ωραία ατμόσφαιρα και λεπτομερή 3D γραφικά αλλά αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν οι αρένες. Καταρχάς οι μαχητές είχαν πάνω τους πολλές λεπτομέρειες που κατά την γνώμη μου ξεπερνούσαν τα fighting games στις άλλες κονσόλες της εποχής. Οι αρένες όχι μόνο ήταν 3D με πολλές λεπτομέρειες, είχαν ακόμα και σκάλες, υψώματα, παγίδες και άλλα διάφορα που αλλάζανε το gameplay τελείως. Ενώ σχεδόν όλα τα 3D fighting της εποχής είχαν απλώς μία επίπεδη αρένα. Το animation ήταν εξαιρετικό και με πολύ νεύρο ενώ ένιωθες ότι όλα είχαν ένα βάρος. Οπως το σπαθί του Lord Deimos που σε κάποιες φάσεις το νιώθεις πόσο βαρύ είναι στα χέρια του. Και τα fatalities ήταν πολύ καλά και βίαια, το αγαπημένο μου ήταν του Samurai.

Μπορεί το N64 να είχε την φήμη ότι δεν έχει τόσο καλά παιχνίδια όσο τα Tekken και Virtua Fighter, όμως για μένα αυτά είναι μπούρδες και sorry για την έκφραση. Τα Tekken ποτέ δεν μου αρέσανε, θεωρώ το MACE πολύ ανώτερο παιχνίδι από όλες τις απόψεις. Το μόνο μειονέκτημα για μένα είναι το frame rate. Ενώ τα περισσότερα fighting games στο PS1 τρέχουν στα 60fps, αυτό δυστυχώς έτρεχε στα 30 και με κάποια slowdowns. Αν έτρεχε στα 60 θα ήταν ίσως το αγαπημένο μου 3D fighting.

Πραγματικά είναι ένα διαμάντι αποκλειστικά για το Ν64. Και οι κρυφοί χαρακτήρες που είπες Βασίλη (θυμάμαι έναν με βαρέλια) αλλά και η όλη ατμόσφαιρα είναι μοναδική.

Ωραίο παιχνίδι!

Το είχε ένας ξάδερφος μου και το είχαμε λιώσει το 1998-99..

Καλή φάση! Ευχαρίστως θα ξαναέπαιζα!

Στην Ευρώπη είχε κυκλοφορήσει Δεκέμβριο του 1997!

Nintendo Official Magazine: 68%

N64 Magazine: 81%

N64 Gamer: 84%

Πολυ καλο παιχνιδι, και δυστηχως τρανη αποδειξη για το οτι ο "ειδικος" τυπος κατευθυνεται απο το συμφερων εδω και παρα πολλα χρονια..

Το Mace: The dark age ειναι και πολυ καλη μεταφορα, και εξαιρετικο παιχνιδι. Και ενα απο τα πολλα παιχνιδια που απεταξαν το "παιδικο" υφος των Nintendo τιτλων οπου κατηγορουντε τοσο συχνα γιαυτο αυτο.

Δυστηχως ομως, τοσο η ποιοτητα του, οσο και η κυκλοφορια καθεαυτου, δεν ηταν αρκετη ωστε να διακριθει απο τα εντυπα της περιοχης. Εκεινη την περιοδο, το Tekken αδικως μονοπωλουσε τις ειδησεις και τις αναφορες στα παιχνιδια ξυλων, και ελαχιστα παιχνιδια απο αλλες κονσολες του ειδους εκτος του playstation γνωρισαν καποια προβολη.

Το Mace: The dark ages, ειναι ενα απο αυτα τα παιχνιδια.

Κριμα επισης που δεν αξιοποιηθηκε η 4mb ram του N64, θα μπορουσανε να ειχανε γινει περισσοτερα πραγματα με αυτην.

Ελλαδα δεν θυμαμαι να ηρθε επισημως απο την αντιπροσωπεια, αλλα μεσων παραλληλων εισαγωγεων, οπου κοστιζε και μια μικρη περιουσια, καπου στις 25.000δρχ.

Από τα τρομερά παιχνίδια γενικά! Το είχα λιώσει στα arcades (2 κατοστάρικα το credit), ενώ το είχα δει και λίγο σε N64.

Πρόκειται από τα πάρα πολύ καλά παιχνίδια στο είδος του που θα μου μείνει αξέχαστο (όπως και οι ουρές στο arcade για να το παίξω) :)

Για ενα σχολια λιγο πιο επανω οσων αφορα τις βαθμολογιες που βαζανε εχω να πω οτι οταν αγορασα την κασεττα στο nintendo 64 που εκανε 27500 δραχμες δεν εδωσα καμμια σημασια στο τι γραφανε τα περιοδικα και τι βαθμολογια πηρε ο τιτλος .Ηταν και απο τις πιο ακραιες αγορες που εκανα τοτε για παιχνιδι ..Προσφατα το εξομοιωσα σχεδον τελεια στον mame και ειναι full playable .Τα δικαιωματα του τιτλου και γενικα τα εχει η midway σε συνεργασια με την gt Interactive .Σαν να λεμε οτι δεν προκειται να κυκλοφορησει συνεχεια ...Η μηπως οχι ? :)

Psy_Danis_3 είπε:
Για ενα σχολια λιγο πιο επανω οσων αφορα τις βαθμολογιες που βαζανε εχω να πω οτι οταν αγορασα την κασεττα στο nintendo 64 που εκανε 27500 δραχμες δεν εδωσα καμμια σημασια στο τι γραφανε τα περιοδικα και τι βαθμολογια πηρε ο τιτλος .Ηταν και απο τις πιο ακραιες αγορες που εκανα τοτε για παιχνιδι ..Προσφατα το εξομοιωσα σχεδον τελεια στον mame και ειναι full playable .Τα δικαιωματα του τιτλου και γενικα τα εχει η midway σε συνεργασια με την gt Interactive .Σαν να λεμε οτι δεν προκειται να κυκλοφορησει συνεχεια ...Η μηπως οχι ? :)
Την ημερα που το πηρες την θυμαμαι! Δεν ηθελες κανεναν να σε επισκεφτει! :P Τα δικαιωματα τα κατεχει η Atari μαλλον.

Πίσω
Μπλουζα